Stretch reflectoare de tavan

 Stretch reflectoare de tavan

Pentru a finaliza aranjamentul camerei, înainte de a instala acoperirea tavanului stretch, este necesar să luați în considerare problema principală - iluminarea. În mod obișnuit, în încăperi cu structuri de tensionare, sunt utilizate lămpi spot sau pendant. Pentru lumina decorativă și utilizarea benzii led. Desigur, fiecare proprietar dorește să vadă în casa lui un design frumos, care poate fi realizat cu ajutorul luminii. Cu toate acestea, experții recomandă, în primul rând, să se acorde atenție tipurilor de lămpi.

Pentru fiecare interior specific trebuie să selectați un anumit tip.

Caracteristici speciale

În stadiul planificării iluminării oricărei încăperi, trebuie să urmați reguli speciale care vor îmbunătăți caracteristicile ergonomice ale camerei.

Este important să se ia în considerare următoarele criterii:

 • Localizarea lămpilor ar trebui să contribuie la o iluminare uniformă în întreaga cameră;
 • Luminozitatea lămpilor nu trebuie să fie prea ridicată, astfel încât lumina să nu irită ochii;
 • Culorile ar trebui să rămână naturale și să nu fie distorsionate de iluminare.

În plus, elementele de iluminat nu ar trebui să aibă un efect distructiv asupra pânzei, ar trebui să fie armonioase în ceea ce privește designul și, de asemenea, să aibă o metodă convenabilă de atașare.

De aceea este necesar să se acorde prioritate reflectorilor. Ele îndeplinesc toate cerințele specificate și sunt perfecte pentru structurile de tensiune.

trăsătură

Există mai multe criterii specifice care ajută la alegerea celei mai potrivite opțiuni de iluminare:

 • Intensitatea radiației;
 • putere;
 • Transferul de căldură cu performanțe minime;
 • O combinație armonioasă cu interiorul general al camerei.

Pentru a selecta cu succes dispozitivele de iluminat, trebuie să acordați atenție tipului subsolului, nivelului de protecție, puterii, tensiunii și fluxului luminos.

Alimentarea cu energie electrică nu se aplică tuturor elementelor de iluminat.De exemplu, lămpile cu diode și halogen necesită uneori conectarea unei unități de alimentare. Este posibil să se determine dacă o astfel de conexiune este necesară, studiind în detaliu toate caracteristicile dispozitivului. Tensiunea de intrare poate fi de 12 sau 24 de volți.

În plus, este important să se ia în considerare proiectarea lămpii. Neglijarea acestui parametru poate afecta negativ combinația cu interiorul, iar lumina de fundal va fi nereușită. De asemenea, este importantă dimensiunea lămpii.

Elementele tip LED și de tip halogen trebuie să fie selectate ținând cont de necesitatea conectării sursei de alimentare la ele. Pentru a face acest lucru, determinați locul în care va fi localizată sursa de alimentare.

Cea mai corectă locație va fi streașina. În acest caz, dacă este necesar, înlocuirea sa nu va trebui să dezmembreze întreaga structură.

tipuri

Astăzi, producătorii de spoturi oferă clienților lor o gamă destul de largă de produse. Prin urmare, toată lumea va putea să aleagă dispozitivele în funcție de dorințele lor și cerințele specificate. Ele au diferențe nu numai în ceea ce privește aspectul, ci și în parametrii tehnici.

Astfel, putem distinge mai mulți parametri prin care aceste dispozitive pot fi diferite:

 • Prin instalare;
 • În funcție de lămpile utilizate;
 • În formă;
 • Prin putere;
 • Dimensiune și alți parametri.

Pentru a instala corpuri de iluminat, va fi necesar să se rupă integritatea țesăturii de tensiune. Acesta este motivul pentru care este inițial necesar să se acorde atenție tipului de instalare a elementelor. Astfel de lămpi pot fi deformate (încorporate) și montate (exterioare). În prima realizare, instalarea are loc în nișe speciale, iar în al doilea, montarea se face pe orice suprafață, cu condiția ca aceasta să fie plată.

Următorul pas este alegerea tipului de lampă.

Acestea sunt împărțite în următoarele tipuri:

 1. incandescente;
 2. halogen;
 3. LED (LED);
 4. economisirea energiei.

Becurile cu incandescență sunt considerate a fi o opțiune bugetară, deoarece costul lor este de câteva ori mai mic decât altele. Pentru dispozitivele de precizie, se recomandă utilizarea unei lămpi cu bec. Ele sunt capabile să disperseze uniform lumina și să încălzească mai puțin. Acest tip de lampă este adecvată pentru corpurile de iluminat închise și închise.

Cu toate acestea, există o anumită lipsă a utilizării acestora. Sunt prea mari.Lungimea cartușului, în care este amplasată baza, ajunge la 12 centimetri. Din acest motiv, distanța dintre placa de suprafață a tavanului și acoperișul decorativ ar trebui să fie aproximativ aceeași. Desigur, toate aceste neajunsuri pot fi eliminate cu ajutorul canelurilor realizate cu un frezat.

Dar astfel de măsuri radicale pot fi înlocuite prin folosirea lămpilor cu o metodă de montare mai simplă.

Lămpile cu halogen în caracteristicile lor sunt similare cu forma anterioară. Cu toate acestea, există o diferență semnificativă - în interiorul vasului există un gaz tampon.

Datorită acesteia, au câteva avantaje:

 • având același grad de luminozitate, becul cu firul are dimensiuni mai mici;
 • conține o mare varietate de forme și dimensiuni.

Astfel, se dovedește că aceste produse oferă mai multă lumină, dar în același timp pot fi montate în dispozitive mai compacte. Este deosebit de convenabil ca acestea să fie potrivite pentru astfel de dispozitive, care au proprietăți de respingere a prafului și a apei. În plus, cartușul, care este necesar pentru acestea, este de asemenea mult mai mic. Distanța care este necesară între suprapunere și învelișul decorativ este de 5-6 centimetri.

De asemenea, lămpile cu halogen pot fi operate timp de până la 4000 de ore.

În ceea ce privește lămpile cu LED-uri, ele sunt asamblate în LED-urile fasciculului. Spre deosebire de altele, astfel de lămpi funcționează pe curent continuu. Acestea oferă un flux continuu de lumină. Cu toate acestea, ele sunt conectate printr-un transformator de curent alternativ.

Un alt avantaj al LED-urilor este creșterea duratei de viață. Acestea pot fi utilizate până la 5 ani. În același timp, consumul de energie consumat este semnificativ mai mic decât în ​​cazul speciilor anterioare.

Lămpile de economisire a energiei (fluorescente) se disting prin capacitatea lor de a nu se încălzi. În plus, consumă o cantitate foarte mică de energie electrică. Cu toate acestea, este nevoie de timp pentru ca acestea să se aprindă.

O altă formă de clasificare este considerată ca fiind forma elementelor de iluminat. Pentru a evita ruperea țesăturii de tensiune, este mai bine să folosiți lămpi care au forma unui cerc. Merită menționat faptul că în acest caz nu este vorba despre întregul element, ci doar despre platforma de aterizare. Că ea este responsabilă pentru instalarea lămpii.

Unul dintre cei mai importanți parametri în alegerea iluminatului este puterea.Este important să luați în considerare performanța maximă și distanța de la suprafață la lampă.

Limitele de putere stabilite se datorează faptului că folia din PVC, utilizată în structurile de tavan, tinde să se topească și să se deformeze la o temperatură mai mare de 60 °.

Pentru a elimina astfel de efecte nedorite, se recomandă instalarea lămpilor cu o putere de până la 60 wați. Uneori puteți instala dispozitive mai puternice. Cu toate acestea, în acest caz va fi necesar să se asigure izolarea termică în locurile de dispozitive instalate.

Fiind implicat în alegerea lămpilor, merită luată în considerare locația acestora. Este necesar să excludeți atingerea pânzei cu elementul de iluminare Deci, puteți evita posibila deformare a plafonului. Prin urmare, este necesar să lăsați un mic spațiu între platforma de aterizare și inelul de etanșare.

În mod separat, merită să se evidențieze luminile de cotitură, care au balamale în design. Ele sunt numite pete. Scopul lor principal este de a ilumina atât întreaga cameră ca întreg, cât și partea separată (zona).

O altă opțiune de iluminare interesantă este reprezentată de lămpile cu spoturi duale (duale).Ei au câștigat popularitate largă în rândul utilizatorilor, datorită posibilității de a instala mai multe becuri în ele odată.

formă

De multe ori, proprietarii de structuri de tavan de tip tensiune folosesc forma standard de spoturi - rotunde. Acesta îndeplinește toate cerințele necesare, permite iluminarea normală și arată armonios în orice interior.

Cu toate acestea, există și alte forme de elemente de iluminat. Foarte populare sunt lămpile pătrate. Ele par neobișnuite și vă permit să adăugați un anumit farmec designului. Este demn de remarcat faptul că atunci când alegeți o anumită formă de dispozitiv de iluminat, trebuie să luați în considerare cu atenție relevanța sa în interiorul general al camerei. Nu este nevoie să vă concentrați asupra găsirii unei soluții nestandard, astfel încât în ​​viitor plafonul casei dumneavoastră să fie atractiv.

Astăzi pe piață puteți găsi produse nu numai rotunde și pătrate, ci și alte forme geometrice. De asemenea, nu ultima în listă sunt forme mai rafinate, cum ar fi o floare.

desene

Următoarea adăugare originală a interiorului sunt desenele pe spoturi.În acest caz, vă puteți da frâu liber imaginației voastre. Puteți alege diferite culori și modele pentru elementele de iluminare.

Cu această inovație, camera va fi misterioasă și unică. Lămpile cu pictură deosebită nu vor lăsa pe nimeni indiferent. În plus, o mare varietate de modele își vor găsi aplicația în orice stil: de la clasic la modern.

dimensiuni

Pentru spoturi, se presupune un diametru standard. Indicele său variază de la 60 la 85 milimetri. Datorită unor astfel de dimensiuni, acest tip de iluminat este potrivit pentru aranjarea panourilor de tensionare. Dimensiunile mari nu sunt suficient de convenabile în timpul instalării. Ele necesită spațiu suplimentar și par greoaie.

Dimensiunea elementelor punct trebuie selectată în funcție de parametrii camerei în sine. De exemplu, în încăperi mici, este mai bine să instalați lămpi cu un diametru mai mic, pentru a economisi spațiu.

Materiale și culori

În plus față de scopul principal, lumina efectuează o funcție decorativă. Prin urmare, este important să se ia în considerare materialul și culoarea elementelor de iluminat.

Pentru a face alegerea corectă în legătură cu acest criteriu, dispozitivele pot fi împărțite în anumite categorii:

 • În anumite camere, cum ar fi o baie, nu este necesară o abordare specială de proiectare. Pentru iluminarea într-o astfel de cameră se folosesc adesea lămpi convenționale cu un inel exterior. De asemenea, deliciile speciale vor fi inutile în interioarele proiectate în stilul minimalismului. În acest caz, puteți experimenta numai cu culoarea.
 • Dacă doriți să reinvieți interiorul, puteți utiliza lămpi decorate cu nuanțe decorative. Varietatea formelor acestora vă permite să găsiți cea mai potrivită opțiune. În plus, ele sunt relevante în multe stiluri.
 • Dacă doriți să obțineți un fel de joc de lumină și umbre, atunci este recomandat să vă întoarceți ochii spre lămpile de plafon cu cristal. Ele sunt de asemenea oferite în diferite variante.

Este demn de remarcat faptul că destul de des în aceeași cameră folosiți diferite elemente de design ale iluminării. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că ele trebuie să fie făcute în același stil. După cum arată practica, alegerea aspectului lămpilor este una dintre cele mai dificile, deoarece este destul de dificil de determinat cu o astfel de diversitate.

În mod separat, trebuie să fie desemnați spoturi de sticlă sau cristal. Producătorii cu ajutorul lor au reușit să combine avantajele de lămpi compacte și frumusețe candelabre elegante.

Alegeți astfel de modele, obțineți iluminat de înaltă calitate cu un design elegant.

Pentru o sursă interesantă de corpuri de iluminat sunt, de asemenea, recomandate cu un strat alb mat sau negru. Cu o astfel de un design de iluminat devine moale și supus, non-iritant pentru ochi.

O altă variantă sunt elemente de iluminat punctiforme, care au un finisaj lucios. Ele sunt caracterizate prin versatilitatea lor, astfel cum se potrivesc în aproape orice tip de spațiu de proiectare.

Pentru iubitorii de lux, sunt prevăzute lămpi cu o suprafață de bronz. Bronz dă de lux și este capabil de a sublinia plafonul, de exemplu, în stilul clasic.

În ceea ce privește culoarea, atunci această întrebare depinde de preferințele personale ale proprietarului, precum și o idee de design. Producătorii moderni sunt pregătiți să ofere clienților săi o paletă largă de culori.

Cu ajutorul lor, puteți face lumina în casa ta un original și neobișnuit.

Opțiuni de locație

Pentru ca dispozitivele de iluminat spot să pună accentul pe designul cel mai favorabil al interiorului în timp ce beneficiază, este necesar să planificați aranjamentul în prealabil. Există mai multe variante ale dispunerii elementelor de iluminat. Iată câteva dintre ele:

 • Plasarea ovală - Elementele sunt situate pe suprafața tavanului și formează o ovală. Această distribuție părăsește centrul camerei fără lumină sau într-o stare întunecată. Pentru a umple acest gol puteți instala un candelabru frumos;
 • circulară - în acest caz, totul se întâmplă invers: centrul este cât se poate de luminat, colțurile rămân întunecate;
 • unghiular - utilizat în principal împreună cu candelabru;
 • Două semicercuri - implică, de asemenea, prezența unui candelabru, deoarece accentul principal se înscrie în colțuri;
 • Poziția transversală - este o alternativă la iluminatul principal. Distanța optimă dintre lămpi vă permite să acoperiți întreaga cameră cu lumină.
 • dreptunghi - face camera vizibil mai mare;
 • arc - împarte camera în mai multe zone. Instalarea are loc în locul pe care doriți să-l selectați;
 • val - o soluție excelentă la problema neregulilor plafonului;
 • imagine - vă permite să acordați originalitate camerei. Cu ajutorul unei scheme atent gândite, dispozitivele de iluminat pot fi aranjate sub orice formă, ca și cum ar fi reprezentând o anumită imagine pe tavan. Cu toate acestea, atunci când utilizați această metodă, este necesar să vă amintiți despre astfel de parametri cum ar fi înălțimea, dimensiunile și tipul de elemente fixe selectate. În funcție de aceste criterii, veți putea să creați un decor unic de plafon în casa dvs.

Cum de a alege un plafon pentru camere diferite?

Când este timpul să instalați elementele de iluminare pe structura de tensionare, ar trebui să studiați câteva sfaturi despre alegerea luminii optime în fiecare cameră specifică.

În primul rând trebuie să înțelegeți nuanțele elementelor de montaj, în funcție de numărul de nivele din panza de tensionare. Deci, un plafon cu un singur nivel are multe avantaje. De aceea este destul de popular atunci când aleg structuri de tensiune. Este ușor de instalat și, în același timp, accentuează foarte bine designul camerei. Pe un tavan cu un singur nivel, puteți instala lămpi de orice tip, având în vedere forma camerei și înălțimea acesteia.

Tavan pe două niveluri se caracterizează prin complexitatea formelor.Cu aceasta, puteți împărți cu ușurință camera în zone separate. Același lucru se poate face și cu iluminarea. În plus, instalarea lămpilor pe plafoane de acest tip oferă spațiu pentru imaginația ta. În acest caz, puteți realiza ideea cea mai originală de decorare a suprafeței tavanului.

În cazul în care camera include iluminat cu un candelabru, atunci este mai bine să alegeți o metodă de plasare a elementelor punct în care partea centrală a suprafeței rămâne liberă.

În același timp, atât sursele de lumină principale, cât și cele suplimentare trebuie combinate între ele în formă și mărime.

Următorul criteriu este forma camerei. Deci, pentru o cameră dreptunghiulară, este mai bine să folosiți tipul adecvat de dispunere a instrumentului. Pentru distribuția mică și îngustă, lumina ovală este perfectă. Astfel, este posibil să se extindă vizual și să se facă mai ușoare și mai spațioase.

Probabil cel mai important parametru care trebuie studiat în detaliu este scopul camerei. În camere diferite necesită un anumit nivel de lumină, precum și numărul de corpuri de iluminat.

Iluminatul din dormitor ar trebui să fie moale și înfundat. Prin urmare, este adesea posibil să se facă fără sursa principală de lumină - candelabre. Această sarcină este destul de capabilă să se ocupe de spoturi. Cu ajutorul lor, puteți selecta orice zonă din cameră. În plus, ele pot fi plasate sub orice formă. Nu este nevoie să aderați la o anumită secvență și simetrie.

Sala este o carte de vizită originală a proprietarilor casei. La urma urmei, primul lucru pe care îl văd oaspeții atunci când intră în apartament este această cameră. Frumos și, cel mai important, un iluminat confortabil va impresiona și va forma o opinie despre prezența gustului de la proprietar. Lumina de aici nu este necesară prea luminos, dar ar trebui să acopere întregul spațiu.

Într-o astfel de cameră, datorită dimensiunilor mici, se recomandă amplasarea unghiulară a elementelor de iluminat.

În coridor, de asemenea, nu ar trebui să fie abuzat de un număr mare de surse de lumină. Deoarece acesta este un fel de continuare a holului, atunci designul ar trebui să continue planul, luat de la el.

În ceea ce privește baia și toaleta, atunci nu există nici un set adecvat de surse de lumină.Doar câteva lămpi care vor fi în armonie cu interiorul și nu vor irita ochii cu strălucire excesivă.

În camera principală - camera de zi, iluminatul ar trebui să fie cât se poate de corect. La urma urmei, aici petrece cea mai mare parte a zilei. În plus, în casele moderne au fost întâlnite adesea sala sindicală și sala de mese. Cu ajutorul iluminatului spot, puteți împărți cu ușurință camera în mai multe zone confortabile. De asemenea, este foarte important să acordăm o atenție suficientă alegerii candelabrului, care joacă rolul sursei principale de lumină. În ceea ce privește elementele tipului de punct, locația acestora este aleasă luând în considerare tipul de structură de tensionare, precum și dimensiunile camerei.

Alegerea iluminatului pentru grădiniță, este important să țineți cont de faptul că de multe ori trebuie să-l utilizați în mijlocul nopții. Pentru a nu deranja copilul cu luminozitate, dar în același timp este ușor de văzut tot ce aveți nevoie, puteți selecta un anumit număr de dispozitive pentru iluminarea unei zone specifice, care va avea o sursă de alimentare separată. Astfel, puteți face un fel de lumină de noapte. Restul distribuției luminoase depinde, de asemenea, de parametrii camerei în sine.

În plus, puteți alege formele originale și tipurile de elemente care o vor decora și vor completa designul camerei.

O altă zonă care necesită o atenție adecvată în ceea ce privește lumina este terasa. Decizia privind aranjarea iluminatului pentru ea, trebuie să țineți cont de relevanța acesteia. Desigur, în această situație se află fără sursa principală de lumină.

Proiectoarele se descurcă pe deplin cu această sarcină. Este suficient să ne gândim la variația poziției optime a fiecărui element. Pentru a face acest lucru, calculați numărul corect de dispozitive, precum și elaborați o diagramă a distribuției acestora. Indicatorii de putere sunt mai buni pentru a alege mediul, realizând astfel o lumină discretă, dar în același timp destul de puternică.

Idei frumoase de design interior

După examinarea tipurilor de elemente punct, precum și a diferitelor opțiuni pentru amplasarea lor pe suprafața plafonului de tensiune, puteți începe proiectarea casei. Puteți crea întotdeauna un interior frumos de unul singur. Dacă nu sunteți complet încrezător în abilitățile dvs. creative, puteți căuta ajutor de la specialiști.Designerii profesioniști sunt întotdeauna gata să lucreze la un nou proiect și vor lua în considerare oricare dintre dorințele dvs.

De asemenea, merită să vă familiarizați cu unele idei de design de succes. Acest lucru va face posibilă asigurarea faptului că iluminarea cu spoturi nu este numai frumoasă, ci și o soluție practică.

În acest caz, designul luminii se face în stilul minimalismului. Cu toate acestea, este suficient să iluminați o zonă confortabilă de agrement. Lumina este discret și este completată de lămpi de podea.

Un exemplu excelent al modului în care, cu ajutorul elementelor punctuale, este posibilă utilizarea spațiului rațional. În ciuda prevalenței culorilor întunecate în interior, iluminarea sa dovedit moale și armonioasă. În plus, spoturile au permis să împartă camera în zone separate de confort.

Acest tip de design se referă la soluții nestandardizate. Cu ajutorul surselor de lumină punctuală, designerii au transpus în realitate așa-numitul efect al cerului înstelat. O astfel de iluminare va lăsa câțiva oameni indiferenți și va adăuga originalitate specială interiorului.

Iată o modalitate de a distribui lumina pe un tavan extensibil cu mai multe niveluri.Deși există multe corpuri de iluminat, imaginea de ansamblu nu provoacă senzația de supraaglomerare. Dimpotrivă, acest aranjament accentuează perfect designul general al suprafeței plafonului și arată elegant.

Un alt exemplu de faptul că, cu un număr minim de elemente de iluminat, puteți obține fără efort confort și o oarecare rafinament în cameră. Această distribuție de lumină creează o atmosferă confortabilă și promovează o odihnă bună.

Puteți afla care lămpi sunt mai potrivite pentru plafoanele suspendate în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor