Idei pentru decorarea camerelor de zi

Camera de zi - aceasta este camera care face prima impresie tuturor celor care vin la tine acasa. De aceea, fiecare cameră încearcă să facă cele mai reprezentative și demonstrative trăsături ale gustului tău. În scopul de a reînvia camera de zi și de a face mai atractiv, puteți utiliza diferite tipuri de decor.

Stil în interior

În primul rând, alegerea elementelor mici de decor, trebuie să țineți cont de stilul interiorului în care este făcut.

clasic

Stilul testat în timp este clasic. O cameră în acest stil ar trebui decorată cu un decor de cea mai bună calitate, pentru a nu "ieftina" interiorul.

O cameră în stil clasic poate fi decorată cu covoare sau tapiserie, picturi în cadre masive sau oglinzi care seamănă cu un portret bogat decorat.

eclectism

Acest stil poate fi folosit și într-un apartament cu camere mici. Această abordare va permite atât decorarea camerei de zi în același timp, cât și păstrarea tuturor lucrurilor necesare acolo. Camera stil eclectic combină detalii din diferite stiluri. Puteți transforma camera de zi într-un loc confortabil pentru relaxare sau o oază misterioasă, decorată cu flori proaspete. În acest stil este potrivit să faceți lucruri mici cu propriile dvs. mâini, care la prima vedere sunt de neconceput, dar încă face camera mult mai confortabilă și familiară.

Țară și Provence

Ambele stiluri pot fi numite rustice. Se crede că acest stil este cel mai ușor de utilizat pentru proiectarea camerei de zi. Nu va trebui să vă gândiți prea mult la alegerea elementelor decorative mici. Veți veni cu plăci drăguțe vopsite, vase de lut cu flori, plante vii în ghivece și așa mai departe.

De asemenea, în această cameră există un loc pentru lucruri mici, care sunt dragi în inima ta: fotografii de familie, donate de niște călugărițe apropiate.

retro

Acest stil poate fi numit cu siguranta cel mai ieftin. La urma urmei, nici măcar nu trebuie să cumpărați obiecte decorative suplimentare - tot ce vă trebuie poate fi găsit într-un apartament sau casă veche cu părinții dvs.Stilul retro este perfect pentru postere vechi, perne uzate și alte lucruri care au împodobit o dată pepiniera dvs. și acum vor deveni un plus elegant în interiorul modern.

Sfaturi pentru designeri

Sfatul principal, care este util pentru toți, fără excepție, este că nu trebuie să vă grăbiți să alegeți dulciuri decorative. În primul rând, determina locația principalelor lucruri, culoarea pereților, plafonul și așa mai departe.

Decorul trebuie să completeze imaginea de ansamblu și să se potrivească perfect cu acesta. Elementele de contrast arata foarte frumos.

Dacă întreaga cameră este decorată în culoarea albă sau bej, atunci accentele luminoase sub formă de perne moi sau ghivece de flori colorate vor dilua interiorul și îl vor face mai vii.

În unele cazuri, decorul este recomandat, dimpotrivă, pentru a evita. În primul rând, se referă la stilul minimalist familiar multora. Cu toate acestea, chiar și apartamentele minimaliste nu ar trebui să fie plictisitoare. Nu aruncați toate lucrurile decorative, încercând să faceți camera la fel de la modă. Doar restricționați numărul minim de decorațiuni.

În plus, camera poate pur și simplu nu suficient spațiu pentru decolteuri decorative. Dacă locuiți într-o cameră mică și doriți să rămână cât mai luminos și mai spațios posibil, evitați decorurile inutile. Toate bijuteriile ar trebui să fie funcționale și nu doar ocupă spațiu liber.

De asemenea, experții recomandă atunci când decorați camerele mici să folosească elemente decorative mici. Un cadru elegant, cu o fotografie pe masă, va arăta mult mai bine decât o imagine de ansamblu pe un perete. Iar locul va dura mult mai puțin.

În camerele mari, puteți alege decorul la discreția sa.

Idei de decor interesante

Sala în stil modern își poate schimba complet aspectul, dacă ridicați părțile potrivite.

jaluzele

Decorați o cameră nu se poate pune numai pe rafturi și mese lucruri, dar, de asemenea, textile. Una dintre cele mai ușoare căi de a adăuga o notă de confort unei încăperi este să alegeți perdele frumoase care să pună accentul pe stilul dorit și, dacă este necesar, să împartă camera în zonele necesare.

În camera de zi, decorată într-un stil simplu, este potrivit să priviți perdele lungi la podea. Cel mai potrivit material este catifea sau mătasea. Astfel de perdele vor decora imediat camera, chiar dacă ele sunt singurul element scump din întregul interior. La astfel de perdele este pertinentă ridicarea legăturilor cu ciucuri sau chiar cu lambrechine.Acest lucru va da solemnitatea interioară și prezentabilitatea.

Dacă nu aveți suficientă lumină, uitați-vă la scurta, până la pervazul ferestrei, perdele de țesături subțiri. Poate fi chintz, lenjerie sau bumbac. Figura alege neclar și ușor. Puteți, de asemenea, să ridicați jaluzele translucide subțiri sau chiar să vă limitați la tulul subțire.

Puteți alege perdele, concentrându-se pe dimensiunea camerei. Deci, pentru o cameră mică, perdele luminoase monocromatice care sunt combinate cu culorile pereților sunt cele mai potrivite. Aceasta este cea mai simplă tehnică care vă permite să extindeți spațiul.

Fabricile cu modele mari și printuri contrastante sunt mai potrivite pentru camere spațioase.

Decor de perete

Chiar și într-o încăpere mică, unde nu există rafturi și mese, și se pare că nu există pur și simplu loc pentru a pune tot felul de brățări, puteți găsi un loc pentru un decor de perete.

Cele mai simple moduri de a decora pereții sunt picturile., fotografii în rame sau oglinzi cu un design interesant. În camera în stil retro arată interesant covor colorat tradiționale pe perete. În alte stiluri, poate fi înlocuit cu o tapițerie frumoasă sau chiar tapițată cu panouri de țesături colorate.

Luminile de perete pot fi de asemenea folosite ca decorațiuni. De exemplu, într-o cameră în stil clasic, sconturi de vintage cu o bază forjată sau sfeșnice stilizate, în care în loc de lumânări reale simple lămpi sunt folosite arata bine.

Puteți, de asemenea, agățați pe perete rafturi înguste, în cazul în care va fi posibil să se aranjeze alte detalii suplimentare.

Interiorul original poate fi decorat cu postere vechi sau înregistrări de vinil atârnate pe pereți.

Și dacă ești o persoană artistică creativă, poți pur și simplu să-ți folosiți propriile desene ca decorațiuni de perete. Acest lucru va pune accentul pe individualitatea dvs. și vă va demonstra imediat ceea ce vă interesează viața.

Acvariu și plante vii

Dacă vă place natura, puteți să vă decorați sufrageria cu vase cu flori proaspete, coșuri agățate cu plante care sunt țesute în jurul valorii și, de asemenea, utilizați un mare acvariu cu pește colorat în design.

Nu puteți amplasa doar un acvariu pe o masă sau pe un raft, ci și să-l montați într-un zid sau o nișă. Aceasta este o soluție de design interesantă pentru zonarea spațiului.Crearea unui astfel de unghi cu fauna sălbatică nu numai că va decora camera.

Veți obține un loc unde vă puteți relaxa sub stropița apei și puteți urmări peștele colorat. Acest lucru va ajuta cu siguranta la ameliorarea stresului dupa o zi grea de munca si va pregatiti pentru o dispozitie pasnica. De asemenea, trebuie remarcat faptul că instalarea unui acvariu cu apă nu va permite aerului din cameră să se usuce chiar și la înălțimea sezonului de încălzire.

Exemple frumoase

Pentru exemple simple de camere de living reale, decorate într-un anumit stil, vă puteți asigura că decorul este potrivit peste tot, cu orice direcție stilistică puteți lucra.

Clasic de lux

Aceasta este o cameră de zi decorată în stil clasic. Baza ușoară din lemn din această cameră servește ca un fundal excelent pentru detaliile antice. Acesta nu este numai un șemineu alb de lux și un candelabru masiv pe lanțuri. Toate detaliile din cameră au fost alese perfect - vase, perne, ceasuri antice, coșuri de răchită și chiar un covor colorat care dă interiorului o luminozitate necesară. Această cameră de zi este un bun exemplu pentru faptul că o cameră în stil clasic poate fi la modă și confortabilă în același timp.

Camera de zi în stil marin

Acest exemplu este complet diferit de cel precedent.Utilizează cantitatea minimă de detalii. Culorile primare sunt alb, albastru și gri. Decorul a fost realizat, de asemenea, în aceeași schemă de culori. Candelabru frumos, lampă de podea modernă, vase de sticlă și figurine mici de pe masa de cafea. Un perete alb gol este decorat cu o singură pictură pe tema marină. Nu este nimic inutil, dar in acelasi timp camera pare a fi gandita si confortabila pentru viata.

Minimalismul modern

O cameră minimalistă necesită o abordare deosebit de atentă la selectarea detaliilor. Perne din ton de canapea, masă de marmură îngrijită, decorată doar cu un vază cu flori artificiale. Iar peretele din spatele canapelei este completat de sertare suspendate de material luminos, reflectând lumina. Acest lucru permite nu numai să stocați toate lucrurile necesare într-un singur loc, ci și să extindeți vizual spațiul.

O cameră de zi bine amenajată nu este doar o sală de trecere, ci un loc în care vă puteți aduna cu cei dragi și vă puteți bucura de un timp bun. Prin urmare, alegerea unui decor pentru această cameră, încercați să luați în considerare nu numai tendințele modei. Creați o atmosferă în care veți fi cu adevărat încântați să fiți, și nici un singur trinket nu va părea inutil și inadecvat.

Cum să decorezi camera de zi, vezi următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor