Becuri din lemn

Alegerea lămpii din apartament este complicată de faptul că în magazine specializate sunt prezentate în cantități mari. Gama este imensă, produsele diferă în formă, dimensiune, material. O selecție largă de accesorii, inclusiv din lemn. Cum de a alege un astfel de accesoriu, astfel încât să se încadreze în interiorul general al camerei, a devenit un plus plăcut pentru designul existent, vor fi discutate în acest articol.

Caracteristici și beneficii

Corpurile de iluminat din lemn sunt întotdeauna speciale, pentru că ele personifică confortul și confortul casei. Un număr mare de producători din Germania, Italia, Austria, Rusia au în sortimentul lor produse de acest tip, deoarece au un număr de avantaje care o fac atât de solicitată pe piața de consum.

Principalele caracteristici și avantaje ale lămpilor din lemn includ următoarele:

 • Protecția mediului a materialului - arborele are caracteristici specifice care fac ca produsele să fie cât mai sigure pentru utilizare.
 • Influența pozitivă a obiectelor de lemn din interior asupra percepției umane este confirmată de numeroase studii și sondaje ale companiilor experților.
 • Starea psihologică și componenta emoțională a fiecărei persoane prezente în camera unde sunt amplasate lămpile de lemn se îmbunătățește.
 • Prelucrarea mecanică a unui astfel de material este foarte simplă, deoarece există o oportunitate de a crea un design unic, unic al interiorului, care este important pentru camere neobișnuite în stil loft, care sunt foarte populare.
 • Mobilierul din lemn contribuie la relaxare și odihnă confortabilă în cameră.

Deoarece astfel de lămpi sunt prezentate într-o mare varietate, ele pot fi alese pentru oricine, chiar și pentru cel mai sofisticat interior.

Cu toate acestea, există neajunsuri la produsele din lemn:

 • Materialul este foarte inflamabil, deci trebuie să aveți grijă ca astfel de lămpi să nu fie instalate în apropierea sursei de incendiu;
 • Produsele din lemn sunt supuse unor influențe externe și, prin urmare, necesită îngrijire atentă și regulată pentru acestea.

Cu toate acestea, este de remarcat faptul că aceste dezavantaje nu fac lămpile din lemn mai puțin populare în rândul consumatorilor.

tipuri

Varietatea existentă de modele de lămpi din lemn poate fi împărțită în mai multe tipuri:

 • încastrate - care sunt atașate unei structuri de iluminat existente;
 • fals - în care un lanț este folosit ca atașament (de regulă, având un aspect special de design). Deoarece înălțimea camerei poate fi diferită, acest design oferă posibilitatea de ajustare a lungimii lanțului pentru a suspenda corpul de iluminat la distanța necesară sub tavan;
 • plafon - atașat direct la suprafața tavanului. Aceste lămpi, realizate pe o bază din lemn, arată foarte elegantă și luxoasă și pot să decoreze orice cameră.

De asemenea, în funcție de tipul de materiale utilizate la fabricarea lămpilor, este posibil să se distingă complet produsele din lemn și cele combinate.

Sculpturile din lemn sunt mai rafinate, au un aspect ciudat, dau camerei un aspect deosebit.

Spre deosebire de tipurile combinate, lămpile din lemn pot fi făcute la comandă, și este demn de remarcat faptul că desenele realizate manual de autor, în care orice idee poate fi încorporată de viitorul proprietar, sunt foarte populare.

Elementele decorative pot fi create atât în ​​condiții de producție industrială, cât și manual. Acestea din urmă sunt de mare valoare și, în consecință, costă, dar diferă în originalitate.

Lămpile combinate implică utilizarea în producția lor de diverse materiale adiționale - sticlă, cârpă, metal, plastic, hârtie și altele. În mod similar, pot fi create întregi capodopere.

Specialiștii în design interior observă că în casele de țară și cabane, lămpile cu o nuanță de lemn arată foarte bine. Sunt capabili să diminueze parțial lumina din cameră, să-i dea mai mult confort și confort.

Astfel de lămpi sunt făcute la comandă și ținând cont de cerințele clientului, fiecare produs este unic și inimitabil. Acestea pot include o serie de elemente care o vor face diferit de alte produse.

Becurile care sunt decorate cu diverse elemente sunt întotdeauna atractive și duc în camera în care sunt instalate, o notă specială de individualitate.

În zilele noastre, sconcesele și candelabrele pe lanțuri care sunt fabricate din metale diferite sunt foarte populare - pot fi simple și nu foarte scumpe și prețioase, costul căruia este mult mai mare. Acestea arată foarte avantajoase în comparație cu lămpile convenționale și oferă camera în care sunt situate, lux și grație.

Pe lângă faptul că lemnul poate servi drept material principal pentru producerea lămpilor combinate, acesta poate fi, de asemenea, un element suplimentar în obișnuitele obiecte instalate în apartamente.

Astfel, tavanul cu elemente din lemn a devenit recent foarte popular. Nu sunt atât de scumpe în preț, dar arată destul de atrăgătoare. De asemenea, foarte populare sunt lămpile decorative cu o grilă, prin care lumina se strecoară.

Mai ales acestea sunt comune în dormitoare și camere de zi, unde uneori doriți să creați o atmosferă unică de confort și căldură acasă.

Tipuri de lămpi

Lămpile din lemn folosesc trei tipuri de lămpi care vă permit să creați iluminatul necesar în cameră:

 • LED lumina - sunt cele mai optime utilizate în lămpile din lemn. Acestea sunt economice, vă permit să cheltuiți mai puțină energie electrică și să dureze mai mult decât lămpile obișnuite. Se combină, de asemenea, foarte bine cu copacul, creând lumină de înaltă calitate în cameră, care este plăcută pentru ochi și nu are consecințe negative;
 • luminescent - sunt mai puțin populare decât lămpile anterioare, dar pot fi folosite în lămpile din lemn;
 • halogen - rareori găsite în încăperi unde există lămpi din lemn, deoarece au capacitatea de a se încălzi rapid și puternic, creând un pericol pentru produsele din lemn

Pentru că copacul ăsta e chestia asta. care este cel mai mult supus la probabilitatea de situații de incendiu, lampa ar trebui să fie alese în așa fel încât să protejeze camera.

stiluri

Există mai multe categorii principale în care toate lămpile din lemn disponibile în comerț pot fi împărțite în:

 • Stilul oriental - pentru fabricarea unor astfel de structuri sunt folosite specii de lemn care nu sunt tratate ulterior cu impurități. În centrul acestor lămpi se află diverse forme geometrice - pătrate, bile, triunghiuri. Motivul principal în acest caz este cel care caracterizează cultura estică (astfel de specii arata foarte elegant, deoarece cultura acestei țări este elegantă și subtilă). Lămpile japoneze devin tot mai populare;
 • Stilul țării - perfect pentru iubitorii de minimalism. Astfel de lămpi sunt simple, dar ele creează o atmosferă de confort și confort în casă. Acestea sunt adesea folosite în case private de țară, unde se potrivesc perfect în interiorul camerei;
 • retro stil - dacă este necesar să se dea camerei un aspect sofisticat, atunci majoritatea obiectelor sunt realizate ca antic, inclusiv lămpi;
 • stilul modern (stil Art Nouveau) - tipuri de corpuri de iluminat extravagante și creative, în proiectarea și producția ulterioară a căror elemente pot fi adăugate, de exemplu, modele unice, grile originale și multe altele;
 • clasicele - forme sau linii netede utilizate la fabricarea acestui tip de lampă sunt perfect capabile să completeze orice cameră.

formă

Varietatea formelor disponibile de lămpi din lemn vă permite să le folosiți în orice cameră.

Cele mai populare tipuri sunt după cum urmează:

 • În formă de roată - pentru interior, care este realizat într-un stil retro, acest design este cel mai potrivit. De regulă, acesta este folosit pentru a adăuga în plus lumanari sau lămpi în corpul de iluminat, care sunt realizate sub formă de lumânări. Aceste modele creative vă permit să creați o atmosferă unică din Evul Mediu;
 • Pentru camera de copii, lămpile încearcă să achiziționeze cele care vor simboliza diferite personaje de poveste, personaje de desene animate și cărți pentru copii, iar lămpile sunt adesea făcute sub formă de animale (poate fi un câine mic sau un design făcut sub forma unei girafe), precum și diverse obiecte - casa, avionul și alte imagini;
 • Lămpile rotunde sunt cele mai des întâlnite în încăperi mici. Ele nu creează un sentiment de bulkiness și disconfort.
 • Pentru apartamente și camere cu o suprafață mai mare, puteți instala modele pătrate - ele oferă o eleganță deosebită interiorului.

materiale

Lămpile autentice pot fi create nu numai din tablouri din lemn masiv, ci și din multe alte părți ale arborelui, care, la prima vedere, par a fi nepotrivite pentru astfel de structuri. De exemplu, poate fi un snags care, cu o prelucrare adecvată, pot arăta foarte elegant în orice cameră. De regulă, astfel de articole sunt folosite în case de țară, cabane.

De asemenea, se pot crea corpuri de iluminat din lamele - grinzi și grinzi solide adesea devin baza pentru formarea unei structuri cu lumânări de-a lungul întregii lungimi a structurii. Ele pot fi fixate pe suprafața tavanului cu lanțuri care dau aspectul original. Un astfel de decor în sufragerie va surprinde orice vizitator.

În plus, puteți utiliza frânghii pre-procesate, plăci uscate, rădăcini de copaci atunci când creați o structură. Astfel de elemente fac ca lămpile să fie unice, spre deosebire de altele.

Trebuie avut în vedere că adăugarea de pandantive decorative și alte elemente nu ar trebui să fie abuzată, deoarece aceasta va afecta în continuare calitatea iluminatului.În plus, lemnul nu este un material rezistente la foc și astfel de elemente mici pot crea o situație de pericol de incendiu.

Reguli de selecție

Atunci când alegeți o lampă, trebuie să urmați o serie de reguli care vă vor permite să cumpărați exact produsul care se va potrivi perfect în interiorul camerei și să creeze confort și confort suplimentar.

Merită să acordați atenție producătorului, precum și disponibilitatea certificatelor de calitate a produselor sale (aceasta vă va permite să alegeți o lampă care să dureze mai mult, nu va afecta în mod negativ mediul în care va fi instalat).

Este, de asemenea, necesar să aveți o idee despre ce fel de lemn este nevoie de o lampă, deoarece există o mare varietate de tipuri și au proprietăți și caracteristici unice.

După ce ați făcut o alegere în favoarea unui produs, merită să acordați o atenție deosebită armăturilor - acestea trebuie să fie de înaltă calitate, ceea ce va afecta stabilitatea structurii.

Cea mai mare întrebare care face dificilă alegerea este cât de mult se potrivește lampa selectată în interiorul general al camerei.Prin urmare, înainte de a începe alegerea dintr-o gamă largă de produse, merită să explorați care dintre opțiunile lămpii ar trebui să fie luate în considerare în mod prioritar, ce cerințe ar trebui să îndeplinească. Astfel de criterii vă vor permite să alegeți opțiunea perfectă.

Idei frumoase în interior

Cel mai adesea, lămpile din lemn - este unic, creat în aproape o singură copie, mărfuri lucrate manual. Prin urmare, fiecare astfel de produs se distinge prin proprietățile sale specifice, are un design original și este capabil să se potrivească într-o mare varietate de spații spațiale.

Interiorul clădirii este variat, dar sunt variate și lămpile de podea, lămpile de perete, candelabrele și multe altele prezentate pe piața echipamentelor de iluminat. Cu o combinație competentă și competentă de nuanțe de culoare, utilizarea unor abordări nestandardizate pentru fabricarea lămpilor, oferindu-le originalitate grație elementelor suplimentare, puteți obține un aspect luxos și confortabil al camerei.

Adesea în casele de țară folosiți ca cadru pentru butoaiele inutile de diverse dimensiuni sau bușteni de copaci. Un astfel de tip de lampă de podea poate surprinde pe oricine.Picioarele lampilor de podea sunt uneori realizate din mai multe ramuri sau tije puternice interconectate.

Arborele poate fi de asemenea utilizat ca cadru pentru instalarea unui corp de iluminat viitor sub tavan. Deci, este posibil să atârnă câteva lămpi obișnuite pe un fascicul sau grosolan - va arăta foarte neobișnuit și creativ. Adesea, în acest caz, utilizați o scară din lemn, care este plasată paralel cu tavanul.

Procesul de a crea o lampă frumoasă și neobișnuită din lemn și pietre, vezi în film.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor