Caracteristici ale scaunelor din lemn pliante

 Caracteristici ale scaunelor din lemn pliante

Cele mai multe case moderne nu se disting prin imagini mari, iar mobilierul pentru ele trebuie selectat corespunzător. Puteți economisi spațiu fără a distruge designul interior cu ajutorul scaunelor din lemn pliante moderne.

Un astfel de mobilier grijuliu și practic are o serie de caracteristici și calități pozitive pe care fiecare consumator ar trebui să le cunoască, luptând pentru aranjamentul cel mai confortabil și organic al casei lor.

Caracteristici și beneficii

Principalul avantaj al scaunelor pliante din lemn este mobilitatea acestora. Astfel de mobilier poate fi ușor rearanjat într-un loc nou, fără a face eforturi suplimentare și nu petrece mult timp.Chiar și un copil poate face față cu ușurință unei astfel de slujbe simple. De remarcat, de asemenea, dimensiunea redusă a unor astfel de elemente de interior.

Scaunele pliabile sunt, în general, ușoare datorită compactării lor. Usurinta si mobilitatea scaunelor pliabile vorbește de versatilitatea și ușurința utilizării acestora.

Astfel de scaune sunt folosite nu numai în interiorul acasă, ci și în amenajarea de parcele personale sau se iau cu ei să se odihnească. Din fericire, producătorii moderni produc o mare varietate de astfel de modele, dotate cu diverse elemente utile. De exemplu, nu cu mult timp în urmă, au apărut pe piață modele de pliere funcționale cu un cuier.

Este de remarcat durabilitatea și fiabilitatea acestor scaune. Ei nu dispun de mecanisme complexe și complicate, cu multe părți în mișcare, care rapid și deseori nu reușesc.

Datorită designului său simplu, astfel de mobilier poate dura foarte mult timp și nu poate provoca probleme în timpul funcționării.

Modelele pliante moderne sunt fabricate dintr-o varietate de specii de lemn. Acest lucru sugerează că este posibil să alegeți opțiunea potrivită nu numai pentru fiecare gust și culoare, ci și pentru un portofel.

model

La piața modernă de mobilier există o mulțime de scaune diferite de design pliabil. Merită să cunoaștem structurile din lemn natural și alte modele populare care sunt în căutare în rândul consumatorilor moderni.

de lemn

Cele mai calitative, frumoase și ecologice sunt produsele pliabile din lemn masiv. Astfel de modele sunt mult mai scumpe decât plasticul sau metalul, dar ele sunt superioare în multe caracteristici. Urmatoarele tipuri de lemn sunt folosite in productia de mobilier modern: stejar, arin, pin, mesteacan, hevea, fag, zada, artar, frasin, nuc, rattan, wenge.

Produsele cele mai accesibile sunt fabricate din lemn masiv de pin sau mesteacan. Cu toate acestea, prețul scăzut nu înseamnă o calitate scăzută a acestor produse.

Modelele de mesteacan și pin sunt mai ieftine, deoarece nu sunt fabricate din specii de arbori valoroși, ci de pe scară largă în țara noastră. Nu există nici o îndoială că mobilierul din lemn este sigur și ecologic, deoarece este fabricat din materiale naturale care nu conțin substanțe periculoase și nocive.

De asemenea, avantajele modelelor din lemn includ durabilitatea și rezistența acestora. A distruge astfel de mobilier nu este atât de ușor și poate servi mai mult de o duzină de ani.

În plus față de prețul ridicat, mulți consumatori atribuie aspectelor negative ale unui astfel de mobilier dificultatea de îngrijire.

Lemnul natural ar trebui să fie tratat periodic cu amestecuri speciale de protecție, fără care să se poată decolora, crăpa sau crăpa. Mai mult decât atât, de multe ori în lemnul netratat, diferă paraziți diferiți, ceea ce este foarte dificil de scăpat.

Din MDF, PAL

Scaunele din materiale precum MDF sau PAL vor costa mai puțin cumpărătorul. Această materie primă constă în producerea deșeurilor de lemn și diferite impurități, ceea ce reduce semnificativ costul acestora. Gama de mobilier de astăzi este mai mare decât oricând. Este foarte popular din cauza prețului său accesibil, durabilității și rezistenței la uzură.

Cu toate acestea, aceste obiecte de interior accesibile au o serie de dezavantaje.

 • Mai întâi de toate, este necesar să identificăm designul rustic și monoton al unor astfel de elemente de interior. Toți arătau la fel. Găsirea unui element cu adevărat unic de designer din PAL laminat sau MDF este destul de dificilă.
 • Ca parte a LDSP, sunt prezente rășini de formaldehidă periculoase pentru sănătatea umană, care sunt eliberate la temperaturi ridicate. În vreme caldă, lângă astfel de mobilier este mai bine să nu fie. Vă puteți salva de la o astfel de influență periculoasă, transformându-vă în produse din plăci din lemn clasa "E-1" sau modele cu furnir.

Scaunele pliabile din aceste materiale sunt mai frecvente în comparație cu modelele din lemn masiv. Acest lucru se datorează prețului lor scăzut și sortimentului mare. În plus, astfel de mobilier nu trebuie să fie tratat cu substanțe chimice speciale pentru a-și păstra aspectul atractiv.

metal

Construcțiile metalice sunt cele mai puternice și mai durabile. Cota leului de scaune metalice are o greutate mică, astfel încât să nu vă puteți îngrijora de deteriorarea pardoselii din cameră. La fabricarea unor astfel de structuri se pot utiliza materiale pictate sau cromate. Acestea din urmă arată foarte atractivă și elegantă.

Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că aceste mobilier arata cel mai bine în direcțiile stilistice moderne, iar în clasice nu ar trebui să fie utilizate.

Scaunele pliabile pe cadrul metalic au adesea o spate redusă, iar scaunele standard sunt echipate cu brațe confortabile. Este demn de remarcat faptul că astfel de mobilier nu necesită o atenție deosebită. Praful și murdăria de pe suprafața sa pot fi îndepărtate utilizând o cârpă normală umedă.

Scaunele metalice, de regulă, în procesul de producție sunt tratate cu învelișuri anticorozive, ceea ce îl face mai rezistent și mai rezistent la uzură. Cele mai multe scaune metalice sunt proiectate pentru sarcini grele (peste 100 kg).

În plus, deteriorarea acestor mobilier este mult mai dificilă decât, de exemplu, plasticul. Nu este supusă deformării și nu se teme de efectele mecanice.

plastic

Plasticul astăzi este unul dintre cele mai populare, ieftine și comune materiale care sunt utilizate pe scară largă în diferite industrii. Scaunele pliabile din materiale similare se disting prin greutatea lor redusă, aspectul estetic și ușurința în întreținere.

Mulți consumatori optează pentru astfel de mobilier datorită spectrului de culori uriașe. Faptul este că plasticul este ușor de vopsit,prin urmare, în piața de mobilier modern se pot întâlni scaune de absolut orice culoare.

Cu toate acestea, astfel de mobilier are dezavantajele sale. Acestea includ următoarele:

 • Nesiguranța materialului. Suprafața mobilierului din plastic este supusă unor defecțiuni mecanice și unor defecte minore (fisuri și zgârieturi). Dacă greșiți prea mult, scaunul pliabil din plastic se poate rupe.
 • Toxicitate. Când cumpărați astfel de mobilier, trebuie să fiți familiarizați cu certificatul de calitate. În astfel de documente există informații că materialul este sigur și nu conține substanțe toxice. Experții nu recomandă salvarea, deoarece copiile prea ieftine pot fi periculoase pentru sănătate.
 • Intoleranță la căldură. Scaunele pliabile din plastic nu trebuie amplasate niciodată lângă baterii sau încălzitoare. Acest lucru poate duce la deformarea mobilierului și pierderea atractivității acestuia. În ceea ce privește scaunele de grădină din plastic, este de dorit să le plasați la umbra, deoarece lumina directă a soarelui va afecta negativ starea materialului.

dimensiuni

Astăzi, un scaun pliat din lemn poate fi ales cu orice înălțime, adâncime și lățime, dar următorii parametri sunt standard.

 • 27-40 cm (lățime);
 • 30-40 cm (adâncime);
 • 30 cm (diametrul modelelor rotunde);
 • 40-50 cm (înălțime).

Înainte de a cumpăra un scaun, este recomandat să stai pe el pentru a vedea dacă te potrivește în dimensiune. Dacă mobila pare prea îngustă și îngustă pentru dvs., atunci în loc de ea, este mai bine să căutați o opțiune mai largă și mai convenabilă.

Cum sa alegi?

Alegeți un scaun pliabil din lemn masiv, respectând următoarele recomandări simple:

 • Dacă doriți să cumpărați un produs de înaltă calitate din lemn natural, atunci ar trebui să vă îndreptați către branduri bine cunoscute și populare, deoarece multe companii oferă astăzi fakeuri ieftine pentru produsele fabricate din materiale naturale. Adesea, în afară, ele nu diferă de lemnul masiv, ci din materii prime mai ieftine și de scurtă durată.
 • Selectați corect dimensiunea scaunelor pliante. Pentru încăperile mici, nu se recomandă achiziționarea de structuri prea masive și mari, altfel ele vor constrânge spațiul chiar mai mult. Pentru camere spațioase, puteți ridica ceva mai mare și mai bun.
 • Asigurați-vă că inspectați mecanismul de pliere și asigurați-vă că funcționează corect înainte de a cumpăra. În timpul pliere / pliere mobilier nu ar trebui să scream, stick sau criza.
 • Nu uitați de designul stilistic al unui scaun pliabil din lemn.Astfel de mobilier ar trebui să se potrivească perfect în interiorul pentru care îl cumpărați. În caz contrar, scaunele vor ieși din ansamblul general și vor perturba armonizarea situației în ansamblu.

O demonstrație a mecanismului scaunului pliabil poate fi văzută în următorul videoclip.

Interioare frumoase

Pentru o bucătărie de vară albă de zăpadă, scaunele de pahare de mahon pe rame metalice vor fi soluția ideală. Acestea pot fi completate cu o masă de consolă din material similar și completată cu un covor alb-negru pe podea.

Într-o bucătărie modernă cu podea albă și pereți bej, o masă de sticlă neagră cu o masă rotundă și scaune pliante din lemn de ciocolată, completată cu scaune moi neagră, va arăta spectaculos.

Scaune pliante cu picioare înalte și spate largi pot fi adăugate la "insula" sau la barul din bucătărie. De exemplu, un astfel de mobilier transformabil, cu o nuanță densă de maro, va fi în armonie cu o masă de nuanță de culoare brună. Aceste obiecte pot fi așezate într-o bucătărie spațioasă, cu zăpadă albă, cu lămpi metalice cu pandantiv și o masă cu picioare de lemn.

Într-o bucătărie foarte mică, aceste scaune pot fi adăugate pe blatul consolei.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor