Alegerea scaunelor din rattan

Wicker rattan mobilier nu este fără motiv asociate cu căldură și exotice. Această minunată decorare interioară a venit la noi dinspre est. În URSS, mobilierul din răchită a fost un semn al prosperității și a apărut în casele de țară și în apartamentele oamenilor bogați. Despre materiale precum ratanul știau atunci, pentru că este cu adevărat uimitor.

Este o plantă târâtoare care crește în tropice. Cilindrul are trei straturi: coaja tare; stratul poros; solid mediu. Liana are un trunchi surprinzător de neted, fără noduri și procese. Aceste caracteristici fac ca planta să fie o materie primă excelentă pentru țeserea pieselor de mobilier.

Caracteristici speciale

Mobilierul din rattan continuă să câștige popularitate. Durabilitate, durabilitate și rezistență la umiditate - principalele sale caracteristici.În plus, nu necesită o grijă deosebită: este suficient să se aspire, să se plimbe cu o cârpă umedă și apoi să se usuce.

Rattanul este un material natural și sigur pentru mediu, chiar și pentru vopsirea unor astfel de mobilier folosind coloranți naturali. În comparație cu mobilierul de grădină din plastic, rattanul este o adevărată descoperire.

Durata de viață a produselor din rattan este de cel puțin un sfert de secol.

În aparență, scaunele fragile și cele de aer rezistă unei sarcini extraordinare de 250 kg, în timp ce ele însele sunt foarte ușoare și chiar un copil poate face față mișcării lor. Cu timpul, pe mobilier pot apărea mici fisuri, creând o suprafață aspră. Totuși, acest lucru este ușor "tratat" prin măcinare și lăcuire.

Varietatea largă oferită de producători ușurează alegerea opțiunii potrivite pentru înălțimea, designul și culoarea potrivită.

Dimensiunile depind de scopul produsului: dacă scaunul este pregătit pentru odihnă și picnic în natură, atunci poate fi orice înălțime, iar dacă scaunele sunt atașate la masa de masă, atunci înălțimea trebuie să corespundă acesteia.

Schema de culori poate fi diferită, dar mai des există nuanțe verzui și maro.În fabricarea mobilierului din ratan natural, întoarceți-vă la culoarea măslinei, brandyi, mierii și cafelei.

Mobilier din rattan în interior

Rattan scaunele au o mulțime de avantaje și arata grozav într-o varietate de locuri diferite de importanță:

  • Wicker mobilier, destul de ciudat, se potrivește perfect în interior, proiectat într-un stil modern. Contrastul care este creat în combinație de ratan cu sticlă, finisaje moderne și materiale artificiale arată foarte elegant. Setul de rattan, de regulă, este completat cu perne din țesături naturale, care se concentrează foarte mult pe sofisticarea țeserii. Astfel de mobilier se va potrivi perfect stilului de țară sau șebbi-chic. Un interior conservator necesită mobilier tradițional, cu toate acestea, elementele individuale de răchită ar fi destul de potrivite.
  • Un scaun sau o bancă de rattan în "aranjamentul" de perne luminoase va da căldură și confort camerei de zi. Mobilierul din rattan poate fi achiziționat ca un set întreg sau separat.
  • Mobilierul răcoritor este o opțiune excelentă pentru bucătărie, deci este ușor și ușor de curățat.
  • Mobilierul din țesături tropicale se va potrivi chiar și în baie.De exemplu, sub forma unui scaun puternic și rezistent la umiditate, care poate fi suplimentat cu o masă, coș de rufe sau alt accesoriu. Datorită rezistenței la umiditate, scaunele din rattan sunt adesea așezate de-a lungul bazinelor.
  • Și decorarea curții unui mobilier de îmbrăcăminte din țara de casă a devenit deja un clasic. Astfel de mobilier va încânta cu har și tandrețe mai mult de un an.

Tipuri de mobilier din răchită

De obicei, mobilierul din rattan este creat sub formă de seturi, susținut în același stil de țesere și colorare. Cu toate acestea, puteți cumpăra unele articole separat.

În magazinele de mobilier găsiți: mese pentru diferite scopuri și configurații, scaune, fotolii, rafturi, coșuri, vase, rafturi, dulapuri, cufere, umerase.

Mobilierul din răchită are două tipuri diferite de structură: mobilierul fără cadru, adică realizat în întregime prin țesere, fără utilizarea structurilor auxiliare și cu un cadru din lemn sau metal, care este împletit cu rattan.

Ratanul artificial este un analog al materiilor prime naturale, materialul sintetic nu este în nici un caz inferior în caracteristicile sale, iar în unele îl depășește chiar.Este un material ieftin, puternic și plăcut din punct de vedere estetic, care poate rezista la condiții externe chiar agresive: ratanul artificial nu se teme de ploaie și de soare deschis.

Cererea pentru astfel de mobilier este în creștere, gama se extinde în consecință. Ratanul natural este creat din materii prime care se dezvoltă în cea mai mare parte în Indonezia, iar "ieftinul" său ieftin este produs peste tot.

Proprietățile estetice ale materialului sunt foarte mari, iar masa polimerilor face posibilă imitarea structurii naturale a unei vițe tropicale. Lungimea viței de vie nu este limitată în comparație cu materiile prime naturale.

În consecință, sunt produse modele de înaltă complexitate și configurație neobișnuită, care incorporează cele mai îndrăznețe idei.

model

Cel mai popular model este un scaun obișnuit cu picioare sau un singur picior. Aceste scaune au o înaltă funcționalitate și pot fi folosite ca loc pentru a vă relaxa în zona de luat masa sau de lucru.

Nu este nimeni indiferent la scaunul balansoar. Un astfel de produs conferă confort și relaxare persoanei așezate.

O mare opțiune - un scaun pe un mecanism agățat. Acest model arată bine nu numai în grădină sub ramurile unui arbore răspândit, dar și într-un apartament oraș.Scaunul este fixat bine pe un trepied metalic și poate rezista la greutatea de până la un sfert de tonă. Trepiedul are o bază mobilă, prin urmare, poate fi instalat oriunde doriți.

Scaunul suspendat poate fi rotund, oval sau pătrat.

Cum sa alegi?

După alegerea dvs. pe orice model de scaun dintr-un ratan, merită să vă asigurați că obțineți un produs calitativ, dar nu un fals. Înainte de a plăti achiziția, inspectați cu atenție produsul selectat și asigurați-vă că dați bani pentru un lucru bine făcut.

Pentru a lua decizia corectă, citiți următoarele sfaturi:

  • Mobilierul ar trebui să aibă cât mai puține articulații posibil. În mod ideal, nu mai mult de o cusătură.
  • Produsul de înaltă calitate diferă în uniformitate de țesere. Pauzele și deteriorarea integrității vor scurta durata de viață a produsului.
  • Modelul trebuie să fie uniform pictat, fără goluri și picături.
  • Nu există nici o urmă de adeziv în muncă bună.

Veți afla mai multe despre cum să alegeți scaune de rattan din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor