Cum sa alegi capacele potrivite pentru scaunele Ikea?

 Cum sa alegi capacele potrivite pentru scaunele Ikea?

Adesea, oamenii se gândesc la modul în care puteți actualiza rapid interiorul într-o cameră particulară, fără a efectua reparații și fără a schimba vechiul mobilier plictisit. Și există o cale de ieșire. Puteți îmbunătăți condițiile de viață cu ajutorul capacelor de scaune textile.

Producătorii moderni de produse textile oferă o gamă largă de căptușeli pentru mobilier tapițat, cabinet, iar printre liderii pot fi identificați marca elvețiană Ikea.

Datorită produselor mărcii, puteți crea cu ușurință o atmosferă sofisticată și fermecătoare în casă, dar numai dacă știți cum să alegeți scaunele potrivite pentru scaunele Ikea.

Caracteristici și beneficii

Copertele pentru scaune rezolvă mai multe sarcini, ele îndeplinesc o funcție estetică și de protecție. Poate servi drept produs pentru uz zilnic, sezonier sau produs pentru ocazii speciale. Este foarte convenabil să ai așa ceva la îndemână.

Timp de câteva decenii nu sa auzit nimic despre aceste produse, dar astăzi aceste produse de mobilier au devenit din nou la modă și populare. Acestea sunt adesea folosite ca o căpită în camerele copiilor, în sali de mese și în camere de zi.

Dacă în casă a apărut un nou mobilier, husele îl vor proteja în mod fiabil de diferitele contaminanți, ghearele de animale de companie și dacă scaunele își vor pierde aspectul atractiv, vor ascunde cu ușurință toate defectele.

Criterii de selecție

Acoperirea pentru scaune este relevantă în orice interior, fie că este vorba de o bucătărie, dormitor, hol, restaurant, sală de conferințe în birou, spațiu într-un apartament sau un casă de țară.

TM Ikea - un producător de frunte de bunuri de uz casnic, oferă consumatorilor o gamă largă de mantale pentru mobilier. Produsele au forma de tablete (concepute numai pentru ședințe) și modele detașabile care sunt parțial (numai scaunul și picioarele) sau ascund complet scaunul.

Primul tip de huse seamănă cu o pernă. Cu ajutorul gumei, acestea sunt bine fixate în jurul perimetrului scaunului scaunului. Aceste produse sunt prezentate în modele:

 • "Berryer." Căptușeala moale, din poliester 100%, are culori diferite: crimson, bej, portocaliu, alb, maro. Ușor de pus pe scaun, nu se mișcă în timpul funcționării.Deficiențe - nu se poate spăla, poluarea poate fi îndepărtată numai în curățarea chimică.
 • "Lerhamn". Material de producție: vâscoză - 50%, leu - 30%, poliester - 20%. Au o formă pătratică. Prezentat în aceste culori: celulă bej, roșu-gri și alb. Curățarea mașinii de spălat la o temperatură de 40 ° C este permisă.

Cel de-al doilea tip este semicrețuit. Această linie include capace potrivite pentru scaune cu cotiere:

 • "Niels". Materialul conține 92% bumbac și 8% poliester. Este făcută în culoare gri, bej, uneori într-o bandă multi-colorată. Demnitate: montarea strânsă a scaunului cu brațe, chiar potrivite pentru scaune ușoare. Nu are nevoie de îngrijire specială, este șters într-o mașină de scris la o temperatură scăzută.
 • "Esbern". Se aseamănă cu o pătură mică, dacă este necesar, capacul poate fi utilizat în această calitate, deoarece are o umplutură de lână din poliester. Imaginea "diamante" este cusută cu o linie roșie, produsul este prezentat în culoarea smântânii. Principala problemă este leul - 53% și viscoza - 47%. Localizat convenabil pe scaune din plastic, anti-alunecare datorită punctelor siliconice anti-alunecare. Atenție la îngrijire, puteți curăța mașina în aparat.
 • "Hendriksal". Produse care vor aduce o notă de nobilime și grație în decorul camerei. Ele se disting prin forme clare și o varietate de design floral. Ei se confruntă cu spatele și scaunul scaunului, doar picioarele rămân vizibile. Fabricat din bumbac 100%.

De asemenea, în gama mărcii puteți vedea:

 • Coperți gratuite. Se aruncă pe scaun, creând un efect de fustă în jurul picioarelor.
 • Modelele sunt strânse. Montați mobilierul fără a lăsa goluri datorită prezenței șirurilor de strângere sau a elementelor de fixare.
 • Pelerine. În aceste produse, puteți regla lățimea dispozitivului de fixare special situat pe partea din spate a accesoriului pentru mobilier.

În producția de acoperitoare nu se pot folosi toate materialele. Materialul pentru coaserea casetei trebuie să fie durabil și practic, rezistent la diferite solicitări mecanice, ușor de întreținut și de utilizat.

Cel mai adesea în producția de huse este utilizat:

 • Gabardina. Tesatura moale, dar densa pe baza de bumbac, lana cu adaos de fibre sintetice, uneori matase. Materialul ductil, deși foarte durabil, poate fi adunat în pliuri elegante. Deseori suprafața țesăturii este mată. Gabarina poate fi spălată, petele pot fi îndepărtate cu ușurință. Capacele de gabardină nu se sfărâmă, nu pot fi fierate.
 • Stretch Atlas. Tesatura cu luciu iridescent, subțire la atingere, se aseamănă vizual cu satinul. Nu este cea mai practică alegere pentru utilizarea frecventă, ideală pentru ceremonii și recepții.
gabardină
Stretch Atlas
 • Jacquard. Principala caracteristică distinctivă este modelul mare și tridimensional. Produs din fire naturale și sintetice. Materialul este durabil, nu se deformează după spălare (temperatura apei nu trebuie să depășească 40 ° C).
 • Spandex. Materialul sintetic, subțire, dar dens, se întinde perfect. Timp de mulți ani, nu își pierde apariția, nu șterge, nu se șterge, poate fi spălat într-o mașină de scris.
 • Microfibră. Material rezistent la uzură, nu se estompează la soare, nu-și pierde atractivitatea chiar și după o utilizare frecventă. Poate fi supus unei curățiri umede, uscate, în timp ce capacul nu își va pierde forma originală. Suprafața microfibrei are un luciu perlat, provoacă senzații plăcute în timpul contactului tactil.
jacard
microfibră
spandex

Și aceasta nu este întreaga listă de materiale fabricate. Copertele pentru scaune de la marca Ikea sunt fabricate din organza, bumbac și țesături de mobilier, brocart.Cu toate acestea, materialele de origine artificială rămân cele mai preferate. Capetele acestor scaune perfect "învelește", sunt ușor de întreținut, de mulți ani nu își pierd aspectul original.

Toate produsele textile Ikea se disting prin simplitatea lor rafinată și prin forme elegante. Este multifuncțional: decorează camera, jucând rolul decorului, protejează mobilierul de deteriorări și murdărie.

Cum să coaseți o copertă pe un scaun cu propriile mâini, puteți afla prin vizionarea videoclipului puțin mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor