Cum să decorezi un perete cu un televizor în camera de zi?

Televizorul este un element integru în camera de zi sau în hol. În plus față de sarcina principală, acest element îndeplinește o funcție decorativă în interior. Modelele moderne de receptoare sunt mult mai mici și mai funcționale decât predecesorii lor. Datorită dimensiunilor convenabile, au apărut noi modalități de plasare a tehnologiei multimedia.

Facilități de cazare

Pentru a economisi spațiu în încăpere aparatele sunt așezate pe perete. Această opțiune este perfectă pentru camerele compacte. Procesul de montare a unui receptor TV este complex și necesită cunoștințe și adaptări speciale. Înainte de instalare, trebuie să decideți proiectul peretelui pe care intenționați să instalați echipamentul.

Designerii remarcă faptul că modelele mari devin automat detalii personale.decor. Dacă alegeți un design greșit al peretelui (culoare, material de finisare), interiorul general poate fi deteriorat.

Înainte de a închide aparatele, este necesar să distribuiți în mod corespunzător mobilier și diverse obiecte decorative.

Ar trebui să determine cu exactitate următoarele aspecte:

 • Culoarea peretelui și textura materialului pentru decorare.
 • Alegerea celei mai convenabile și practice plasări a televizorului.
 • Efectul radiației asupra unei persoane (sarcină asupra vederii).
 • Impactul factorilor externi negativi asupra echipamentelor.

Dacă reparația în cameră este terminată și mobila este instalată, trebuie să găsiți destinația de plasare perfectă pentru televizor.

 • Puteți așeza receptorul peste piept, dulap și alte mobilier scăzut. Această idee de instalare este larg răspândită.
 • A doua opțiune - plasarea în fața zonei de luat masa sau a canapelei. Asigurați-vă că distanța dintre locația vizorului și ecran este acceptabilă. Cu cât ecranul este mai mare, cu atât este mai mare această cifră.
 • Televizorul arată grozav peste șemineu, dar numai dacă este artificial. Zidul va deveni elementul dominant în proiectare. Dimensiunile celor două elemente ar trebui să fie aproape identice, astfel încât să nu se suprapună între ele.

Nu este recomandat să difuzați echipamente în apropierea aparatelor de încălzire, a șemineelor ​​reale și a surselor de lumină artificială. Instalarea unui televizor în fața ferestrei nu merită, de asemenea.

Design de perete

Pentru a decora un perete cu un televizor, puteți folosi diverse materiale oferite de piață într-o gamă largă.

Să ne oprim la opțiunile cele mai populare și mai solicitate.

 • Wallpaper. Acesta este un material practic, accesibil și elegant, care poate avea o culoare diferită. Prin aceasta, este ușor să desemnați o zonă specifică, proiectată special pentru echipament sau să organizați fundalul de la tavan la podea. Experții recomandă utilizarea panzei cu imagini 3D volumetrice. Tema imaginii ar trebui să se potrivească stilului interior.
 • Email vopsea. Vopseaua are o culoare bogată, este ieftină și rămâne pe perete pentru o lungă perioadă de timp. Acest material este perfect pentru decorarea peretelui. Zona de lângă televizor este mai bine să picteze în culori cu o temperatură "caldă". Dacă doriți să selectați un obiect, utilizați nuanțe luminoase. Fiecare direcție decorativă reprezintă o paletă de culori specifică.Pe spațiul gol din jurul televizorului, folosind vopsea, puteți desena orice imagine: flori, păsări, abstracție și multe altele.
 • Textile. Pentru a face un decor de confort și confort, utilizați materiale textile. Preferați țesăturile naturale. Culoarea și textura materialului ar trebui să fie în armonie cu mobilierul și alte elemente ale materialului. Încercați să acceptați un contrast între culoarea televizorului și panza textilă.
 • Ipsos. Datorită peretelui de tencuială decorativ poate fi dat un volum extraordinar și textura. Poate fi folosit pentru a împărți peretele în zone care diferă în textură. Pe un finisaj plat, televizorul și partea cu textură vor decora tehnica din diferite părți.
 • Bambusul Bamboo este un material natural, fiabil și rentabil pentru mediu. Pânzele din această plantă sunt decorate cu stilistică etnică, îndepărtată și africană. Bamboo combină perfect cu diferite piese de mobilier și aparate moderne.
 • Cărămidă sau piatră. Materialele de mai sus sunt perfecte pentru decorarea peretelui cu un televizor. Zidul, decorat cu piatră naturală sau cărămidă, se amestecă perfect cu șemineul.

Acestea sunt cele mai comune idei. Dezvoltarea sferei de design prezintă noi opțiuni pentru decor prin folosirea materialelor naturale și artificiale.

culoare

Când alegeți o paletă pentru un perete cu un televizor, rețineți că nu trebuie să fie prea bogat și să țipați. Paleta optimă de culori: culori albe, cremă, pastelate, bej, maro. Dacă dimensiunea camerei permite, puteți alege negru.

Cum se repară televizorul?

Instalarea televizorului necesită nu numai abilități, ci și un proces pregătitor. În timpul funcționării, trebuie să fii cât mai atent posibil, mai ales dacă echipamentul are dimensiuni mari.

Decideți la ce înălțime de la podea va fi amplasat receptorul TV. Găsiți punctul optim din care să vizualizați confortabil videoclipul pe ecran. Înălțimea optimă este la nivelul ochilor privitorului sau ușor mai mică. În ceea ce privește distanța, depinde de dimensiunea ecranului. Informații despre acest lucru trebuie specificate în instrucțiunile pentru modelul TV.

Este contraindicată fixarea echipamentului pe gips-carton. Materialul nu este capabil să reziste la greutatea tehnologiei. Chiar dacă instalarea a avut succes, televizorul se poate prăbuși în orice moment.

Nu atașați echipamentul strâns pe perete. Lăsați un spațiu mic pentru circulația aerului. Acest lucru va permite televizorului să se răcească în timpul funcționării.

Există două moduri de plasare a plasmei pe perete: o bandă și un suport.

paranteză

Design special. Se îmbină fiabil cu un perete și pe el se fixează echipamentul.

Există mai multe tipuri de paranteze:

 • Înclinat. Cu aceasta, puteți înclina ecranul la aproximativ 20 de grade de la baza structurii.
 • Greu. Fixare fiabilă și durabilă fără părți în mișcare.
 • Înclinată și rotativă. Folosind această opțiune, puteți nu numai să înclinați ecranul, ci și să îl extindeți în ambele părți. Foarte convenabil și practic. Prețul acestei opțiuni este mai mare decât alte modele.

suport

Suportul este un dispozitiv care atașează ecranul la o bandă solidă de metal. Poate fi achiziționat la un magazin de specialitate sau să-l faci singur.

stiluri

Orice element ar trebui să se îmbină armonios cu stilul interior. În unele zone tehnica se potrivește ușor și simplu, dar pentru alții este necesar să se utilizeze elemente suplimentare speciale.

clasic

Pentru a realiza armonie între decorarea peretelui și plasmă modernă într-un stil clasic este foarte dificilă. Formele stricte și aspectul futurist al televizoarelor contravin principalelor aspecte ale direcțiilor clasice.

Pentru armonizarea tuturor elementelor, sunt folosite cadre speciale sculptate, decorate cu elemente tridimensionale. Ca și imaginile, televizoarele sunt plasate în ele, făcându-le aspectul acceptabil pentru baroc, imperiu sau rococo. Acest element va decora decorul general. Cadrul poate fi de câteva ori mai mare decât modelul TV sau poate corespunde dimensiunilor echipamentului.

A doua opțiune este stucul. Televizorul este așezat pe perete, iar în jurul lui se realizează stucuri texturate. Pentru o expresivitate mai mare, este acoperită cu patină de cupru, aur sau argint.

Provence

Stil elegant și confortabil. Așezați perfect un perete de lemn, pe care veți instala un televizor. Dacă nu puteți echipa panoul din matrice, puteți cumpăra imagini de fundal cu imaginea plăcilor. Paleta de culori: culori ușoare și pastelate. Pentru a respecta pe deplin decorul, plasați tehnica într-un cadru strict din lemn.Poate fi decorat cu imaginea florilor sau elemente de antichitate (frecare, vopsea decolorată, fisuri).

modern

Stil extraordinar și îndrăzneț care combină cu succes atât elementele moderne, cât și cele clasice. Peretele cu un televizor poate fi decorat în lumină sau, dimpotrivă, culori strălucitoare, spre deosebire de decorarea podelei, tavanului și a altor pereți.

Panoul de plasmă în orice dimensiune se potrivește perfect în interior în forma sa naturală, fără elemente suplimentare. Peretele poate avea texturi plate și volumetrice. Plasând un televizor negru pe un fundal alb, acesta va deveni un element expresiv de stil.

minimalismul

Minimalismul este cunoscut pentru rigoare, concizie și simplitate. Formele clare, dreptunghiulare ale unui televizor modern cu ecran plat se vor potrivi cu ușurință. Culoarea standard neagră a modelului este universală și este adesea folosită pentru a proiecta acest stil modern. Ca material de finisare se recomandă utilizarea tapetului sau a vopselei.

Tehnologie înaltă

Hi-tech este un stil de înaltă tehnologie, astfel încât plasma modernă joacă nu numai un scop funcțional, dar și important, decorativ. Acesta este un detaliu accentuat al interiorului.Culoarea neagră a modelului, forma strictă, suprafața lucioasă - toate aceste aspecte sunt caracteristice pentru stilistica de mai sus.

Volumele, emailurile și panourile din plastic lucios, ale căror dimensiuni sunt de mai multe ori mai mari decât tehnica, sunt folosite ca material decorativ pentru decorarea pereților.

De asemenea, peretele poate fi decorat cu oglinzi. Aceste elemente, împreună cu suprafețele cromate, sunt utilizate pe scară largă în decorurile de înaltă tehnologie. Pe fundalul oglinzii, elementele de tehnica vor arata deosebit de impresionante.

pod

Piatra sau caramida este cea mai bună soluție pentru decorarea unui perete dintr-un televizor în stil loft. În locul materialelor naturale, puteți utiliza imagini de fundal cu aceeași imagine. Se recomandă efectuarea unei astfel de recepții numai pe unul dintre pereți, pentru a crea dinamică în decor.

Instalarea televizorului pe perete reprezintă o modalitate practică și convenabilă de a plasa echipamentul care vă va permite să economisiți spațiu în cameră. Această opțiune reduce în mod semnificativ intensitatea expunerii umane la echipament și conferă originalității decorului. Instalarea tehnologiei în acest mod poate fi utilizată atât în ​​direcții clasice, cât și în cele moderne.Principalul lucru este să folosiți sfaturile designerilor pentru combinarea armonioasă a tehnologiei cu stilul și elementele sale.

Cum să aranjezi un perete cu un televizor în camera de zi, vezi următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor