Design studio apartamente

Design studio apartamente

Recent, apartamentele de studio au devenit foarte populare. Astfel de spații de locuit sunt alese cel mai adesea de tineri care iubesc interioarele creative și la modă.

Făcând astfel de apartamente, nu trebuie să respecte reguli și planuri stricte. Puteți renunța la fantezie și puteți crea orice design.

Ce este un apartament studio?

Un apartament studio este un spațiu de locuit fără partiții. Unele bucăți de mobilier își pot îndeplini funcția, dacă este necesar. De exemplu, un dulap cu dimensiuni impresionante poate deveni o partiție improvizată.

Locuințele de acest fel au apărut pe piață destul de recent, dar deja au câștigat popularitate în rândul consumatorilor. Adesea, aceste opțiuni sunt adresate tinerilor. Astfel de cumparatori nu au nevoie de un numar mare de camere, dar planurile, in care toate colturile apartamentului sunt vizibile, vin foarte usor.

Este de remarcat faptul că un studio cu două camere nu poate fi. Acest apartament este exclusiv cu o cameră și poate avea atât spațiu mare cât și mic.

Caracteristici ale planificării

Atunci când aranjați astfel de apartamente, se recomandă să respectați o regulă simplă: spațiul liber trebuie lăsat cât mai mult posibil. Din acest motiv, alegerea situației casei ar trebui luată foarte serios și cu grijă. Nu se poate face fără o zonare clară: o astfel de distincție a spațiului liber vă va permite să utilizați în mod competent și productiv metrii patrați disponibili.

Toate piesele de mobilier ar trebui să fie cât mai funcționale și să fie amplasate în zona potrivită.

Când se aranjează diverse obiecte, se recomandă să se ia în considerare principalele căi de circulație în jurul apartamentului.Acest lucru este necesar pentru a nu le bloca cu o canapea, suport, masă și așa mai departe.

Mobilierul cu funcție de transformare va fi o opțiune bună. Nu ocupă mult spațiu și este multifuncțional. Este necesar să alegeți zona pentru astfel de obiecte în funcție de mărimea lor într-o formă dezasamblată.

Dacă împărțiți zonele cu ajutorul unor piese cu culori diferite, atunci ar trebui să țineți cont de combinația acestora cu stilul general al apartamentului.

Un rol important îl joacă structura locuinței. Apartamentul poate avea o formă pătrată sau dreptunghiulară.

Opțiunile dreptunghiulare sunt foarte populare. Apartamentele cu o structură similară aparțin clasei economice solicitate și se disting prin costuri reduse. Ele au o formă alungită și sunt echipate cu o singură fereastră. De regulă, raportul dintre lungime și lățime este de la 1 la 1,25 sau 1 la 3. Astfel de persoane sunt numite canistre, căruțe sau tuneluri.

În majoritatea cazurilor, ușa din față este situată vizavi de o singură fereastră. Aceste elemente sunt situate într-o rețea scurtă.

Studiourile rectangulare au un aranjament ciudat de zone funcționale.Zona de intrare intră în hol, iar la dreapta sau la stânga este un element cum ar fi o baie. O bucătărie este atașată în această zonă, urmată de o cameră de zi și numai după ce urmează un balcon sau o loggie.

Un astfel de apartament poate fi îngust și compact. Planificarea în studiourile rectangulare ar trebui să fie gândită cu mare atenție pentru a utiliza în mod productiv întregul spațiu disponibil, fără a fi îngrădit și incomod.

Nu mai puțin popular layout pătrat. Apartamentele cu o astfel de structură au aceeași lungime și lățime. O astfel de locuință este considerată ideală în ceea ce privește cazarea confortabilă, este excelentă pentru crearea unei atmosfere confortabile. De regulă, aceste apartamente au două ferestre.

Având un apartament pătrat, este posibil să distribuiți zone funcționale după cum doriți. Adesea, proprietarii plasează camera de zi, bucătărie, dormitor și baie în spațiile de colț, lăsând partea centrală liberă. Planificarea unui astfel de apartament depinde de preferințele personale ale proprietarului său.

Exemple de proiecte de proiect

Apartament de lux la modă poate fi aranjat astfel încât să devină foarte confortabil și ospitalier.Să analizăm în detaliu câteva proiecte interesante de locuințe similare.

Un mic studio de 29 de metri pătrați. m pot fi vizual făcute spațioase și luminoase. Pentru a face acest lucru, consultați culoarea albă proaspătă a finisajului. Baia poate fi plasată pe partea dreaptă a ușii de intrare. După această zonă se deschide o zonă liberă cu două ferestre, pe care trebuie să instalați mobilier de bucătărie cu aparate de uz casnic pe peretele drept.

După aceste obiecte, puteți construi o mică partiție, în spatele căreia să organizați un pat. Spre deosebire de aparatele de bucătărie, o zonă de luat masa cu scaune înalte și o masă îngustă își vor găsi locul. Deci, puteți echipa complet partea dreaptă a unui apartament mic.

Spre zona de luat masa si zona de dormit ar trebui sa fie echipat cu un living confortabil. La prima fereastră puteți pune o canapea mică cu o masă de cafea din lemn deschis. Scaune sau scaune mici își vor găsi locul lângă canapea.

Puteți pune televizorul lângă masa de cafea sau îl puteți atârna pe perete.

Acest aspect va arăta armonios dacă pereții din acesta sunt decorați cu tapet sau tencuieli albe, dau pe pardoseală un aspect de culoare gri deschis sau alb, și ridică toate mobilierul în culori deschise și pastelate. Ca rezultat, veți obține un apartament fermecător într-un stil blând și romantic.

Pentru un studio mic, a cărui suprafață nu depășește 20 de metri pătrați. m, design minimalist adecvat scandinav. Într-un aspect pătrat confortabil, puteți potrivi toate zonele funcționale.

Pe partea stângă a ușii de intrare de pe perete trebuie instalate dulapuri de bucătărie (podea și balamale). Pentru astfel de mobilier, soluția ideală ar fi o mică sobă electrică cu comenzi tactile.

Aceste elemente vor fi situate vizavi de două ferestre înguste. Spațiul rămas trebuie să fie rezervat pentru camera de zi, zona de lucru, dormitor și baie.

Pentru zona de living puteți lua o canapea mică sau două scaune pliante. Puteți pune lângă ei o masă de cafea ușoară, care poate juca rolul de cină. Această zonă va fi amplasată pe peretele din stânga vizavi de prima fereastră.

Acum puteți trece la designul stâng al apartamentului. Există un loc pentru un pat dublu, iar la fereastra (a doua) puteți organiza o zonă mică de lucru cu perete și rafturi agățate.

Decorați camera cu tapet cu modele contrastante și faceți podeaua și tavanul alb și alb.Într-un astfel de mediu va arăta armonios mobilierul în nuanțe neutre și clasice.

Luați în considerare una dintre opțiunile pentru proiectarea unui mic apartament de 30 de metri pătrați. m. După ușa din față puteți organiza bucătăria, iar în centru pentru a pune o canapea de colț de lux. Pe perete puteți agăța rafturile. Opusul canapelei este de a plasa o masă mică, în spatele căreia (pe peretele din stânga) un televizor mare și dulapuri joase își vor găsi locul.

Separați zona de luat masa și camera de zi utilizând un tavan pe mai multe niveluri, cele două părți având nuanțe diferite de gri sau alb.

Pentru zona de bucătărie puteți amplasa o cameră mică sub baie.

Dacă vă place stilul industrial, mobilierul și decorațiunile interioare trebuie selectate în culori gri, albe și gri închis. Locuri puteți lăsa zidurile obișnuite de cărămidă fără tapet multi-colorat și ipsos.

Studiouri cu o suprafață de 40 de metri pătrați. m și mai mult, sunt mai spațioase decât apartamentele de mai sus. Acestea pot lăsa mai mult spațiu între bucățile de mobilier și zonele funcționale.

Într-o astfel de cameră ar trebui să fie o zonă de dormit combinată cu munca.Deci, puteți evita întunecarea nedorită a spațiului și îngustarea lui vizuală. Separați aceste zone ar trebui să fie folosind partiții de sticlă glisante.

În fața compartimentului de sticlă, puteți amenaja zona de living cu două scaune moi și o masă de sticlă pentru laptop sau televizor.

O bucătărie mică, cu o masă și scaune, își găsește locul în spatele zonei de living.

Baia poate fi echipată în partea dreaptă sau stângă a bucătăriei.

Plasarea mobilierului

În apartamentele de studio, mobilierul este aranjat diferit decât în ​​locuințele cu un aspect standard.

Bucătărie-cameră de zi

Într-un apartament tipic, bucătăria și camera de zi pot varia foarte mult în stil și design. Dar, în cazul unui studio modern, ar trebui să adere la același stil în proiectarea acestor zone funcționale.

De regulă, livingul este dotat cu o canapea sau fotolii, fiind completată cu o mică cafea sau masă de cafea și un televizor. Puteți aranja aceste obiecte imediat în spatele mesei cu scaune (dacă există), zona de bar sau unitatea de bucătărie.

Nu este recomandat să alegeți o canapea care contrastează brusc cu mobilierul de bucătărie.Această combinație va arăta dezarmonioasă.

Ar trebui să se joace cu flori în bucătărie și cameră de zi în armonie unul cu celălalt. De exemplu, la un set de bucătărie cu blaturi de culoare deschisă, ar trebui să alegeți o canapea cremă sau bej.

Se pare aspect atractiv, în care mobilierul cu privire la camera de zi, situat în apropierea peretelui din partea dreaptă sau din stânga a bucătăriei. Cu o astfel de cameră de performanță vizual pare mai spațioasă.

baie

Pentru baie în apartamentul studio este o cameră mică. Opțiunile ideale pentru o astfel de zonă ar fi un duș, o toaletă mică și o chiuvetă pe un raft îngust.

Dacă zona permite, atunci în loc de duș puteți pune o baie orizontală. Toate piesele pot fi plasate de-a lungul pereților. De exemplu, pe de o parte pentru a pune o baie, și opus este o toaletă. Chiuveta va armoniza armonios peretele central.

Sala de intrare

Cel mai adesea în studiouri există mici holuri care intră în bucătărie și zona de living. Într-o astfel de zonă, puteți instala un dulap mic și un dulap construit în perete.

Deseori, oamenii refuză un dulap sau un mobilier încorporat în favoarea umerilor de perete și a cârligelor. Aceste părți ocupă un spațiu minim.

Nu este recomandat să supraîncărcați holul cu un număr mare de mobilier, mai ales dacă are nuanțe întunecate. O astfel de decizie poate reduce și întuneca vizibil holul.

Opțiunile de zonare

Chiar dacă apartamentul dvs. de studio are o suprafață mică, îl puteți bate astfel încât acesta să arate spațios. Pentru a face acest lucru, trebuie să împărțiți corect camera în zone și să selectați mobilierul adecvat.

Să analizăm în detaliu mai multe opțiuni pentru zonarea studiourilor:

 • Este posibilă împărțirea zonei libere în zone cu ajutorul pieselor de mobilier plasate corect. De exemplu, pentru a face distincția între bucătărie și camera de zi puteți lua un contor de baruri.
 • O altă opțiune pentru delimitarea spațiului este ecrane pliabile. Nu credeți că modelele portabile arata de modă veche. Astăzi sunt vândute diverse ecrane, care sunt fabricate din lemn, bambus, plastic și metal. Produse originale cu inserții din sticlă și oglindă. Astfel de dispozitive pot avea o formă diferită. În mod obișnuit, există cazuri sub formă de pași sau cutii.
 • O decizie dificila pentru separarea zonelor poate fi un acvariu.Ar trebui să fie de dimensiuni mari și să stea pe un dulap special. Un mic acvariu în formă rotundă nu este potrivit pentru acest lucru.
 • Rafturile pot fi achiziționate pentru a separa dormitorul sau biroul. Opțiunile de succes sunt instanțe deschise. Ei transmit lumina perfect, deci nu va fi întunecată în zona împrejmuită. Astăzi, puteți comanda rafturi în conformitate cu standardele dvs. Astfel de lucruri vor costa mai mult, dar apoi puteți obține cu ușurință efectul dorit în interior.
 • Mulți proprietari de apartamente de studio împart zone folosind dulapuri. Această metodă este practică și funcțională. Nu trebuie să cumperi mobilier suplimentar cu astfel de detalii. Puteți să lipiți pe pereții din spate ai dulapurilor cu imagini de fundal frumoase și să mutați o canapea mică spre ele - veți avea o zonă confortabilă de relaxare. Pentru a separa zonele nu este necesar să selectați modele înalte de dulapuri. Un mic dresser, pe care puteți pune un televizor larg, o lampă sau flori în ghivece, este destul de potrivit.
 • O soluție excelentă pentru separarea studioului sunt partițiile glisante. Cu aceste opțiuni veți economisi spațiu liber. Aceste elemente se deschid ușor și fără zgomot excesiv.Ele au dispozitive de fixare și ghidaje care pot compensa suprafețele inegale ale podelei, pereților și tavanului. În multe dintre interioare, ușile transparente se vor potrivi în mod armonios. Dacă în partiții există ușoare surduri de tonuri întunecate, atunci ar trebui să fii atent cu ei pentru a nu strica aspectul camerei.
 • Arătați frumos zonele delimitate de perdele. Cortina tradițională va arăta prea neobișnuită într-un astfel de rol, dar perdelele în stil japonez sau opțiunile de bumbac vor intra în mod eficient în interior.
 • Dacă nu doriți să suprapuneți spațiul cu elemente suplimentare, atunci vă puteți referi la versiunea neobișnuită a separării - diferitele podele. De exemplu, puteți pune dale în bucătărie și laminat în sufragerie.

stiluri

Apartamente în stil studio în stil loft (în traducere - un mansardă). Această tendință ne-a atins din America, unde, în trecutul îndepărtat, mansarda clădirilor industriale a fost alocată muncitorilor din fabrici. Desigur, în astfel de condiții nu ar putea exista decorațiuni interioare și interioare frumoase. Lucrătorii grei au adus toate mobilierul necesar acestor locuințe improvizate.

Puțin mai târziu, reprezentanții Bohemian au fost interesați de interioare non-trivială cu ziduri de cărămidă brute, podele din lemn și mobilier adecvat. După un timp, în ziua de azi a apărut stilul loft, care este foarte popular în lume.

Pentru apartamentul studio este stilul popular ideal - Provence. Această direcție este aleasă de oameni care preferă designul tradițional al casei cu perdele multicolore și o varietate de elemente decorative. Se caracterizează prin simplitate și prezența unor note rurale ușoare în ceea ce privește ornamentele decorative.

Interiorul în acest mod nu este complet fără broderii, modele și șorțuri interesante. În fiecare colț, poți să te poticni pe altă noptieră, omule sau sertar.

Cel mai rafinat este stilul de artă deco. Apartamentul studio în acest design va arăta elegant și elegant. Caracteristicile caracteristice acestui stil frumos sunt modele geometrice fascinante, combinații de culori contrastante, completate de safir și smarald, precum și materiale scumpe de origine naturală.

Un astfel de stil ca un clasic nu va ieși niciodată din modă. Această direcție arată armonioasă în condițiile studioului.O combinație calmă de culori clasice pe piesele stricte de mobilier cu un design concis va arăta impresionant.

În dulapurile clasice de interior se potrivesc și alte piese de mobilier din lemn natural. Astfel de exemplare cu culori naturale pot da o casă armonioasă.

Decorarea pereților și tavanelor

Dacă casa dvs. este construită din cărămidă, puteți pleca fără a finaliza o anumită secțiune a peretelui. Această soluție va arăta perfect într-o cameră în stil loft. Suprafețele rămase trebuie finisate cu tencuială albă sau bej.

Dacă sunteți un fan al clasicilor, atunci puteți decora pereții cu tapet neutru și calm.

Ventilatoare de contraste vor iubi imagini de fundal cu imprimeuri care combina doua culori diferite.

Puteți decora piatra perete decorative de cameră. Aceste detalii pot face apartamentul mai confortabil și mai elegant.

Pentru a proiecta plafonul ar trebui să se refere la gips-carton sau tencuiala. Puteți crea un plafon atractiv pe mai multe niveluri și încorporați-l câteva lămpi.

Stretch tavanele sunt populare. Ele pot fi alese în orice schemă de culori.Acestea sunt simple mat sau lucios cu paiete mici. Cu ajutorul acestor elemente puteți extinde camera în mod vizibil.

culoare

Cele mai bune apartamente studio au culori luminoase. Acest design color face din punct de vedere vizual spațiul spațios și confortabil, mai ales dacă acesta conține bucăți de mobilier în culori pastelate și calme.

Fanii de culori saturate pot decora apartamentul cu materiale de culori bogate și saturate. Dar o astfel de situație este mai bine să completeze mobilierul cu tonuri inconsecvente, astfel încât să nu devii prea bogat ansamblu.

Puteți aranja un apartament într-un mod mai brutal. De exemplu, ridicați mobilierul și ornamentele interioare în gri, albastru închis, negru și maro. Astfel de interioare arata modern si chiar futurist, dar ar trebui sa fie completate de iluminare calda.

iluminat

Lumina joacă un rol important în interiorul studiourilor. Cu acest detaliu puteți ajusta proporțiile camerei și puteți face spațiu.

În funcție de amplasarea lămpilor și corpurilor de iluminat, există trei niveluri de iluminare: inferior, mediu și superior.

La nivelul cel mai de jos se pot atribui opțiunile podelei, la lămpile de perete central,lampile de podea și lămpile de masă. Nivelul superior este reprezentat de lumini de plafon sau iluminat încorporat.

Într-un studio mic, corpurile de iluminat cu nivel scăzut sunt utilizate rar. Cel mai adesea, acest design se adresează numai pentru separarea vizuală a limitelor dintre mobilier și podeaua din bucătărie. Un astfel de design în zona dormitorului arată impresionant.

Nivelul mediu include toate tipurile de corpuri de iluminat disponibile în cameră. Fără aceste elemente în casă nu este suficient. Ele ar trebui alese în același stil cu interiorul înconjurător.

Nivelul de top include lumini de plafon încorporate și candelabre. Le puteți ridica pentru orice interior. Candelabrele pot avea un design traditional sau pot fi făcute sub formă de spoturi interesante, precum și spoturi cu halogen.

Luăm în considerare detaliile

Interiorul va fi armonios și atrăgător dacă va fi completat cu elemente adecvate de decor. Ele ar trebui să se potrivească cu mobilierul și să termine în culoare și stil. Poate fi picturi frumoase cu peisaje clasice sau imagini avangardiste. Totul depinde de stilul general al camerei:

 1. Nu este nevoie să aglomerați apartamentul cu un număr mare de astfel de piese, altfel vor lua mult spațiu.
 2. Nu se recomandă forțarea zonelor cu bucăți mari de mobilier de culoare închisă dacă apartamentul nu este proiectat în stil loft. Astfel de detalii vor ieși din ansamblul general și vor face zona inconfortabilă.
 3. Lăsați suficient spațiu între piesele de mobilier, astfel încât trecerea să fie deschisă și accesibilă.
 4. Gardurile dintre zone trebuie să fie realizate într-un stil care să se potrivească interiorului.
 5. Preferați numai materialele de calitate. Ele vor arăta scump și frumos într-un apartament atât de modern și la modă.

Idei frumoase și neobișnuite de interior

Interiorul va fi foarte frumos și senzual, dacă îl aranjezi în roșu și alb. De exemplu, puneți o canapea mică albă cu perne roșii în fața unui set de bucătărie luminos, cu o fundație roșie. Pereții pot fi decorați cu tencuieli bej sau alb și pe podea pentru a pune un laminat ușor cu covoare vernisate sau roșu închis.

Mobilierul luxos în stil loft poate fi realizat cu pereți albi, maro închis și gri,o canapea mare de culoare gri deschis și un set de bucătării albe, amplasat în spatele zonei de cameră. Puteți pune laminatul pe pardoseală și îl puteți adăuga cu un covor întunecat, cu grămadă mare. Într-un astfel de apartament se vor arăta lumini armonioase de plafon într-un stil simplu și neclar.

Interiorul elegant și confortabil se va întoarce, dacă ne întoarcem la combinația de contrast dintre un plafon ușor, pereți bej și un laminat maro închis. Cu ajutorul unei mici partiții puteți separa bucătăria, o puteți adăuga cu o suită verde pal și o masă îngustă de culoare albă. În zona de living, ar trebui să plasați o canapea din piele albă și să puneți un televizor și un birou de lucru întunecat, cu un scaun luminos în fața acestuia.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor