Scaune pentru bucătărie de la ikea în interior

Scaunele confortabile de bucătărie nu sunt un lux, ci o necesitate. Desigur, puteți mânca din tigaie, stând la aragaz, dansând în același loc, dar nu veți obține plăcerea din proces. Unul dintre cele mai confortabile scaune este considerat "IKEA". Ele sunt favorizate de conceptul general al companiei - confort, aspect plăcut, costuri reduse și posibilitatea de a se combina cu orice mobilier din același magazin.

Caracteristici speciale

Principala caracteristică a scaunelor pentru bucătărie de la ikea este compactitatea lor, cu o conservare completă a confortului. Principala condiție pentru dezvoltarea designului este ergonomia în spațiu, cu toate acestea, toate cerințele standard pentru mobilierul de bucătărie sunt exact la fel. De exemplu, dimensiunea scaunelor scaunelor de bucătărie poate fi cuprinsă între 40 și 60 cm, dar în același timp ele pot merge cu ușurință sub masă și nu ies cu picioarele afară. Confortul se datorează designului, care corespunde poziției anatomice a corpului în timpul ședinței.

Spatele este realizat la un unghi optim pentru a permite acestuia să se întindă într-o stare relaxată, dar dacă este necesară o fixare strictă (de exemplu, la o cină oficială), scaunele vă permit să vă apropiați de masă și să asigurați o poziție uniformă a spatelui fără disconfort. Pentru majoritatea modelelor din grupul de mese, spatele nu este surd.

Între scaun și spate există o gaură care lasă spațiu pentru talie, dar dacă spatele este strâns legat de scaun, atunci există o adâncitură în acesta.

Designul prefabricat, care constă dintr-un cadru și un scaun separat, permite cumpărătorului să nu înlocuiască întregul scaun, ci doar partea sa ruptă. Este adevărat că această posibilitate este numai pentru utilizatorii de scaune de înaltă tehnologie.

Scaunele din lemn au o structură monolită. Cele mai multe scaune din lemn au un design versatil, potrivit pentru oricare dintre mesele de bucătărie Ikea. Există opțiuni cu scaun moale în stil clasic și neoclasic, există opțiuni de plastic în stilul futurismului.

materiale

Ca toate celelalte mobilier din magazinul scandinav,mesele de bucătărie sunt fabricate din materiale naturale. Dacă acestea sunt modele de lemn, atunci ele se bazează pe o serie de lemn de pin, mesteacăn, fag sau stejar. Spatele este realizat din furnir natural și este acoperit fie cu o pe bază de apă sau cu un lac acrilic clar. Ei se conformează pe deplin standardele de siguranță și durabilitate EN 12520 și EN 1022. Scaunele din aceste scaune sunt realizate din plăci din PAL, vopsea acrilică.

În cazul în care scaunul oferă un capac moale, acesta va fi fabricat din proporții aproape egale de viscoză, in, bumbac și poliester. În interior este spumă poliuretanică. Deoarece capacele sunt mai mult de jumătate, din material natural, ele sunt însoțite de instrucțiuni pentru îngrijire.

Compozitul pentru fabricarea scaunelor solide constă din lemn reciclat și plastic reciclat. Cineva, dar Ikea, știe multe despre conservarea mediului. În recenziile lor, utilizatorii marchează calitatea materialelor, în special lemn natural. În același timp, descrierile materialelor de pe site coincid complet cu aspectul produsului. Țara de fabricație este indicată întotdeauna (în magazinele din Rusia este cel mai adesea Ucraina) și țara dezvoltatorului de proiectare (Suedia).

desen

Toate scaunele Ikea pot fi împărțite în mai multe versiuni ale modelelor: clasic cu spate, pliere-pliere, turnat solid și scaune:

  • Scaune pliante din plastic sau din lemn. Designul lor este un metal (pentru scaune din plastic) sau un cadru din lemn pe care este atașat scaunul (plastic cu găuri sau lemnul de lemn). Marele avantaj al acestor scaune este că atunci când pliat ocupa mai aproape nici un spațiu, întregul set de patru scaune de bucătărie poate fi plasat în spatele unui dulap sau o față laterală a frigiderului. O opțiune excelentă pentru case de vară cu design minimalist, bucătării mici. De asemenea, aceasta este soluția perfectă pentru șederea oaspeților.

În mod separat, vreau să spun că versiunea din lemn a scaunelor nu este foarte convenabilă pentru a fi folosită fără un tampon moale pe scaun.

  • Scaune solide mai potrivite pentru a crea în bucătăria ta atmosfera unei mici cafenele. O caracteristică a acestor modele este forma anatomică a scaunului cu o crestătură pentru sacrum și forma curbată a spatelui. Scaunul scaunelor din plastic are un strat anti-alunecare, iar designul cadrului lor vă permite să le stivuiți vertical.
  • Scaune clasice din lemn Ele au o spătar cu șezut de un design diferit, dar toate păstrează o adâncitură anatomică pentru spate și sprijină perfect coloana vertebrală. Magazinul include capace pentru orice model clasic care vă permite să transformați mobilierul casual obișnuit într-o opțiune elegantă pentru o petrecere.
  • Scaune din lemn ele nu arata la fel de elegante ca scaunele, dar ele pot lua si un loc demn in ansamblul bucatarie, mai ales daca este facut in stil pseudo-rusesc sau country. Opțiunile rămase (plastic, placaj, scaune, scări) sunt potrivite numai pentru birou.

Soluții de culoare

Soluțiile colorate pentru mobilierul din sala de mese sunt prezentate fie în culori monocrome (scaune albe, gri și negre), fie în culori pastelate (roz, albastru, liliac, bej, gri). Există, de asemenea, culori strălucitoare (portocaliu, roșu și galben), dar sunt prezentate doar în trei modele și sunt mai degrabă o excepție decât o regulă.

Separat iese un grup de scaune din lemn netratat sau cu prelucrarea minimă a acestuia prin pată și lac transparent. Aceasta include toate modelele clasice. Modelele de cadre reprezintă mai multe combinații de culori: trei opțiuniculorile scaunelor (perla albastră, roz și perlată) și trei culori ale cadrelor (alb, negru și oțel). În sortiment există scaune roz cu oțel, rama neagră sau albă, și deci în orice culoare.

Variante și modele

Cele mai interesante modele de scaune de bucatarie Ikea. Dacă totul este mai mult sau mai puțin clar cu clasicul din lemn, atunci modelele de cadru din plastic, precum și structurile detașabile sunt de mare interes. Fiecare model are propriul său "cip", care nu se va repeta neapărat într-un alt model.

Modele din plastic

model "Odger" la un preț estimat de 5.000 de ruble, din material compozit din lemn + plastic. În același timp, reciclarea lemnului și a plasticului este combinată într-un singur material. "Trucul" lui este un ansamblu manual fără nici unelte. Este, de asemenea, minunat pentru bucătării cu copii mici în nada, deoarece din capacul său, chiar și hrana uscată este îndepărtată cu o singură mișcare de cârpă umedă.

model Leif Arne (4 600 ruble) are inserții din plastic pe picioare, care sunt echipate cu un sistem de autoreglare. Ele vă permit să așezați scaunul pe orice suprafață, chiar și foarte neuniformă, într-o poziție strict orizontală, în limbaj simplu - scaunul nu se leagă dacă podeaua este curbată sub el.Baza scaunului este din oțel, iar scaunul este din polipropilenă armată. În plus, mai multe scaune sunt ușor plasate unul pe altul și nu ocupă mult spațiu. Există oa doua modificare a modelului "Leif-Arne", în care cadrul este suplimentat cu cotiere de un design special.

Datorită acestora, scaunul este ușor de atârnat pe masă în timpul curățării, nu va interfera cu curățarea podelei și nu va împrăștia oamenii din jur cu picioarele.

"Bernhard" (8 500 ruble) are un scaun elastic, în interiorul căruia există un tampon de spumă poliuretanică rece. Prețul ridicat al acestui model se datorează unei acoperiri din piele naturală, recomandată pentru o îngrijire corespunzătoare.

"Gunde" (600 de ruble) - un scaun din plastic pliabil care are un slot pătrat pe mâner, astfel încât să îl puteți atârna pe perete, prinzând-l peste un cârlig larg. O caracteristică a acestui model este sistemul pliabil, care vă permite să depozitați scaunele într-un spațiu închis aproape unul de celălalt.

model "Nisse" (800 de ruble), deși are un slot mai larg pe spate decât cel anterior, nu diferă în ceea ce privește confortul deosebit al stocării. Dacă vă așezați un scaun pe un cârlig regulat, atunci există o mare probabilitatecă designul se va "mișca" în orice colț al slotului și se va răsuci. În plus, atunci când sunt pliate, scaunele nu se potrivesc împreună datorită scaunului proeminent. Dar acesta este modelul foarte rar, care se face într-o culoare portocalie strălucitoare.

scaun "Terje" (1300 ruble) se bucură, cu bună știință, de o astfel de popularitate. Pe lângă faptul că este foarte pliată și se potrivește cu ușurință în spatele ușii, este făcută din fag solid și prezentată în cele mai populare opțiuni de culoare.

"Jan Inge" în general vândute asamblate și are o culoare galben veselă. Este conceput pentru cei care preferă să nu piardă timp la asamblare. Designul păpușilor de cuibărit necesită spațiu pentru un singur scaun, iar restul sunt amplasați ideal în partea de sus.

Modele din lemn

Un model popular din lemn pentru scaune publice este "Norroker". Se distinge printr-o suprafață rezistentă la uzură de mesteacăn masiv, care conferă fiecărui scaun un model unic de lemn viu. Deasupra, așezarea este prelucrată de pete de lemn și un lac acrilic pentru durabilitate.

Cumpărătorii de case sunt preferați "Stefan" și "Kautsbi". Ele diferă în lățimea scaunului și greutatea maximă a călărețului (44 cm și 100 kg față de 36 cm și110 kg, respectiv). Ambele modele sunt fabricate din pin masiv și au aceeași valoare de 2.000 de ruble. Utilizatorii notează greutatea ușoară a produsului în sine, creșterea rezistenței bazei, însă spun că modelele vopsite cu vopsea sunt ușor zgâriate.

Toată lumea recomandă așezarea unui tampon pe scaun astfel încât să nu fie atât de greu.

Scaun cu scaune moi "Berryer"Potrivit feedback-ului utilizatorilor, este foarte convenabil de utilizat și foarte incomod pentru a fi menținut. În ciuda faptului că capacele acestui model sunt detașabile, este dificil să le îndepărtați, acestea sunt fixate bine pe scaun din interiorul scaunului. Și aceste huse se murdăresc foarte repede, pentru că sunt ușoare și sunt fabricate din țesături naturale. Cu toate acestea, cu o astfel de lipsă de scaune, au meritat încă unul dintre cele mai mari ratinguri în rândul cumpărătorilor.

Cum să asamblați o masă și scaune de la Ikea, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor