PVC baie de perete decor

 PVC baie de perete decor

În cazul în care alegerea materialelor de finisare pentru baie preferință este dat panourilor din PVC, atunci există întrebări cu privire la instalarea lor. Acest proces este de înțeles pentru toată lumea, deoarece puteți instala panoul fără implicarea unui specialist din afară.

Cu toate acestea, este necesar să se cunoască anumite nuanțe.

Caracteristici speciale

Panourile PVC - un material decorativ realizat din plastic, dreptunghiular sau patrat, este o alternativă specială față de plăcile din ceramică. Dimpotrivă, nu au nevoie să se așeze, căutând un decalaj identic între elemente.

Majoritatea panourilor au o tehnologie specială de conectare. În mod convențional, se numește sutură și fără sudură.În exterior, cusăturile sunt vizibile în fiecare tip de finisare. Diferența este că, în cazul panourilor fără sudură, ele sunt mai exacte și mai subțiri. Alte specii nu au un atașament similar.

Utilizarea lor este asociată cu pregătirea preliminară a bazei - trebuie curățată de vechea căptușeală: vopsele, plăci, ipsos. Tehnologia de instalare poate fi cadru sau fără ramă - depinde de planeitatea pereților, de comunicații, de materialele pătrate dintr-o cameră anume. Metoda de instalare depinde în mare măsură de diferența de înălțime a pereților: dacă înălțimea și geometria lor sunt departe de a fi ideale, atunci trebuie să mascați defectele în detrimentul cadrului.

Într-un caz, panoul trebuie să adere la bază. Tehnologia de cadru implică fabricarea de lăzi (construcția de profile). Se formează un gol între bază și panouri. Nu este nevoie de lipici aici: sistemul este creat din profile metalice și elemente de fixare speciale. În funcție de tipul de panou, panoul poate fi montat vertical și orizontal.

Acest material este inclus în linia de materiale necesare pentru căptușeală. Are o structură elastică, dar nu moale, nu o schimbă, dar nu este proiectată pentru deteriorări mecanice semnificative. În cazul în care este lovit, atunci se pot lăsa urme de pe suprafață.Zgârieturile nu vor putea să deghizeze sau să picteze - materialele nu prevăd acest lucru.

Nu acumulează electricitate statică, are proprietăți antibacteriene. În plus, panourile sunt ușor de curățat - pentru a curăța suprafața, este suficient să o ștergeți cu o cârpă curată și umedă. Materialul de calitate nu se teme de produsele chimice de uz casnic.

Pro și contra

Panourile din plastic au multe avantaje:

 • Sunt atrăgătoare din punct de vedere estetic. Cu ajutorul lor, puteți proiecta interiorul băii în orice decizie stilistică.
 • Materiile prime utilizate sunt de înaltă tehnologie. Acesta este creat pe echipamente moderne cu cerințele standardelor de siguranță.
 • Gama de placare și paleta de culori sunt variate.

Cumpărătorul are capacitatea de a selecta panouri de orice culoare.

 • Panourile diferă în textură. Capacitatea ei de a imita vă permite să modificați percepția estetică a băii. Textura transmite cu ușurință materialul din lemn, marmură, piatră, cărămidă.
 • Materialul este rezistent la temperaturi extreme. Nu își schimbă structura sub acțiunea umezelii și a aburilor, este rezistentă la lumină.
 • Panourile pot fi fixate pe etaje diferite. Arătau frumos pe pereți și pe plafoane.
 • Placa PVC poate deveni un fundal independent al băii sau accentul său elegant. Ea poate zona spațiului din cameră.
 • Panourile ascund sistemele de comunicare. Ele pot decora ecranul pentru baie și spațiul de sub chiuvetă.
 • Asamblarea cadrului pentru instalarea unui astfel de sistem este ușoară. Că el este garantul durabilității.
 • Aceste panouri arată foarte bine cu o finisare diferită în baie: ele pot fi combinate cu plăci ceramice sau mozaic.

Este demn de remarcat câteva dezavantaje ale unui astfel de finisaj.

 • La prepararea bazei, aceasta trebuie tratată cu un compus antistatic. Uneori, când funcționează în cavitatea dintre material și suprafață, se formează mucegaiuri.
 • Costul panourilor nu poate fi numit un buget, economiile se datorează unui preț acceptabil de muncă.
 • Metoda adezivă nu poate fi numită bună dacă pereții diferă în ceea ce privește curbura și înălțimea.
 • Sistemul de cadre "fură" centimetri de spațiu util pe podea al băii. Nu este înfricoșător pentru o baie sau toaletă spațioasă, dar nu întotdeauna cu succes pentru o cameră mică.

Tipuri de panouri

În mod convențional, toate tipurile existente de panouri din plastic pot fi împărțite în două tipuri:

 • Fațade;
 • plafon.
perete
plafon

Diferența dintre cele două este grosimea - variațiile plafonului sunt mai subțiri. Acest lucru este asociat cu o scădere a greutății în greutate, care este importantă în special pentru pardoselile libere ale unei case din panouri sau o structură privată din blocuri de lemn și spumă. Diferă lățimea și lungimea materialului, unele soiuri seamănă mai mult cu materialul de foi.

Parametrii pot fi mici - 100x50 cm. Alte panouri decorative sunt similare cu lamele - ele sunt în mare parte subțiri, totuși pentru durabilitate, un criteriu important este durabilitatea: cu cât este mai mare, cu atât este mai durabilă placarea.

  Pe tipuri de textura, soiurile se disting prin reflectarea lor: Lamelile pot fi mată sau lucioase. Folosirea luciului pe tavan vă permite să întindeți vizibil lungimea pereților toaletei, pentru a face spațiul mai mult. Opțiunile matte sunt deosebit de armonioase în cazul în care este necesară imitația altor materiale.

  Plasticul este bine combinat cu inserții în oglindă - astfel de panouri sunt utilizate pentru decorarea plafonului.

  Textura interesantă cu relief. Cu ajutorul acestuia, puteți adăuga în interiorul băii un gust deosebit.De obicei, aceste soiuri sunt făcute pentru finisarea plafoanelor de perete. Uneori ele sunt mai mult ca materialele foi. Ele pot fi subțiri sau moderate, dar puterea vă permite să tăiați pereții în apropierea locurilor de utilizare mai mare.

  pregătire

  Nu este dificil să montați panourile în baie, cu toate acestea, va trebui să pregătiți baza, să stocați materiale cu care se confruntă, componentele cadrului în cazul acestei tehnologii, precum și inventarul.

  Metoda cadru poate fi utilă:

  • șine de ghidare (profile de lambă);
  • profile de finisaj din plastic;
  • colțuri din plastic;
  • șurubelniță;
  • bomfaier;
  • șuruburi autotubulare;
  • prize;
  • riglă, creion;
  • nivelul clădirii;
  • cleme;
  • Șurubelniță cu șurub;
  • capsator de construcții;
  • puncher.

  În funcție de tipul de panouri, trebuie să cumpărați un plafon sau un planșeu de podea. Uneori, materialul auxiliar poate fi spumă, material de etanșare și material izolant. Atunci când metoda lipici cumpăra unghii lipici lichid. Turnarea poate fi de conectare, tavan, capăt, interior, universal, exterior și pornire.Alegerea tipului dorit se face în funcție de perspectiva pereților sau a tavanului, depinde de prezența proeminențelor, nișe, zgomot de perete.

  Pregătirea bazei nu durează, de obicei, mult timp. Este necesar să se întărească baza, care este deosebit de importantă atunci când pardoselile poroase, în vrac. Acestea sunt, de obicei, dușuri, deoarece sunt făcute cu încălcarea tehnologiei de construcție. Este imposibil să faceți o cutie de calitate sau o bază de lipici clasic pe ele.

  Începeți cu nivelarea suprafeței. Dacă are umflături, ele sunt eliminate. În această etapă, suprafața este pregătită cu un grund cu o putere mare de penetrare - face ca structura podelei să fie uniformă, să lege praful și fisurile. Pământul este aplicat într-un strat uniform. Când este uscat, formează o rețea de cristal care îmbunătățește aderența.

  Defectele vizibile - crăpături, așchii, goluri - sunt tăiate cu tencuială pe bază de ciment și puttyed. Amestecurile pe bază de gipscarton nu pot fi folosite în baie, deoarece sunt umede și se îndepărtează de la bază. Dacă este necesar ca colțurile să fie drepte, atunci acest proces se realizează cu ajutorul unui perforator. Apoi vine rândul de grund.

  Un strat repetat va lega toate cele anterioare.

  așezări

  Când baza este pregătită, continuați cu construcția cutiilor. Cu toate acestea, producția sa depinde de calculele efectuate. Acestea includ contabilizarea numărului de elemente de fixare, profile și ghiduri. Calculul vă permite să determinați cantitatea de material necesar.

  Pentru a afla cât este necesar un profil, trebuie luați în considerare mai mulți factori:

  • poziția componentelor bateriei este strict perpendiculară pe panouri;
  • decalajul optim dintre panouri trebuie să fie de 3-5 cm;
  • pentru a deschide ușa folosind plăci suplimentare;
  • instalarea se face pe perimetru sau parțial;
  • pe lângă lăzi, avem nevoie de ghiduri;
  • Datele de calcul sunt rotunjite.

   Numărul de dispozitive de fixare depinde de lungimea panoului care urmează a fi instalat: de obicei, pentru fiecare 50 cm se folosește un dispozitiv de blocare. Când lucrați cu cleștii, vor rămâne 20 de bucăți. pe 1 pătrat. Numărul de panouri cu care se confruntă depinde de volumul planului tăiat.

   În cazul în care este necesar să se întindă întregul perete cu panouri, acestea trec din înălțime. Apoi, lungimea totală este împărțită la 1 lamă. Calculul panourilor lângă ușă se realizează separat.Galbenele (plintul) sunt considerate în jurul perimetrului, măsurând distanța cu o bandă. În cazul în care se folosește o foaie de lucru în lucrare, atunci calculul plăcilor din PVC este determinat de formula de suprafață.

   instalare

   Înveliți panourile din PVC cu suprafața podelei cu mâinile proprii, puteți urma instrucțiunile simple. Ar trebui să se noteze pas cu pas principalele nuanțe de montare a metodei cadru pe o cutie metalică. Nu este de dorit să folosiți variante de lemn - nu va da îmbinări perfecte.

   Determinați zona planificată pentru tratarea suprafețelor. Scoateți din acesta zona de deschidere a ușii și a ferestrei, dacă există.

   Puteți folosi formula Stob = L * H - (S1 + S2), unde:

   • L este lungimea;
   • H este lățimea;
   • S1 - zona deschiderii ferestrei;
   • S2 este zona de deschidere a ușii.

    În același timp, faceți o marjă mică de tăiere. Pentru fixare, puteți utiliza capse și un capsator de construcție. Fixarea panourilor pe perete cu ajutorul lor este ușoară. Metoda adezivă este o metodă rapidă de instalare, dar dacă trebuie să înlocuiți lamelele, va fi dificil să faceți acest lucru.

    Înainte de a crea cutiile, verificați încă o dată planeitatea suprafeței prin regula.

    • Pe cadru. Pentru metoda cadru, ghidajele orizontale sunt inițial stabilite de-a lungul perimetrului. Pentru a face acest lucru corect, începeți cu marcarea pentru fixarea profilurilor metalice. Când este gata, găuriți găurile în locurile marcate.

    Apoi fixați ghidajele cu ajutorul șuruburilor.

    Instalați șipcile orizontale în funcție de puterea dorită. De exemplu, atunci când se îndreaptă spre tavan, se recomandă montarea la o distanță de 30-40 cm, dacă este un cadru de perete, atunci distanța poate fi de 40-50 cm. Secțiunile de capăt ale profilelor ar trebui să intre în colțul camerei. Odată ce grila cadru este gata, puteți trece la fixarea panourilor.

    Începeți să vă îndreptați spre baie sau la toaletă chiar de la colțul ușii - această tehnică vă permite să scăpați de defecte în timpul căptușelii. La garnitura de etansare pentru etansarea cusaturilor.

    Pentru a face ca colțurile să pară frumoase și profesionale, ele folosesc un colț special (profil exterior sau interior în forma literei L). Plăcuța este utilizată când este fixată pe podea. Când este instalat profilul de colț, se introduce o lamelă din PVC. Apoi este fixat pe șina cadru.

    Lucrul suplimentar este de a insera fiecare panou ulterior în spațiul dintre cel anterior. Acest lucru trebuie făcut cu grijă, apăsând-l strâns cu puțin efort, pentru a nu deteriora plasticul. Dacă în timpul căptușelii trebuie să faceți o gaură pentru soclu, atunci aceasta este efectuată înainte de a fi atașată la perete. Pentru a oferi finisajului un aspect complet și pentru a ascunde defectele, puteți lipi tavanul și podeaua de podea de sus și de jos.

    • Pe lipici. Această metodă este mai simplă și mai accesibilă pentru fiecare om de pe stradă, deoarece nu are nevoie să utilizeze elemente de fixare și profile metalice. Principiul de funcționare nu diferă de montarea cadrului: instalarea pornește de la colț. Panourile sunt tăiate la dimensiunea dorită, apoi luați un astfel de panou și aplicați unghiile lichide pe partea din spate. Este necesar să folosiți adeziv sub arma de construcție. Compoziția este aplicată punctată - într-un model de șah.

    Un cartuș nu este de obicei suficient - consumul mediu este de 1 buc. pe 5 metri pătrați. m. Adezivul trebuie aplicat departe de margine. Nu va fi posibil să eliminați surplusul de pe suprafața frontală - acest lucru va strica panoul și tipul de decor. După aplicarea compoziției se confruntă rapid. Trebuie să luați panoul și să-l atașați la loc, împingându-i palma.

    Cu toate acestea, unghiurile sunt rareori perfecte. Pentru a lipi corect prima lamelă, trebuie să utilizați nivelul de construcție. Adesea, comandantul pentru a preveni alunecarea panoului este fixat la partea inferioară și superioară prin intermediul șuruburilor. Dacă o rezolvi în acest fel, nu se va bloca. Nu se vor vedea fasciculele - acestea sunt închise cu panouri.

    Piesele de pornire și conectorii de colț sunt utilizați, dacă este necesar.

    Uneori (de exemplu, într-o toaletă) există plin de podea suficient.

    Sfaturi utile

    Simplificarea selecției și instalarea panourilor din PVC va ajuta sfatul meșteșugarilor profesioniști.

    • Când cumpărați un material, trebuie să strângeți panoul cu degetele la sfârșit. Dacă este moale, atunci va exista o dentară. Luați astfel de materiale este imposibil.
    • Dacă căptușeala are o imagine, atunci este necesar să verificați coincidența cu fiecare panou. Liniile modelului ar trebui să treacă de la un panou la altul.
    • Rezistența imprimării este importantă. Pe materiale de calitate slabă, cifra este ștersă prin frecare - astfel de materii prime nu sunt potrivite pentru finisare.
    • Învelișul de înaltă calitate nu are goluri atunci când este andocat. Este necesar să conectați panourile și să le inspectați pentru fisuri. Prezenta lor indică căsătoria și mărfurile de calitate inferioară.
    • Grosimea tuturor elementelor trebuie să fie identică, deoarece, în caz contrar, diferența plană se va observa pe fondul luminii de fundal încorporate.
    • Are în vedere plasticitatea panourilor din PVC. Produsele cu un grad scăzut de fisuri cu cea mai mică îndoire - aceasta este o căsătorie evidentă, un produs de reciclare a PVC-urilor cu costuri reduse și calități slabe.
    • Pentru a nu fi confundate în calculele de fixare, experții recomandă cumpărarea clemelor și șuruburilor în fascicule, pe baza lățimii panourilor utilizate.
    • Instalarea panourilor verticale mărește înălțimea tavanului și contribuie la o mai bună îndepărtare a umidității. Când apa orizontală va rămâne pe lamele.

    Tăierea panourilor în sus și în jos se poate face cu un cuțit de montaj ascuțit. Uneori folosiți în acest scop limba bulgară sau un ferăstrău pe metal. Cu toate acestea, ultima metodă nu este în cerere datorită complexității lucrării. Fișierul este utilizat cu un dinte minim.

    • Fâșiile pot zdrobi camera. Pentru a preveni acest efect, într-o baie mică este preferabil să instalați panouri de nuanțe luminoase.
    • Pentru un design eficient, puteți combina panouri de diferite texturi și mărimi - ceea ce va face interiorulnu plictisitor.
    • Este mai bine să selectați culoarea de a furniza pe conceptul general de stilistică. Tonul nu trebuie să coincidă cu fundalul podelei sau mobilierului. Prioritatea este vopseaua moale și silențioasă.
    • Marcarea se efectuează pe baza localizării sistemelor de comunicații. Nu este întotdeauna posibil să le deghizăm. Dacă este posibil, utilizați blocarea panoului.
    • Plintul cu pereții cu care se confruntă permite consolidarea fixării inferioare a panourilor.
    • Arata mai bine panouri cu o grosime mai mica a cusaturii.

    În baie, zdrobirea suplimentară este nedorită - pe lângă faptul că nu estetică, este asociată cu complexitatea curățării.

    Exemple frumoase

    Puteți evalua posibilitățile de a vă îndrepta spre suprafețele pereților și la tavanul băii, atrăgând atenția asupra exemplelor de galerii foto. Acest lucru vă va permite să vedeți diferitele modalități de decorare, precum și tehnicile de combinare.

    • În acest exemplu, panourile de perete cu accent în zona de baie sunt utilizate în combinație cu plăcile de pardoseală. Programe de încorporare de succes.
    • Panourile din lemn sunt folosite aici ca design de fundal. Construcția de cadre pentru finisarea ecranului pentru baie.
    • Tehnica originală a tehnologiei de sutură. Aici se aplică șipci înguste pentru unul din pereții toaletei.
    • Accentuarea zonei de duș și a panourilor decorative care protejează pereții în locuri umede deosebit de periculoase. Plintul face decorarea completă.
    • Panourile cu efect tridimensional creează o atmosferă specială în interiorul băii. Accentuarea peretelui și a partițiilor contribuie la o organizare clară a spațiului.
    • Alegerea elegantă pentru plafonul de baie. Lamelele arată impresionant pe fundalul decorării pereților din cărămidă și a materialului de pardoseală din marmură.
    • O soluție brutală în stilul unui mansardă. Combinarea panourilor cu căptușeală din cărămidă. Culoarea albă a lamelelor înmoaie textura brută a cărămizii.
     • Accentuarea aranjamentului de perete al chiuvetelor și oglinzilor. Sunt folosite texturi din lemn albastru.

     O privire de ansamblu a panourilor de perete vă așteaptă în următorul videoclip.

     Comentarii
      autor
     Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

     Sala de intrare

     Camera de zi

     dormitor