Luminile pentru iluminarea oglinzilor și picturilor

Lampă pentru picturi - un lucru specific, dar necesar. Vă permite să vizualizați cele mai mici detalii și să vă bucurați de frumusețea picturilor. Despre iluminatul pentru oglinzi și să nu spui nimic. Acesta va ajuta la corectarea sau eliminarea oricăror deficiențe, va efectua manipulări subtile cu fața. Pentru ca astfel de dispozitive să funcționeze pe deplin și să beneficieze într-adevăr, trebuie să știți câteva din nuanțele lor.

Caracteristici, avantaje și dezavantaje

Luminile pentru oglinzi și picturi emit lumină, care nu dă umbre și alte defecte. Sunt proiectate pentru iluminarea uniformă a părților interioare. Dar, în ciuda acelorași funcții, ele au diferențe fundamentale.

Iluminarea pentru imagini emite o lumină direcțională. Adică, el alocă secțiuni separate ale imaginii.Iluminarea este folosită la rece, alb, pentru a evidenția întregul model de vopsea.

În cazul unei lămpi cu oglindă, lumina sa este îndreptată spre fața unei persoane. Este moale, difuz și nu foarte luminos, pentru a nu provoca disconfort în ochi. Luminile cu oglindă reprezintă o sursă suplimentară de iluminare, adică pot lumina alte elemente de interior. Lămpile de imagini, dimpotrivă, luminează doar o pânză, lăsând cealaltă parte a încăperii la umbra.

Beneficii cheie:

 • selectarea detaliilor și a nuanțelor;
 • poate fi folosit ca o lumină de noapte;
 • creați o atmosferă calmă și discretă;
 • sunt un element de decor.

Dezavantajele pot apărea în cazul unei selecții incorecte a lămpii: atunci lumina poate fi distorsionată, apar umbre sau pete.

Tipuri de becuri

Calitatea luminii de fundal depinde în mare măsură de sursa directă - becul. Există mai multe tipuri care pot fi utilizate pentru iluminat. Important: după ce ați decis asupra funcției sale, este corect să alegeți o sursă de lumină:

 • lămpi cu halogen: economic, oferă lumină difuză, deci este perfect pentru iluminarea oglinzilor. Dar este necesar să le exploateze cu precauție: gazul din compoziția lor poate fi periculos pentru sănătate.Dacă o astfel de lampă este folosită pentru a ilumina picturile, ar trebui să fie plasată la o distanță de 20 cm, deoarece acestea devin foarte fierbinți;
 • lămpi fluorescente: de asemenea, consumă o cantitate mică de energie. Evidențiați lumina albă, care, cu o selecție adecvată a tavanului, poate fi difuzată. Aceste becuri au o durată de viață destul de ridicată. Pentru a ilumina picturile, asigurați-vă că utilizați lămpi fluorescente cu un filtru de lumină, altfel culorile în această lumină se vor deteriora;
 • Becuri LED: cele mai sigure specii, deoarece astfel de lămpi practic nu se luptă. Ele au culori diferite de temperatură: portocaliu cald sau violet saturat. Ele oferă iluminare punct, astfel încât utilizarea lor este irațională ca o iluminare suplimentară.

Becurile cu incandescență pierd în mod semnificativ proprietățile lor față de alte specii, motiv pentru care ele sunt rareori utilizate.

desen

 • Sconturi de perete. Cel mai popular și mai variat tip de lămpi. Ele pot fi cu nuante rotunde, ovale, dreptunghiulare; culori diferite. Adesea localizat pe picior, care se întoarce în direcții diferite.Din acest motiv, lumina poate fi îndreptată către orice punct al obiectului iluminat.
 • Candelabre. Atașat la tavan și în jos pe lateral. Potrivit pentru o oglindă. Un fel de opțiune necesită o dezvoltare atentă.
 • loc. Acestea sunt modele sub formă de tuburi sau benzi LED. Lumina lor poate fi concentrată strâns sau are un flux luminos larg. Aceste lămpi sunt situate pe picior, care este îndoită în unghiuri diferite. Convenabil pentru evidențierea imaginilor. Petele LED-uri sunt adesea folosite pentru iluminarea exponatelor muzeului și galeriei.

tipuri

Dintre principalele tipuri de iluminare se disting:

 • lumini de perete: folosit pentru pereți și pete. Acest lucru este convenabil: îl puteți deplasa oriunde în apartament, indiferent de obiectul luminat. De la dispozitivele de fixare care rezistă unui astfel de design, puteți utiliza șuruburi sau console. Există modele echipate cu un comutator și o priză. În acest caz, dispozitivul trebuie conectat printr-o priză;
 • luminile integrate: acesta este un tip de iluminat modern, care încă nu este foarte comun. Folosit pentru iluminarea oglinzilor. Principalul plus este economisirea spațiului, precum și timpul: nu trebuie să te lupți mai întâi cu o oglindă și apoi să o evidențiezi. Aceasta este opțiunea două la unu;
 • Bandă cu led: dispozitiv universal.Potrivit atât pentru oglindă, cât și pentru imagine. Este echipat cu LED-uri cu rezistoare. Și foarte ușor atașat la suprafață.

Pentru a fixa banda de care aveți nevoie:

 • împărțiți-o în părți în funcție de mărimea corespunzătoare obiectului iluminării;
 • îndepărtați stratul de protecție sub care este amplasată baza adezivă;
 • lipiți filmul în locul potrivit.

Multe modele vin cu dimmer. Acestea vă permit să ajustați luminozitatea iluminării.

materiale

Printre cele mai comune materiale pentru lămpi emit metal, sticlă și plastic. Aluminiu, cupru, alamă, oțel sunt folosite pentru structurile metalice.

 • oțel: metalul cel mai frecvent utilizat. Becurile din acesta au o suprafață egală, frumoasă și strălucitoare. Se tratează prin metoda electrostatică: învelișul electropilat sub formă de crom, nichel, aur, argint, bronz se aplică pe suprafața dispozitivului de oțel;
 • aluminiu: foarte ușoară, care reduce greutatea lămpii;
 • cupru, alamă: aceste produse au un preț ridicat. Există multe tipuri de metale de prelucrare a datelor. Designul de cupru și alamă se distinge prin strălucirea frumoasă și finețea performanței. Practic, ele sunt făcute la comandă.

Lămpi de sticlă sau cristal - ideale. Sunt rezistente la foc, emit o lumină frumoasă, multicolore. Aceste capace pot fi transparente sau opace, ceea ce va face ca lumina să fie mai difuză.

Din materiale non-tradiționale pentru iluminat folosit lemn, bambus, precum și tesatura.

culoare

Alegerea culorii dispozitivului de iluminat trebuie să vă concentrați asupra întregului interior. Pentru un design modern, cele mai potrivite corpuri de iluminat, în alb sau galben. Și atât pentru carcasa metalică, cât și pentru nuanțele de sticlă.

Pentru a sublinia grandoarea clasicilor, oglinzile pot fi decorate cu lămpi în culoarea metalelor prețioase: bronz sau aur. Dacă lumina de fundal nu joacă un rol decorativ, dacă funcția sa este de a accentua în mod favorabil obiectul iluminării, utilizați modele transparente care nu vă vor atrage ochii.

Merită să spui câteva cuvinte despre negru. Arată destul de elegant, dar trebuie să experimentați cu prudență: o nuanță neagră poate ascunde lumina. Destul de potrivite pentru decorarea lămpilor culori pastelate și culori "metalice". Sunt universale, se potrivesc în orice interior.

formă

Formele de iluminare pentru oglinzi depind de stilul interior. Pentru designul modern folosiți lămpi cu linii drepte drepte. Poate fi un cerc, un oval, un dreptunghi, un pătrat sau o lumină spot. Se pare foarte eleganta cilindrica de iluminat, forma "goblet". Acesta este situat, de obicei, pe părțile laterale ale oglinzii.

Configurația sub forma unei spirale are un aspect destul de original. Este potrivit pentru stiluri moderne. Și dacă vorbim despre lămpi în formă de dublă helix, atunci formele sale moi, raționalizate subliniază perfect interiorul clasic.

Iluminarea pentru oglinzi poate avea contururi neobișnuite: sub forma unei flori, a unor păsări, a ancorelor sau a unui candelabru. Totul depinde de orientarea stilizată. În ceea ce privește fotografiile, totul este mai ușor aici. Practic, ele sunt iluminate cu un spot, care are forma unui tub sau a unei panglici.

Opțiuni de aspectul iluminării

În principiu, iluminarea de fundal este instalată pe părțile laterale sau în jurul perimetrului obiectului iluminat. În ceea ce privește oglinda, atunci, dacă este mică, este mai bine să folosiți iluminarea cu lămpi în jurul perimetrului. Acesta poate fi spoturi, benzi LED.Lumina de fundal în jurul perimetrului este încorporată sau separată.

În cazul în care oglinda este mare, perechi alungite pereți, situate pe laturile la doi metri de podea, sunt cele mai potrivite. Utilizați, de asemenea, candelabre suspendate.

Opțiunea de a ilumina oglinda și partea de sus. Acest lucru va ajuta la economisirea spațiului. Dar cu o astfel de acoperire toate defectele feței vor fi vizibile. Corpurile de iluminat amplasate pe laterale emite lumina aproape de lumina zilei. Dar trebuie să existe cel puțin două dintre ele și aceștia ocupă destul spațiu.

Pentru a evidenția imaginile, lumina de fundal este amplasată deasupra sau dedesubt. Depinde de subiectul imaginii. Iluminarea portretelor lămpii este atașată mai jos. Dacă panza descrie un peisaj, atunci în partea de sus. Și lampa ar trebui să ocupe 2/3 din lungimea imaginii.

Idei pentru camere diferite

 • Cel mai adesea, în baie sunt utilizate lămpi pentru oglinzi. Este foarte important ca o astfel de lampă să fie rezistentă la umiditate. Prin urmare, aplicați modelul cu un indice de IP44 și IP55.
 • Dormitor: în cazul în care oglinda în el este mare, pe toată lungimea, lămpile sunt instalate pe lateral, la 2 m de la podea. Dacă vorbim despre masa de toaletă, este mai bine să fixăm luminile din jurul perimetrului.Schimbând tonul iluminării, puteți obține umbra ei naturală. Datorită acestui fapt, este posibil să se obțină efectul unei oglinzi de machiaj sau de machiaj în dormitor.
 • Pentru o oglindă a dulapului, puteți alege sconturi pe picioare lungi care se rotesc în direcții diferite sau fixează sconcesele de sus. Ele sunt aranjate astfel încât să nu interfereze cu deschiderea dulapului. Ele pot fi, de asemenea, o sursă suplimentară de iluminare.

Criterii de selecție

Când alegeți o lumină pentru o oglindă sau imagine, urmați aceste reguli:

 • Siguranță: când cumpărați un produs, vă familiarizați cu caracteristicile acestuia. Verificați cu vânzătorul cum să vă conectați și să operezi corect.
 • Durabilitate: depinde de materialul de la care este fabricată lampa și de cablajul acesteia. Lămpile de plafon din sticlă sunt deseori sparte Având în vedere acest lucru, puteți opta pentru modele din plastic sau metal.
 • Pentru baie, condițiile principale sunt rezistența la umiditate a lămpii și protecția împotriva deteriorării prin curent, ceea ce corespunde clasei 2.
 • Asigurați-vă că luați în considerare dimensiunea obiectului care va fi aprins: lumina trebuie să cadă pe întreaga suprafață. Este probabil că veți avea nevoie de mai mult de 1 lampă.
 • Pentru a evidenția fotografiile, utilizați o lampă cu un filtru de lumină, pentru a nu distruge vopseaua.

Producatori

Pentru a vă asigura o iluminare de înaltă calitate și în condiții de siguranță, utilizați produse de la mărci de top europene. Astfel, de exemplu, compania germană. Paulmann și compania italiană Lumina Odeonului.

Acești producători produc modele de diferite stiluri: de la modern la clasic. Varietatea lor este izbitoare: de la linii ergonomice clare până la buzunare pompoase, înfricoșătoare. Prețurile extinse și varietatea de bunuri oferă o gamă largă de cumpărători.

Acestea sunt companii recunoscute pe plan internațional, care au trecut mult timp dincolo de piața europeană. Ei își prețuiesc numele și reputația impecabilă, astfel încât nu există nici o îndoială cu privire la calitatea produselor lor.

Opțiuni pentru iluminarea în interior

Arată foarte avantajos în fața locului interior. Este universal: ele pot evidenția atât o oglindă, cât și o imagine. În mod deosebit elegant este versiunea sa clasică: în culoarea bronzului, cu ușoare scuffs și ornamentare pe carcasă. Este rafinat și misterios în același timp.

Luminile încorporate - este frumoasă și funcțională. De asemenea, economisește spațiu. Lumina din acesta este furnizată de LED-uri.Datorită acestui tip de iluminat, nu este necesar să ne gândim cum să alegem un dispozitiv care să fie în armonie cu interiorul. Această lumină este potrivită pentru orice situație. Foarte avantajos, iluminează imaginea. Lăsând cealaltă parte a camerei în amurg, cu siguranță va atrage ochiul pe pânză și va lumina toate nuanțele sale.

Wall sconces sunt o versiune clasică a luminii de fundal. Alungite, cilindrice, se potrivesc cu ușurință în interior. Cu ei, situația devine mai moale și mai confortabilă, familiară.

Pentru mai multe varietăți de lămpi pentru a evidenția imaginile, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor