Alegem unelte pentru încuietori în ușile interioare

Instalarea încuietorilor pe ușile interioare are adesea o metodă de legare. Dar invitarea pentru acești maeștri nu este necesară. Dar, oricum, trebuie să utilizați un instrument profesional (și să îl selectați cu grijă).

Caracteristicile kitului și funcțiile acestuia

Setul standard de instrumente pentru fixarea încuietorilor în ușile interioare include:

 • daltă;

 • perforată pentru lemn (2,3 cm în diametru);

 • blocarea completă, mânerele și șuruburile;

 • șurubelnița pentru a lucra cu aceste șuruburi;

 • burghiu electric;

 • coroană de tăiat pentru lucrul cu lemn (5 cm în diametru).

Este recomandabil să pregătiți un marcator - acesta va ajuta la marcarea liniilor și contururilor necesare.Puteți să o înlocuiți cu un creion, dar aceste instrumente de marcare nu sunt suficient de fiabile. Uneori, loviturile creionului sunt greu de observat, mai ales dacă se îmbină cu fundalul. Este nevoie de ciocan pentru a forma un complot sub blocare. Important: ușile din materiale durabile ar trebui să fie prelucrate nu cu dalta, ci cu un router, astfel se consumă atât mai puțin timp și efort.

Cum să alegeți un dispozitiv de frezat

Experții observă că aceasta ajută la accelerarea procesului de lucru de mai multe ori. În plus, nișa pregătită se dovedește a fi mult mai fină și mai precisă decât folosirea unui instrument de mână. Familiarizându-ne cu recenziile, trebuie să aflăm imediat dacă ambii dintre acești parametri sunt furnizați sau nu. Există diferite tipuri de dispozitive pentru atingerea încuietorilor, dar acestea nu se înlocuiesc reciproc - deci în acest moment ar trebui să acordați o atenție deosebită. Vertical, este submersibil, dispozitivul vă permite doar să selectați canelurile adâncime arbitrare.

Pentru informații: acest instrument este util pentru securizarea nu numai a încuietorilor, ci și a balamalelor ușilor. Dacă este necesar ca marginile canalului să fie mai estetice, un dispozitiv de margine (uneori numit margine) vine la salvare.Experții preferă să utilizeze un dispozitiv combinat. Combină ambele funcții și elimină mișcarea a două mașini grele pe fiecare obiect. Cu toate acestea, costul unui astfel de echipament va fi în mod natural mai ridicat.

La domiciliu, este mai adecvat să se utilizeze o moară specializată. În același timp, nu necesită o putere deosebit de mare, ci, dimpotrivă, crește în mod inutil gravitatea mașinii. Dar opțiunea de a regla viteza de rotație a tăietorului pentru ventilatoare este foarte valoroasă. Aceasta va ajuta la realizarea cu mai mare acuratețe a întregii lucrări planificate. Important: într-o mașină bună, un astfel de comutator este amplasat într-un loc sigur (chiar și atunci când lucrați acolo, vă puteți întinde mâna fără teamă) și vă permite să reglați rata de rotație fără probleme și nu în pași.

Un alt factor important este măsura în care moara poate depăși limitele de strângere. În mod tipic, această cifră este ilustrată prin numere în numele modelului și este exprimată în milimetri. Dar totuși merită să ne familiarizăm cu documentația tehnică pentru a elimina cât mai mult erorile. În plus, trebuie să analizați dacă va fi convenabil să utilizați routerul.

Acest lucru este determinat de:

 • o mulțime de echipamente;

 • lungimea cablului de rețea;

 • aranjarea mânerelor și a altor controale;

 • lista funcțiilor efectuate.

Înainte de cumpărare trebuie să porniți mașina. Dacă este de înaltă calitate, mișcarea capului trebuie să fie complet liberă. Prezența celor mai mici distorsiuni și retrogradări este inacceptabilă. Mai puțin zgomot, cu atât mai bine. Mai multe pentru a vedea:

 • dacă revizuirea unei suprafețe de lucru este largă;

 • dacă există iluminare suplimentară acolo;

 • Fie că există duze auxiliare, suporturi și așa mai departe.

Instrumente suplimentare și recomandări pentru acestea

Pentru a instala încuietoarea în ușa interioară, trebuie să utilizați o măsurătoare de bandă. Ajută la măsurarea exactă a distanțelor necesare. În plus, dispozitivele utile vor fi:

 • cuțit de birou;

 • bandă de mascare;

 • foraj cu un diametru de 0,2 cm.

Este necesar să cumpărați seturi de burghie în magazinele care vând accesorii pentru uși. Dar le puteți căuta în magazinele de mobilier, pe piețele construcțiilor și în hipermarketurile pentru bunuri de uz casnic și reparații. Alegerea depinde de preferințele personale. Important: burghiul trebuie să fie mai gros decât blocajul. Dacă unele instrumente nu sunt suficiente, dar sunt necesare urgent, trebuie să contactați serviciile de închiriere a inventarului.

Pumnul poate aduce beneficii mari în unele cazuri. Este necesar să aliniați și să măriți deschiderea. O găuri de găurit perforatoare unde vor fi amplasate ancore. Atunci când cumpărați sau închiriați o șurubelniță, merită să aflați dacă atașamentele necesare sunt incluse în kit. Dacă trebuie să vă ocupați de zone greu accesibile, dizolvați plăcile sau platourile, uneori este necesar să pregătiți un jigsaw electric.

Selectând creioane și marcatori pentru marcarea pânzei, este necesar să renunțe la achiziționarea de produse cu tije foarte rigide. Ei vor lăsa urme, pentru a scăpa de care va fi extrem de dificil. Pentru a măsura mai precis toate dimensiunile, este necesar să utilizați o bandă cu o lungime de bandă de 3 sau chiar 5 m. Un etrier vernier vă va ajuta să determinați cât de adânc trebuie să fie încuiat. Pentru orientarea mai precisă a încuietorilor, eliminând distorsiunile, este necesară utilizarea unui nivel de construcție a bulelor.

Dar, de obicei, constipația este instalată pe o mică parte a ușii, va trebui să folosiți un conducător de oțel. Este mult mai puternică decât lemnul și plasticul, poate rezista chiar și impactului accidental al sculei. Cu ajutorul pătraturilor de verificare din unghiuri metalice se măsoară.Acest dispozitiv este de asemenea necesar pentru instalarea unei scule electrice. Asigurați-vă că pregătiți un set de șurubelnițe, mai ales că este util și atunci când instalați balamale.

Uneltele de frezat merită o atenție deosebită. Se utilizează un ferăstrău frontal atunci când este necesar să se taie cu precizie plăcile și barele. Barele de ferăstrău convenționale și chiar jigsaw-urile de calitate pot împărți marginile pieselor. Acestea vor deveni inegale și nu vor permite instalarea complet a blocării. Pentru a vedea bara de finisare, utilizați ferăstraie circulare.

Totuși, este necesar să se pregătească: pistolul de asamblare pentru aprovizionarea cu spumă, dalta și vârfurile perforatorului, fișiere pentru un ferăstrău.

Cum să încorporați încuietoarea în ușa interioară, vezi video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor