Frumos candelabre de baie

Ca toate camerele, baia ar trebui să fie foarte bine aprinsă. De asemenea, este important ca candelabruul și tipul de iluminat să fie alese corect, iar decorul se potrivește cu interiorul. Cum de a alege un iluminat potrivit pentru baie, veți învăța din acest articol.

Caracteristici speciale

În primul rând, trebuie să înțelegeți caracteristicile candelabrelor pentru camerele cu umiditate ridicată. Deoarece este în baie, ne monitorizăm igiena și aspectul, iar iluminatul trebuie să fie cu siguranță de înaltă calitate. Lumina ar trebui să fie aleasă luminoasă, dar nu orbitoare.

De asemenea, ia în considerare momentul în care candelabrele din baie ar trebui să ilumineze bine loculunde faci proceduri cosmetice. Dacă baia este mare, puteți pune o lampă suplimentară lângă oglindă. Este foarte convenabil.

În plus, o bună iluminare face posibilă distrugerea spațiului sau evidențierea frumuseții unor părți ale camerei. Cu o sursă de lumină corect selectată, chiar și o instalație simplă de acasă va arăta mai frumoasă și mai interesantă.

De asemenea, nu uitați că baia este întotdeauna o zonă de umiditate ridicată, unde există riscul apariției apei în cabluri. Prin urmare, instalând dispozitive de iluminat, trebuie să aveți grijă de propria siguranță.

tipuri

Există multe soiuri de candelabre. Cele mai multe dintre ele pot fi folosite în băi. Să ne uităm la cele mai populare amenajări pe care experții le recomandă să le instalați în baie.

tradițional

Cea mai simplă opțiune este un candelabru al formei clasice. Este o cupola rotunda simpla. Pentru baie este mai bine să alegeți tavan rezistent la umiditate. Este mai practic și mai sigur.

Un candelabru cu plafond in stil clasic serveste ca o sursa de lumina puternica care este distribuita uniform in toata camera. Dar asemenea candelabre au dezavantajele lor. În primul rând, acestea sunt opțiuni mari. Astfel de lămpi necesită, de obicei, mult spațiu.În plus, pentru mulți, ele par prea vechi și plictisitoare.

plafon

Există, de asemenea, lămpi convenabile pe tavan, care nu sunt atașate direct, dar sunt fixate cu un lanț, de exemplu. Acest tip de candelabru - nu cea mai populara optiune pentru o baie. Dar dacă alegeți o mică lampă rezistentă la apă, aceasta va funcționa așa cum ar trebui să fie.

Se pare candelabru de cristal de plafon interesant. Mai ales dacă baia însăși este antic stilizată. Această lampă arată minunată, iar detaliile sale mici decorative strălucesc în lumină. Dar produsele din cristal sunt destul de masive. Deci, în cazul în care stretch baie sau tavan suspendat, atunci această opțiune nu va funcționa pentru tine. Și merită să ne amintim acest lucru pe cristal aproape toate cele mai mici urme de poluare devin vizibile - picături, praf, picături.

Montat pe perete

O altă opțiune convenabilă pentru baie - sconces. Astfel de lămpi de perete pot fi așezate vizavi de baie, deasupra chiuvetei sau de o parte a oglinzii. Este foarte convenabil și practic.

sticlă

La fel ca lămpile de cristal, astfel de lămpi nu sunt foarte practice în viața de zi cu zi, deoarece trebuie să fie curățate și șterse constant pentru a le face să pară îngrijite. Dar au avantaje proprii.De exemplu, faptul că sticla poate crea produse de diferite forme și mărimi, ceea ce înseamnă că producătorii pot experimenta forme și dimensiuni.

metal

Acest tip de candelabru arată foarte elegant și modern. Ele sunt ușoare și cât mai simple posibil. Dar dacă intenționați să cumpărați un astfel de candelabru pentru baie, atunci trebuie să ridicați un produs tratat cu substanțe speciale care protejați-l de umiditate și rugina de pe suprafața acestora.

Vitraliu

Astfel de candelabre, de fapt, arata ca o sticla simpla. Dar ele arată mult mai subțiri și mai interesante. Suprafața lămpii este împărțită în multe sticle frumoase colorate. Acest lucru ar părea neobișnuit, iar când porniți lumina, candelabrul face baie cu adevărat magică. Culorile care sunt folosite pentru a crea un candelabru din vitralii pot fi orice, totul depinde de preferințele dvs.

Cu toate acestea, este imposibil să nu recunoaștem faptul că sticla colorată poate diminua lumina, făcând iluminarea din cameră mai slabă decât ați dori. Prin urmare, este necesar să se completeze camera cu alte lămpi sau sconturi.

Destinații de top

Designerii moderni oferă o gamă destul de mare de lămpi pentru fiecare gust. Puteți alege un candelabru în aproape orice direcție stilistică. Să ne uităm la unele dintre cele mai populare.

În stil clasic

Candelabrele frumoase în stil tradițional, de regulă, arată foarte reținute și elegante. Baza acestui design este lemnul, sticla sau metalul. Forma plafonului este, de asemenea, cel mai adesea rotundă. Cel mai bun dintre ele, aceste candelabre se încadrează într-un design tradițional discret.

Vintage

Această direcție stilistică combină cele mai vizibile și mai interesante stiluri din trecut. Astfel de candelabre designer adesea decorează unele detalii neobișnuite, pandantive suplimentare sau inserții colorate. Candelabrele de epocă își vor găsi locul în interiorul neobișnuit în stil retro.

modern

Candelabrele de design contemporane sunt cel mai adesea candelabre cromate sau sticlări simple și discrete. Cel mai adesea ele sunt realizate într-un stil minimalist, dar uneori designerii doresc să adauge ceva nou și unic și să decoreze suprafața sticlei sau a metalului cu modele sau semne nominale.

Sfaturi pentru alegere

Este necesar să alegeți candelabrele în mod responsabil, astfel încât să nu se rupă după câteva săptămâni de utilizare. Primul lucru care merită acordat atenție este siguranța electrică. Indiferent dacă aveți o cadă sau o cameră de duș instalată în camera dvs., este foarte important să aveți grijă la siguranța lămpii. Rețineți că pe suprafața elementului de iluminare există marcaje speciale. Există două numere. Unul dintre ele indică ce nivel de praf poate rezista, al doilea - ce nivel de umiditate. Pentru baie se recomandă selectarea lămpii pe care se află a doua cifră este mai mare decât primaprin urmare, nivelul de protecție împotriva umidității este, de asemenea, crescut.

Pe lângă siguranța tehnică, candelabrul pentru baie trebuie să aibă și un aspect atractiv. Lampa trebuie să respecte parametrii camerei. Adică, dacă camera este spațioasă, atunci lampa ar trebui să fie masivă. Dar într-o cameră mică este mai bine să folosiți lămpi mici sau sconturi.

În același timp, este important ca și corpul de iluminat să fie prevăzut suficientă lumină. Dacă un candelabru nu este suficient pentru acest lucru, atunci este mai bine să folosiți mai multe.Amintiți-vă, de asemenea, că nivelul de iluminare din cameră crește prezența oglinzilor și a instalațiilor de culoare albă sau cromată, care reflectă bine lumina.

Un rol important îl joacă greutatea produsului. Pentru a nu supraîncărca tavanul, selectați modele mai ușoare, de exemplu din plastic.

Deseori, costul produsului influențează și alegerea finală. Cu cât este mai scump materialul din care este creat candelabru, cu atât costul și produsul finit sunt mai ridicate. De exemplu, candelabrele de cristal sunt cu siguranta mai scumpe decat sticla ieftine. Chiar mai ieftine sunt desenele de plastic, dar aspectul ei corespunde prețului său.

Căutați cea mai bună opțiune pentru dvs., în care prețul se va potrivi cu calitatea și aspectul produsului, iar apoi veți fi mulțumit de rezultat.

Un rol important îl joacă greutatea produsului. Pentru a nu supraîncărca tavanul, selectați modele mai ușoare, de exemplu din plastic.

Deseori, costul produsului influențează și alegerea finală. Cu cât este mai scump materialul din care este creat candelabru, cu atât costul și produsul finit sunt mai ridicate. De exemplu, candelabrele de cristal sunt cu siguranta mai scumpe decat sticla ieftine.Chiar mai ieftine sunt desenele de plastic, dar aspectul ei corespunde prețului său.

Căutați cea mai bună opțiune pentru dvs., în care prețul se va potrivi cu calitatea și aspectul produsului, iar apoi veți fi mulțumit de rezultat.

Idei frumoase în interior

Pentru ca candelabrul nu numai să își îndeplinească funcția principală, ci și să vă decoreze interiorul, trebuie să alegeți produsul care se potrivește stilului camerei cât mai mult posibil. Să ne uităm la mai multe moduri de a decora camere diferite cu un corp de iluminat simplu.

Motivele plantelor

O mulțime de designeri când își creează lămpile sunt inspirați de motive naturale. Deci este posibil să creați un design luminos și atent al candelabrului. Cel mai adesea, designerii folosesc flori mici, crengi subțiri sau frunze translucide de sticlă sau cristal pentru a decora baza lămpii. Se pare foarte blând și elegant.

O altă opțiune interesantă - sconturi de perete, muguri stilizate abia înflorite.

Adesea, desenele din ramuri, flori și frunze sunt folosite pentru a crea un plafon rafinat rafinat. Dacă camera dvs. este decorată într-un stil de primăvară ușoară, atunci această lampă o va completa perfect.Toată această temă florală este bine combinată și cu perdele sau plăci decorate cu flori.

Mondială severă

Culoarea neagră nu este cea mai potrivită pentru decorarea unei băi. Dar aici puteți găsi o mulțime de soluții stilistice interesante. Dacă doriți să stilizați o cameră antică și să-i dați un stil gotic, atunci vă va potrivi un candelabru luxos barocconstând din pandantive mici de cristal negru.

Candelabra închisă în culoarea închisă este excelentă pentru a fi utilizată într-o încăpere unde există deja unele detalii negre, cum ar fi o chiuvetă, un mobilier sau niște mici decorații.

minimalismul

Pentru acest stil, lămpi curate de formă pătrată sau rotundă cu muchii clare vor face. Cel mai adesea ele sunt realizate în aceeași schemă de culori. Aceasta poate fi o culoare albă universală sau orice alte tonuri care se potrivesc cu caracteristicile interiorului pe care l-ați creat.

Asian ease

Acum tendința și motivele orientale. Dacă sunteți inspirați de sofisticarea japoneză, atunci veți dori cu siguranță candelabrele folosite de designerii orientali. Lămpile arată foarte frumos, cu un minim de decor, un cadru neagră discret și nuanțe ușoare.Ele pot fi decorate cu hieroglife înguste, benzi subțiri sau orice alte detalii caracteristice stilului japonez.

După cum puteți vedea, există atât de multe opțiuni pentru amenajări care pot fi folosite în baie.

Dacă alegeți opțiunea potrivită, candelabrul dvs. nu numai că va servi drept sursă de iluminat de înaltă calitate, ci și va decora interiorul încăperii.

Cum să alegeți candelabrul potrivit în baie, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor