Uși din oțel: vezi și caracteristici

Uși din oțel: vezi și caracteristici

De mult timp, persoanele cu o anumită stare de îngrijorare se interesau de alegerea unei intrări sau a unei uși de interior, deoarece efectuează o listă largă de funcții (decorative, paza și altele). Una dintre cele mai vechi materiale folosite este metalul, astfel încât cele mai obișnuite modele de interior și de ușă sunt produse din oțel. Pentru a alege o opțiune potrivită, este necesar să se ia în considerare toate părțile și să se coreleze prețul și calitatea.

Caracteristici speciale

Ca orice produs, ușile din oțel au o serie de caracteristici, atât pozitive cât și opuse, pe care trebuie să le cunoașteți atunci când le cumpărați.

 • În primul rând, astfel de produse diferă în ceea ce privește durabilitatea și fiabilitatea sporite. Majoritatea producătorilor fac un strat de oțel cu o grosime de 3-5 mm, deci este dificil sau aproape imposibil să spargeți, să îndoiți sau să stoarceți o gaură de cheie. Datorită proprietăților sale, ușa va servi foarte mult timp.
 • În al doilea rând, ușile din oțel nu sunt supuse putregaiului, coroziunii, ele nu absorb umiditatea și tolerează fluctuațiile de temperatură în mod normal. În acest sens, ele pot fi instalate absolut pretutindeni, atât în ​​birou, cât și ca ușa din față a casei.
 • Astfel de modele de usi de interior ușor de reparat sau restaurat. Proiectarea balamalelor și a încuietorii integrate este foarte simplă, astfel încât acestea sunt ușor de înlocuit.
 • Usi moderne din otel oferă o gamă largă de modeleprin urmare, este destul de ușor să găsiți atât simple și neobișnuite, cu inserții decorative. În această privință, ușa nu devine doar o partiție care permite oamenilor să intre, ci un element decorativ, prin urmare, cu fiecare utilizare se va încânta cu frumusețea și fiabilitatea sa.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că ușile din oțel au o serie de caracteristici de design. Dacă a fost aleasă o ușă de securitate,atunci este obligat să se deschidă spre exterior, nu spre interior, pentru că în caz contrar este foarte ușor să hack intrușii cu o crică sau resturi. O atenție deosebită trebuie acordată blocărilor ușilor. Maeștrii recomandă să existe cel puțin două dintre ele și, de asemenea, să aibă un mecanism de deschidere diferit. Este foarte important ca foaia de intrare să aibă blocuri speciale și ace anti-efracție care împiedică îndepărtarea acesteia din balamale.

Placile de usa metalice de tip Elite au, de asemenea, caracteristici distinctive. Componentele lor obligatorii ar trebui să fie "coaste", care dau mai multă rezistență și rigiditate produsului. Datorită acestora, a crescut fiabilitatea și performanța. În conformitate cu normele standard și general acceptate, o ușă din oțel trebuie să aibă elemente de bază, cum ar fi un corp de rulment, un sistem de închidere, funcții și facilități suplimentare, precum și elemente de decorare.

Prin urmare, nu există lucruri perfecte ușa de oțel are mai multe dezavantaje:

 • Ușile metalice ieftine și subțiri, izolarea fonică insuficientă sau complet slabă, precum și reținerea slabă a fluxului de aer rece.În acest sens, merită să alegeți o pânză mai groasă cu inserții sau suprapuneri speciale.
 • Structurile robuste, de regulă, au multă greutate, deci trebuie să fie fixate cât mai precis și mai precis, astfel încât, sub propria lor greutate, frunza ușii să fie la nivelul și să funcționeze fără să lovească pragul sau peretele.
 • Metalul ca material este foarte vulnerabil la lovituri și zgârieturi, deci ar trebui să fii atent cu el. În cazul deformării suprafeței, este necesar să se corecteze cu ajutorul specialiștilor sau să se realizeze o pictură independentă.
 • Deoarece aceste uși au un nivel ridicat de efracție, atunci dacă vă pierdeți cheile, va trebui să schimbați încuietoarea sau ușa în întregime, deoarece urme sau gulaje pot rămâne din cauza furtului forțat.

tipuri

Astăzi, pe piața ușilor metalice, există o mare varietate de specii. Toată această comunitate, la rândul ei, este împărțită în anumite categorii, datorită cărora este ușor să alegeți un produs potrivit. Prima categorie de specii le clasifică în funcție de scopul funcțional al ușilor.

 • Usi de intrare. De la sine nume este clar că o astfel de ușă de intrare este intrarea de la spațiul de stradă la cameră.
 • Apartament. Acestea sunt instalate la intrarea în apartament, care are un spațiu de acces sau de baie pre-baie.
 • birou. Acestea sunt pânze de intrare care servesc drept intrare pentru sedii de birouri în centre de afaceri, companii private mici și altele asemenea.
 • Tehnică sau primară. Ele sunt instalate în stadiul inițial de construcție a clădirilor, precum și în spații foarte specializate care necesită un nivel suplimentar de protecție pentru a asigura siguranța.
 • specializate sau concentrat. Acesta este un tip de ușă care are calități non-standard, de regulă este făcută antiglont sau ignifugă. Aceste produse sunt testate de calitate și aparțin clasei premium.

Cel de-al doilea tip de clasificare este deschiderea foii de ușă. Aici sunt uși cu deschidere exterioară și interior. La rândul lor, ele sunt împărțite în dreapta și în stânga.

Următorul tip de clasificare împarte frunzele ușilor în funcție de nivelul de rezistență la fisurare. Astăzi nu există anumite standarde obligatorii care obligă producătorii să producă uși într-un anumit mod (cu excepția celor specializați), dar în interesul fiecărei fabrici, să facă un produs de calitate.La caracteristicile de rupere conform GOST există 5 clase. În consecință, clasa 1 este foaia de ușă, care poate fi crăpată fără utilizarea unor scule speciale și forță brută. A doua clasă - o astfel de ușă frunze, care poate fi deschis numai cu dispozitive speciale și chei principale. Cu cât este mai mare nivelul, cu atât gradul de protecție este mai ridicat, prin urmare, ușile anti-bullet, bancare și altele aparțin clasei a 5-a.

Cel de-al patrulea tip de clasificare împarte frunzele ușilor în funcție de tipul lor de design. Toate ușile în funcție de caracteristicile lor sunt de o singură foaie, două sau trei frunze, prețul și durabilitatea acestora depind de aceasta. Pentru ca ușa de oțel să aibă izolație fonică bună și izolație termică, spațiul dintre foi poate fi umplut cu lemn, poliuretan sau vată specială din bumbac. Se utilizează, de asemenea, sigilii speciale pentru a face folia ușă mai densă în cutie. Caracteristicile de design includ, de asemenea, mecanisme de protecție și dispozitive care asigură o securitate suplimentară. Acestea includ decuparea (cadru, care acoperă decalajul dintre cadrul ușii și perete), o placă metalică care protejează blocarea împotriva ruperii,Un pridvor special care protejează un mic spațiu între ușă și partea exterioară a cadrului, precum și deviatori, sunt dispozitive suplimentare pentru închiderea ușii în interiorul carcasei.

Cea de-a cincea distincție a speciilor împarte frunzele ușilor în funcție de finisajul decorativ, materialele luate pentru fabricarea design-ului însuși și elementele decorului. Pentru producția și finisarea ușilor din oțel, se utilizează piele naturală sau artificială, laminat, MDF, lemn. Pentru decorare și decorare se pot folosi elemente de forjare artistică, inserții de sticlă sau oglindă.

desen

Prin caracteristicile designului ușile metalice sunt împărțite în mai multe tipuri. Acestea sunt diferențiate prin numărul de supape.

 • odnopolnye ușile. La rândul lor, ele sunt numite și o singură frunză. Din definiția lor, este clar că au o singură frunză de ușă. Acest tip este tipic pentru ușile standard de interior, aceasta fiind opțiunea cea mai tipică și standard.
 • Dvupolnye (dublu).

Acest tip de picturi interioare, constă din 2 uși. În practică, cel mai adesea, folosiți una, iar cea de-a doua este deschisă, dacă aveți nevoie de mobilier sau încărcături mari. Ușile cu două canate sunt, de asemenea, împărțite în 3 subgrupe tipice:

 • Plăcile de ușă egale - au o cană de dimensiune identică, care sunt la fel de atasate și funcționale.
 • Ușile și jumătățile. Numele în sine indică dimensiunea lor. O parte are dimensiunile standard obișnuite, iar cealaltă parte are o lățime egală cu jumătate din prima. O parte mai mică este deschisă prin necesitate, de exemplu, atunci când trebuie să aduceți un mobilier mare sau non-standard, iar deschiderea obișnuită a contorului nu este suficientă.
 • Neravnopolnye. Potrivit parametrilor săi, foile de ușă au o lățime inegală, iar înălțimea corespunde în totalitate una cu cealaltă.

Ușile sunt, de asemenea, împărțite prin metoda de deschidere:

 • Mecanism de mișcare. O astfel de ușă se deschide în față sau în direcția opusă, adică se deschide.
 • telescopic. În cazul funcționării acestui mecanism, ușile sunt deplasate lateral de-a lungul șinelor speciale.
 • pliere. Principiul acțiunii aminteste de lucrarea armoniilor: ușile se îndoaie și alunecă în lateral.
 • Roto-ușă. Acesta este un tip special de ușă care combină principiul glisantelor și ușilor articulate. Ele pot fi deschise în orice direcție.

dimensiuni

În timpul perioadei sovietice, au existat anumite dimensiuni standard care le-au limitat pe toți producătorii în implementarea creativă a panourilor ușilor, deoarece acopereau nu numai ușa în sine, ci și dimensiunile culoarului și a ușilor. Astăzi, clădirile și casele sunt construite pentru fiecare gust și dimensiune. În acest sens, gama de dimensiuni a ușilor are o mare varietate, dar totuși majoritatea producătorilor aderă la anumite standarde. Acest lucru permite clientului și cumpărătorului să facă cât mai puține greșeli la alegerea frunzei ușilor. Merită menționat faptul că conceptul de dimensiuni a ușii include atât grosimea foii de ușă, cât și lățimea deschiderii ușii. Pentru ușile cu patch-uri convenționale se găsesc următorii parametri: în cazul în care foaia de ușă are o lățime de 85 cm, deschiderea trebuie să fie de cel puțin 3 cm mai mare, adică 88 cm. , 120 cm - 123 cm (cele mai recente date sunt valabile pentru o ușă dublă).

În cazul în care foaia de ușă cu o fixare încastrat, atunci dimensiunea va fi ușor schimbat, de exemplu, 86 cm (ușa) - 90 cm (deschidere), 91 cm - 95 cm, 100 cm - 104 cm. În cazul comandării ușilor din străinătate, merită să aveți în vedere faptul că au o gamă de dimensiuni diferite, deci trebuie să specificați toți parametrii.Astăzi, numărul dominant al ușii este de 74-76 cm înălțime și 195-198 cm înălțime. În cazul în care casa este construită din cărămidă, dimensiunile sunt ușor mărită - 88 cm lățime și 200 cm înălțime. În apartamentele Stalinka, ușile sunt foarte mari și confortabile - cu lățimea de 130 cm și înălțimea de 255 cm. Pe baza datelor de mai sus, se poate spune că toate frunzele și deschiderile au dimensiunea proprie și, prin urmare, dimensiunile ușii metalice variază. Prin urmare, înainte de instalare, este mai bine să măsurați toate datele și să acționați cu precizie cifrele primite.

culoare

Datorită tehnologiei moderne și aliajelor de înaltă calitate, ușile din oțel pot fi găsite pe piață într-o gamă largă de palete de culori. De obicei, culoarea este aleasă pentru interiorul general al camerei, de regulă, acestea sunt nuanțe de culoare albă, bej sau mai închise, aproape de gri, culori metalice. Foarte des se realizează într-un anumit stil, care definește umbra.

 • Oțel Canvas de oțel în stil clasic au, de regulă, forme clare și tonuri monofonice și inconspicuoase, cum ar fi alb, cremos, fildeș, gri-nobile.
 • Uși din oțel in stilul modern diferite palete de culori îndrăznețe. Acesta poate fi catifea negru, albastru inchis, rosu, umbra ocrului.
 • Pentru iubitorii de clasice mai rafinate se potrivește paleta de stiluri. Baroc sau rococo. Barocul este caracterizat de culori de aur, smarald. Umbra relevantă a valurilor de mare, visiniu, fuchsie, albastru sau albastru închis. Rococo este dominată de culori mai delicate și mai pastelate. Aceasta poate fi culoarea unui trandafir umed, cremă ușoară, bej cu aur sau argint.
 • Cel mai popular stil pentru usi de astazi este muzica country Este dominat de nuanțe de pământ, nisip galben, gri-brun, adică cât mai aproape de tonurile naturale, ceea ce face ca ușile să fie confortabile și potrivite pentru orice interior.

Avantajul ușilor din oțel este că este foarte simplu și foarte ieftin să-și schimbe culoarea. În acest sens, este ușor să schimbați "starea de spirit" în cameră.

Cum sa alegi?

Se poate părea că alegerea unei uși de oțel este simplă, dar în realitate acest lucru nu este cazul. Pentru a face alegerea potrivită și pentru a alege exact cerceveaua de ușă, trebuie să decideți mai multe puncte.Adesea, un potențial cumpărător analizează mai întâi revizuirile pe site-uri despre companiile care produc uși. Aceasta este o opțiune foarte bună, deoarece numai proprietarii reali vor putea să arate toate avantajele și dezavantajele frunzei ușilor achiziționate. Astfel, este posibil să alegeți cele mai bune și potrivite opțiuni.

Primul lucru care trebuie determinat este locul în care va fi instalată ușa, deoarece caracteristicile și materialele sale de calitate depind de aceasta. Ușile pot fi proiectate pentru stradă, și anume ca un wicket sau ușă în gard, pentru o cabană privată sau o casă de țară (poate fi din lemn sau cărămidă, care afectează de asemenea alegerea).

După stabilirea locului, trebuie acordată atenție următoarelor parametri.

 • izolație (gradul de protecție a casei). Ușa trebuie să își îndeplinească funcția principală - protecția împotriva persoanelor neautorizate. Prin urmare, trebuie să fie puternic și să aibă o grosime bună de tablă de oțel. Trebuie să fie de cel puțin 4-5 mm. Pentru locații mai specializate (bancă), este necesar un strat mai gros (până la câteva centimetri) pentru ca ușa să fie antiglont.
 • Finisaje și materiale. Alegerea ei ar trebui să fie abordată cu dependența de interiorul camerei în care va fi instalat. Finisajul poate fi făcut din lemn natural, panouri din MDF, iar ușa este acoperită cu laminat. Alegerea depinde de posibilitățile materiale și de imaginea stilistică a holului sau a ușii din față. Nu uitați de izolarea ușilor din oțel, deoarece în regiunile nordice și centrale ale timpului de iarnă este foarte rece, deci trebuie să instalați opțiuni izolate. Pentru a face ușa mai caldă, o ușă din oțel cu pauză termică poate fi o opțiune excelentă. Acesta este un design al sigiliilor pe ușă, care nu permit ca fluxul de aer rece să răcească ușa și chiar mai mult pentru a intra în cameră.

Un plus frumos este instalarea unui sigiliu magnetic special, care are multe calități pozitive. Prin aceasta este ușor să se ascundă defectele după instalarea ușii și, de asemenea, contribuie la o închidere mai ușoară și mai ușoară a ușii.

 • Articole decorative. De asemenea, este important aspectul estetic exterior al frunzei ușilor. Este foarte convenabil atunci când ușa nu este numai frumoasă, dar și funcțională.Adesea, cumpărătorii aleg uși din oțel, unde o parte cu o oglindă. Acest lucru este foarte util, deoarece înainte de a pleca vă puteți uita la aspectul dumneavoastră. Decoreaza usa si foloseste tramvaiul. Poate fi realizat din aceleași materiale de tapițerie ca în partea principală și adesea are inserții de sticlă astfel încât spațiul să fie extins vizual.

Dacă intenționați să instalați o ușă de oțel într-o casă privată, unde ieșirea duce direct la stradă, atunci ar trebui să vă gândiți la barele de protecție suplimentare. Partițiile laterale pot fi ca oa doua ușă și, de asemenea, pot fi blocate. Nu uitați de acoperirea calității. Dacă este instalat pe stradă, atunci o bandă acoperită cu pulbere va fi o opțiune bună. Nu este supus coroziunii, va fi rezistent la schimbări de temperatură, refractar și are multe opțiuni pentru texturi și desene. Pentru spațiul apartamentului se va potrivi canapeaua de ușă mai confortabilă: cu ornamente din lemn sau cu kozhzamom. Cum de a alege ușile din oțel, vedeți următorul videoclip.

Cum se face izolarea fonică?

Ușile moderne acoperă întreaga listă a calităților necesare atât de necesare pentru o persoană (protecție, izolare termică,izolare), dar, așa cum am menționat mai devreme, oțelul și metalul, care sunt subțiri, lasă cu ușurință zgomotul ambiental din încăperile învecinate, intrarea sau strada. În acest sens, este necesară izolarea fonică suplimentară, care va absorbi sunetele terților. Mai întâi de toate Maeștrii sfătuiesc inițial să achiziționeze o foaie de oțel de oțel de înaltă calitate, care va asigura un nivel ridicat de izolare fonică. Acestea pot fi usi din lemn sau panouri MDF. Poate fi de asemenea o țesătură sau o piele. Frunzele de ușă cu o grosime mai mare a oțelului sunt disponibile pentru vânzare, ceea ce asigură un nivel scăzut de zgomot în cameră și un nivel ridicat de protecție.

Dacă a fost achiziționată nu o ușă groasă, atunci izolarea fonică se poate face cu mâinile tale. Există un număr mare de opțiuni bugetare. Iată câteva dintre ele.

 • Placarea automată. Ca o regulă, pentru astfel de lucrări de utilizare imitație de piele sau altă țesătură de tapițerie densă. Sub acesta este sintepon pre-pus, bataj, cauciuc spumant. Acesta este un mod foarte simplu și ieftin de a vă asigura o izolare excelentă a sunetului și a izolației termice în cameră.
 • A doua cale este de a folosi spumă poliuretanicăși. Este fixat în interiorul foii de ușă. Se lipeste perfect de suprafata si isi indeplineste perfect functia. Merită să știți că acest material este foarte inflamabil, deci aveți grijă.
 • Dacă aveți suficient spațiu, puteți face o opțiune foarte simplă și eficientă. Foarte mulți proprietari de uși din oțel și metal instalați oa doua ușă suplimentarăcare face diferența de aer. Nu permite vibrații sonore și aer rece.
 • Adesea folosit vată minerală, care se potrivește în cavitatea foii de ușă. Este demn de remarcat faptul că are o astfel de proprietate cum ar fi contracția. Aceasta înseamnă că, în timp, acest material este comprimat și redus în volum. În acest sens, înainte de a fi așezat, trebuie să instalați un cadru special în cavitatea ușii.
 • Și ultima, de asemenea, o opțiune bugetară este delimitarea cu polistiren sau MDF Panouri. Dar, potrivit experților, această opțiune va reduce zgomotul cu numai 60-50%.

Cum se instalează?

Pentru a instala corect ușa de oțel într-un apartament sau casă, este mai bine să contactați experții și profesioniștii în această problemă, deoarece există un risccă rama ușii sau ușa în sine vor fi instalate oblic, drept urmare, cercevea nu se va închide sau se va deschide corect datorită greutății proprii, dacă nu este blocată. Dacă a fost decis să faceți singur instalarea ușii, atunci ar trebui să respectați o anumită etapă și să aveți cel puțin o idee și abilități inițiale în domeniul reparării și instalării.

În primul rând, este necesar să comandați o ușă din oțel cu parametrii corecți și exacți care corespund exact unei porți. După primirea și livrarea până la punctul în care trebuie să introduceți mânerul ușii și verificați-l la lucru până când ușa este instalată. Pentru aceasta, aveți nevoie de o șurubelniță convențională Phillips. În continuare trebuie să verificați funcționarea castelului. Toți pinii trebuie să se deplaseze liber în interiorul încuietorii. Asigurați-vă că totul funcționează corect, puteți ajunge la lucru, după ce ați scos ușa de la balamale și ați eliberat cutia. Apoi ușa veche este dezmembrată, în locul ei va fi instalată o nouă. Portiera goala trebuie sa fie curatata de resturi si tencuieli vechi. Dacă ușa este instalată din lateralul străzii, nu din intrare, atunci este mai bine să lipiți banda de etanșare în jurul perimetrului carcasei sau panourilor interioare.Adesea, ușile kitului sunt izolații speciale de vată minerală sau batere. Un astfel de caz încălzit va ajuta casa să fie caldă. Este instalat în canelurile corespunzătoare din cutia de ușă.

Apoi, caseta este instalată în ușă. Este foarte important să urmați rigla cu un nivel astfel încât să stea exact, altfel ușa va fi greu de deschis. Pentru a fi capabil să se adapteze, este necesar să se lase goluri mici, de aproximativ 2 cm. În rama ușii există găuri speciale de montare, în care este necesară înșurubarea șuruburilor de ancorare astfel încât să fie fixată într-o anumită poziție. După instalarea sa completă, trebuie să verificați încă o dată cu ajutorul nivelului pe care cadrul ușii este la nivel.

Mai târziu, puteți instala ușa însăși. Trebuie doar să o puneți pe balamale și să verificați încă o dată cum se deschide și se închide fruntea ușii cu încuietori și zăvor, dacă există. În final, este necesar să se fixeze toate cusăturile și să se decoreze panourile, care vor fi executate din același profil ca ușa.

Opțiuni în interior

Inițial, dacă vorbim despre o ușă din oțel, atunci seria asociativă reprezintă imediat ușa din față, care are dimensiuni mari, o masă mare și protejează fiabil proprietarul său de persoane neautorizate.De regulă, ea arată, de asemenea, foarte conservatoare, discretă, fără elemente decorative și culori strălucitoare. Dar astăzi, oamenii încearcă să se îndepărteze de stereotipuri și să încerce să-și decoreze casele, pornind de la prag.

De obicei, o ușă de metal standard arată neconfundată, deci este nevoie de un decor special, care va dilua atmosfera "gri". Există mai multe opțiuni pentru decorarea ușii, astfel încât să fie frumos și confortabil.

Pentru producători, cea mai simplă opțiune este vopsirea ușilor din oțel. Acest material nu este afectat de factori externi, precum umiditatea sau schimbările de temperatură. O vopsea emaila sau vopsea de metal este folosita ca materie coloranta. Ca urmare, se obtin usi frumoase multicolore, ale caror culoare poate fi aleasa pentru orice camera.

Această fotografie prezintă o combinație interesantă a unei uși luminoase și colorate într-o compoziție cu pereți simpli de lumină. Astfel, se reface camera și o face mai modernă și mai neobișnuită.

Recent, a devenit foarte popular să instalați panouri de intrare cu aerografiere aplicată. Aceasta este o opțiune foarte neobișnuită de decorare.

Un alt mod de finisare este utilizarea producătorului de film de finisare și piele de vinil. Aceasta este o opțiune foarte frumoasă și accesibilă pentru a decora. Arată foarte frumos și estetic. Cu ajutorul unghiilor speciale și a filetului din oțel, puteți crea un model geometric frumos pe suprafața foii de ușă. Dacă, de-a lungul timpului, o astfel de acoperire și un model se plictisesc, atunci este ușor să îl înlocuiți cu unul nou, cu o nouă culoare, textura și ornament.

Usi din otel cu MDF, foi de furnir, lemn adevarat arata foarte frumos. Ca materiale naturale, luați o gamă de stejar, cenușă, tei și așa mai departe. Cel mai important lucru este că o astfel de ușă va arăta foarte frumoasă, costisitoare și confortabilă. Este foarte important ca toate panourile din lemn să fie corect prelucrate și impregnate cu o soluție din putrezire și mucegai.

După cum puteți vedea în această imagine, ușa arată foarte masivă, dar în același timp confortabilă și nobilă.

Există opțiuni de bijuterii mai sofisticate și mai costisitoare, care vă vor plăcea mereu proprietarului frumusețea sa. Foarte adesea, ușile din oțel sunt decorate cu forjare artistică, care poate fi atât autor și fabrica.Această ușă din oțel este foarte simplă în design și are o culoare standard, dar în combinație cu elemente din fier forjat, arată foarte neobișnuită și frumoasă.

De asemenea, un decor foarte popular este inserarea de sticlă sau vitralii.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor