Alegerea scaunelor "antic"

Mobilierul antic stilizat fascineaza, incalzeste si transporta oamenii in vremuri stravechi, unde lumea a fost condusa de lucruri frumoase, sofisticate si rafinate din materiale naturale. Vârsta, gustul și viziunea asupra lumii nu sunt importante - dacă mobilierul retro se află în fața ochilor, nimeni nu poate rezista unicității sale. Acest truc simplu este folosit de mulți proprietari de instituții publice, cum ar fi cafenele și restaurante. Decorându-și posesiunile cu mobilier în vârstă, ele creează o atmosferă de confort și confort, atrăgând astfel clienții. Cele mai solicitate scaune "antic", care se găsesc atât în ​​locurile publice, cât și în gospodăriile particulare.

Caracteristici și beneficii

Scaune "antic" arata armonios in orice interior, in special modelul "Richelieu". Este o plăcere să le folosiți sau chiar să le priviți. Punctul culminant al mobilierului în stil vintage este decorarea sa, ceea ce face ca fiecare articol să fie exclusiv și inimitabil. Avantajele produselor în vârstă artificială includ fiabilitatea, durabilitatea și durabilitatea acestora. Nicio deteriorare vizibilă (fisuri, zgârieturi și curbură admisă) poate afecta durata de viață a acestor articole. Scaunele vechi sunt colorate, atrag atenția asupra lor, sporesc dispoziția oamenilor într-un mod neobișnuit, creează o atmosferă de romantism din secolul trecut.

Pe un scaun din lemn, un om își simte statutul, propria superioritate.

A utiliza astfel de bucăți de mobilier este incredibil de plăcută. Produsele de mobilier de epocă pot decora sălile instituțiilor publice, ele vor arăta excelent într-o zonă rezidențială. Astfel de modele creează o atmosferă similară celei care există în baruri și restaurante cu interioare în stil vintage.

Tehnologie de fabricație

La dispoziția persoanei moderne există multe modalități de îmbătrânire a mobilierului. Acesta vine în ajutorul echipamentelor avansate și tehnologiei cu care puteți implementa o varietate de idei retro. Pentru a obține efectul dorit, scaunele de bază din lemn "antic" se lăresc adesea, iar pe suprafață creează fisuri și nereguli. Este important să nu pierdeți din vedere principala regulă: un aspect natural mai presus de toate. Un produs făcut acum câteva ore ar trebui să pară că "a trăit" de cel puțin o sută de ani. Doar în acest caz, mobilierul "antic" poate deveni o adevărată elită, comparabilă cu specimenele muzeului.

Îmbătrânirea modernă a mobilierului din lemn elimină utilizarea substanțelor chimice, astfel încât să își păstreze proprietățile. Este un alt lucru - produse cu plăci și roți din bronz.

Obiectele metalice pot fi expuse la acizi și baze pentru a obține efectul antichității.

Îmbătrânirea artificială se realizează în astfel de tehnici:

  • craquelure;
  • scuff efect;
  • patină;
  • periat.

Termenul "craquelure" în limba franceză înseamnă "fisuri formate în timpul procesului de vopsire sau lăcuire a produsului".Aceasta nu este altceva decât o încălcare a integrității stratului superior de acoperire a mobilierului, ca urmare a apariției unor tot felul de modele. Mulți designeri, care lucrează la designul interior al camerei, utilizează această tehnică specială, deoarece suprafețele crăpate dau interiorului un farmec deosebit. Suprafața crăpată și modelul de pe ea se numesc crackle.

Avantajul crawlerii este că modelul poate fi realizat pe o suprafață complet nouă.

Cu toate acestea, pentru a efectua munca în această tehnică, este necesar să aveți cel puțin o experiență modestă în acest domeniu. Numai atunci procesul de îmbătrânire se va transforma într-o activitate fascinantă, cu un rezultat unic. Este posibil să creați mobilier "antic" la domiciliu, trebuie doar să vă armonizați cu un set de instrumente speciale (lacuri, vopsele, perii etc.) și să dedicați câteva ore acestei lucrări. Rezultatul lucrării va fi o bucată încântătoare de mobilier în stilul vechi.

În atelierele profesionale puteți comanda crawlere monofazate sau în două faze.

  • Primul este aplicat pe o suprafață monocromatică, scaunul sau scaunul ar trebui să fie deja pictat cu tonul de bază.După ce vopseaua a fost complet uscată, suprafața este acoperită cu un lac unic și uscată din nou. Apoi, puneți culoarea principală. Interacționându-se cu vopseaua, lacul de craquelure începe să se spargă. Pentru rezistență, scaunul este impregnat cu lac transparent.

  • Al doilea tip de craquelure este folosit pe suprafețe cu un model. A face un amestec cu propriile mâini este destul de simplu. Pentru a face acest lucru, lipiți un șervețel de decorare pe o suprafață tare și acoperiți-l cu lac și, după 40 de minute, aplicați un al doilea strat de lac cu mișcare în formă de cruce pentru efectul fisurilor pronunțate.

Dacă în timpul uscării scaunului pentru a folosi un uscător de păr, fisurile vor fi mai largi și mai profunde. Pentru a obține un model contrastant, puteți freca pigmentul, culoarea închisă sau pulberea de aur în crăpăturile formate, dar numai după ce suprafața este complet uscată. Toate vopselele în exces sunt îndepărtate cu un tampon de bumbac înmuiat în ulei vegetal. Apoi, produsul este uscat și vopsit din nou cu un lac acrilic.

Efectul de zgârietură este folosit pentru a face mobilierul să arate vechi și sărăcăcios. În acest caz, trebuie să lucrați la alegerea culorilor. Deoarece culoarea principală se potrivește cu orice opțiune saturată și luminată.Următorul strat este aplicat vopsea foarte ușoară, de o nuanță delicată. Combinația acestor contraste creează din când în când efectul necesar al vopselei decolorate. După uscare completă, suprafața este tratată cu șmirghel fin și acoperită cu lac de mobilier.

Spumă, patină, diverse vopsele, bitum sunt folosite pentru patinare. Cel mai adesea patinat vechi, dar încă "alerga" mobilier, care și-a pierdut recursul. Natural "uzat" poate fi bătut cu ajutorul acestei metode, transformând "semi-anticul" în avantajul principal al obiectului mobilierului. Datorită acestei simple tehnici, chiar și un produs plăcut pentru ochi va arăta ca o piesă antică. Este deosebit de frumoasă patina de aur pe scaune cu picioare încrucișate. De regulă, numai suprafețele din materiale naturale sunt patinate, cu toate acestea, acoperirile din MDF uneori îmbătrânesc.

După prelucrarea cu o patină, care este în stadiul final, mobilierul îmbătrânit artificial devine lăcuit. Dacă este necesar, puteți aplica nu un singur strat, ci mai multe. După ce stratul de lac sa uscat, suprafața este tratată cu hârtie de șmirghel, dar trebuie să acționați foarte atent, în caz contrar, datorită muncii neglijente, mobilierul se va dovedi a nu fi îmbătrânit, dar neîngrijit.Patinarea este un proces destul de laborios, necesită aptitudini și experiențe diferite, perseverență și mult timp.

La domiciliu, munca în această tehnică nu poate foarte mult.

Printre varietatea de metode de prelucrare a lemnului în scopul de a adăuga lemn de tânăr de vârstă este utilizarea de periaj. Esența acestui proces este prelucrarea lemnului cu o perie metalică. Periajul poate fi efectuat singur sau în tandem cu alți tehnicieni. Sarcina maestrului este de a îndepărta fibrele moi din stratul superior al lemnului cu o unealtă simplă și o anumită forță, însă lasă fibrele solide intacte.

Tratate într-un mod similar, arborele este apoi dat un look estetic "antic". O daltă mică și un burghiu subțire creează "găuri de vierme" - daune cauzate de insecte și timp. Plecând de la ideea de a decora camera, care va fi decorată cu scaune vechi, lemnul este acoperit cu diverse lacuri, ceară, pete.

Este demn de remarcat faptul că această tehnică nu poate fi folosită pentru orice tip de matrice. Profesionistii recomanda tratarea stejarului, zada, frasin si nuc in acest mod.Puteți, de asemenea, periați wenge, jatoba, merbau. Principala cerință a acestei metode de îmbătrânire este aceea că arborele are inele bine distinse, moi și grele. Fructele de pomi, precum și fagul, arțarul, nu pot fi învechite în calea periajului.

Scaunele vechi din lemn, fără îndoială, vor deveni un punct culminant al oricărei încăperi. Datorită acestei decorațiuni deosebite, veți putea să vă plimbați în epoca romantismului și aventurii și să creați un interior în stilul vechi, puteți uita de grijile și griji.

Stiluri de bază

Astăzi, mobilierul antic este adesea realizat într-un interior rural, cu simplitatea lui dulce și aroma familiară, numită muzica country. În această zonă, bucățile de mobilier, inclusiv scaune, pot fi făcute în stilul Provence, cabana elvețiană, rus Rustic.

În plus, scaune artificial în vârstă sunt utilizate pe scară largă în stilul de Bosaj, care împotriva altor direcții pare mai nepoliticos. Momentul determină particularitățile sale: mobilierul este simplitatea brutală, este puternic, fiabil și în același timp frumos.

Cum să faci un scaun antic cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor