Swing hamacuri: ce este și cum să-l faci singur?

 Swing hamacuri: ce este și cum să-l faci singur?

Pentru a decora parcela din spate, puteți folosi nu numai o varietate de standuri de flori sau figurine de ipsos, ci și modele atât de populare ca o leagăn. Există multe opțiuni pentru produse. Populare astăzi nu sunt doar construcții clasice, ci și hamace speciale de leagăn. Să aruncăm o privire mai atentă la aceste modele.

avantaje

Dacă mai devreme toate modelele unui leagăn erau de același tip, atunci astăzi există multe variante ale unor astfel de structuri. Ele pot avea dimensiuni diferite, structura și materialele de fabricație.Mulți consumatori preferă în prezent produse hamac.

Popularitatea unor astfel de cazuri se datorează numeroaselor avantaje prin care acestea sunt caracterizate.

 • În cele mai multe cazuri, aceste leagăne sunt ușoare, astfel încât acestea sunt instalate rapid și ușor.
 • Hamacurile sunt reprezentate de diverse modificări. Pentru a alege opțiunea perfectă pentru toată lumea.
 • Asemenea modele sunt destul de posibile pentru a-și face propriile mâini. Va dura foarte puține materiale și timp liber. Chiar și un novice poate face față acestei activități.
 • Potrivit proprietarilor de case, hamacurile sunt foarte usor de folosit. Ei pot să se odihnească bine și să evadeze din agitația zilnică.
 • Astfel de facilități sunt necostisitoare. Și acest lucru se aplică atât la versiunile gata făcute, cât și la produsele proiectate de propriile mâini.
 • Unele tipuri de hamacuri au caracteristici de rezistență excelente. De exemplu, opțiunile rattan elegante pot rezista la o încărcătură impresionantă de 130 kg fără probleme.
 • Opțiunile de calitate nu sunt supuse deformării.
 • Foarte populară leagăn frumos, din nuci de Brazilia.Astfel de specimene se pot lăuda nu numai cu rezistență și durabilitate, ci și cu rezistența la temperaturi extreme.
 • Leagăn, realizat sub formă de hamac, are un aspect atractiv.

Datorită designului său, aceste modele sunt capabile să decoreze designul peisajului sau interiorul casei.

deficiențe

În ciuda faptului că aceste tipuri de leagăne au o mulțime de calități pozitive, au anumite dezavantaje.

 • Vasele și versiunile țesute nu sunt foarte fiabile, cum ar fi, de exemplu, modelele de lemn. Aceste structuri pot fi rupte accidental. În plus, în timp, se întind și își pierd elasticitatea anterioară.
 • Aceleași copii țesute și cu plasă nu sunt concepute pentru încărcături grele. Sub influența lor, produsele similare pot deveni inutilizabile.
 • Produsele din nuc mexican, rattan și alte specii de lemn sunt scumpe. Desigur, caracteristicile lor de performanță mai mult decât justifică prețul, cu toate acestea, nu fiecare cumpărător le poate permite.
 • Produsele realizate din ratan scump se pot usca daca sunt in conditii de schimbari de temperatura ascutite, deci nu pot fi numite practic.
 • În cazul în care hamacul este fabricat din răchită, atunci trebuie avut în vedere că, în timp, s-ar putea să înceapă să se producă sunete sclipitoare, mai ales dacă este fabricat din material de proastă calitate.
 • O viță de vie care nu a fost tratată în prealabil este supusă unei crăpări și rupturi rapide. Un astfel de leagăn nu va dura mult.
 • Nu toate tipurile de hamacuri sunt durabile. Unele modele sunt prea vulnerabile pentru a dura destul de mult timp.

specie

După cum am menționat mai devreme, există multe opțiuni pentru hamacuri. Astfel de produse diferă una de alta nu numai în structura lor, ci și în materialele de producție. Să analizăm în detaliu ce tipuri de astfel de structuri sunt produse de producătorii moderni.

fals

Astfel de tipuri de hamacuri sunt cele mai populare. Acestea sunt achiziționate de mulți proprietari de case particulare și case de țară. Aceste modele sunt atârnate perfect între copacii de pe site. În rolul suportului de montaj pot fi folosite coloane speciale. Este foarte important să alegeți cele mai fiabile și durabile componente de susținere care pot rezista cu ușurință la greutatea unui adult.O lovitură măsurată pe un astfel de hamac va avea un efect pozitiv asupra sistemului nervos al utilizatorului. În aceste condiții, o persoană este garantată o odihnă bună.

Agățat hamacuri astăzi se găsesc în multe puncte de vânzare cu amănuntul. Acestea sunt ieftine și au prezentat un sortiment imens.

Astfel de produse sunt ușor de atârnat cu ajutorul pieselor de tensionare.

prefabricat

Nu mai puțin populare sunt hamace cu cadre. Astfel de modele sunt un fel de mobilier mobil care poate fi pus oriunde pe site. Adesea, modelele de cadre sunt transportate în mașini, instalate la domiciliu sau utilizate ca modele de mobilă cu drepturi depline. Hamacurile cadru pot fi alese în orice schemă de culori.

Modelele cu cadru sunt montate foarte ușor și rapid. De aceea, ele sunt foarte des achiziționate pentru amenajarea zonei suburbane. Astfel de produse sunt permise să luați cu dvs. pe o călătorie de pescuit sau într-o călătorie cu o companie bună. Dacă nu puteți găsi o opțiune potrivită în magazin, puteți să o comandați în funcție de dorințele dumneavoastră. Desigur, un astfel de hamac, cel mai probabil, va costa mai mult, dar ca rezultat veți obține modelul optim care vă va potrivi în toate privințele.

scaun

Locuințele de adăpost de astăzi sunt extrem de adesea completate cu hamace sub formă de scaune. Aceste tipuri de modele aparțin categoriei montate, cu toate acestea, ele au o diferență importantă față de versiunile standard - au o formă neobișnuită de șezlong. Astăzi în magazine puteți găsi o mare varietate de scaune suspendate cu scaune de diverse modificări.

În astfel de construcții există, de asemenea, perne pline foarte confortabile și copertine frumoase. Produsul Universal este cel mai convenabil și confortabil pentru o ședere relaxantă și plăcută. În astfel de condiții, puteți citi o varietate de literatură sau tricot, pe o verandă confortabilă. Dacă intenționați să lucrați în timp ce stați într-un scaun de tip hamac, puteți să vă potrivi cu ușurință cu un laptop. Pe baza designului specific ales, în acest scaun puteți fie să stați sau să mâncați - alegerea este numai pentru consumator.

Pentru copii

Hamacurile pot fi alese pentru copii. Astfel de soiuri nu sunt mult diferite de modelele adulte standard, cu toate acestea, majoritatea producătorilor le iau la un grup separat.De obicei, aceste produse au o dimensiune modestă, un design colorat, precum și designul maxim convenabil și complet sigur. De regulă, hamacurile pentru copii sunt realizate din materiale naturale și ecologice, care nu pot dăuna sănătății utilizatorilor tineri.

Foarte adesea, hamacurile pentru copii sunt echipate cu detalii atât de sigure ca șinele laterale.

În ceea ce privește fundul acestor structuri, atunci trebuie remarcat faptul că este ergonomic la maxim, astfel încât copilul va fi întotdeauna confortabil să se așeze în astfel de modele. În plus, o astfel de structură nu va dăuna sănătății copilului. Practic, aceste hamace sunt proiectate pentru o încărcătură de aproximativ 40 kg. În majoritatea produselor, există protecție suplimentară împotriva răsturnării. Aceste hamacuri sunt instalate atât pe parcelele dacha cât și în interiorul diferitelor locuințe.

Selecția și pregătirea materialelor

Calitatea materialelor utilizate în fabricarea hamacurilor, confortul și performanța acestora depind de.

Conform acestui parametru, se disting următoarele tipuri de astfel de structuri:

 • ochiurilor de plasă;
 • țesute;
 • răchită.

Net de hamacuri sunt ieftine, dar astăzi popularitatea lor este pe cale de dispariție treptat, deoarece acestea nu sunt cele mai puternice și mai durabile.Plasa începe să se îndoaie cu timpul și să se sapă adânc în piele, chiar dacă nu este foarte lungă să se culce pe ea.

Mai fiabile sunt opțiunile de răchită. Sunt fabricate din următoarele materiale.

 • Rattan. Acestea sunt specimene estetice și durabile care nu se tem de soare și de încărcăturile grele. Cu toate acestea, aceste produse se pot usca cu o schimbare bruscă a temperaturii. Vă puteți referi la opțiunile de rattan artificial. Ei nu au aceste dezavantaje, dar sunt ieftine.
 • Brazilia nuci. Acesta este un exotic scump. Acest material este foarte puternic, nu se teme de schimbări de temperatură și condiții climatice proaste. Cu toate acestea, aceste modele de leagăn sunt destul de scumpe.
 • Vița. Din acest material se fac hamace, care sunt planificate pentru a fi plasate în apartament sau sub un magazin sigur. Vițele produc modele ușoare și frumoase.
rattan
Brazilia nuci
butuc

Dacă vorbim despre hamace țesute, atunci în fabricarea de materiale pot fi utilizate, cum ar fi:

 • bumbac;
 • pânză groasă de sac;
 • in;
 • mătase de parașută;
 • nailon;
 • Poliester.

    Pentru leagăn tip hamac, puteți utiliza o varietate de materiale.Cu toate acestea, ele trebuie întotdeauna pregătite corespunzător pentru toate lucrările necesare. Să ne familiarizăm cu această procedură pe exemplul unui model simplu țesut.

    Luați o bucată de material cu o dimensiune de 150x300 mm. Îndoiți marginile sale de-a lungul lungimii, apoi cusați-le pe o mașină de scris. Dacă nu doriți ca structura suspendată să fie moale, atunci ar trebui să existe două astfel de ornamente. Ei le pun unul pe celălalt, apoi cusăturile de-a lungul lungimii, lăsând o groapă de aproximativ un metru.

    Prin gaura de stânga, puteți pune în interiorul unui covor moale sau într-un material special de apă rezistent la apă.

    Cum să o faceți singur?

    Swing-ul poate fi realizat complet independent. De exemplu, pentru a face acest lucru, puteți țese un model adecvat de ochiuri sau puteți construi o versiune de lemn (dacă aveți competențele necesare). Cu toate acestea, cea mai simplă este crearea unui hamac dintr-o țesătură.

    După cum am considerat mai devreme, materialul pentru astfel de lucrări trebuie pregătit cu atenție. Trebuie reținut faptul că marginile pânzei trebuie să fie rotunjite la aproximativ 5 cm și, de asemenea, să fie cusute. Numai atunci putem spune că materialul este complet pregătit pentru procedurile ulterioare.

    În găurile formate în timpul procesului de preparare, este necesar să se întindă linia de îmbrăcăminte cea mai durabilă și mai sigură. Este înfășurat de mai multe ori și apoi făcut în noduri puternice. După aceea, va fi posibil să atașați un hamac unui copac. În acest scop, va trebui să legați un șir cu o coardă.

    10 fotografie

    Desigur, există și alte opțiuni de montare. De exemplu, în tunelurile din stânga pot fi instalate șine cu găuri pre-găurite la capete. Fundurile sunt trecute prin găuri și apoi legate. Dacă există capace speciale la capătul șinelor, atunci inițial nu va mai fi nevoie de nimic pentru a forța, deoarece frânghia nu va aluneca.

    Mulți utilizatori completează modele asemănătoare cu garnituri pe detaliile laterale. Pentru aceasta, găurile se fac la o distanță de aproximativ 10 cm. Diametrul lor trebuie să fie în concordanță cu diametrul grommeturilor. Apoi, un ciocan cu un rulment a pus inelele în sine. Prin ele trec liniile. Fiecare praștie este permisă să treacă printr-o gaură din scândura din lemn. După aceasta, șireturile sunt legate cu o frânghie sau cu inele speciale.

    Exemple frumoase

    Este posibil să decorați un loc de grădină cu leagăn suspendat de formă rotundă, cu un cadru ca un cerc.Astfel de structuri pot fi realizate din material țesut sau țesătură groasă. Scaunele din aceste modele pot fi decorate cu perne colorate decorative care vor face leagăn mai viu și mai original. Opțiunile mesh-urilor pot fi completate cu o margine în partea de jos.

    Hamacul țesut al formei rotunde poate fi realizat din fire de diferite culori, combinate efectiv unul cu celălalt. O astfel de fabricație va arăta în armonie completă cu șireturile de prindere albe de zăpadă.

    Cu acest model, puteți decora cabana, grădina sau pridvorul, făcând situația mai vie și vibrantă.

    Haina hamaj, combinând tonurile roșii și albastre, va fi un spectaculos adaos la cabana de vară sau grădină. Aceste culori se vor suprapune uimitor cu iarba verde pufoasă și copaci înalți.

    Cum sa faci un scaun de hamac cu mainile tale, vezi urmatorul videoclip.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor