Interesante candelabre pentru coridor

 Interesante candelabre pentru coridor

Parafrazând o frază binecunoscută, putem spune cu siguranță că apartamentul începe cu un hol. De fapt, rolul principal este atribuit coridorului, deoarece acesta este începutul casei. Că este o legătură intermediară, permițându-vă să separați atmosfera caldă și familiară de agitația orașului. Prin urmare, principala prioritate a condițiilor confortabile este crearea unui spațiu armonios luminat, contribuind la o tranziție lină de la activitatea socială exterioară la odihna acasă. O parte importantă a designului spațiului holului rămâne iluminatul competent.

Caracteristici speciale

De regulă, holul din greșeală nu acordă prea multă atenție. Daunele cauzate de o zonă mică a coridorului sunt că nu există acces la lumina naturală.Nu există deschideri de ferestre în coridor, iar lumina zilei pătrunde ușor de la încăperile adiacente adiacente, motiv pentru care există întotdeauna lumină amurgă. Astfel, sarcina de bază rămâne poziționarea corectă a dispozitivelor de iluminat, ceea ce va rezolva problema iluminării insuficiente în această zonă a apartamentului.

Soluția la această problemă va ajuta, ca lumini încastrate și candelabre de tavan. Alegerea corectă și amplasarea surselor de lumină de design interesante vor crea efectul unei șederi confortabile pentru cei prezenți.

Atunci când se planifică amplasarea iluminatului pe coridor, este important să se ia în considerare următoarele criterii:

 • Dimensiunea camerei: înălțime și formă;
 • Stilul camerei.

Având în vedere acest lucru, puteți sublinia avantajele și puteți deghiza dezavantajele unei mici zone de spațiu.

O greșeală este faptul că luminile de plafon situate necorespunzător vă permit să pierdeți vizual un spațiu fracționat al teritoriului planificat.

Alegerea iluminatului în hol, acordați atenție următorilor factori:

 • Puterea lămpii. Luați în considerare și iluminatul din camerele adiacente spre coridor, astfel încât ochii să nu sufere de modificări puternice ale luminii.
 • Becurile cu lumină slabă ar trebui să fie imediat excluse.

Iluminarea slabă afectează următoarele aspecte:

 • într-o cameră slab luminată este greu de găsit ceva;
 • Este dificil să te uiți în oglindă și să aplici machiajul;
 • coridorul întunecat are un efect deprimant asupra psihicului;
 • iluminarea slabă creează un sentiment de neputință la domiciliu.

Cea mai bună soluție pentru hol este alegerea unui dispozitiv de iluminat cu iluminare difuză. Gama de astfel de candelabre este reprezentată pe scară largă pe piața bunurilor. Lămpile și lămpile de plafon sunt echipate cu nuanțe mat. Este mai bine să le localizați cât mai aproape posibil de tavan, o altă opțiune este fixarea tavanului în sus.

Reflectate de la nuanțele luminoase ale tavanului, razele de lumină creează o lumină plăcută, moale.

specie

Lampa corect aleasă pentru coridor va arăta elegantă și unică. Producătorii moderni oferă o gamă imensă de diferite tipuri de candelabre, abajururi și sconturi. Candelabrele și sconcile, prezentate de designeri pentru holuri, sunt realizate într-un stil care nu mai este potrivit pentru alte încăperi.

Din toate camerele de zi, holul este cea mai mică cameră în mărime, atunci candelabrul nu trebuie să fie voluminos, altfel va reduce vizibil suprafața de hol deja mică.

Recent, mărimea și aspectul s-au schimbat dramatic, înlocuite de Hrușciov, cu coridoare slabe și inconfortabile, care au avut mari dimensiuni și forme de hol. Dar specificul alegerii lămpilor frumoase rămâne neschimbat. Corpurile de candelabre nu diferă într-o delicateță specială, în principiu ele sunt restrânse de produsele de design, fără decorări speciale.

Produsele pentru hol sunt reprezentate de următoarele tipuri:

 • plafon;
 • suspendate;
 • montat pe perete.

Pentru a nu fi confundat în alegerea unei surse de lumină, urmați regulile de proiectare: pentru holurile mici, alegeți un candelabru de tavan, iar pentru cele de mari dimensiuni - unul suspendat.

fals

În funcție de tipul de atașament, lămpile cu pandantiv sunt atașate la tavan pe un cârlig special, cu ajutorul unor corzi sau pe un lanț. Locul atașamentului este mascat de un bol decorativ. Lungimea candelabrului poate fi ajustata in functie de gustul proprietarilor si pe baza deciziilor stilistice ale interiorului unei zone de sala specifice.

Astfel de candelabre sunt realizate în diferite stiluri și direcții. Puteți găsi candelabre lungi din cristal, metal, ceramică, lemn, sticlă și hârtie chiar.Pentru camerele mai mici, lămpile suspendate sunt mai bine de ales cu un baldachin. Un astfel de design nu va părea greoi, ci, dimpotrivă, va sublinia frumusețea și eleganța stilului ales.

plafon

O altă varietate - cu montare la baza tavanului. Datorită compactității sale, acest tip de candelabre este o soluție excelentă pentru un coridor mic. Fixarea se face atunci când se montează placa de candelabru la tavan. Acest tip de candelabru este destinat unei camere cu un plafon mic.

Plafoanele de plafon pot fi găsite, atât cu un singur segment, cât și cu mai multe segmente, sau au prezentat un design de lumină dintr-o singură bucată. Lămpile de plafon sunt fabricate din sticlă sau plastic. Cu cât este mai transparent plafonul, cu atât este mai mare lățimea de bandă a candelabrului.

Montat pe perete

Împreună cu candelabrele de tavan pe hol, lămpile de perete sunt instalate din ce în ce mai mult, altfel se numesc sconturi de perete. Dacă este nevoie să evidențiați o zonă specifică, de exemplu, o oglindă, atunci este mai bine să alegeți un perete de perete cu iluminare completă de tavan.

Pentru coridoarele spațioase, este posibil să se plaseze mai multe sconturi de perete de-a lungul perimetrului într-o soluție stilistică.

desen

Designul candelabrelor în hol trebuie selectat cu grijă, concentrându-se pe tema unui spațiu dat.

 • Pentru coridor, realizat într-un stil clasic, se potrivesc cu candelabre elegante, cu elemente de sticlă scumpă sau pandantive de cristal.
 • În interiorul modern, totul este mult mai simplu, candelabrele de forme geometrice simple, fără ponderi cu detalii inutile, sunt perfecte.

Adesea, designerii de interior experimentează cu stiluri și încearcă să amestece împreună mai multe stiluri și tendințe. Acest efect este uimitor!

Ar trebui să fie avertizat să se angajeze în astfel de acțiuni în mod independent.

Regulile de bază pentru alegerea candelabrelor pentru diferite stiluri:

 • modern. Pentru acest stil, alegeți un candelabru luminos care să poată focaliza atenția asupra acestui subiect.
 • Tehnologie înaltă Becurile acestui stil sunt fabricate din metal. Simplitatea și naturalețea materialelor vor da interiorului o caracteristică laconică.
 • Stil japonez. Dacă sunteți un fan asiatic, alegeți candelabre din materiale naturale, cum ar fi lemn, bambus sau hârtie.
 • Dacă stilul holului nu este definit, atunci trebuie să fiți atenți futurist forme de candelabru, sau să trăiți în clasicul obișnuit.

Deoarece casa începe cu un hol, candelabruul poate deveni acea "inimă" care organizează și direcționează percepția asupra întregului spațiu de locuit.

Sfaturi pentru alegere

Concentrându-se pe alegerea candelabrelor pe coridor, ghidată de regulile de bază și de conceptul de stil. La urma urmei, dispozitivele de iluminat nu sunt doar o piesă de mobilier, ci și un element funcțional în lumina potrivită.

Alegerea lămpilor de designer, acordați atenție următoarelor aspecte:

 • În holurile mici, alegeți aceleași aparate mici. Pentru aceasta, măsurați pur și simplu suprafața camerei dorite. Candelabruul nu trebuie să depășească o treime din suprafața măsurată.
 • Pentru zona pătrată a holului, nu ezitați să alegeți un candelabru rotund sau pătrat, care este instalat exact în centru.
 • Pentru formele de coridor dreptunghiular, același design de iluminat dreptunghiular va face.
 • Pentru un apartament obișnuit cu un plafon mic, ar fi potrivit un design plafon modern.Excluderea modelelor suspendate, acestea vor reduce vizibil plafonul deja scăzut.
 • Dacă sala are o suprafață mare, puteți combina simultan mai multe corpuri de iluminat. În plus față de candelabru, situat în centrul camerei, există și lămpi suplimentare încastrate. Numărul de dispozitive de iluminat depinde numai de zona teritorială, dar nu trebuie să fie mai mică de 6 bucăți.
 • Lămpile laterale suplimentare de pe perete nu vor dăuna interiorului, ci, dimpotrivă, vor pune accentele necesare, făcând sala mai confortabilă.

De asemenea, cu ajutorul unui abajur și a abajururilor, puteți schimba culoarea camerei de iluminat.

Avantajele nuanțelor de bază ale candelabrelor de iluminat:

 • Lumina alba Este reprezentat de lămpi fluorescente. O astfel de lumină este capabilă să ridice performanța, dar treptat puteți observa oboseala din claritatea luminii.
 • Lumină roșie. Acest iluminat poate excita și poate crește presiunea. Pacienții hipertensivi ar trebui să evite astfel de iluminare.
 • Lumină albastră. Ea are un efect calmant, relaxează și scade tensiunea arterială. Dar această lumină este mai bine să nu exagerăm.
 • Lumina verde O astfel de lumină este de dorit să fie utilizată în dormitor sau în grădiniță.Pentru coridor, această lumină nu este foarte potrivită, deoarece camera nu are oricum o sursă naturală de lumină.
 • Lumină galbenă Cel mai probabil este un clasic atemporal. O asemenea iluminare este mult mai confortabilă și mai bună pentru ochi.

Candelabrele minus includ următorii parametri:

 • Preț. Producătorii de mărci se află într-un segment de prețuri mult mai mare.
 • Grijă. Lustre în stil clasic cu elemente de inserții de cristal sunt greu de întreținut. Fitingurile vor trebui scoase pentru spălare, iar candelarele suspendate vor trebui să deșurubeze tavanul în timpul curățării.
 • Instalare. Pentru a instala candelabru, trebuie să contactați un specialist. Experimentarea independentă cu cablurile electrice este plină de consecințe grave.
 • Rupere. Candelabrele de la marci necunoscute sunt mai predispuse la rupere. Nimeni nu vă va garanta o viață lungă, deoarece materialele de calitate inferioară pot fi folosite în producție.

Idei de candelabre pentru hol în interior

Gama de candelabre oferite de producători este atât de mare încât este extrem de dificil pentru un simplu consumator să oprească alegerea modelului potrivit. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să contactați experții.Dar dacă bugetul familiei este strict limitat, revistele și Internetul pot ajuta în această chestiune.

 • Recent, lămpile cu LED-uri au intrat în viața noastră modernă. Candelabrele cu astfel de lămpi sunt foarte economice. Aici trebuie să ne ghidăm numai prin simpatii personale.
 • Un hol dreptunghiular îngust, realizat într-un stil clasic, va finaliza concisă candelabrele suspendate pe un lanț scurt auriu. Un abajur colorat nud completează pandantivele de cristal rafinate.
 • Candelabrele pe un cadru din lemn cu nuante mature sunt caracteristice stilului oriental. Sala, decorată cu lemn și bambus, este plină de misteriozitate orientală.
 • O sală de intrare în stil de fuziune, cu o lampă de jazz în stil trendy, va adăuga prospețimea interioară și starea de spirit de primăvară.

După ce ați decis să cumpărați candelabre, amintiți-vă, ar trebui să corespundă designului general, nu numai unui hol separat, ci și întregului stil al zonei de locuit. Este mai bine să cumpărați un candelabru cu lămpi de economisire a energiei, acestea vor economisi în mod semnificativ bugetul familiei.

Sistemele de iluminare alese corespunzător se potrivesc armonios în interior și asigură iluminarea corectă.

Cum să organizați iluminatul pe hol, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor