Cum de a crea un interior armonios al unei camere de zi mici?

Camera de zi este cea mai importantă cameră din casă, care poate spune multe despre proprietarii, hobby-urile și stilul său de viață. În cazul unui proiect de succes, această cameră devine mândria lor, iar oamenii îi arată cu plăcere oaspeților lor. Prin urmare, totul ar trebui să fie atent gândit nu numai din punct de vedere estetic, ci și din punct de vedere practic. În apartamentele mici fiecare centimetru de spațiu este în cont, prin urmare zona ar trebui să fie utilizate la maxim.

Caracteristici speciale

Micul living - nu este un motiv de frustrare. Chiar dacă aveți o cameră cu o suprafață foarte mică de 12 sau 15 metri pătrați, puteți crea o oază de confort și o căldură familiară, care va fi confortabilă pentru dvs. și oaspeții dvs.Pentru a face acest lucru, se referă doar la decorarea corespunzătoare și mobilier.

perete

Interiorul camerei depinde de forma sa. Dacă aveți de-a face cu un spațiu alungit îngust, cel mai rezonabil lucru în acest caz este să aranjați un colț moale cu o canapea și un fotoliu de-a lungul unuia dintre pereții lungi. Dacă le permite lungimea, o puteți adăuga la o masă mică de servire, la care este plăcut să bârfeți cu cel mai bun prieten cu o ceașcă de cafea.

Ar fi logic să instalați echipamentul pe peretele opus. - televizor, stereo, home theater și alte dispozitive similare. În același timp, este mai bine să o faceți fără nopți voluminoase și pereți monumentali. Merită să folosiți rafturi deschise în mai multe niveluri. Ca decor suplimentar pe pereți, este posibilă utilizarea plăcilor de oglindă și a pereților de perete. Lumina reflectată în oglinzi va face camera mai luminoasă.

Pentru a nu încălca integritatea peretelui, îl puteți decora cu nișe de ghips, pe care puteți plasa cărți, fotografii, vase mici și alte elemente decorative. Principalul lucru că nu erau prea multe.

În mod tradițional pentru camere mici, designerii nu recomandă utilizarea unor culori prea întunecate sau prea luminoase. Nu este potrivit aici și modelul prea mare pe tapet.Este mai bine să faceți pereții o singură culoare în culori liniștitoare, iar luminozitatea va adăuga accente.

Tencuielile decorative sunt ideale pentru decorarea zidurilor unui living mic., tapet larg sau lichid sau puteți picta doar pereții cu vopsea. Principiul principal - pe pereți nu ar trebui să fie vizibile articulații transversale - acestea reduc vizibil zona. Desenul ar trebui să fie cât mai simplu și mai clar posibil - să lăsați modelele complexe pentru spații mai mari. Liniile geometrice, imitația zidăriei, precum și tapetul în 3D vor fi potrivite.

Paula

Ca o podea în sufragerie ar fi bine parchet natural sau podele autonivelante. Dacă fondurile permit, puteți adăuga extravaganță interiorului folosind o placă de granit ceramică cu o suprafață lucioasă - se va adăuga vizual câteva centimetri în cameră. Un alt lucru este atunci când vine vorba de o zonă mică, ceea ce înseamnă că există o mare probabilitate ca aceasta să fie o locuință de clasă economică. Și mulți consideră că este costisitor să facă reparații costisitoare într-un apartament mic, astfel încât un laminat poate fi o alternativă excelentă la parchet. Merită uneori mai ieftin, dar nu pare mai rău.

Dacă aveți copii mici sau podele răcoroase, puteți pune covor pe ele. Este mai bine dacă se va fixa cu panouri în jurul perimetrului camerei. Alegerea unui covor pentru camera de zi, dau preferință produselor cu un ornament discret. Dimensiunea acestuia depinde de forma camerei. În zonele dreptunghiulare alungite, calea covoarelor va arăta bine, iar într-o cameră pătrată ar trebui să așezați un covor oval sau rotund mic.

plafon

În cazul în care înălțimea plafonului permite, pentru designul său, puteți utiliza designul tensiunii pe mai multe niveluri. În același timp, plafonul inferior ar trebui să fie în jurul perimetrului pereților, iar spațiul superior ar trebui să rămână în centrul încăperii.

Într-o cameră cu tavane joase, puteți instala și o opțiune de tensiune. Este mai bine să folosiți o textura lucioasă sau oglindă. Dar pentru a atarna intr-o camera de zi mica, candelabrele grele nu merita. Lăsați-l să fie încorporate în lumini de plafon, pereți sau podea sconces de metal strălucitor. Cromul alb este perfect pentru high-tech, iar culoarea aurului este universală și potrivită pentru aproape orice stil.

Puteți decora plafonul cu ajutorul gips-cartonului. Aceasta este o opțiune mai economică decât o pânză întinsă, dar din ea nu se obțin compoziții mai puțin interesante. Este permisă vopsirea în culoarea pereților sau repopularea într-o nuanță de contrast. În plus, poate fi folosit pentru a ascunde toate neregulile sau comunicările existente. Dacă aveți vecini neliniștiți - gips-cartonul va reduce semnificativ nivelul de zgomot.

Acesta a fost la modă pentru lipirea panourilor din plastic PFH la tavan, dar astăzi există mai puțini și mai puțini fani ai acestui tip de finisare, și ca alternativă puteți folosi plută. În același timp distingeți dopul laminat și tigla. Primul tip este mai potrivit pentru zonele mici - lasă un minim de articulații. Dar țiglă este mai ușor de lipit și la un preț este mai ieftin.

Acest material are multe avantaje incontestabile:

  • Ca și în cazul gips-cartonului, plută absoarbe perfect tot zgomotul. Unde, dacă nu în sufragerie, petreceți distracție, iar plafonul de plută vă va salva de furia nobilă a vecinilor voștri.
  • Acesta este un material complet natural care nu provoacă alergii.
  • Opritorul reține perfect căldura și poate fi economisit la încălzire suplimentară.

Acest material este deosebit de bun pentru o climă umedă, deoarece reține perfect umiditatea. Cork nu necesită lucrări pregătitoare preliminare și este decorat frumos - plafonul poate fi repetat de mai multe ori. Cu toate acestea, în ciuda tuturor avantajelor evidente, acest tip de decor nu este deosebit de comun pentru consumul de masă datorită costului său ridicat.

Culori și decor

Nu este un secret că pentru un mic salon este mai bine să folosiți un decor solid. Dar dacă această opțiune vă pare prea plictisitoare, vă puteți permite să terminați cu un model mic și nu foarte frecvente. În spațiul limitat al unei încăperi mici, sunt permise maximum 2-3 culori. În același timp, una dintre ele domină, iar restul sunt folosite ca elemente suplimentare de decorare.

Pot fi textile - perdele pe ferestre, o căpită și perne pe canapea, covoare, rame foto. Luați în considerare culorile recomandate care sunt considerate cele mai potrivite pentru a crea un interior confortabil al unui living mic.

alb

Este un favorit între toate culorile, deoarece poate fi folosit atât ca fundal principal, cât și ca o nuanță auxiliară.Este perfect combinată cu toate celelalte culori, astfel încât poate fi utilizată atât pe suprafețe verticale, cât și pe suprafețe orizontale. Culoarea albă este perfectă pentru stilul de design scandinav.

gri

Această nuanță neutră nu este atât de ușor de murdar ca și albul, dar poate fi folosită și în doze decorative sau ca bază. În același timp, el permite combinațiile cele mai îndrăznețe, înmuierea și mușchii prea luminoase și culori avangardiste. Pentru un interior clasic, puteți lua câteva nuanțe de gri - de la asfalt aproape alb la întuneric.

Dacă doriți să creați un interior elegant și interesant, puteți aranja pereții în culoarea argintiu și, deasupra zonei de ședere, cu o canapea de colț și un fotoliu, închideți lămpile pivotante cu lumină roz roz.

bej

Această culoare este ideală pentru decorarea de bază a unui mic salon în stil clasic. Cu el un amestec bun de mobilier și textile în tonuri de culoare brună. Pentru bej, lămpile cu strălucire caldă difuză nu sunt rele.

maro

Nuanțele acestei culori sunt multe, de la nisip umed până la ciocolată neagră. Utilizați astfel de culori în încăperi mici ar trebui să fie atenți.Dacă doriți să fixați imagini de fundal maro pe perete, este mai bine să o faceți doar pe o singură suprafață. Materialele cu finisaj decorativ texturate arată foarte interesant. Culoarea originală maro în diverse imitații - sub piele, sub tencuiala veche sau sub nisip.

albastru

Psihologii spun că pacifică starea psihologică a unei persoane. În camera de zi, decorată în astfel de culori, este plăcut să vă întoarceți acasă după o zi lucrătoare și, întinzându-vă picioarele, stați confortabil în scaunul dvs. preferat cu un panou de control sau o carte. Culoarea albastră se răcește, deci toate derivatele sale sunt recomandate pentru climatul cald. Funcționează bine cu alb, bej și maro. Pare o pereche bună de "albastru cu galben". Amintiți-vă cum acum câțiva ani toată lumea a luat-o razna pe celebrul tapet cu stele - galben pe albastru și albastru pe galben.

verde

Culoarea primăverii, a speranței și a începutului unei noi vieți - are un efect pozitiv asupra bunăstării generale a gospodăriei. Arată cel mai avantajos în combinație cu mobilier din lemn, plante de interior și o cascadă - da, chiar și într-o cameră de zi mică vă puteți face propria cascadă, în orice caz, imitația. Idei similare pot fi completate cu tablouri cu lumină și cu imaginea apei.O lampă mică de masă cu o mini-fantă încorporată se va potrivi bine.

liliac

Toate nuanțele de lavandă și violet sunt potrivite pentru o cameră de zi confortabilă în care locuiesc un cuplu de iubitori. Atmosfera creată de această culoare determină o dispoziție romantică. Nuanțele de liliac arată cel mai avantajos, spre deosebire de alb, albastru pal sau roz pal.

Expert de consiliere

Designerii recomandă combinarea nuanțelor calde sau reci. Împreună nu funcționează. În ceea ce privește stilul de proiectare a camerelor mici, în mod tradițional experții recomandă alegerea unui interior minimalist. Într-un spațiu mic, totul ar trebui să fie funcțional și gândit. Nu există elemente inutile și inutile. Dar acest lucru nu este un motiv pentru a refuza elemente drăguț decorul care dau individualitate spațiului dvs. și să-l completeze.

Dacă doriți, chiar și în condiții de îngheț, puteți echipa un teatru de acasă modern - plasa trebuie atârnată pe perete, difuzoarele așezate în colțuri, unele ascunse în spatele draperiilor și altele pot fi folosite ca flori. Pentru oaspeții restanți puteți oferi o canapea extensibilă.Dacă spațiul este foarte mic - puteți folosi o saltea de aer și pungi moi de fasole. De asemenea, orice fel de mobilier transformabil va fi potrivit aici: scaune pliante, o masă pe roți, care se glisiază sub un dulap pentru echipament, o canapea plată sau un pat fixat pe perete.

Designerii de interior recomandă zonarea spațiului cu o varietate de tehnici. Este necesar să se utilizeze toate suprafețele disponibile. În cazul în care camera are ferestre largi - nu le închideți cu perdele lungi, dar utilizați ca o masă pentru recepții. În același timp, cornișorul ar trebui să fie atârnat cât mai mult posibil și, de preferință, chiar pe panza. Designul de perdele este mai bine sa alegi simplu (fara falduri complexe). Dacă este destinat un lambrequin, acesta ar trebui să fie și pur condițional, fără elemente suspendate.

Dacă sunteți un proprietar fericit de ferestre panoramice înalte, puteți organiza o canapea suplimentarăașezat pe care va privi strada. Este permis să se pună pe podium, sub care ar trebui să creeze spațiu suplimentar de stocare. Cu ajutorul luminii, este posibilă și divizarea condiționată a unei încăperi în zone. Principalul lucru este că ar trebui să fie o mulțime de ea, și ar trebui să fie multi-nivel.

Într-un salon de tineri cu petreceri zgomotoase pe tavan, o minge de disco filare ar fi potrivită, iar pentru o familie de mai mulți membri ar fi frumos să împartă camera în zone utilizând o cortină sau o placă decorativă de ghips. Pentru cei care preferă un interior mai conservator, este de preferat să alegeți mobilierul cu spatele ridicat - astfel încât camera de zi va apărea mai sus. Mobilierul cu tapițerie orizontală dungată și perdele pentru a se potrivi cu canapeaua va ajuta la răspândirea zidurilor larg.

Exemple frumoase de design

Cu ajutorul imaginilor de fundal interesante foto cu efect 3D, puteți extinde vizual cea mai importantă cameră din apartament. Pentru un interior clasic, teme naturale potrivite - marea, pădurea, câmpul de flori, cascade, buchete delicate și alte imagini similare. În decorarea sălii într-un stil modern folosiți adesea imaginea metropolei de noapte.

Un aspect neobișnuit va arăta pe teme legate de spațiul peretelui, cum ar fi inelele lui Saturn, constelația zodiacului, sistemul solar sau doar cerul de noapte cu efect de iluminare, care este furnizat de reflectoarele încorporate în perete. Puteți să faceți o imagine pe Internet, să comandați o imprimare în format mare și să instalați LED-ul însuși sau să-l încredințați specialiștilor.

Deseori camera de zi este, de asemenea, un dormitor în același timp, iar în apartamentul studio este și o bucătărie. În acest caz, este recomandabil să instalați un contor de bara, care va juca rolul unei mese de masă și, de asemenea, să separați bucătăria de locul de odihnă. În același timp, în funcție de forma camerei, se poate face atât de-a lungul camerei, cât și de-a lungul acesteia.

Destul de des, camerele adiacente sunt folosite pentru a extinde limitele spațiului. Deci, dacă există o loggie lângă camera de zi, zidul este demolat, iar loggia însăși este încălzită și se primesc premii suplimentare de spațiu util. Cu toate acestea, în cazul în care peretele pe care doriți să o demolați poartă, atunci aveți nevoie pentru a face un proiect pentru a consolida spațiul interior, care trebuie să fie coordonate în organisme speciale. Fiți pregătiți pentru faptul că este posibil să nu aveți permisiunea de a demola acest zid, deoarece ar putea amenința integritatea întregii case.

Dar pentru a extinde camera de zi în detrimentul holului poate fi destul de nedureroasă pentru casă. Dacă vă place să intrați în apartament, cad imediat în inima ei - în camera de zi, atunci aceasta este opțiunea dvs. În acest caz, merită instalat în apropierea compartimentului de intrare pentru dulapuri cu ușile cu oglinzi în toată înălțimea camerei.Este posibilă ascunderea tuturor articolelor de îmbrăcăminte, iar ordinea în cameră nu va fi deranjată, iar oglinzile din întregul perete vor extinde camera deja existentă.

Câțiva metri de podea în apropierea pragului vor fi așezate logic cu plăci ceramice, iar pe restul suprafeței va fi așezat laminat pentru a se potrivi cu plăcile. În acest caz, este mai bine să vă abțineți de covoarele și covoarele mari, deoarece chiar și cu curățarea zilnică praful de pe stradă va intra în cameră, iar curățarea covorului este mult mai dificilă decât curățarea podelelor. Dacă totuși doriți să puneți ceva pe podea, aruncați un mic covor decorativ în mijlocul camerei. Ca o opțiune, nu puteți demola întregul perete, ci doar pentru a extinde ușa, decorând portierele cu plăci de oglindă. Cu o astfel de abordare non-standard, deschiderea în sine va fi practic invizibil, dar livingul va arata original.

Sfaturi despre cum să măriți vizual o cameră mică pot fi găsite în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor