Care sunt scaunele moi plus?

Este greu de imaginat astăzi orice casă fără scaune, deoarece este una dintre piesele principale și cele mai frecvent utilizate de mobilier care ne înconjoară tot timpul. Acestea pot fi speciale - un scaun pentru un director sau un scaun pentru a lucra la un computer, sunt împărțite în funcție de calitățile lor funcționale - produse pentru bucătărie sau pentru camera de zi, și pot avea și un aspect original, ele pot fi greu și moale, cu sau fără brațe.

tipuri

Soft este un produs care are un scaun cu umplutură și tapițerie. În interiorul acestuia există un izvor care garantează scaunului o viață lungă.

Dacă nu există izvoare, atunci scaunul este considerat semi-moale. Produsul poate fi cu o spate moale și fără el, adesea cotierele din scaun au, de asemenea, o umplutură. Totuși, moaleitatea produsului este indicată tocmai de prezența unui scaun confortabil.

Toate modelele acestui tip de mobilier sunt diferite în culori, în stil, în material și în design.Astfel, toate produsele pot fi împărțite în următoarele grupuri:

 • Scaune moi clasic - Acestea sunt structuri care constau dintr-un corp dintr-o singură bucată sau au un corp de părți.

Pentru camera de zi este mai bine să alegeți modelul clasic în culori albe sau întunecate, deoarece acestea arată elegant în interior și se concentrează pe lux.

 • Scaune pliante moale au de obicei un corp care se îndoaie ca o foarfecă sau scaune într-o sală de cinema.

Cumparand mobila pe hol, poti opta pentru scaune pliante cu un scaun de umplutura moale.

 • Acum, noutatea la modă poate fi numită moale produse cu structură ușoară. Ele sunt realizate din placaj, tip îndoit-lipit. Anumite modele ale acestor scaune improvizate au un stand special sub picioarele lor. Spătarul este adesea ridicat, iar tetiera va permite relaxarea gâtului obosit.
 • Modele moi cu cravată pe patru laturi de asemenea, foarte popular cu localnicii în ultima vreme. Și toate pentru că o astfel de tehnică de decorare vă permite să faceți mobilier mai voluminos, aerisit, care își mărește imediat valoarea în ochii cumpărătorului.Deoarece decorul este folosit de textile dense sau piele cu un cuplaj.

materiale

Pentru a găsi un scaun moale care să vă poată servi mult timp, trebuie să alegeți materialul potrivit din care a fost creat.

Scaunele Elite clasice europene sunt realizate din lemn de stejar, mahon, arin și cireș. Material mai ieftin este pinul și mesteacanul. În plus, metalul sau plasticul pot fi folosite pentru a face corpul unui produs moale.

În ceea ce privește scaunul scaunului, apoi ca material de umplutură este folosit ca materiale naturale (pâslă, jos, păr de cal), și artificial (cauciuc spumă și poliuretan, sintepon).

Tapițeria este mai des fabricată din țesătură de catifea și jacquard, plus și tapiserie, mătase și scaune cu tapițerie din piele sunt de asemenea foarte populare. Piele naturală sau artificială arată solidă și prezentabilă. Însă tapițeria de țesături, de exemplu, velur, arată la fel de bine, armonizând frumos cu celelalte obiecte din cameră.

Materialul de tapițerie pe care îl alegeți ar trebui să fie durabil și bine curățat.

Produsele rattan moi din ratan sunt foarte populare pentru oamenii obișnuiți.Datorită aspectului lor deschis, ele nu par mari nici într-o cameră mică și, cu ajutorul lor, interiorul primește trăsături speciale pronunțate.

dimensiuni

Adâncimea scaunului scaunului este de obicei de 45-55 cm, iar lățimea este de 45-60 cm. Confortul unui produs moale depinde adesea de spătar sau, mai degrabă, de materialul acestuia, precum și de unghiul de înclinare. Ar trebui să fie 110-120 grade.

Cotierele din produs trebuie să aibă o elasticitate diferită, astfel încât atunci când le susțineți, puteți să vă ridicați repede. De obicei, acestea se află la o înălțime de 18-24 cm de la scaun.

Căutați un scaun perfect pentru înălțimea voastră. Multe produse au o înălțime a scaunului de 45 cm, dar dacă este necesar, puteți ridica modelul deasupra sau dedesubtul.

Aspectul și dimensiunea scaunului pot afecta în mod direct interiorul camerei în care se află. De exemplu, un scaun moale cu tapițerie verde pe spate și cotiere se va potrivi perfect în interiorul unei camere de zi întunecate.

culoare

Este necesar să selectați culoarea scaunului moale, respectând anumite reguli de proiectare:

 • Scaunul ar trebui să aibă aceeași culoare ca și suprafețele de perete din cameră. Dacă sunt pictate într-o nuanță albastră, atunci pe fundalul lor vor arăta modele minunate de culori albastre bogate.Produsele cu tonuri de culoare brună sunt potrivite pentru pereți cu culori bej, pentru pereții verzi sunt selectate produse cu culori verzi și culori închise.
 • Dacă pereții din cameră sunt negri sau gri, lumina bej sau alb, maro, atunci elementele de mobilier sunt alese în aceleași tonuri neutre. Este posibil să ridicați produse de nuanțe gri la pereții cremelor, iar produsele negre arata grozav cu pereții albi. Și apoi obțineți un efect luminos și contrastant.
 • Dacă locuința dvs. este decorată în principal în culori vii, culoarea neutră a scaunelor va ajuta la menținerea echilibrului culorilor. Pot fi produse moi de nuanțe albe și negre, gri și bej.
 • Scaunele luminoase cu tapițerie roșie pot deveni un accent "pată" în cameră. Dacă spațiul este decorat în culori albe și gri, atunci numai scaunele roșii sau luminoase verde se vor dilua și vor da luminozitate acestei tăcini de nuanță.
 • Luând în considerare planificarea culorilor, piese colorate de mobilier sunt puse în interiorul unei culori complet diferite.

Aceasta este opțiunea, de exemplu, atunci când produsele galbene pot rezista pereților albastri și a produselor portocalii pe fundalul pereților purpuriu.

tipuri

Cea mai mare cerere de produse moi în cazul în care acestea trebuie să stea pentru o lungă perioadă de timp.Prin urmare, din ce în ce mai des în case și birouri puteți vedea opțiunea de scaune, scaune - dispozitive funcționale cu un loc foarte confortabil. Scaunul este un model cu brațe, care combină avantajele atât scaunului, cât și scaunului. Soft, semicircular sau pătrat, iar uneori o spate dreptunghiulară este făcută cât se poate de confortabilă. Cotierele confortabile pot fi confecționate din lemn masiv, ceea ce face ca acest model să fie exclusiv, sau de umplutură moale și tapițerie de înaltă calitate.

accesorii

Același tip de scaun din magazin poate fi vândut cu sau fără brațe. Cotierele înșiși pot fi grele, semi-moi (cu căptușeală) sau moale - cu umplutură obișnuită și tapițerie din piele sau din textile. Alegerea unui scaun cu sau fără brațe este o chestiune de preferință personală. Cotierele sunt importante pentru scaunul pe care îl folosiți zilnic.

De asemenea, este important ca dispozitivele pe care le decideți să le achiziționați să aibă o spate tare sau moale. Există două tipuri de spate - greu de la același material ca picioarele scaunului, sau cu umplutură moale și tapițerie, ca un scaun.

Dacă preferați o odihnă confortabilă, cumpărați apoi un scaun cu o spate moale. Puteți alege un scaun combinat cu un scaun moale și un spate rigid.

stil

Produsele moi în stil clasic pot decora cel mai modest interior, pentru că ei înșiși sunt un semn al aristocrației și un gust impecabil al proprietarilor lor. Lemnul de înaltă calitate, combinat cu tapițerie naturală și elemente ornamentate pe spate, adaugă note de epocă la design, care este deosebit de important acum.

Noua tendință în designul mobilierului a oferit scaune moderne în stilul modern. Ele se disting prin forme simple cu o încarnare neobișnuită. Linii netede și materiale naturale, nimic extra și agravant - acestea sunt principalele avantaje ale acestui stil.

Tapițeria luxoasă a design-urilor moi, picioarele lor ornamentate și decorațiile originale în întregul produs - toate acestea reprezintă o funcționalitate pronunțată stil baroc care se va potrivi perfect în sufrageria sau dormitorul mobilat luxos.

decorare

Puteți face scaune moi mai atractive folosind diferite tehnici moderne de decorare - cu ajutorul țesăturii, decoupage, folosind funie de iută sau panglică de satin durabilă.

Aveți posibilitatea să schimbați tapițeria scaunului de la jacquard la tapiserie, să coaseți coperțile obișnuite pe scaune sau să utilizați buzunare.

Pentru sărbători speciale, puteți decora materialul cu flori.Puteți folosi perne decorative, compoziții de conuri sau ghirlande. Popular este decorul de scaune în stilul shebby-chic, în cazul în care corali și steluțe, coji și pietricele sunt folosite.

desen

Dispozitivele din lemn moale sunt selectate pentru bucătărie, sufragerie sau cameră de zi, în stil clasic și Provence, Imperiul sau Baroc. Mobilierul îndoit pe picioare artistice cu elemente de sculptură în lemn este cel mai potrivit pentru un stil clasic.

Forma elegantă a spatelui, cu forme curbate sau sculpturi, oferă o frumusețe deosebită - pentru dormitoarele tradiționale și camerele de luat masa este doar o bijuterie.

Modelele din lemn moale din lemn, cu o masă, vor armoniza cu armonie bucătăria oricărui stil - de la clasic la hi-tech.

În stilul minimalist, scaunele devin mai puțin atrăgătoare, dar mai funcționale și au cele mai simplificate forme.

Cum sa alegi?

Scaunele tapitate trebuie să respecte cerințele de ergonomie. Preferați produsele cu spatele moale și cotierele - acestea vă vor permite să vă relaxați cât mai mult posibil în timpul ședinței. Alegeți cea mai potrivită formă de scaun. Lăsați-l să fie semi-circular sau standard - principalul lucru este că vă oferă confortul necesar pe întreaga perioadă de funcționare.

Verificați cu vânzătorul din ce materiale ați creat scaunul dorit. Trebuie să fie complet în siguranță. Luați-vă timp și posibilitatea de a veni la salon și să vă simțiți cumpărarea viitoare, sau chiar mai bine - să stați pe ea.

Dacă scaunul este apăsat sub greutatea corpului, iar tapițeria începe să se încrețe sau să scadă, atunci calitatea acestor materiale va ridica dubii.

Umplutura trebuie să aibă o structură densă și să se întoarcă în forma sa inițială după ce te ridici de pe scaun.

Avantaje și dezavantaje

Principalele calități pozitive ale scaunelor moi:

 • Dimensiunile mici vă permit să le plasați nu numai în camere, ci și în hol, pe balcon, în loggie, în bucătărie.
 • O varietate de soluții de proiectare și proiectare.
 • Funcționalitate și practicitate.
 • Confort și confort.
 • Design atractiv.

Scaunele moi au caracteristici mai puțin negative:

 • Dacă primiți un fotoliu scump, dar nu este potrivit pentru corpul dvs., este puțin probabil să fiți mulțumiți de cumpărare.
 • Scaunele tapițate sunt mult mai grele decât de obicei și, prin urmare, ele sunt mult mai puțin mobile.

Producători renumiți și recenzii

Când alegeți scaune moi, preferați mărcile europene cunoscute.

Nu vei regreta dacă pentru vase moale de la astfel de companii de renume din Italia ca Parente Tradyng Corporation, Tekhne sau Faggiani S. R. L., pentru că scaunele lor - un eșantion de calitate și decor rafinat.

Fabricile Amadeus și Ladoga, fabrica de scaune Noginsk sunt gata să ofere clienților cele mai interesante modele de materiale de cea mai bună calitate la un preț rezonabil.

Mobilier din Malaezia a fost întotdeauna renumit pentru calitate, design rafinat, durabilitate, lux. Printre imensa gamă de produse a companiilor Eurospan și Woodhause, puteți găsi cu ușurință mobilier tapițat elegant, de înaltă calitate.

Exemple și opțiuni moderne

Design-uri pentru dormitor este cel mai bine de a alege cu cotiere. Ele sunt comparabile în mod convenabil cu aceste scaune, dar ele arată mult mai elegante și nu arată vizual greoaie în spațiu.

Produsele moale sunt oferite astăzi pentru camera copiilor. Scaune moale pufoase, coarne în loc de spate, picioare cu "copite" - bine, cum nu puteți zâmbi!

Scaunele moi artizanale sunt, de asemenea, foarte solicitate astăzi, mai ales dacă aveți nevoie doar de un scaun obișnuit din lemn și o pernă moale fixată pe scaun pentru a le crea.

Pe subtilitățile alegerii scaunelor veți învăța din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor