Scaune pentru bucătărie cu cotiere - subtilitățile alese

 Scaune pentru bucătărie cu cotiere - subtilitățile alese

Atunci când proiectarea de mobilier este de obicei luată ultima. Acest lucru are sens - în magazine o gamă largă de seturi de bucătărie, mese și scaune. Puteți alege întotdeauna ceea ce vă place. Dar dacă pentru bucătării mici achiziționează adesea scaune, atunci mai mari camere pot fi permise să aibă mobilier mai interesant, de exemplu, scaune cu cotiere.

tipuri

În funcție de aspect, design, înălțime, toate scaunele pentru bucătărie sunt împărțite în mai multe tipuri.

 • clasic versiunea de bucătărie fără cotiere are o adâncime standard a scaunului și spătarul;
 • La scaun nu există spătar și cotiere, se alunecă liber sub masă;
 • bar scaunul poate fi sub forma unui scaun, a unui scaun clasic sau a unui scaun cu cotiere. O caracteristică distinctivă este înălțimea picioarelor;
 • copil scaunul este un design special, cu copiii din spate;
 • mese un scaun cu cotiere (un scaun sau un semi-scaun) este cel mai confortabil de toate tipurile, deoarece are un spate și un loc pentru poziționarea convenabilă a mâinilor, dar și cel mai dimensional.

materiale

Scaunele pentru mese sunt realizate din mai multe materiale, ceea ce vă permite să le prezentați frumos în interiorul bucătăriei.

 • Scaune din lemn - opțiune scumpă, dar frumoasă, care permite folosirea unor astfel de mobilier în bucătării de stil corespunzător. Lemnul, lăcuit, va dura mult timp.
 • rattan vă permite să tese lucruri neobișnuit de frumoase și să faceți bucătăria confortabilă și familiară. Puterea ratanului vă va permite să faceți mobilier de înaltă calitate, iar pernele suplimentare pe scaune vă vor face și mai confortabile.
 • Scaunele cadru metalic pot fi făcute din metal sau combinate cu alt material. Cel mai adesea, acest mobilier este dotat cu roți pentru libera circulație a scaunelor grele.
 • plastic scaune sunt solicitate atât de la proprietarii de apartamente, cât și de la proprietarii de case de țară și cabane. Acestea sunt reprezentate de cea mai largă gamă.Dar opțiunile ieftine au un miros neplăcut și sunt destul de fragile.
 • mobilier din materiale compozite cele mai accesibile din punct de vedere al prețului și al calității, deși nu sunt foarte durabile.
 • scaun din MDF furniruit foarte asemănătoare cu lemnul, dar nu face un decor curbat.
 • Pictat MDF, poate cel mai elegant, dar nu rezistent la deteriorări mecanice. Prin urmare, combinați scaunul cu picioare metalice.
 • PAL laminat - un scaun de buget popular pentru bucătărie. Deoarece laminatul poate avea o colorare total neobișnuită, va fi ușor să alegeți scaune pentru orice decor.
 • Scaune încălzite din sticlă - o soluție foarte frumoasă pentru o bucătărie mare cu o masă de sticlă. Acest pahar este hipoalergenic, ușor de curățat, fără miros. O tehnică specială de vopsire a sticlei "Lakobel" vă va permite să achiziționați nu numai fotolii transparente, ci și mobilierul de culori strălucitoare. Pentru ușurința de utilizare, puteți pune perne sau piei pe scaun.

dimensiuni

Scaunul pentru mese convenabil depinde de dimensiunea sa. Ar trebui să fie liber și confortabil atât pe spate, cât și pe brațe și picioare. Masa de luat masa trebuie sa fie la o inaltime astfel incat picioarele picioarelor sa poata fi asezate pe podea complet, iar piciorul si coapsa inferioara ar trebui sa formeze un unghi de 90 de grade.Scaune de bar ar trebui să aibă un suport pentru picioare în acest scop. Înălțimea scaunului ajută la schimbarea modelului cu o ajustare a înălțimii.

Adâncimea scaunului standard este, de obicei, de 40-45 cm, atunci marginea scaunului nu se va sprijini pe genunchi. Lățimea standard - de asemenea, aproximativ 40 cm Dacă adâncimea standard, este suficient pentru mulți, lățimea trebuie să fie selectate în mod individual, înainte de cumpărare, mai ales ca scaune cu cotiere poate fi un inconvenient din cauza acestui parametru .. Spatele este făcut vertical vertical sau la un unghi de 2-5 grade. Pentru persoanele cu o durere în spate, acest indicator este foarte important, la fel ca și moaleitatea scaunului pentru mese.

Un alt criteriu important este greutatea mobilierului: scaunele ușoare sunt folosite pentru a permite rearanjarea mobilă.

culoare

Alegerea de culoare a semicadrelor ar trebui să fie în armonie cu restul mobilei, perdele, pardoseli, pereți. Scaunele pot fi o legătură între toate obiectele sau un accent luminos pe fundalul general. Rezolva problema de scaune de luat masa de culoare pot folosi capacele, cape, perne pe scaun sau înlocuirea președintelui tapițată.

Culoarea selectată va contribui la prezentarea favorabilă a ideii designerului:

 • Într-o bucătărie din lemn, scaunele pot avea culori naturale din lemn-wenge, dar pot fi vopsite cu vopsea acrilică albă, imitând antichitatea.
 • Scaunele colorate luminos vor face bucătăria însorită, luminată, înălțătoare. Principalul lucru - nu exagerați cu o varietate de culori. Non-standard purpuriu echilibrat verde închis. Dar combinația dintre purpuriu și albastru va accentua complet diferite culori, în funcție de cantitatea unei anumite culori.
 • Scaunele albe se potrivesc, probabil, cu orice interior. Negru - pentru mulți. Dar combinația dintre alb și negru este un clasic etern care face bucătăria deosebit de nobilă.
 • Scaune de portocale, "soarele" va face bucataria confortabila si calda. Galbenul este foarte frumos și în mod neașteptat va fi combinat cu roșu.
 • Culoarea albastră provoacă pofta de mâncare, iar în cantități mari - apatie. Deci, trebuie să alegeți un teren de mijloc care va face bucătăria un loc de odihnă.
 • Saltele de scaune cu cotiere (tapițerii moi, flori) vă vor oferi liniște interiorului. Combinația de verde deschis și liliac se va concentra pe astfel de tapițerii.
 • Scaunele din burgundă se odihnesc mai bine cu culoarea pudrei (poate o nuanță de roz) sau contrastul cu verde deschis sau cu lamaie.
 • Pentru bucătării mici aveți nevoie de o combinație competentă de lumină și întuneric.Ceea ce se murdărește cel mai mult (plite, mese de lucru) poate fi întunecat, dar perdelele și scaunele sunt ușoare, de exemplu, o sobă maro și o masă în combinație cu perdele bej sau cremă și scaune pentru mese.

Dacă este dificil să se decidă alegerea culorii sau finisarea bucătăriilor de culori complexe, atunci puteți cumpăra mobilier transparent. Acesta va descărca schema de culori a camerei și va mări vizual spațiul.

tip

Scaunele pentru scaune cu cotiere sunt prezentate în trei tipuri.

 • moale: scaun, spătar și cotiere cu un grad moderat de moale, astfel încât este confortabil să stați la masa de luat masa.
 • greu: construcția este realizată în întregime din materiale solide. Este ușor de grijă pentru ei, sunt durabile, dar este inconvenient să stai pe ele de mult timp.
 • combinate: scaunul (și / sau cotierele, spate), care au pus un strat moale natural sau artificial, tapițat în țesătură sau piele groasă. Este confortabil să stai pe astfel de scaune, dar au nevoie de îngrijire suplimentară, uneori înlocuirea tapițeriei.

Scaunele tapițate din bucătărie eșuează mai repede pentru că absoarbe mirosurile, își pierd elasticitatea, sunt supuse poluării, dar este mult mai convenabil să stai pe ele.Materialele de tapițare diferite sunt utilizate pentru tapițarea scaunelor pentru mese: de la chenillele mai puțin durabile, termojakkard, bumbac, scotchgard până la piele naturală.

Aceasta include și următoarele:

 • Arpatek și piele ecologică (opțiuni de piele artificială);
 • Carne de porc sau de vițel (opțiune de piele naturală ieftină);
 • Dulap dens, chenille Jacquard, piele de căprioară, tapițerie (reprezentanți ai țesăturilor dense).

Alegerea tapițeriei depinde de cantitatea estimată de poluare: o tapițerie colorată pentru copii și animale mici va fi o tentă. Prin urmare, pentru tapițerie impuneți următoarele cerințe: proprietăți de respingere a apei sau ușurință de îngrijire a materialului, precum și rezistență.

Prin design, scaunele de bucătărie sunt clasificate după cum urmează:

 • Monolit (adecvat pentru bucatarie mare),
 • Rabatare (ajutați-vă într-un mic apartament, deoarece scaunele suplimentare pot fi pliate și scoase din bucătărie),
 • Stocabil (convenabil în timpul curățării, dar printre scaune cu cotiere există câteva astfel de modele).

stil

Câte epoci și secole au experimentat, există multe stiluri de mobilier. Ele se disting prin simplitate și pretentiozitate, funcționalitate și confort.

 • clasic scaunele sunt din lemn.Dar atunci conceptul de "clasic" poate fi citit în moduri diferite: scaunele clasice din lemn cu cotiere din trecutul sovietic pot fi numite clasice, dar un semi-scaun cu picioare albe sculptate, un tapițat albastru floral și același spate este un exemplu viu al stilului clasic vechi.
 • "Provence" - acesta este și un copac, dar fără pretenție. Pe scaun se poate așeză un tampon mic, împodobit cu pânză sau într-un capac de flori. Scaunul în sine poate fi o culoare naturală sau acoperit cu vopsea acrilică albă cu o patină.
 • scandinav stilul a fost inițial reprezentat doar de lemn, acum plastic și metal sunt utilizate. În orice caz, concisitatea, simplitatea, o anumită severitate sunt importante.
 • Se pare că în stil japonez nu scaune deosebit de onorate. Dar au modele foarte interesante de scaune pentru mese pe picioarele obișnuite, dar și fără ele, dar cu spatele și cotierele. Japonezii folosesc culorile naturale ale lemnului, dar nu uita motivele naționale.
 • est stilul este similar cu cel japonez, dar mai viu, mai ras. Deși există opțiuni mai familiare. Există atât jumătăți grele, cât și moi și combinate.
 • Tehnologie înaltă - Este oțel cromat, sticlă, eventual din plastic. În interiorul general al bucătăriei, va arăta fascinant, dar este dificil de combinat cu alte stiluri.
 • Stiluri contemporane cum ar fi plasticul luminos, sticla. În funcție de stil, poate fi utilizată o explozie de culori sau un minim de culoare laconică.
 • Viena scaunele sunt din lemn de fag îndoit sub abur, din care se obține mobilier elegant.

decorare

Motivele pentru decorarea scaunelor pentru mese pot fi mai multe.

 • Dorința de a da o singură privire bucătăriei.
 • Necesitatea de a actualiza interiorul.
 • Dorința de a decora camera pentru un anumit eveniment într-un anumit stil (de exemplu, întâlnirea din anul cocoșului roșu).

Cel mai adesea folosit pentru decorații și capace. Ele pot fi decorate cu arcuri, maneci, butoane decorative mari.

Capacele pot fi tricotate, inclusiv tematice, de exemplu, capace de Crăciun sau oameni de zăpadă. În plus, în ziua de Anul Nou, puteți decora scaunele înșiși cu tinsel, decoruri de Craciun de necrezut și mici cadouri pentru oaspeți. Scaunul pentru copil poate fi decorat cu un model pe scaun sau pe spate. Pentru a picta mai mult conservat, acesta trebuie acoperit cu lac de mobilier.

desen

Obișnuiți-vă cu aranjamentul clasic al mobilierului (toate scaunele trebuie să fie identice), este dificil să vă imaginați alte opțiuni de design. Cu toate acestea, ele sunt.

 • Toate scaunele pot fi de diferite modele: cu și fără spate, cu și fără cotiere, de diferite modele, dar sunt realizate în aceeași culoare.
 • Opțiunea opusă - fotolii de același design - cu brațe, dar în diferite culori.
 • Toate scaunele pot fi fabricate din același material, dar în același timp într-o altă soluție de design.
 • Scaunele pentru scaune pot fi de aceleași culori sau diferite, dar asigurați-vă că contrastați cu diferite modele pentru a crea impresia despre ușurința scaunelor laterale și greutatea sfârșitului.
 • Datorită înălțimii spătarului, este interesant să bateți diferite scaune.
 • Toate scaunele pot fi realizate în același stil, dar în același timp pot fi diferite în ceea ce privește designul, culoarea, tapițeria.
 • Între grupul de scaune din jurul mesei, un scaun este accentuat, adică are un design sau o culoare diferită.

Cum sa alegi?

Înțelegând tipurile, tipurile și materialele utilizate la fabricarea scaunelor cu brațe, puteți trece la selecție. Unul dintre factorii decisivi va fi disponibilitatea spațiului în jurul mesei, dar există și alții.

Trebuie să vă gândiți la următoarele caracteristici:

 • cost cu o schimbare;
 • materiale;
 • proiectare;
 • Tipul de construcție;
 • rezistență;
 • comoditate;
 • Rezistența la umezeală;
 • Calea de plecare;
 • mobilitate;
 • Respectarea interiorului.

Avantaje și dezavantaje

Argumentele în favoarea scaunelor de bucătărie cu brațe sunt:

 • Stați confortabil;
 • Acordați solemnitate;
 • Uită-te solid.

Dar există un dezavantaj care poate depăși: necesitatea unei cantități mari de spațiu. Bucătăriile mici se potrivesc numai cu modele pliabile de desene sau modele.

Producători renumiți și recenzii

Există mai mulți producători, despre care consumatorii răspund cel mai adesea:

 • italiană Dall agnese realizate în stilul Evului Mediu. Cumparatorii ii plac pentru confort si odihna confortabila.
 • Eames DSW - Aceasta este o varietate de scaune cu un design tip picioarelor. Cumpărătorii sărbătoresc minimalismul în designul și durabilitatea semicadelor.
 • Produse din companii de piele ecologică "Aura" Cumpărătorii preferă calitatea finisajului și a confortului.
 • despre Belarus Scaunele au feedback pozitiv numai despre frumusețe, dar calitatea este în urmă.
 • Theodore alexander (SUA) oferă un design complet neobișnuit de scaune pentru mese, după cum remarcă cumpărătorii.

Exemple și opțiuni diferite

O familie mare este fericită să stea la o masă mare în astfel de scaune cu perne detașabile, deoarece ele întruchipează pacea și confortul rustic.

Combinația dintre stilul clasic și cel industrial este o descoperire neobișnuită a designerului.

La fel de albe, dar complet diferite în design, scaune în stil de țară decorează perfect bucătăria și sufrageria în acest stil.

Confort, pace, liniște - asta vedem în acest interior, unde scaunele din răchită și scaunele de bar au găsit cu succes locul lor.

Cum sa faci un scaun cu cotiere, vezi urmatorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor