Balcoane frumoase

 Balcoane frumoase

Varietatea modernă de materiale de construcție și de finisare permite realizarea celor mai creative și mai luminoase idei de design. Acest lucru se aplică nu numai camerelor de zi, dar și balcoanelor și loggilor. Adesea ei nu sunt doar un loc pentru a stoca lucrurile necesare în viața de zi cu zi și de uz casnic, ci și o continuare deplină a spațiului de locuit. Nu este surprinzător faptul că majoritatea proprietarilor încearcă să facă această sursă de lumină solară și aer proaspăt nu numai confortabile și convenabile de utilizat, ci și frumoase, bine îngrijite.

Cum de a face un balcon deschis?

Un balcon deschis în esența sa este o bază pentru încălzirea, replanificarea și combinarea unei camere cu o parte rezidențială a unei case.. Nu este izolat și nu are geamuri. Balconul rămâne deschis la precipitații, temperaturi scăzute, insecte, praf și zgomotul orașului.

În același timp, este o sursă de căldură și lumină solară, aer curat și un sentiment de spațiu deschis la domiciliu.

Opțiunile de proiectare balcon deschis este mai mică decât omologul său închis. Acest lucru se datorează lipsei de izolație artificială și de împrejmuire a sticlei. Nu poate fi folosită pe deplin ca spațiu de locuit, cel puțin în sezonul rece. Și totuși, ea poate fi emisă și mai puțin frumoasă și modernă.

Designul părții exterioare a balconului deschis joacă, probabil, cel mai important rol în designul său. La urma urmei, un balcon frumos sau loggia poate fi văzut, mai presus de toate, de pe stradă.

Puteți începe proiectarea prin înlocuirea balustradei vechi cu o opțiune mai modernă și mai frumoasă. Acesta poate fi un gard masiv din lemn natural sau o balustradă, realizat în tehnica de forjare artistică. Această opțiune este deosebit de populară în ultimii ani, în special pentru fațadele de case private și case de tara.

Art forge vă permite să creați sute de opțiuni diferite de metal de diferite culori, rezistență și costuri. Gardul poate fi realizat sub forma unei laturi clasice de metal sau a unei țesături decorative din fire metalice.

7 fotografie

Decorați balconul din interior poate fi diferit. Trebuie să se facă cerințe speciale materialelor de finisare, dintre care cea mai importantă este rezistența la umiditate.

Pentru a proteja balconul deschis de a ajunge acolo ploaie sau zăpadă va ajuta la vizor, din policarbonat transparent sau fier galvanizat.

Pentru proiectarea gardului puteți folosi materiale durabile, fiabile, rezistente la influențe externe. Acestea sunt materiale metalice, cărămizi, ceramică, sticlă de vinil și metal și alte materiale.

Unul dintre cele mai frumoase decorațiuni ale oricărui balcon sunt florile proaspete. Puteți decora un gard metalic cu flori și plante de alpinism, plasați-le în ghivece în jurul perimetrului balconului sau plasați-le în interior.

Pentru a menține balconul la fel de eficient ca un gard viu, cât mai mult posibil, acesta ar trebui să fie decorat cu soiuri de plante cu înflorire îndelungată: petuni strălucitori, nasturțiumuri și bindweed.Astfel de soiuri sunt clasificate ca plante iubitoare de lumină, prin urmare, cu cât spațiul este mai deschis și lumina soarelui, cu atât mai luxos și mai abundent va fi acoperirea florală.

Pentru vase mici sau ghivece montate, pansamentele, begonia, galbenele și pelargoniul sunt perfecte. Lăstari curbați de struguri ornamentali, mazare dulce, tunbergen și alte plante vor ajuta la proiectarea structurilor metalice ale balconului.

Pentru a plasa plantele, puteți utiliza pereți și vase montate, vase, vase. Ele pot fi plasate pe partea exterioară a balconului, atașate la rafturi, dispuse în jurul perimetrului.

În ciuda unei utilizări limitate, un balcon deschis poate fi un loc minunat pentru a vă relaxa în vară. Nu aveți nevoie de o mulțime de mobilier: o masă rotundă mică și câteva scaune sunt suficiente. Obțineți un loc minunat pentru a vă relaxa în aerul curat, întâlnirea cu o prietena, micul dejun de dimineață.

De aici puteți viziona o vedere panoramică superbă a orașului sau puteți admira o seră proprie.

Cum să decorezi balconul înăuntru?

Pentru a decora spațiul interior al balconului într-un mod elegant, modern și neobișnuit, este mai bine să urmați o anumită direcție stilistică. Finisajele, mobilierul, elementele decorative, soluția de culoare sunt selectate în același stil. Un astfel de interior va arăta întotdeauna armonios.

Pentru decorarea interiorului balconului puteți alege o varietate de stiluri.

Provence

Balconul în acest stil este linii moi și netede, nuante pastelate neclar, fină elegantă și frumusețe subtilă.

Schema de culori din Provence conține cea mai mare parte a culorilor calde: teracota, lavanda, portocaliu, verde, bej, nisip. Ca material de finisare cel mai des folosit lemn natural, tencuiala decorativă, textile.

Pentru decorațiuni interioare, aranjamente florale vii și artificiale, ornamente forjate, mobilier din răchită.

7 fotografie

Stilul nautic

Balconul, decorat în stil marin sau mediteranean, oferă un sentiment de relaxare fără griji în soarele fierbinte. Soarele galben, nisipul alb și undele de mare azure au stabilit tonul de bază în designul camerei. Schema de culori include tot felul de nuanțe de albastru, albastru și nisip. Interiorul trebuie să fie luminos, strălucitor, aerisit, plin de lumină.

Pentru completitudinea conformității stilistice, interiorul este decorat cu perdele textile, mobilier pliat ușor (șezlong, scaune, masă) și elemente decorative într-o temă marină (inel de viață, chiuvete, binocluri).

est

Stilul oriental necesită anumite culori în interior. De exemplu, combinații de culori negre și roșii, nisip și maro închis.

Stilul oriental este asociat cu lux și o mulțime de bijuterii. Lămpile originale, covoarele pentru podea și pereți, decorate cu ornamente orientale, mese joase, un număr mare de perne decorative, imprimate tematice în design - toate acestea vă permit să creați o atmosferă de Est fabulos la domiciliu.

Modern, modern

Stilul modern nu implică dorința pentru o anumită direcție.. Acest stil este caracterizat prin folosirea materialelor moderne de finisare, decizia competentă a spațiului liber, elemente concise, elegante și decorarea interioară.

Ca mobilier pot fi utilizate dulapuri compacte, scaune pliante, canapele, scaune ergonomice, taburete.Pentru decorarea și decorarea sunt folosite articole din sticlă, metal, lemn, cărămidă, piatră naturală și artificială.

Camere spațioase balcon vă permite să realizați pe deplin cele mai îndrăznețe și neobișnuite idei de design. Un balcon poate deveni o parte integrantă a locuinței ca un studiu separat, o zonă de joacă sau un loc de odihnă. Un spațiu mic în spațiul de balcon poate transforma cu ușurință într-un colț nu mai puțin funcțional. De exemplu, dintr-un balcon îngust veți obține o zonă de lucru excelentă. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de un birou, un scaun și echipamentul de birou necesar.

Dacă utilizați un pervaz larg ca o blat, un mic balcon va deveni o variantă originală pe tema unei cafenele în aer liber în aer liber sau a unui mini-bar.

Fiecare centimetru pătrat al zonei unei încăperi mici poate fi folosit pentru a plasa rafturi, pentru a instala spoturi luminoase și pentru a stoca obiecte utile.

Finisaje cu panouri de pereti si parchet

Pentru decorarea balconului se poate folosi o varietate de materiale. Printre acestea se numără:

 • materiale naturale (lemn, piatră, cărămidă, textile, ceramică, mozaic);
 • panouri din plastic;
 • vopsea acrilică, texturate, tencuială decorativă;
 • Wallpaper.

Fiecare dintre aceste materiale are o serie de avantaje și dezavantaje față de analogi. Unul dintre cele mai neobișnuite și originale modele poate fi creat cu ajutorul unei case bloc - plat pe o parte și convexă pe cealaltă parte a materialului, care arată foarte mult ca o casă din lemn natural.

Cel mai adesea pentru producția sa se folosesc conifere de copac (brad, pin, zircon). Suprafața jurnalului nu numai că arată foarte originală, ci și are proprietăți termoizolante și performanțe ridicate. Și mirosul real, incomparabil de pin sau molid creează o atmosferă caldă, confortabilă și familiară. Un alt avantaj al materialului îl reprezintă ușurința de instalare.

Un alt mod neobișnuit de a decora în mod eficient spațiul balconului este utilizarea panourilor de parchet de perete. Materialul decorativ care imită parchetul arată excelent într-un stil clasic și modern de interior.

Culorile naturale ale copacului vor fi un fundal excelent pentru plantele vii, deci această opțiune de finisare este adesea folosită pentru decorarea serelor și a grădinilor de iarnă.

Opțiuni de decor ferestre

Ferestrele sunt principala sursă de lumină nu numai pe balcon, ci și în întregul apartament. Gradul de iluminare a spațiului balconului, întreaga casă, precum și aspectul camerei depind de designul lor competent.

Puteți aranja ferestrele în moduri diferite. Printre cele mai populare opțiuni care au fost folosite de mai mulți ani, există încă perdele. Atunci când le alegeți, merită să porniți de la caracteristicile camerei însăși. De exemplu, perdele cu un model orizontal vor contribui la extinderea vizuală a unui spațiu îngust și la cel vertical - pentru a scoate un spațiu scăzut.

Cameră spațioasă și luminoasă vă permite să folosiți perdele de lux cu lambrequin, perdele groase și să le decorați cu draperii complexe. Pentru un balcon mic, perdelele luminoase, subțiri de culori deschise, cu un model fin sunt cele mai potrivite.

Modele neobișnuite, de exemplu draperiile japoneze, chinezești sau romane, vă vor ajuta să abordați designul interior într-un mod mai original.

Rolete, jaluzele orizontale sau verticale vor putea regla intensitatea iluminatului solar. Sunt fabricate din diferite materiale, au o densitate diferită, culoare, dimensiune.

Alegerea mobilierului

Desigur, pentru amenajarea unui balcon sau a unei cabane, puteți folosi orice mobilier adecvat. Dar este cel mai bine atunci când alegeți să construiți pe orientarea stilistică a camerei, precum și caracteristicile acesteia.

În mod ideal, mobilierul ar trebui să fie fabricat din materiale rezistente la umiditate, care nu sunt predispuse la coroziune sau dezintegrare. Protecție suplimentară față de scaune, o masă și alte mobilier din umiditate pot fi capace speciale, mai ales când vine vorba de un balcon deschis.

Cel mai bine este să oferiți un balcon compact cu transformatoare de mobilier. O altă opțiune este utilizarea de mobilier încorporat sau pliabil. Acest lucru va permite să utilizați spațiul pentru scopul propus și nu să-l agitați prea mult.

În funcție de scopul funcțional al spațiului balconului, mese de diferite forme, scaune, canapele mici, fotolii, leagăne, hamace pot fi folosite ca mobilier pentru amenajarea sa.

Mobila din rachita de lumina este excelenta pentru decorarea interiorului, mai ales daca exista alte elemente de rachita in camera.

Paleta de culori

Direcția stilistică în care se va schimba în continuare va contribui la stabilirea schemei de culoare a camerei.

 • De exemplu, pentru stilul estic se caracterizează prin culori calde și bogate: nuanțe diferite de ciocolată, nisip, bej, roșu.
 • Stilul japonez include elemente de roșu, negru, maro închis, cu accente obligatorii contrastante.
 • Provence franceză "preferă" culori ușoare, pastelate: lavanda, bej auriu, roz deschis, liliac, verde pal.
 • Stiluri moderne (hi-tech, loft) la culori stricte, restrânse (oțel, negru, alb, gri).

În plus față de stil, unul dintre rolurile cheie este jucat de dimensiunile camerei. Culorile și nuanțele luminoase și saturate vor face din punct de vedere vizual o cameră mică chiar mai mică și mai grea. Iar lumina, tonurile inconspicuoase îi vor da lumină și lumină.

Plasarea corectă a accentelor

Chiar și interiorul cel mai inexpresiv poate fi transformat instantaneu prin plasarea corectă a câtorva accente luminoase. Acesta ar putea fi un tavan neobișnuit decorat, podea, pereți sau obiecte mai mici, cum ar fi lămpile și obiectele decorative.

Dacă trebuie să selectați un anumit obiect, de exemplu, o oglindă, un candelabru, un bacon, puteți folosi decorațiuni metalice sau stucco, care vă vor ajuta să o decorați frumos.

Focalizarea pe unul dintre pereți va ajuta la imprimarea fotografiilor, la pictura artistică, la mozaic, la o imagine frumoasă.

Pernele frumoase, mai multe plante originale în ghivece, mobilier luminos, contrastant, lămpi neobișnuite sau un candelabru vor ajuta să facă lumina, interiorul restrâns mai viu și mai dinamic.

Cum sa faci un balcon confortabil?

Pentru a face camera confortabilă, caldă și cu adevărat homey va ajuta unele detalii și elemente de interior. De exemplu, perne decorative moi și o pătură pufoasă, aruncate peste canapea.

Decorarea balconului poate juca, de asemenea, un rol important. Liniile moi, netede în design, culorile luminoase, restrânse ale straturilor de acoperire, materialele naturale din finisaj fac din interior mai puțin formal, mai relaxat și invitând să se odihnească.

Un rol deosebit în designul unui interior confortabil este jucat de detalii textile: perdele, perne, covoare, covoare, covoare, jucării moi.

7 fotografie

Un loc confortabil trebuie să vă relaxați. Șemineu artificial, cascadă decorativă, verdeață, pietre naturale și lemn - toate aceste elemente ajută la relaxarea și reîncărcarea cu energie pozitivă.

Pentru a face interiorul mai familiar va ajuta mobilier și elemente decorate sau realizate manual. Acestea pot fi jucăriile tricotate, panouri brodate, perdele cusute, ghivece originale de flori fabricate cu tehnica macrame și alte elemente.

Idei pentru proiectarea și decorarea lojilor

Pentru a vă decora balconul preferat într-un mod original și frumos, trebuie să vă gândiți la scopul său funcțional..

 • Dacă există mulți copii într-o familie, atunci un balcon glazurat poate fi o alternativă excelentă la o cameră pentru copii. Nu ia multe lucruri. Destul de bine acoperite de podea, un raft deschis sau un dulap mic pentru depozitarea jucăriilor și zona de joacă este gata! Culoarea "strălucitoare" va fi adăugată de decorațiile de perete colorate, de podele și de perdele colorate pe ferestre.
 • În cazul în care zona de pe balcon permite, apoi într-unul din colțuri puteți face o cabană adevărat, pune un cort pentru copii sau un castel de prințesă. Mai multă stilizare într-o locuință fabuloasă, cu atât va fi mai luminoasă și mai originală această cameră.
 • Puteți transforma, de asemenea, balcon într-un "Hrușciov" într-un loc convenabil pentru a lucra în moduri diferite.. O masă, un scaun, un computer este un set necesar pentru un birou, dar acest lucru nu este suficient pentru o zonă de lucru originală și frumos proiectată.Câteva rafturi sau rafturi deschise pentru cărți vor contribui la crearea unui sentiment al unei biblioteci reale. Și puteți aborda și mai serios echipamentul "de birou": închideți jaluzelele sau jaluzelele pe ferestre, lucrați calendarul pe perete, decorați pervazul cu flori în ghivece.
 • Având decorat interiorul cu plante de alpinism, podeaua cu o peluză artificială și plasând o mică fântână decorativă decorată cu pietre pe ea, puteți transforma un balcon obișnuit într-o adevărată grădină de rock japoneză. Simplu și creativ!
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor