Cum de a alege un scaun, reglabil în înălțime?

Pentru adulți și copii care petrec mult timp în spatele unui birou sau birou, este foarte important să se mențină performanța. Poziția confortabilă și confortabilă oferă scaune reglabile în înălțime.

Ce tipuri există?

Scaunele cu lifturi pot fi folosite atât de copii, cât și de adulți. Suprafețele pentru șezut și spate pot fi normale sau ortopedice, corespunzătoare formei corpului.

Modelele ortopedice pot avea următoarele configurații:

 • Role pentru spate și șolduri inferioare;
 • cotiere;
 • Tetiere (cu schimbare de unghi);
 • Suport pentru picioare (frontală sau circulară), care permite îmbunătățirea circulației sanguine a picioarelor. Ele pot fi și ele pliabile sau staționare);
 • Cu opriri pentru picioare și genunchi (din punct de vedere vizual aceste modele nu arată foarte confortabil,dar vă permit redistribuirea încărcăturii din spate la picioare);
 • Spate împărțit vertical (ușurează încărcarea pe coloana vertebrală).

În funcție de mecanismul ascensiunii sau coborârii, se disting următoarele tipuri.

 • Cu modul de comandă manuală:
  • șurub - Cea mai simplă opțiune. Puteți schimba înălțimea doar prin rotirea scaunului: în sens invers acelor de ceasornic pentru ridicare și în sensul acelor de ceasornic pentru coborâre. Practic nu este folosit, deoarece există mai multe opțiuni moderne și convenabile.
  • trepte - în cazul în care planul de ședere și spate se deplasează de-a lungul bazei și sunt fixate cu cleme speciale. Astfel de mecanisme sunt, de obicei, echipate cu birouri pentru copii, unde ajustarea se face pe măsură ce copilul crește.
 • Semiautomat (cu lift gaz) - acestea sunt sisteme în care modificarea înălțimii este controlată cu o pârghie. Trebuie să faceți clic pe el și mecanismul va funcționa.
 • Automat. În ele, un piston este presurizat pe un cilindru de gaz încorporat în suport. Gazul comprimă arcurile și permite scaunului să se miște. Mișcarea netedă depinde de amortizorul. Este mai bine dacă este metal, nu plastic.
 • Transformers. Acest scaun poate fi rotit, cu înclinare reglabilă și poate schimba distanța de la marginea din față a scaunului la spate.Acestea sunt potrivite pentru toți cei care petrec la computer mai mult de trei ore pe zi.

materiale

Cel mai natural, ecologic și, prin urmare, potrivit chiar și pentru modelele copiilor este arborele. Este mai bine să se folosească copaci mai grei, astfel încât produsul să fie mai puternic. În plus, au o textura mai vizibilă. Pentru a împiedica crăparea și crăparea lemnului, păstrați un astfel de produs departe de dispozitivele de încălzire și de sursele de umiditate. În plus, arborele necesită îngrijire și tratament special.

Scaunele moderne sunt rar făcute din același material complet, deoarece astfel de modele vor fi mai puțin durabile. În plus, fiecare material are propriile caracteristici de procesare. De obicei, cadrul este realizat din metal sau plastic cu un profil metalic în interiorul, cel puțin - din placaj. Este mai bine dacă suporturile sunt de asemenea metalice parțial sau complet. Metalul și plasticul sunt ușor de curățat, sunt rezistente la umezeală. Principalul lucru - să acorde o atenție la grosimea cadrului. În nici un caz nu ar trebui să se îndoaie.

În funcție de cantitatea de umplutură, se disting următoarele tipuri de scaune:

 • moale;
 • Semi-moale;
 • Greu.

Ca material de umplutură poate fi folosit ca un cauciuc spumant mai ieftin sau pâslă, și o spumă poliuretanică mai scumpă (este mai rezistentă, mai puțin peroxid și deformată).

Pentru tapițerie cu diferite materiale:

 • Textile (microfibră, țesătură din plasă, acril, poliester). Stofele sunt durabile și pot fi respirate. Acestea sunt cele mai des folosite pentru modelele copiilor.
 • Piele. Diferă în costuri ridicate, este stabilă împotriva deformării, uzurii și poluării.
 • Piele artificiala (vinil). Inferior la omologul său natural, mai puțin durabil, nu lasă aerul să treacă.

dimensiuni

Înălțimea medie a scaunului pentru un adult este de 45 până la 50 cm, suprafața suportului din spate este de cel puțin 32 cm și lățimea nu este mai mică de 38 cm.

Parametrii secțiunii transversale ale planului de așezare pot fi:

 • Strâns - până la 50 cm;
 • Mediu - de la 50 la 60 cm;
 • Lățimea - de la 60 cm.

Parametrii longitudinali sunt după cum urmează:

 • Mici - de la 50 la 60 cm;
 • Mediu - de la 60 la 70 cm;
 • Deep - de la 70 cm.

Setarea înălțimii scaunului pentru copii, puteți utiliza următorul tabel:

creștere

înălțime

70-79

16

80-89

20

90-99

24

100-109

28

110-119

32

120-129

35

130-139

38

Înălțimea spatelui copilului trebuie să fie până la mijlocul lamei umărului. Pentru adolescenți, puteți utiliza parametrii adulților. Firește, trebuie să țineți cont de faptul că toți oamenii sunt individuali, iar proporțiile corpului sunt diferite pentru toată lumea: cineva are un corp mai lung, cineva are picioarele. Prin urmare, pentru a selecta mobilier pentru utilizare pe termen lung și constant ar trebui să fie în conformitate cu corpul dumneavoastră.Este mai bine să măsurați toți parametrii unei persoane într-o poziție de ședere înainte de a cumpăra.

culoare

În primul rând, orice mobilier ar trebui să se potrivească interiorului camerei, biroului, biroului, instituției. Dacă scaunul a fost deja cumpărat ca cadou sau furnizat de angajator, culoarea sa poate fi schimbată numai prin purtarea unui caz, schimbarea tapițeriei sau vopsirea culorilor potrivite pentru material. Dacă procesul de selecție nu este încă finalizat, atunci ar trebui să vă gândiți cum va arăta.

Modelul și gama de culori este cu adevărat imensă. Poate fi atât opțiuni monofonice, cât și opțiuni de culoare. Dar nu toate ideile pot fi implementate în viață, deoarece depinde mult de materiale. Suprafețele din lemn pot fi nuanțe naturale, vopsite sau patinate. Paleta lor este oarecum limitată. Metalul poate fi vopsit sau cromat, cu o suprafață lucioasă sau mată, schema de culori în acest caz este limitată la alegerea vopselei.

Plasticul este un material mai convenabil pentru prelucrare și vopsire. Produsele din aceasta pot fi o varietate de forme, culori și texturi. Cea mai mare cerere este pentru modele care combină două sau trei culori.

decorare

Deoarece decorațiile pot servi drept componente principale ale scaunului, și suplimentar, de exemplu, un covor, dacă modelul se află pe roți sau o copertă. Spatele poate avea diferite forme - ovale, trapezoidale, dreptunghiulare sau altele arbitrare. Forma originală, și chiar o culoare contrastantă, nu este potrivită pentru modele ergonomice, ci va deveni un element luminos al interiorului. Pentru cotierele studenților nu sunt necesare, dar dacă lucrați pe un computer, acestea sunt pur și simplu necesare. Cotierele pot avea diferite forme și se fixează atât pe spate cât și pe scaun.

Scaunul poate avea câte un suport sau două (în funcție de metoda de reglare a înălțimii). Acestea pot fi contraste cu alte piese sau culori. În cazul în care decorul camerei o mulțime de suprafețe lucioase, atunci suportul poate fi strălucitor. O cruce (de regulă, cu cinci raze) poate avea și o culoare contrastantă. Modelele din lemn pot fi decorate cu detalii sculptate, plăci decorative cu suporturi curbate ciudate.

Un alt decor poate servi ca tapițerie. Poate fi monofonic, cu un model (de exemplu, cu imaginea unui erou preferat dintr-un desen sau film).Spatele poate fi complet acoperit cu textile cu detalii de volum sub forma unui animal.

desen

În ceea ce privește scaunele reglabile în înălțime, datorită caracteristicilor lor de proiectare, este dificil să se găsească soluții originale. Cu toate acestea, articole noi nu încetează să uimească. Dacă modelul pare neobișnuit, aceasta nu înseamnă că este inconfortabil să stai pe el. Dimpotrivă, scaunele cu suport pentru genunchi ușurează în mod eficient coloana vertebrală, iar unele modele originale pot fi folosite de la naștere la adolescență. Un scaun cu un mecanism complex impresionant va arăta grozav în interior, unde se folosesc cele mai recente inovații tehnice. Un scaun luminos și elegant, compact, va fi în centrul atenției într-un interior modern. Opțiunile bold sunt potrivite nu numai pentru casă, ci și pentru a dezamorsa situația din birou.

Abundența elementelor decorative, a materialelor naturale și a culorilor restrânse în combinație cu sistemele moderne de coborâre sunt potrivite pentru camerele realizate în stil clasic.

Cum sa alegi pentru copii

Modelele pentru copii sunt semnificativ diferite de adulți.

Atunci când le alegeți trebuie să țineți cont de mai multe nuanțe:

 • Prima cerință pentru mobilierul tuturor copiilor - rezistența, fiabilitatea armăturilor și siguranța materialelor.
 • Un birou cu un scaun simplu este potrivit pentru copii, în timp ce cel mai confortabil și multifuncțional scaun și masă sunt necesare pentru student.
 • Aterizarea trebuie să fie corectă: există un unghi drept între coapse și tibie, picioarele sunt presate pe podea și pe spate la spate. Studentul nu trebuie să aibă cotiere (coatele trebuie să stea pe masă) și o tetieră (astfel încât copilul să nu stea lounging).
 • Nu este necesar să dotați un scaun de prim grad cu mecanisme complexe și role (atunci când se balansează sau se învârte, copilul va fi distras), aceasta este o opțiune pentru persoanele în vârstă.
 • Tapițeria trebuie să fie respirabilă. Pentru a facilita curățarea, puteți cusături sau să comandați huse detașabile.
 • Desigur, practic este importantă în această chestiune, dar, văzând culori sau modele plăcute, copilul va începe să facă lecțiile cu mare plăcere.
 • În ciuda vârstei sale, copilul trebuie să participe și la procesul de selecție. Astfel, copilul nu numai că va aprecia și că va avea grijă de mobilier, ci și de importanța sa.

Avantaje și dezavantaje

Aceste scaune au devenit populare din cauza meritelor lor:

 • Principalul avantaj față de scaunele convenționale este acela că își pot schimba parametrii și, din acest motiv, sunt mai confortabili;
 • Modelele care cresc economisesc bani și timp pentru a alege alte modele dacă copilul a crescut;
 • Datorită înălțimii în schimbare, o persoană de orice înălțime poate fi plasată pe un astfel de scaun;
 • Un scaun fixat în poziții diferite vă va permite să stați la o masă de diferite înălțimi;
 • Permiteți conservarea și menținerea sănătății.

Ei nu sunt fără defecte:

 • Dacă scaunul este proiectat pentru o anumită încărcătură, este imposibil să stați pe el cu persoane care depășesc greutatea maximă admisă;
 • Modelele cu ascensor de gaz nu trebuie folosite la temperaturi scăzute. Pentru a determina parametrii care trebuie să stea, și doar apoi să vă așezați și să vă asigurați că sunt confortabili;
 • Modelele cu sistem de trepte vă permit să creșteți înălțimea cu un anumit pas, este mai puțin convenabil decât creșterea continuă.

Producători renumiți și recenzii

Când alegeți un scaun, "rastishki" sau doar un scaun de birou convenabil, vă puteți referi la recenzii ale prietenilor sau le puteți citi pe site-uri speciale. Unii dintre cei mai populari producători ar trebui să fie luați în considerare.În general, marca a primit recenzii bune. „Birocrat“. Cumpărătorii sunt mulțumiți de raportul preț-calitate, o gamă largă de sortimente atât pentru scaune și seturi pentru copii, cât și pentru adulți, o muncă bună a mecanismelor, culori strălucitoare. Tulburări mici cauzate tapițerie. Undeva la un an și jumătate de utilizare, înlocuitorul de piele și-a pierdut apariția.

producător "Demi" are, de asemenea, o mulțime de feedback pozitiv. Utilizatorii notează confortul și ergonomia modelelor în creștere, de înaltă calitate, o gamă largă, ușurința de asamblare a tuturor produselor în general. Printre dorințele producătorului se menționează nevoia de a include și coperți în pachet.

Nu este mai rău decât cele de mai sus, vizionările mărcii Ikea. Dintre minus, există o spate tare și o frână specială pe roți. Cu toate acestea, pentru cineva va fi un plus.

TCT Nanotec nu provoacă reclamații utilizatorilor, dimpotrivă, există detalii suplimentare cum ar fi un mâner special pe partea din spate pentru o mișcare ușoară și prezența blocantelor. Cu toate acestea, ca scaune Kettleral cărui singur dezavantaj este o mulțime de greutate.

Seria de "Shkolyarik" din fabrica de mobilă „Absolut“ și-a bucurat naturalețea (mai ales toate produsele din lemn natural). Cu toate acestea, costul acestor mobilier este peste medie.

companie «Smartstool» determină doar răspunsuri pozitive, în special modelul cu redistribuirea sarcinii pe picioare și genunchi.

Exemple și opțiuni de succes

 • În seria claselor economice, există și modele cu abilitatea de a schimba înălțimea. Ele pot fi folosite ca mobilier școlar sau în alte instituții pentru copii.
 • Modelele cu un design mai strălucitor vor costa ceva mai mult, dar vor arăta și ele potrivite.
 • Catedra "rastishka" pentru prescolari potrivite pentru orice masă obișnuită sau masă de șevalet.
 • Cele mai cunoscute modele reglabile pe înălțime rămân scaunele cu sistem de ridicare cu gaz.
 • Versiunile cu spate în formă de animal nu vor lăsa copii și adulți indiferenți.
 • În plus, puteți alege tapițerie cu imagini ale personajelor preferate sau doar un model abstract potrivit.
 • Toate tipurile de modele ortopedice vor ajuta la păstrarea și îmbunătățirea sănătății la orice vârstă.

Cum să alegi scaunul potrivit, vei învăța din videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor