Soiuri de lumină de noapte pentru copii

Frica de întuneric este inerentă în mulți copii. Lumina dă un sentiment de încredere și liniște, în timp ce imersia în întuneric și întuneric dă naștere la fantezia copiilor violenți pentru a atrage diverși monștri. În întuneric, copiii se simt teama intuitivă, simțindu-se nesigur, astfel încât un somn sănătos și sănătos este imposibil. Astăzi, această problemă este ușor de rezolvat: brandurile oferă spre vânzare o mulțime de soiuri de lămpi de noapte pentru copii - lumini funcționale convenabile, manuale și automate "fireflies".

Caracteristici și soiuri

Lumina de noapte a copiilor - atributul original al copilului camerei. Aceasta este o mică lampă cu lumină difuză moale, care vă permite să creați o atmosferă relaxantă în interior. Acesta este instalat în apropierea pătuțului, astfel încât să aibă suficientă iluminare, permițând mamei să vadă copilul. Cu toate acestea, locația nu trebuie să fie prea apropiată: în caz contrar, lampa va interfera cu somnul.

Un astfel de lucru este mai potrivit pentru părinții care în mod repetat ajung până la copil peste noapte pentru a schimba scutecul sau a verifica starea de sănătate. Accesoriul nu se lovește de ochi, așa că nu treziți gospodăria.

Accesoriul nu se lovește de ochi, așa că nu treziți gospodăria. Acest accesoriu este considerat relevant pentru copii după trei ani, dacă din anumite motive au o frică inexplicabilă de întuneric. Frica poate fi asociată cu o lipsă de lumină, dacă copilul a fost inițial obișnuit să adoarmă cu strălucirea moale a unei lumini de noapte în fiecare zi.

Potrivit psihologilor, lumina de noapte nu ar trebui să fie mereu.Acesta este un mijloc de necesitate care este recomandabil să nu se folosească pe tot parcursul nopții. În caz contrar, obiceiul de a adormi cu lumina va deveni o condiție indispensabilă pentru un somn plin. Chiar dacă proiectarea lămpii de noapte este foarte originală, acest lucru nu este un motiv pentru al face să fie un atribut al păcii: este un obiect auxiliar al vieții de zi cu zi a unei familii cu un copil.

Cu toate acestea, lumina de noapte este încă utilă: salvează ochii de lumina aspru, ceea ce creează o încărcătură extraordinară asupra retinei și a nervului optic. Iluminarea unei lămpi de noapte nu este numai slabă: are și un efect interesant.Astfel de lămpi au un consum redus de energie și o încălzire minimă.

Lumina de noapte pentru copii este funcțională și ajută:

 • salvați o persoană de la poticnire în întuneric despre diverse obiecte;
 • scutiți stresul care împiedică relaxarea și adormirea;
 • creați o atmosferă confortabilă și confortabilă.

În plus față de funcțional, astfel de produse sunt accente unice ale camerei pentru copii, făcându-l un tip special și note magice.

O gamă largă de lămpi pentru copii oferă spre vânzare o mulțime de soiuri, fiecare având propriile sale forțe și puncte slabe. Acestea sunt conectate sau alimentate de baterii (sunt autonome sau în rețea), pot avea un mecanism cheie și un panou de control. În funcție de tipul de sursă de lumină, lumina de noapte a copiilor este împărțită în LED și atingere.

În astfel de produse nu se utilizează lămpi cu descărcare în gaz și lămpi cu incandescență, deoarece acestea diferă:

 • consum mare de energie;
 • încălzirea corpului, generând pericol de incendiu;
 • scurtă durată de funcționare;
 • claritatea luminiscenței;
 • fragilitate.

Cele mai populare modele de lămpi de noapte pentru copii includ:

 • Fișă pentru model (fișă). Versiunea bugetară a riglei, un dispozitiv punctat, caracterizat prin siguranță, care nu are fire electrice, pentru care vă puteți prinde, totuși, acoperind un minim de spațiu și absolut inadecvat pentru standardul european atunci când prizele sunt instalate jos din podea. Oferă iluminare discret, poate avea un senzor de amurg, este notabil pentru compact, design plăcut, consum minim de energie, prin urmare, are o durată lungă de viață.
 • Lumina de noapte pe perete. Suspensie clasică sau muzicală în pat, proiectată cu o fixare sub formă de cuier de îmbrăcăminte, convenabilă pentru montare oriunde în pat, independent de distanța de la ieșire, deoarece funcționează pe baterii. În majoritatea cazurilor, astfel de lămpi sunt echipate cu baterii reîncărcabile, ceea ce le prelungește semnificativ durata de viață. Dispozitivele pot fi proiectoare, montate direct pe spatele patului. Acest lucru este convenabil în cazurile în care nu există nici o masă sau suport pentru o lampă de noapte lângă pat.
 • Lumina universală. Modelul "două în unu" folosit ca lumină de noapte și lampă de birou,echipate cu funcționalitate în formă de ajustare a intensității iluminării, cu toate acestea, mai potrivite pentru copiii mai mari (de exemplu, prescolari și elevi de școală primară). Poate avea patru nivele de iluminare, schimbându-se când este atins în partea de sus. Acestea sunt fulguri de noapte destul de interesante și ușor de utilizat, care, pe termen lung, nu reușesc.
 • Lampa de noapte. Modelul de perete este diferit de forma obișnuită și designul. Această lumină de noapte este remarcabilă pentru o gamă largă de modele, este o versiune bugetară a liniei, strălucește mai strălucitor decât analogii în priză, ceea ce îi permite să fie folosit pentru a citi o poveste de culcare.

Dezavantajul accesoriului este intensitatea strălucirii: este destul de puternic, ceea ce poate împiedica copilul să se relaxeze și să adoarmă. Prin urmare, producătorii produc modele cu mod de control al intensității luminii. Aceste lumini de noapte sunt relevante nu numai pentru copii: ele sunt minunate pentru adolescenți.

 • Mobil cu un proiector. Lampă cu LED destinată relaxării unui copil înainte de culcare, dotată cu capacitatea de a crea compoziții ușoare sub formă de stele fixe sau monotone alunecoase și fulgi pe pereți și plafoane,caractere bune de desene animate, care au un efect calmant atunci când urmăresc ochii și relaxează copilul (funcționalitatea poate implica acompaniament muzical). Lampa de noapte la modă și elegantă, care este fascinantă chiar și pentru adulți, are totuși două minusuri: înaltă comparativ cu costurile analogice obișnuite și nu întotdeauna de înaltă calitate.
 • Modele cu senzori de mișcare de lumină. Lămpile "inteligente", care reacționează la gradul de iluminare al încăperii, capabile nu numai să fie pornite sau deconectate, ci și să regleze nivelul luminozității strălucirii (reacție la mișcare). Avantajul modelelor este universalitatea: ele sunt potrivite pentru copii de orice vârstă, cu toate acestea, ele necesită o manipulare atentă (umezeală în contact cu deteriorarea senzorului). Dezavantajul produselor este incapacitatea de a se repara. În plus, aceste dispozitive au un preț ridicat.
 • Sisteme cu senzori de sunet. Luminile de noapte cu lămuriri se disting prin funcția de recunoaștere a sunetului, care este declanșată de plânsul copilului, de conversație, de răspuns la sunet cu o cină plăcută și liniștitoare sau de sunetele mării, naturii (echipate cu un CD player).Astfel de lămpi ajută o mamă care este obosită în timpul zilei, cu toate acestea, copilul își dă seama rapid că nu este vocea ei și nu adoarme dacă vrea să mănânce sau pur și simplu să se hrănească cu căldura mamei sale.
 • Lampă de sare. În plus față de modelele de bază, există sisteme speciale care sunt relevante pentru copiii cu predispoziție la alergii și copiii cu sisteme imunitare slăbite. Acestea sunt lămpi de sare cu cristale mari de sare, cu includerea căreia sarea, care este în interiorul lămpii, simultan cu încălzirea, ionizează aerul. Inhalarea vaporilor ajuta la intarirea sistemului imunitar, faciliteaza respiratia, scapa de tuse.

În plus față de soiurile principale, modelele-ceasuri sunt oferite spre vânzare, care sunt un tip controversat de lampă.

Ele nu pot fi numite potrivite pentru copii și copii mici ai grădiniței: lămpile de noapte cu ceasuri sunt proiectate cu un semnal muzical la un moment clar definit. Sunetul dur al melodiei poate sperie un copil dormit, prin urmare punctul de referință al ceasului este un dezavantaj semnificativ.

La locul lămpilor sunt:

 • perete (prize și sconturi);
 • desktop (proiectoare și sisteme cu senzori de sunet);
 • noptieră (pandantive cu fixare sub formă de jucării care circulă cu o lampă amplasată în interiorul dispozitivului);
 • portabile (dispozitive convenabile cu capacitatea de a se deplasa în jurul camerei în cazul găsirii unui lucru potrivit, care sunt mobile și pot fi localizate oriunde, de exemplu, pe o masă lângă pat).

Modele și forme

Dintre modelele staționare, mobile și combinate oferite de mărci comerciale, puteți alege orice opțiune, mai ales că majoritatea produselor au atât standuri, cât și elemente de fixare. Gama de lămpi de noapte pentru copii este imensă. Producătorii încearcă să ia în considerare toate calitățile clienților, prezentându-le în atenție, pe lângă linia clasică, produse sub formă de jucării din plastic și moale, precum și versiunea originală - o lumină de noapte pernă.

Cele mai populare forme de lămpi de noapte în cerere printre părinții de copii mici sunt:

 • asterisc;
 • broască țestoasă;
 • melc;
 • puzzle;
 • soarele;
 • pisoi;
 • luna;
 • un ou;
 • Tetris;
 • Lego;
 • curcubeu;
 • câine mic;
 • floare.

Lămpi în formă de figura (de exemplu, sub forma unei stele, lămpi de noapte de culoare), efectuează cu marginile raționalizate. Unele modele sunt echipate cu o lampă de chameleon.

Pe lângă aceste formulare, subiecte relevante, cum ar fi:

 • cosmosul și cerul înstelat (iluzia unui cer deschis, stelele cu paiete);
 • luminile nordice (culori colorate de nuanțe);
 • motive marine (pești, rechini, delfini, țestoase);
 • personaje și compoziții de desene animate (ninja, Hulk, Spiderman, etc.);
 • fabuloase schițe (castele, palate, păduri magice);
 • lumina lunii (nori neobișnuit de răspândit în jurul camerei).

Jucăriile de iluminat sunt cele mai populare soiuri, ele sunt remarcabile prin faptul că ele pot avea o formă foarte diferită și vibrantă (sub forma unei jucării moale obișnuite sau aproape de modelele obișnuite din plastic), echipate cu un set diferit de funcții, fiind personaje fantastice care povestește niște basme și bebeluși.

Sfaturi pentru alegere

Într-o mare selecție de lămpi de noapte pentru copii, ușor de confuz. Pentru a obține ceea ce aveți cu adevărat nevoie, trebuie să luați în considerare câțiva factori:

 • "Corectitudinea" iluminării. Lumina care vine de la lampă nu trebuie să lovească ochii, opțiunea potrivită este o lumină moale, difuză și camuflată. Lămpile din tabelul conului trebuie să fie excluse din listă: vederea copiilor asupra unui bec poate avea un efect negativ asupra viziunii copilului.
 • Intervalul de culori. Alegerea temperaturii de iluminare permite o lumină caldă, însorită, neutră, verde.Nu forțează ochii să se adapteze la iluminare. Receul este mai neplăcut și necesită obiceiul de a se obișnui cu ochii, roșul enervant ar trebui să fie exclus din listă.
 • material. Un produs fabricat din plastic nu merită luat în considerare: atunci când este încălzit, eliberează toxine dăunătoare în aerul din încăpere, ceea ce afectează în mod negativ sănătatea tuturor gospodăriilor. Merită acordată atenție calității elementelor de fixare: materiile prime trebuie să fie fiabile.
 • Disponibilitatea documentației relevante sub forma unui certificat de calitate și conformitatea cu siguranța (cu pașaport și garanție scrisă a vânzătorului).
 • "Corectitudinea" efectelor sonore. Melodiile produse de dispozitiv nu trebuie să-și enerveze urechea. Atunci când cumperi un cec obligatoriu built-in melodii. Este necesar să se acorde preferință laudelor și sunetelor naturii, compozițiile intense și rapide sunt inacceptabile. Dacă dispozitivul este echipat cu mai multe melodii, este mai bine să le ascultați pe toți, pentru a nu regreta un sunet clar în viitor.
 • Moduri de ajustare. Acest factor este important nu mai puțin de calitate și de performanță: sistemele cu capacitatea suplimentară de a regla intensitatea luminii sau a sunetului manual confortabil și vă permit să reglați lumina de noapte în mod clar la voință.
 • Calitate, formă ergonomică și siguranță. Lampa trebuie să fie durabilă, rezistentă la deteriorarea mecanică accidentală, ruperea fragmentelor în caz de cădere și încercarea copilului de ao dezasambla. Produsul pentru montare în pat nu ar trebui să aibă miros și fire: este mai bine dacă lumina de noapte este pe baterii.

După ce am studiat parametrii de bază ai alegerii, merită atenția acordată designului: este important ca lampa să evocă emoțiile pozitive ale copilului.

Alegerea poate fi aleatoră sau bazată pe ideea generală a designului camerei. Jucăriile de creație în vrac trebuie eliminate din rândul modelelor neobișnuite: ele pot sperie un copil și nu sunt potrivite pentru un copil.

Este la fel de important atunci când cumpărați să țineți cont de vârsta și sexul copilului. Pentru fete, ei iau mai multe lumini de noapte drăguțe cu ponei în culorile curcubeului, inimi, flori de diferite forme, zane și alte personaje magice, produse mai ales în nuanțele favorite ale barbatului. Modele pentru băiat sunt vizibile în culorile albastru, verde, "mare", spațiu și alte subiecte (rachete, avioane, mașini, Smeshariki, mingi de fotbal).

Opțiunile pentru hrănirea de noapte sunt mai concise: scopul lor este strict de a crea o iluminare minimă pe timp de noapte.Becurile pentru adolescenți sunt mai creative și mai funcționale, deși nu toți copiii în creștere îi plac modelele pâlpâitoare pe pereți. Prin urmare, cei care nu au învățat să doarmă fără lumină, adesea aleg modele în priză.

materiale

Materiile prime pentru producția de lămpi de noapte pentru copii au variat. Unele produse sunt fabricate din lemn ecologic (placaj de mesteacăn), acoperindu-l cu vopsele pe bază de apă, care nu conțin substanțe chimice toxice, săruri ale metalelor grele și materii organice dăunătoare.

Alte materiale sunt ceramica, plastic, plastic, sticlă mată. Sistemele de iluminat de uz casnic sunt mai creative în alegerea componentelor de lumină de noapte. Se utilizează conserve, hârtie și hârtie uniformă. Cu toate acestea, când vine vorba de un copil, nu toate aceste produse sunt sigure.

Marci populare: recenzii

Linia modelelor populare de lămpi de noapte pentru copii include o mulțime de companii care sunt marcate de recenzii ale cumpărătorilor reali. Există mai mulți producători populari:

 • Mica dragoste - telefoanele originale în pat cu rotația jucăriilor într-un cerc și în jurul axei sale, melodii plăcute și control al volumului, precum și modul silențios și panoul de control.Utilizatorii observă că melodiile sunt plăcute, copiii urmăresc activ rotația jucăriilor, în timp ce o lumină mică de noapte oferă o lumină difuză moale.
 • Fisher Price - un mobil multifuncțional cu un set bun de caracteristici și un proiector care poate fi folosit separat. Părinții copiilor spun că dispozitivul este gândit la cel mai mic detaliu, plăcut în exterior și în uz, încântând copilul cu melodii netede, imagini clare ale proiectorului, posibilitatea mișcării și ceea ce este deosebit de important: cu o calmare ușoară a sunetului și a luminii.
 • Tomy - model de proiecție muzicală cu imagini amuzante care sunt plăcute să vizioneze. Acest element original este asistentul mamei, care stabilește copilul să doarmă, diferă în costul bugetului. Părinții îngrijitori subliniază faptul că "ajutorul" dispozitivului nu funcționează în toate cazurile: zgomotul unui dispozitiv de lucru împiedică adormirea câtorva copii.
 • vesel - Lămpi originale cu baterii sub formă de broască țestoasă moale, plăcute la atingere. Inele de noapte ieftine, pe care copiii le place și le atrag atenția cu trei nuanțe diferite de luminiscență: albastru, verde și portocaliu pal, au mai multe moduri de funcționare și funcție de temporizare,permițând oprirea automată. Lumini bune, creând o atmosferă relaxantă și copii liniștitori înainte de culcare.

Opțiuni de locație în interior

Localizarea luminii de noapte a copiilor în cameră depinde de doi factori - amplasarea patului și caracteristicile modelului:

 • colorate pe perete, florile de noapte pot fi amplasate în apropierea pătuțului, ridicând nuanțele lor sub ideea generală de design, susținând tema florală a verii cu fluturi pline de culoare;
 • modelul de perete sub forma unei case de păsări ar fi potrivit să se uite în interiorul grădiniței, dacă îl plasați pe partea de sus a lemnului lipit;
 • În camera unui copil de vârstă școlară, versiunea proiectorului cu picturi marine, care poate fi așezată pe perete la capul patului, este perfectă;
 • Este mai bine pentru copil să cumpere un mobil funcțional de o temă de vară de dimensiuni mici, cu un proiector de lumină de noapte, ale cărui deschideri sunt îndreptate spre tavan și nu au multă strălucire;
 • se poate face fără carusel: prin achiziționarea unui proiector compact cu imagini mici și amabile de jucării;
 • câțiva copii sunt indiferenți față de bilele multi-colorate - zâmbetele obținând magie specială în întuneric: emoticoane amuzante,fiind pe masă lângă pat, va provoca emoții pozitive și va avea un efect de relaxare;
 • pentru a bate tema de teama de lumina poate fi un prieten credincios, un caine de paza de somn al copilului: lampa originala in forma de un caine pus pe podea aproape de patul copiilor se va descurca cu aceasta;
 • jucăria ușoară de lumină de noapte a jucăriei va atrage atât fete cât și băieți: în funcție de culoare, va da stele stralucitoare colorate pe pereții și în tavanul camerei, iar designul este proiectat astfel încât să nu vă împingă ochii cu o abundență de lumină;
 • Nu mai puțin interesant este modelul fluturelui proiectorului: așezat pe noptieră, va difuza ușor lumina, îmbrăcând camera copiilor într-un model de cer.

Lampa de masă în proiectarea camerei copilului este nedorită: ea lovește ochii, deoarece copilul este scăzut și vede lampa însăși, dacă se dorește.

Lumina de noapte a copiilor este o modalitate interesantă de a diversifica design-ul camerei copilului și de a-i calma copilul înainte de culcare. Cu toate acestea, nu vă puteți baza complet pe acest accesoriu, inclusiv pe toată noaptea. Dacă este necesar, trebuie să reduceți treptat utilizarea lămpii ca protecție împotriva fricii, altfel copilul nu va putea depăși frica de întuneric fără ajutorul unui psiholog.

Nu este de dorit să folosim o lumină de noapte ca o salvare din frică: aceasta este poziția greșită. Dacă vorbiți în mod constant despre el, acesta va fi stocat în memoria copilului. Este mai bine să desemnați accesoriul ca un accent deosebit al camerei, special și magic. În cazul în care vârsta permite, puteți lua în considerare opinia copilului atunci când cumpărați, luându-l cu tine în magazin.

7 fotografie

Cum să alegi o lumină de noapte în grădiniță, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor