Accesați ușa

 Accesați ușa

Montarea foii de ușă implică fixarea acesteia pe capetele pereților folosind ancore sau șuruburi. Una dintre problemele acestui proces este discrepanța dintre grosimea peretelui și foaia ușii, ceea ce duce la formarea unui spațiu în exces. Dobory la ușile de intrare vă va ajuta să rezolvați această problemă în mod eficient și rapid.

Ce este și pentru ce este?

Ușile de intrare sunt adesea realizate cu o lățime standard a cadrului ușii, care nu depășește 75 mm. Cu toate acestea, nu este capabil să închidă complet întregul capăt al peretelui, ceea ce duce la formarea de pante, care anterior au fost etanșate cu ciment sau tencuială.

Astăzi, în locul lui se folosește dobory. Aceste modele sunt un fel de continuarea cadrului ușii. Lățimea lor este aleasă astfel încât împreună cu ușile să ascundă complet capătul peretelui, formând o legătură solidă.

Din punct de vedere tehnic, ușile sunt plăci sau inserții metalice care sunt înșurubate în apropierea foii de ușă. Aici este important ca designul ambelor părți să coincidă. Instalarea lui dobori vă permite să rezolvați problema cu pantele și să faceți deschiderea mult mai frumoasă și mai practică.

O altă sarcină a acestor sisteme este de a proteja cutia de slăbire, ceea ce permite extinderea duratei de viață a întregii structuri a ușii.

Dobor constă din două șine verticale și una orizontală. Lățimea lor este aleasă individual pentru o anumită ușă. Adesea, aceste structuri sunt montate pe ușile de intrare pentru a le conferi un aspect mai estetic.

Există mai multe aspecte pozitive privind instalarea dobori:

 1. Instalare ușoară. Dobory poate fi montată într-un timp scurt, chiar fără a avea multă experiență cu elemente similare.
 2. Minimizarea finisajului.Orificiile ascund toate neregularitățile de pe pereți, deci nu trebuie să le lipiți suplimentar înainte de instalare. În unele cazuri, finisarea minimă se face, dar necesită un minim de costuri și materiale.
 3. Durată lungă de viață. Curelele practic nu sunt supuse unei eforturi fizice, prin urmare, ele pot fi vătămate intenționat numai. De asemenea, influențează termenul de funcționare a acestora.

tipuri

Din punct de vedere structural, ușile de prindere sunt benzi mici care sunt instalate lângă cutie. Dar, în același timp, pot avea diferite modele, care le permit să fie împărțite în mai multe tipuri:

Clasic sau simplu

Dobore de acest tip - acesta este placa obișnuită, care este adaptată la lățimea peretelui. Pur și simplu se potrivește în unghi drept cu cadrul ușii. Din exterior, construcția este închisă de o carcasă.

Ar trebui menționat acest lucru capătul exterior al plăcii poate avea o formă diferită. Opțiunea cea mai simplă este o placă obișnuită sub forma unui dreptunghi din toate părțile. Dar există produse cu margine. Această parte este situată la joncțiunea platbandului suplimentar și platband. Prezența acestei plăci permite ambelor elemente să asocieze calitativ și să ascundă articulația maximă.

O ușă telescopică

O caracteristică a acestui tip de dobor este prezența canelurilor pe capetele șipcii. În exterior, acestea sunt oarecum reminiscente de panourile de perete, deoarece ele pot fi, de asemenea, unite. Aceste dobori sunt folosite pentru a construi. Prin urmare, nu este nevoie să vă faceți griji dacă aveți un perete larg, deoarece alegerea numărului corect de șipci nu este dificilă.

Trebuie remarcat faptul că toate modelele sunt fabricate cu dimensiuni standard. Prin urmare, nu este întotdeauna posibilă ajustarea lamelelor astfel încât să devină la același nivel cu peretele exterior.

În cele mai multe cazuri, va trebui să personalizați dimensiunea plăcilor extreme pentru ele însele.

dimensiuni

Unul dintre factorii importanți atunci când alegeți dobori sunt dimensiunile lor. Astăzi, producătorii produc produse într-o gamă foarte largă a acestor valori. Adesea, toate se concentrează pe dimensiunile standard ale pereților în apartamente sau case particulare.

Astăzi pe piață există mai multe tipuri de dobor cu astfel de dimensiuni:

 1. Înălțimea poate varia de la 2060 la 2200 mm.
 2. Lățimea variază de la 50 la 560 mm.
 3. Grosimea variază relativ puțin. Există modificări pe piață care au această valoare în intervalul de 10-20 mm.

Trebuie să se înțeleagă că toate aceste caracteristici nu sunt standardizate și, prin urmare, depind doar de un anumit producător. Dacă modelul standard nu este potrivit pentru deschiderea dvs., puteți face o structură cu parametrii necesari și la comandă. Adesea acest lucru se face direct de către organizația care vinde și instalează ușa. La etapa inițială, specialiștii companiei efectuează toate măsurătorile necesare și ajustează montarea la dimensiuni specifice.

Dacă nu doriți să plătiți prea mult, atunci puteți face designul dvs., dar pentru asta trebuie să aveți anumite abilități și instrumente.

materiale

Particularitatea lui Dobor este că ele sunt proiectate conform parametrilor ușii. Prin urmare, producătorii încearcă să folosească pentru aceasta aceleași materiale din care este realizată pânza. Astăzi pe piață găsiți mai multe tipuri de garnituri de ușă:

 • de lemn. Coniferele sunt folosite ca material principal aici, deoarece acestea sunt notabile pentru ușurința procesării. Astfel de produse sunt printre cele mai scumpe și, prin urmare, nu sunt întotdeauna utilizate.Este recomandabil să instalați ușile din lemn numai în interiorul clădirii, deoarece dacă acestea sunt situate pe stradă, copacul va deveni rapid inutilizabil.
 • Panouri din lemn. Pentru fabricarea unor astfel de structuri folosind MDF, PAL, PFL, OSB sau placaj. Produsele din plăci au un preț scăzut, precum și caracteristici decorative unice care nu sunt inferioare matricei naturale. Dar, în același timp, produsele sunt insuficient rezistente la umezeală și, atunci când sunt utilizate într-un astfel de mediu, se pot umfla. Pentru a minimiza acest efect, acestea sunt acoperite cu folii protectoare speciale.
 • Plastic. Ușile similare sunt utilizate împreună cu același tip de ușă. Trebuie remarcat faptul că materialul este foarte fragil, dar nu se teme de umiditate și transferă ușor picăturile de temperatură. Experții recomandă, de asemenea, să le utilizați în interior.
 • Metal. Cele mai versatile produse care rezistă perfect înghețului, precum și rezistență ridicată. Adesea ele sunt instalate pe ușile principale de intrare ale clădirilor cu mai multe etaje. Pentru a obține o îmbinare de calitate, în timpul instalării se utilizează adaptoare speciale.

Rețineți că toate aceste tipuri de dobora sunt interschimbabile. Prin urmare, nimeni nu se deranjează să monteze o scîndură de lemn lângă ușa din plastic sau invers. Totul depinde de preferințele personale și de caracteristicile tehnice ale pantei.

culoare

Designul decoratorilor determină cât de atractiv va fi aspectul ușii. Astăzi, producătorii reprezintă numeroasele nuanțe și culori ale acestor produse:

 • negru;
 • alb;
 • gri;
 • maro și așa mai departe

Multe fotografii dobora sunt vopsite în culoarea lemnului. În același timp, ei pot imita și desenul ei. Tehnologiile moderne permit obținerea aproape a oricărei culori. Este important să alegeți stilul potrivit pentru interior.

Dacă aveți nevoie de un design unic, atunci poate fi comandat individual. Dar costul unui astfel de accesoriu va fi deja puțin mai mare decât modelele standard.

Opțiuni de finisare

Procesul de a face dobora implică crearea unui cadru, și numai atunci finisarea sa de a conferi caracteristici decorative. Astăzi, astfel de operațiuni pot fi efectuate utilizând mai multe abordări:

 1. Fațetare.Folosirea furnirului face posibilă imitarea aproape a oricărei specii de lemn de pe suprafața lemnului. Același material este complet sigur pentru oameni, deoarece este fabricat din materii prime naturale.
 2. Laminarea. Acest proces implică lipirea semifabricatului cu tipuri speciale de hârtie, film PVC sau ekoshpon. Aceste materiale nu numai că modifică designul produsului, ci și îl protejează. Această abordare este foarte des utilizată în fabricarea plăcilor PAL sau MDF dobor.
 3. Colorării. Acesta este cel mai ușor și cel mai comun finisaj. Vopseaua poate fi aplicată la aproape toate tipurile de materiale. Dar este imposibil să obțineți un design unic al produsului.
 4. Lacuire. Lacul este practicat numai pentru lemn natural. Aceste substanțe nu numai că pot proteja structura, dar, de asemenea, subliniază unicitatea modelului.

Cum sa alegi?

Dobora este un element decorativ al ușii, deci alegerea ei ar trebui luată în serios. Pentru a achiziționa produse de calitate, trebuie să vă îndrumați prin recomandări simple:

 • Luați măsurători. Efectuați această procedură cu atenție și cu atenție.Dacă determinați incorect mărimea gaurii, atunci pot apărea decalaje care nu pot fi sigilate. Va trebui să schimbăm complet designul într-unul nou. Peretele ușii are adesea o formă non-standard. Prin urmare, lățimea și înălțimea lui dobor ar trebui măsurate în mai multe locuri. Acest lucru vă va permite să identificați cele mai înguste și mai largi locuri. Pe baza datelor obținute, trebuie să cumpărați o sumă suplimentară, care ar trebui să fie puțin mai mare decât panta însăși.
 • Alegeți designul dobor sub designul color al foii de ușă. Dacă nu puteți obține o imagine similară, trebuie să încercați să găsiți cele mai apropiate nuanțe și texturi. Dacă acest lucru nu este făcut, atunci caseta și cutia vor avea un contrast care nu este perceput foarte plăcut vizual. De exemplu, nu instalați o bară de plastic sub ușile din lemn. Este mai bine să folosiți panouri dintr-o matrice aici.
 • Fiți atenți la calitatea produselor. Încercați să cumpărați produse numai de la producătorii de încredere care folosesc materiale naturale și sigure pentru producția lor.

Exemple frumoase în interior

Selecționate cu succes, Dobori subliniază frumusețea ușii și va fi o mare plus față de designul interior.

Usile stratificate alb repeta stilul general al unui coridor lung si toate usile care sunt in el. Decorul de aur și accesoriile ușilor, precum și tapetul și podeaua laminată face ca interiorul să fie luxos.

Panouri și uși din lemn masiv de culoare închisă, completate de aceleași paiete. Totul se face în stil clasic, arată strict și foarte frumos.

Și aici ușile nu sunt standard, sculptate, fac o ușă dublă din lemn elegantă.

Iată o altă versiune a originalului dobora, care decorează ușa în sine și întregul interior al camerei ca un întreg.

Aflați mai multe despre cum să instalați panourile ușii pe ușa din față, veți afla din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor