Cum să combine camera de zi și grădinița în aceeași cameră?

Camera de zi este una dintre cele mai importante camere din orice casă. Majoritatea designerilor îi acordă o atenție deosebită, deoarece în această cameră gospodăriile se odihnesc și salută oaspeții, se adună cu întreaga familie și chiar dorm. Ultima opțiune este posibilă în cazul în care camera de zi este combinată cu alte zone funcționale, de exemplu, cu un dormitor pentru copii.

Caracteristici combinate

Astăzi nu este un secret pentru nimeni că camera de zi este o cameră multifuncțională și în ea puteți combina cu ușurință mai multe zone importante dintr-o dată. Nu este vorba numai de studiouri de modă nouă, lipsite de plafoane, dar și de apartamente mici și spațioase.

Combinația dintre sala și camera copiilor este destul de specifică.mai ales atunci când nu este un copil dormind într-o pătuț mic, ci un adolescent care are nevoie de mai mult mobilier. Pentru elevii de școală, este necesar să echipăm cu competență nu numai un loc de dormit, ci și un colț al elevului confortabil. De regulă, este alcătuit dintr-un birou, rafturi sau rafturi. Nu trebuie să uităm de zona de joc.

În mod deosebit cu atenție și competent, merită să ne gândim la divizarea sufrageriei în zonele indicate în cazul unui apartament cu o cameră mică.

În astfel de condiții înghesuite, trebuie să fiți atenți atunci când combinați o mare cantitate de mobilier și diverse materiale de finisare. În caz contrar, riscați să creați un interior inconfortabil și aglomerat, care va fi incomod pentru toți membrii familiei.

În ceea ce privește combinarea grădiniței și a camerei de zi, unul dintre cele mai importante roluri o are chestiunea zonării competente. disponibil spațiu. Din fericire, astăzi în magazine puteți găsi numeroase modele convenabile și atractive, cu care puteți împărți spațiul în mod discret, dar distinct. De asemenea, mulți designeri în dezvoltarea lor se îndreaptă spre zonarea camerei cu ajutorul diferitelor finisaje de vopsea și surse de lumină.

Este de remarcat faptul că iluminarea în astfel de condiții ar trebui să li se acorde o atenție deosebită.

Nu uitați că într-o zonă în care elevul sau copilul va dormi, nu ar trebui să fie lumină prea luminată și obsesivă.

Dacă nu respectați această regulă simplă, atunci va fi destul de greu să adormiți într-un astfel de mediu, ceea ce poate duce la iritabilitate și somnolență în timpul zilei.

Principalul lucru care ar trebui evitat în astfel de spații este supraîncărcarea mobilierului. Experții recomandă plasarea pe teritoriul unor astfel de camere de locuit, combinate cu colțurile copiilor, a cantității optime a celor mai necesare mobilier. Este de dorit să se acorde prioritate structurilor transformabile care sunt compacte și mobile atunci când sunt pliate, și sunt spațioase și confortabile la utilizare atunci când sunt desfășurate.

Cum să împărțiți și să vă conectați?

Proprietarii apartamentelor compacte și spațioase pun adesea întrebarea despre cum să împărțiți sau să conectăm corect diferitele zone funcționale în zilele noastre. De fapt, nu este nimic deosebit de dificil.

De exemplu, zonarea a două încăperi complet diferite (o hală și o grădiniță) se poate face prin dezvoltarea unui proiect de înaltă calitate și bine gândit pentru viitorul interior.Aici merită să luați în considerare imaginile camerelor. Proiectanții spun că cea mai simplă este împărțirea spațiului cu o suprafață de 30 de metri pătrați. m, iar cea mai dificilă este combinația de living și dormitor într-un spațiu de 15 metri pătrați. În condiții prea înguste, zonarea completă va fi foarte dificilă.

În prezent, există multe opțiuni pentru separarea spațiului de cameră. Pentru aceasta puteți folosi mobilier, structuri speciale de separare, diverse materiale de finisare și nuanțe contrastante.

Prin culoare

Puteți împărți spațiul disponibil cu culori diferite. O astfel de soluție nu este numai atractivă și elegantă, ci și economică în ceea ce privește spațiul de locuit. De exemplu, în hol, o zonă de living poate fi evidențiată cu tapet de lumină și parchet închis și un colț pentru copii cu pânze pastel, cu modele delicate sau forme geometrice și un laminat bej.

Bineînțeles, multe aici depind de dimensiunea spațiului. În condiții extrem de compacte, ar trebui să se acorde prioritate cernelurilor mai luminoase și mai proaspete, care vor extinde în mod vizibil camera. Diferite nuanțe ale finisajului pot fi găsite chiar și pe tavan.

Este permisă utilizarea nu numai a combinațiilor contrastante. În camere cu zone funcționale diferite, totul se poate face în aceeași culoare, dar în nuanțele sale diferite. Ele pot diferi ca un cuplu, și pe un număr mai mare de tonuri.

În proiectarea zonei copiilor nu se recomandă utilizarea vopselei prea luminos și colorat. Ele nu numai că vor ieși din ansamblul comun al camerei de zi, ci vor împiedica copilul să adoarmă rapid și, de asemenea, să intervină în stabilitatea sa emoțională. Este mai bine să optați pentru o tonă mai calmă și mai neutră, care nu va deranja gospodăria.

lumină

Spațiul comun al halei și pepinieră poate fi împărțit prin lumină. Experții recomandă plasarea unei zone pentru copii lângă fereastră. În astfel de locuri există întotdeauna o cantitate suficientă de lumină naturală și aer proaspăt, ceea ce este foarte important pentru un organism în creștere.

Dacă locul de muncă al elevului sau patul este situat departe de deschiderea ferestrei, atunci puteți trece la un mic zid. Nu uitați că pe desktop trebuie să fie prezent într-o lampă de masă de stil adecvată.Este mai bine să cumpărați un model reglabil în care puterea de lumină să poată fi modificată la discreția dvs.

Este posibilă împărțirea camerei în diferite zone folosind direcția de acțiune a surselor de lumină. De exemplu, cu ajutorul reflectoarelor, puteți acorda atenție mobilierului principal. De asemenea, pentru separarea lămpilor de podea adecvate spațiului și a lustrelor de plafon, care ar trebui selectate, în funcție de înălțimea plafoanelor și de suprafața încăperii. Aceste dispozitive se recomandă să fie amplasate în jurul perimetrului halei și pepinieră. În ceea ce privește dispozitivele de suspendare, acestea pot fi instalate pe tavan într-un rând.

mobilier

Zonarea halei cu o pepinieră poate fi cu ajutorul diferitelor bucăți de mobilier. În camera de zi, în combinație cu un colț al copilului, merită să nu se introducă structuri voluminoase, dar funcționale care să nu preia prea mult spațiu.

Zona pentru copii este cel mai adesea separată de camera de zi cu ajutorul obiectelor mari (în rațiune). De exemplu, poate fi o canapea moale, rafturi cu rafturi pentru cărți (se recomandă să cumpărați modele deschise) sau vestiare care se potrivesc stilului. Împărtășind o cameră cu ajutorul unor piese de mobilier înalt, veți avea posibilitatea de a forma mai multe spații intime și solitare. În astfel de condiții, persoana se simte mai calmă.

În prezent, în magazine puteți găsi mobilier multifuncțional, care este ideal și pentru divizarea spațiului. Aceste modele includ un birou scris sau de calculator, combinat cu un rack deschis și un dulap lateral. Astfel de mobilier va fi o soluție excelentă pentru student, deoarece este posibilă depozitarea de cărți și notebook-uri în el, precum și decorațiuni și gadget-uri diferite.

Desigur, în alegerea mobilierului care împarte spațiul, trebuie să vă bazați pe imaginile și aspectul camerei. Dacă camera este suficient de spațioasă, atunci este posibil să vă îndreptați către elemente mai impresionante, cum ar fi un dulap.

Cu toate acestea, chiar și în astfel de condiții, merită să aveți modele cu uși sau inserții de sticlă care să faciliteze și să refresh interiorul.

Deciderea unui stil

Designerii recomandă să se decoreze camera de zi și grădina, astfel încât să fie făcute în același mod. Între ele nu ar trebui să existe diferențe stilistice pronunțate. Cu toate acestea, există excepții destul de atractive față de reguli, în care există combinații de diferite stiluri.

Într-una

Camerele de zi cu copiii de cele mai multe ori sunt realizate în același stil.De exemplu, dacă acesta este un clasic rafinat, atunci într-un astfel de interior ar trebui să folosiți mobilier din lemn natural, precum și materiale de finisaj de nuanțe calme și neutre. Nu ar trebui să plasați obiecte inutile, ciudate, de sticlă sau metalice în astfel de ansambluri, deoarece acestea sunt mai potrivite pentru tendințele stilistice moderne.

Chiar și partițiile de separare (dacă există) trebuie făcute în stilul principal. De exemplu, într-un interior mai progresist și futurist, merită să aveți modele de sticlă cu modele elegante de mat. Baza acestor produse poate fi făcută din material plastic sau metal.

Făcând astfel un spațiu comun, nu trebuie să uităm că zona copiilor nu este prea solidă și pretențioasă. De exemplu, ceea ce face o situație costisitoare în direcția rococo, în zona pentru copii, utilizați o moale și discret detalii, conceput în stilul menționat. Evitați culorile prea luminoase și luxoase. Mai bine se referă la tonuri neutre și delicate.

În diferite

Astăzi, mulți proprietari de apartamente se îndreaptă spre jocul contrastelor, alegând un stil pentru camera de zi, combinată cu grădinița.De exemplu, stilul original si proaspat va arata zona din dreapta, în care camera de zi este de a ales direcția clasică, cât și pentru colț de copii - high-tech.

Cu toate acestea, cu astfel de soluții de proiectare ar trebui să fie foarte atenți, deoarece acestea sunt fluxuri prea diferite.

Uitați-vă la săli bune în care două aproape unul de celălalt stil. De exemplu, acesta poate fi Provence blând și rustic țară, imperiu de lux și eclectic, high-tech și minimalismul. Referindu-se la o astfel de tandem armonios, nu ar trebui să uităm că camera congestia suplimentară va fi de prisos.

Opțiunile de aranjament pentru zonă

Pentru a dota zona de mici dimensiuni în care există, de asemenea, o cameră, iar copiii - nu este un simplu loc de muncă. După cum sa menționat mai sus, camera este de 15 sau 16 metri pătrați. m corect și confortabil găzdui aceste două domenii importante puțin probabilă. Pentru astfel de spații soluția ideală ar fi un pat pentru copii cu două niveluri, în care un pat pus deoparte etajul al doilea, în timp ce primul este de design pliabil, constând dintr-un birou sau masă consolă.

Puteți realiza zonarea de înaltă calitate în zonele mici folosinddiferite materiale de finisaj și culorile acestora. Este, de asemenea, posibilă utilizarea covoarelor de podea în culori contrastante. Puneți o astfel de pânză sub canapea în zona de living, decât să o separați vizual de restul spațiului.

Ușor de ușor, situația este cu camera, care are o suprafață de 17-18 metri pătrați. m. De regulă, în astfel de condiții, rolul principal este asumat de zona de locuit cu o canapea dreaptă sau mică în formă de L și un colț mic este prevăzut pentru un pat pentru copii. Poate fi amplasat în spatele bibliotecii de înălțime medie sau rafturi, situată în apropierea mobilierului tapițat. Un spațiu de lucru cu un dulap își găsește locul în fața patului și nu va lua spațiul din a doua zonă.

În living-dormitor cu o suprafață de 20 de metri pătrați. m se poate referi în siguranță la împărțirea spațiului cu ajutorul diferitelor partiții mobile sau agățarea ecranelor de țesături ușoare.

Orice interior poate fi așezat de-a lungul peretelui liber, iar în fața ei să instaleze televizorul cu un dulap sau șemineu. Părțile separate, care aparțin unor zone diferite, pot utiliza partiții mari în tavan sau rafturi de perete cu gips.Calculele corecte de metri patrati sunt importante aici, astfel incat exista suficient spatiu de-a lungul peretelui pentru toate mobilele (canapea, piedestal, pat, birou).

Puteți afla mai multe despre cum să combinați camera de zi, dormitorul și grădinița în următorul videoclip.

Exemple spectaculoase în interior

O sală combinată cu o grădiniță poate fi nu numai confortabilă și funcțională, ci și foarte frumoasă. Luați în considerare câteva soluții de design interesante.

O modalitate foarte bună de zonare este instalarea podiumului. Deci, în camera de zi albastră, va fi o armonie a podelei de două etaje, îndoită cu laminat maroniu. Intrarea în zona de copii situată pe podium ar trebui aranjată în sertare și nișe cu dulapuri albe. Într-un astfel de mediu va arăta un mobilier grozav de nuanțe de cremă și accente strălucitoare de roz și portocaliu.

Sufrageria caldă poate fi separată cu ajutorul unei construcții din gips-carton alb din grădina cu pereți verzi. Pe podea va arata bine laminat de lumină. Textile în astfel de condiții pot fi făcute în tonuri de cremă și verde. Se diluează culorile pastelate cu un covor de culoare maro și picturile cu cadre întunecate.

În camera de zi mică, puteți pune o canapea compactă albastră și o puteți separa de patul alb cu zăpadă pe două nivele, cu ajutorul unei construcții din gips-carton cum ar fi pașii. Este necesar să se pună parchet moale din caramel sau laminat bej pe podea, iar în spatele canapelei să lipsească tapetul sub cărămida albă.

În camerele luminoase și spațioase se găsește o canapea voluminoasă, o tobă rotundă albă, o noptieră albă pentru zăpadă pentru televizor, un televizor și o pătuț. Este posibilă separarea celor două zone cu ajutorul unor draperii albe frumoase sau a unei forme neobișnuite a partiției. De exemplu, într-o cameră cu pereți albastre va arăta o pânză de lumină excelentă cu panglici frumoase albastre. Așezați laminatul moale brun pe podea și completați ansamblul cu picturi murale monocrome, precum și un candelabru cu pandantive de cristal.

Unii proprietari de apartamente vin cu plasarea patului mai ușor. Puneți-o împreună cu canapeaua, fără a face o selecție din zona de living. O astfel de decizie este temporară și ar trebui să aveți grijă cu ea pentru a nu supraîncărca zona.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor