Subțire design cameră de zi zonă de 16 pătrat. m: delimitarea spațială adecvată

Sala ar trebui să-și îndeplinească funcțiile atât într-o cameră spațioasă, cât și pe o scară de 16 metri pătrați. Responsabilitățile sale includ primirea oaspeților și crearea unui confort pentru proprietari. Această sarcină este posibilă chiar și într-o zonă mică.

Caracteristici speciale

Caracteristica principală a unui living mic este dimensiunea acestuia. În majoritatea cazurilor, încăperile de acest tip se găsesc în case de panouri concepute în timpul lui N. S. Hrușciov. Pereții subțiri cu izolație termică și fonică slabă, planificare apropiată sunt tipice pentru apartamentele din această perioadă.

Sala în pătrat 16. m - nu este un motiv pentru a fi supărat, deoarece materialele de construcție moderne vor ajuta la transformarea acesteia în perfecțiunea ideilor de design.

Puteți începe o renovare mare cu distrugerea zidurilor și reamenajarea completă,dar sarcina este capacitatea de a organiza un frumos interior funcțional într-o zonă mică. Orice aranjament într-o cameră mică ar trebui să respecte o singură regulă - pentru a face din punct de vedere vizual mai spațios. Mulți factori lucrează la această regulă: culoarea, iluminatul, mobilierul, textilele și diverse lucruri.

stil

Stilul reflectă lumea interioară a omului. Oamenii nu se vor înconjura cu obiecte pe care nu le place, pentru că vor trebui să trăiască cu ei de mai mulți ani. Uneori, cu privire la situația din cameră, puteți înțelege natura proprietarului.

Un iubitor de lux va alege Barocul. Caracterul ascetic preferă minimalismul. Cei care nu au confort rustic își vor amenaja interiorul în stilul țării, Provence sau Scandinav. Unii oameni preferă motive urbane (urbane). Cunoscătorul confortului modern și frumusețea reală se vor bucura de modernitate. Personajele luminoase emoționale vor prefera pop art-ul, un stil care surprinde toate culorile lumii și o explozie de energie. Iubitorii de călătorie se vor bucura de stilul etnic, iar tinerii vor alege high-tech.

Reparațiile, achiziționarea de mobilier și crearea unui interior, trebuie să vă gândiți la stil.Înainte de începerea lucrărilor de construcție, trebuie să aveți o idee clară asupra rezultatului final. În cazul în care camera de zi va fi folosită de mai multe generații de familii, preferințele lor vor deveni limpezi. S-ar putea să se dovedească a fi radical opuși. Satisfacerea gustului fiecăruia înseamnă obținerea unui colaj de mobilier și decor în loc de un interior elegant.

Există o singură cale de ieșire - mijlocul de aur între techno laconic și luxul subliniat de baroc. Puteți converge în stil modern, clasic sau modern, ele sunt funcționale, frumoase și lipsite de excese excesive.

În ceea ce privește sediul de 16 metri pătrați - un stil mai simplu va face. Camera poate fi amenajată cu mobilier concis de culori deschise, nu pentru a supraîncărca cu obiecte mici.

clasic

Simplitatea, perfecțiunea și confortul au fost evaluate în orice moment. În interior - lemn scump, mobilier de proporții elegante, perdele masive cu tul deschis, textile naturale în paturi și perne. Decorul clasic este stuc, bronz, cristal, piatră. În prezent sunt produse suficiente materiale care pot înlocui lemn scump, cum ar fi laminat, și textile naturale cu țesături sintetice,care va crea un interior cu un buget mic.

Provence

Stilul sudic al Franței este iubit de oamenii romantici. Nu are culori strălucitoare, doar tonuri pastelate, înfundate, delicate. Interiorul este supraîncărcat cu mobilier: noptiere, dulapuri, dulapuri, otomanii. Se aseamănă cu un stil de grunge - eleganță neclară. Aceeași saturație în decor: statui, sfeșnice, fețe de masă tricotate, draperii cu maneci, flori de interior.

scandinav

Preferă culoare albă sau bej pal. Mobilierul este simplu, dar funcțional, cu caracteristici ale sistemului de depozitare (coșuri, sertare, cutii). În crearea interiorului, puteți utiliza mobilierul Ikea. Un loc special este dat lumina. În decor există feluri de mâncare strălucitoare, piei de animale, sfeșnice, produse din materiale naturale.

modern

Sarcina principală este crearea unui interior multifuncțional confortabil. Acest stil este iubit de mulți, dar nu toți îl pot permite. Aparate, mobilier, decor - tot ce este mai bun. În întreaga oprire, se simte întruparea frumuseții și confortului. Interiorul trebuie să fie complet original.

Pop art

Un stil de revoltă de culori și emoții explozive pentru oameni pozitivi, cu o bună imaginație.În decor pot intra diverse lucruri ciudate, realizate sub formă de obiecte de artizanat cu mâinile lor.

etnic

Afișează tradițiile grupurilor etnice (Africa, Asia și altele). Interiorul poartă elemente ale exoticei. Este sigur să folosiți mobilier din rattan, piei de animale, textile cu modele populare, măști, cochilii de mare, fildeș.

Tehnologie înaltă

Interiorul are o mulțime de metal și sticlă strălucitoare. Mobilier de forme clare, implicat rațional în spațiu. Camera, făcută în alb, negru și gri, reamintește mai degrabă un desen. Permite culoarea strălucitoare sub formă de accente.

minimalismul

Predominarea mobilierului simplu de dimensiuni mari, cu suprafețe netede, o mulțime de lumină și goliciune, o culoare uniformă intercalată cu neon. Este un amestec de constructivism și stil japonez.

Culori și decor

După definirea stilului, schema de culori a viitorului interior devine clară.

culoare

Dar nu totul este atât de simplu cu alegerea culorilor pe o suprafață de 16 pătrate. Orice designer, realizând un proiect, va folosi paleta de culori pentru a putea spori vizual spațiul.

Trebuie doar să știi câteva secrete:

 • Tonurile de lumină creează volum, ridică tavanul.
 • Teren intunecat, dar faceti suprafata mai adanca.
 • Alb - jaluzele și dizolvă, lucrări la volum.
 • Orange are deja loc.
 • Galbenul crește spațiul.
 • Gri și verde sunt culori neutre.
 • Negrul îngustă camera.
 • Maro - zdrobește, denumește granițele.
 • Roșu - poate crea un efect îngust.
 • Albastru - reduce spațiul.
 • Albastru - crește vizibil teritoriul.

Într-o cameră mică, pereții, podeaua, tavanul ar trebui să fie luminos și vesel. Nu numai albul sau bejul va face - toate nuanțele subtile ale paletei de culori.

Este mai bine să nu se împartă tavanul, să-l picteze în culoarea tradițională albă, sau două nuante mai ușoare decât pereții. Țesătura lucioasă este ideală, iar reflexia unui luciu gri închis este mult mai mare decât albul.

Pardoselile ușoare se pot executa longitudinal, dacă încăperea este pătrată sau transversal dacă este extinsă. O tehnică similară va funcționa, de asemenea, pe pereți: un tapet vertical va trage tavanul în sus, unul orizontal va împinge pereții în afară.

Nu este ușor să aranjați o cameră de 16 metri pătrați și, dacă este un punct de control, consolidat de un număr excesiv de uși, va trebui să lucrați și pe culoarea lor.În majoritatea cazurilor, foaia de ușă imită lemn, dar poate fi vopsită în orice umbră. Dacă se apropie de pereți, granițele camerei se vor dizolva.

Ușile arată bine în armonie cu mobila sau în contrast cu decorarea. Aici toată lumea decide pentru sine ce opțiune este acceptabilă.

Un exemplu uimitor de iluzie optică este tapetul stereoscopic. De cele mai multe ori lipesc un perete sau o parte a acestuia. Desenul 3D cu imaginea ușii, care duce spre grădină sau pădure, nu numai că lărgește spațiul, ci și impresionează.

Pentru o zonă mică nu sunt potrivite pentru culori grele în finisaj. Ei își zdrobesc întunericul și creează disconfort.

Mobilierul, dacă necesită stil, poate fi negru, albastru, roșu și alte nuanțe, dar pereții și podeaua într-o încăpere mică ar trebui să fie lăsată lumină. Tonurile calde din lemn ușor învechite fac camera mai confortabilă. Culoarea mobilierului ar trebui să corespundă stilului ales. Nu există cameră de zi în stilul pop art cu un perete alb-negru sau un model de canapea clasică cu tapițerie curcubeu.

decorare

Pe lângă culoare, elementele decorative contribuie în mod plăcut la împrejurimi.Umplerea casei cu textile, oglinzi, covoare, fotografii, picturi, statui, flori cu flori face ca interiorul să fie complet și confortabil. Decorul este capabil să influențeze spațiul, de exemplu, imaginea accentului distrage ochiul din mărimea camerei. Chiar într-o cameră de zi concisă, cu linii clare și o paletă alb-negru, pete luminoase de textile vor produce o izbucnire emoțională.

În camerele mici, este mai bine să ridicați obiecte decorative care poartă o încărcătură funcțională: vase, fețe de masă, covoare, oglinzi, perne.

În ceea ce privește perdelele: țesăturile translucide vor crea un sentiment de luminozitate și spațiu, și densitate, greutate și siguranță. Perdele lungi care se extind în podea vor ridica tavanul. Având în vedere înălțimea mică a camerei, ar trebui să abandoneze pelmet, decorarea ferestrei poate fi panglică, franjuri, perii, cârlige.

Aducând în interior lucruri plăcute, trebuie să vă amintiți mereu despre stil. De exemplu, minimalismul sau hi-techul poate face fără accesorii, dar principiul Provence: "nu există prea mult decor". Modernul salută articole scumpe, sunt posibile antichități. Pop art este capabil să ia colaje și meserii literalmente din reviste și sticle de plastic.Stilul etnic, colonial va umple spațiul cu exotice sub formă de corali, margele, figurine și tobe de peste mări acolo și acolo.

Decorarea unei case cu un decor, trebuie avut în vedere că pentru un interior bun sunt suficiente trei sau patru culori.

Sfaturi pentru designeri

Într-o cameră de zi mică, orice acțiune ar trebui să fie îndreptată spre îndeplinirea a două sarcini aparent opuse: utilizarea maximă a fiecărui centimetru de spațiu și lucrul asupra volumului vizual al spațiului. Sarcinile sunt foarte reale și solvabile, trebuie doar să asculți sfatul designerilor.

În cazul în care camera de zi cu un balcon sau loggia este o oportunitate bună de a extinde camera în detrimentul lor. Ferestrele și ușile sunt dezmembrate, iar radiatoarele sunt ascunse sub piedestal. Când totul este gata, puteți să vă angajați în încălzirea teritoriului. Rezultatul este o zonă separată de lucru, o grădină de iarnă, o zonă de agrement sau orice altceva despre care se spune imaginația.

Dacă nu există nici un balcon, este destul de posibil să se sune în sală, de exemplu, cu un podium sau o canapea colț cu o masă de cafea (zonă de ședere). Această soluție este potrivită pentru un pătrat pătrați, într-o cameră dreptunghiulară o canapea de formă liniară va face. În orice caz, mobilier tapițat este mai bine să aibă departe de intrare,pentru a elibera centrul camerei.

În ceea ce privește restul mobilierului, nu ar trebui să fie mare și să-i suprime semnificația. Este mai bine să utilizați seturi funcționale cu module încorporate. Transformatorii s-au dovedit bine. Dacă în loc de dulapuri surzi să utilizeze rafturi (chiar parțial închise), spațiul va deveni mai aerisit. Puteți încărca în mod activ pereții cu structuri suspendate (rafturi, televizor pe suport), fundul liber al camerei va face camera mai spațioasă.

Toată lumea știe să înșele viziunea unei oglinzi. Acestea trebuie să fie introduse în interiorul înghesuit. Acesta poate fi un dulap cu oglinda, o partiție zonală și, în cazuri deosebit de îndrăznețe - un tavan reflectorizant.

Zonele lucioase mari, sub formă de podea și tavan, funcționează excelent pentru volum. Tavanul de întindere, cu o bună reflexie, mărește vizibil camera de două ori. În partea de jos a camerei se va potrivi un parchet lucios, podele laminate sau podele autonivelante. Dacă camera este destul de caldă, decorată cu șemineu, puteți așeza podeaua cu plăci de marmură și plasați un covor sau o piele animală (în funcție de stil) în zona canapelei.

Abundența decorului, margele mici, reducerea psihologică a spațiului, este mai bine să limitați câteva lucruri scumpe.

O fereastră mare și surse de lumină poziționate corespunzător vor crea iluzia aerului și spațiului. Rolul iluminatului nu ar trebui să joace doar candelabrul central. Zona luminoasă pentru o cameră mică are un înțeles special. Plasând lumina de-a lungul pereților, poți să faci fără candelabru, dar dacă ai nevoie de ea, ar trebui să alegi mici modele elegante.

În fiecare zonă este permisă utilizarea propriului grup de lămpi, de exemplu, lămpile de podea sunt potrivite pentru odihnă, o lampă de birou pentru lucru, un dulap, oglinzi, picturi, rafturi cu colecții sunt zonate cu spoturi sau benzi LED.

Exemple frumoase de design interior

Stilul interiorului depinde de numărul de membri ai familiei și de gusturile lor. Tinerii pozitivi care prețuiesc comunicarea, muzica și mișcarea vor prefera minimalismul, pop art-ul sau high-tech-ul. În mediul lor va exista o cantitate minimă de mobilier și tehnologia maximă pentru soluții de sunet și iluminat.

În interior - fie tonuri de culoare alb-negru, cu accente luminoase,fie din sticlă, fie din metal strălucitor, fie în focuri de artificii de culoare, cu o mică cantitate de desene funcționale în stilul pop art. În cameră pot fi module pentru aparate, scaune mici, un bar pentru băuturi, o masă mică sau un bar.

Familiile cu copii pot aranja camera de zi sub cinema. În acest caz, veți avea nevoie de mobilier spațios, sub forma unei canapele de colț sau a unei compoziții modulare modulare cu numeroase cadouri. Sistemele de depozitare într-o astfel de cameră puțin. Există diapozitive pentru echipamente și mai multe modele care ajută la echiparea odihnei pasive.

În cameră, împreună cu un balcon, puteți aranja o grădină de iarnă cu păsări în cuști sau un acvariu. Veți avea nevoie de mobilier rezistent la umiditate, dar eco-friendly. Sera este bine construită în stilurile coloniale sau etnice. Arata atractiv plante mari, în combinație cu decor de țări de peste mări.

Există mai multe opțiuni pentru proiectarea unei încăperi mici, trebuie doar să alegeți una acceptabilă pentru dvs. și să decideți asupra reparațiilor.

Vedeți următorul videoclip pentru secretele designului interior al camerei de zi.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor