Cum să spălați candelabruul?

 Cum să spălați candelabruul?

Curățarea încăperilor este întotdeauna un proces lung pentru orice gospodină. Mai ales totul este complicat în cazul în care este necesar să curățați candelabru de murdărie. Cu toate acestea, cunoașterea regulilor de bază și a principiilor acestei proceduri nu poate numai să economisească timp și efort, ci și să aducă lampa într-un aspect atrăgător.

Cum să preveniți poluarea?

Este destul de dificil să curățați candelabruul dacă nu aveți anumite abilități, deci multe gospodine încearcă să împiedice apariția murdăriei pe suprafața candelabrului în prealabil.Acest lucru este valabil în special pentru corpurile de iluminat care au o formă neobișnuită, un număr mare de elemente suplimentare, sub care se formează un strat întreg de praf. Cele mai populare și populare mijloace de prevenire a apariției poluării nedorite includ diferiți agenți antistatici, care sunt prezenți în fiecare magazin specializat în produsele chimice de uz casnic.

Există o mare varietate de tipuri:

 • șervețele impregnate cu o compoziție care permite eliminarea murdăriei,
 • spray-uri care se aplică pe suprafețe
 • geluri cremoase care se dizolvă în apă și cu care este procesată lampa.

Când folosiți astfel de unelte, curățarea casei devine mai plăcută, deoarece este suficient să curățați bine suprafața o dată și să o uscați bine. Curățarea ulterioară va fi necesară după cel puțin șase luni.

În majoritatea cazurilor, toate mijloacele de prevenire a poluării nu necesită lucrări suplimentare - nu este nevoie să le ștergeți de pe corpurile de iluminat, de aceea petele nu se formează pe suprafață.

Reguli de siguranță

Mulți consideră că regulile de siguranță cele mai elementare trebuie respectate atunci când se spală lămpile și astfel curățarea se face mai rapid și mai eficient. Cu toate acestea, cele mai simple cerințe sunt cele mai rapide și uitate:

 • Mai întâi de toate, merită să ne amintim că, înainte de a începe curățarea, ar trebui să opriți aparatele electrice (de preferință din rețea) și trebuie să așteptați până când becurile se răcesc bine.
 • Dacă nu este posibil să scoateți lampa și să o curățați de murdăria din baie, atunci ar trebui să aveți grijă de prezența unei scări (mulți folosesc în schimb o masă obișnuită), precum și stabilitatea acesteia. În mod ideal, atunci când curățați, merită să aveți grijă ca cineva din casă să aibă pe cineva din rude sau prieteni care să poată asigura și să ajute la spălarea candelabrului.
 • Cele mai multe gospodine, incepand cu curatarea, nici macar nu credeti ca o cantitate semnificativa de praf si alti contaminanti pot provoca reactii alergice, deoarece inainte de curatare ar trebui sa aveti grija inainte de preparatele antialergice sau o masca speciala. De asemenea, se recomandă utilizarea mănușilor de cauciuc, deoarece majoritatea mijloacelor pentru curățarea lămpilor pot provoca iritarea pielii.

Normele existente privind siguranța implică nu numai pregătirea temeinică pentru curățare, pentru a evita consecințele negative pentru o persoană, dar și pentru lampa însăși. În funcție de materialul din care este fabricat, este necesar să se aleagă mijloace adecvate pentru îndepărtarea contaminanților potriviți pentru acest tip de candelabru.

De exemplu, nu se recomandă spălarea umezelilor cu șervețele umede sau cârpe, acestea vor deveni repede inutilizabile în timpul unei astfel de curățări, pentru că este mai bine să folosiți o mătură pentru a îndepărta praful și cea mai comună eroare cu care puteți îndepărta petele de pe suprafața lămpii.

Îmbinările și locurile greu accesibile pot fi procesate cu un tampon de bumbac standard. Pentru o curățare mai sigură, puteți utiliza și o rolă adezivă.

Modalități de spălare la domiciliu

Toate metodele de eliminare a murdăriei în aparatul de răcire sunt împărțite în două tipuri: curățare umedă sau uscată. Alegerea lor depinde de cât de murdară este suprafața candelabrelor, este necesară o curățare temeinică sau doar o suprafață superficială va fi suficientă.

Curatatorie chimica

Pentru curatarea uscata, daca lampa este usor murdara, puteti folosi o perie cu peri moi sau scame.Multe perii speciale vândute în magazinele chimice de uz casnic conțin deja agenți antistatici care împiedică praful să rămână pe suprafața produsului.

La curățare este necesar să fii extrem de atent, deoarece există o mare probabilitate de deteriorare a corpului candelabrului dacă este aplicată prea intens pe acesta.

Curatarea umeda

Curățarea umedă implică, în plus față de țesăturile sau cârpele folosite pentru curățare, utilizarea unor mijloace suplimentare - de exemplu, un pulverizator, care va permite o îndepărtare mai amănunțită a contaminanților. Astăzi există o mare cantitate de instrumente care simplifică procesul de curățare. Acesta poate fi un spray pentru curățare, a cărui aplicare pe suprafața candelabrului sau pe o cârpă ușor umedă va ajuta să scape chiar și cele mai vechi pete.

Cel mai important lucru în această privință este curățarea cât mai atentă posibil, astfel încât să nu se deterioreze suprafața.

Astfel de agenți de curățare, cum ar fi spumă sau aerosoli, care sunt vânduți în orice magazin și au prețuri rezonabile, sunt, de asemenea, populare. Cu ajutorul lor este posibilă curățarea nu numai a candelabrelor, ci și a altor corpuri de iluminat din încăpere.Lichidul de spălare din compoziția sa va îndepărta cu ușurință contaminanții, merită să ne amintim despre măsurile de precauție și știind că orice agent de curățare este un produs chimic care poate avea un efect negativ asupra pielii mâinilor. De aceea este necesar să lucrați în mănuși.

Cum de a face strălucirea cristalului?

Cristalul este materialul care oferă camerei un aspect deosebit. Utilizarea sa în fabricarea armăturilor a făcut un progres în proiectarea spațiilor. Acesta este materialul care se poate diminua cu timpul și nu poate da lumina strălucitoare, ca în prima zi după cumpărare și instalare. Principala poluare a structurii are loc ca urmare a curățării neregulate a lămpii, a depunerii de praf sau a funinginii pe suprafața candelabrului.

Dând candelabrului cristal forma sa originală nu este la fel de dificilă cum pare la prima vedere. Este suficient să determinați etapele de curățare și detergent.

De regulă, astfel de lămpi au multe elemente suplimentare, deoarece curățarea unui candelabru cu o mulțime de pandantive are propriile caracteristici:

 • După ce dispozitivul a fost deconectat de la rețea, este necesar să dezasamblați întregul design al lămpii (acesta va fi capacul principal, precum și numeroasele cristale și pandantive incluse în compoziție și dau lampii un design unic).
 • La curățare trebuie să utilizați un bazin de plasticîn care va avea loc întreaga procedură. În fier sau ceramică, există o mare probabilitate de deteriorare a părților mici care nu se pot rupe, dar se zgârie, motiv pentru care lumina de la candelabru va fi ulterior dim și difuzată incorect.
 • Primul este de a spăla tavanul. Dacă are o formă rotundă, sarcina este foarte simplă, dar lămpile de plafon în formă de pătrate din cristal necesită o curățare mai amănunțită, deoarece se acumulează mult mai mult murdărie și praf la articulații și pereți interiori.
 • După aceasta, puteți spăla elementele rămase. (cele foarte mici - cu un tampon de bumbac).
 • Apoi, uscați fiecare element., după ce le ștergeți cu o cârpă sau șervețel uscat.

Dacă întreaga procedură a fost făcută corect, candelabruul va străluci din nou ca unul nou.

Cum se poate spăla rapid fără a se îndepărta?

Candelabrele au de obicei dimensiuni impresionante și, prin urmare, este destul de greu să le îndepărteze de pe munte pentru a curăța poluarea acumulată.Pentru că trebuie să utilizați scara și detergenții - vă permite să vă ridicați la nivelul lămpii și să vă curățați de tavan.

După deconectarea corpului de iluminat de la rețea (sau chiar oprirea electricității în distribuitor în apartament sau pe amplasament), este necesar să purtați mănuși de cauciuc pentru a evita efectele nedorite pe suprafața structurii fragile. Mănuși de cauciuc, în plus, păstrează mai bine elementele de cristal mici și nu este nevoie să vă faceți griji că în procesul de spălare acestea se scot din mâini și se rupeau, căzând pe podea (apropo, puteți așeza o cârpă moale, - oricare dintre elementele de candelabru va cădea).

Când efectuați întreaga procedură, este mai bine să aveți grijă ca toate manipulările să nu fie efectuate singure, ci într-o companie cu un asistent care, presupunem, pune elementele eliminate pe o suprafață groasă și moale.

Elementele mici eliminate sunt stivuite într-un bazin de plastic, cu apă caldă și amoniac dizolvat în acesta. În timp ce acestea sunt curățate, puteți scăpa de praf și placă pe baldachinul principal, care este înșurubat la tavan. Pentru a face acest lucru, folosiți tifon sau o perie pentru a curăța.Este important, în acest caz, să permiteți structurii să se usuce bine, astfel încât să nu se producă o închidere în momentul în care electricitatea este pornită.

În cazul în care capacul nu poate fi șters de la poluare puternică și este dificil să stai pe o scară de treabă pentru o lungă perioadă de timp, atunci puteți folosi vodca obișnuită. Este un bun agent de curățare, deoarece, în primul rând, este capabil să îndepărteze chiar și cele mai vechi și mai murdare pete, iar în al doilea rând, vodka dispare repede, fără a lăsa umiditate excesivă și pete pe suprafață. Dacă există elemente decorative în formă de fir pe plafon, ele pot fi curățate cu ajutorul unei periuțe obișnuite de dinți pre-tratată într-o soluție lichidă de amoniac.

În cazul în care nici unul dintre elementele lămpii nu este îndepărtat, atunci puteți utiliza spray-uri de curățare sau aerosoli, care sunt vândute în orice magazin. Pentru aceasta, podeaua trebuie să fie acoperită cu ziare vechi sau cârpe, pentru a nu pata suprafața. După aceea, distribuiți uniform agentul de curățare pe suprafața candelabrului și, după câteva minute, îndepărtați-l cu grijă cu o cârpă sau șervețel. În acest caz, mai mult timp este cheltuit pentru curățare, dar rezultatul va fi impresionant.

Cu privire la modul de a spăla în mod corespunzător candelabru, fără a elimina, - în următorul video.

Cum să aveți grijă de luminile de plafon?

Lămpile de plafon sunt capabile să creeze nu numai lumina principală a camerei, ci și confort suplimentar. Cu grija buna puteti obtine rezultate excelente. Eficiența candelabrelor depinde în mare măsură de cât de bine funcționează acestea și sunt curățate în mod regulat de tot felul de poluare. Curățenia lămpii nu este doar lumină luminoasă și constantă, ci și prietenie cu mediul înconjurător al încăperii în care este instalată. Îngrijirea corespunzătoare a candelabrului va spori performanța sa, prelungind durata de viață a acestuia.

Merită să se acorde atenție mijloacelor prin care este tratat candelabruul în momentul înlăturării poluării, ele trebuie să respecte pe deplin materialul din care au fost făcute (de exemplu, pentru pânzele de hârtie care utilizează umiditate excesivă pot fi distructive, utilizarea de agenți sintetici tari care pot zgâria suprafața materialului).

Când curățați obiecte de cristal, trebuie să utilizați produse de curățare specializate care nu formează un film și nu formează pete. Candelabruul trebuie uscat bine dupa fiecare procedura de curatare timp de cateva ore. Elementele metalice ale lămpii sunt mai bune pentru a manipula substanțele care nu le pot oxida. Respectarea acestor reguli simple va prelungi durata de viață a sursei de lumină în cameră și va face mai viu și mai bogat.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor