Candelabre elegante

Planificarea oricărui interior este imposibilă fără a ține cont de detalii precum candelabru. Iluminarea în cameră, fie lumina zilei de la ferestre sau lămpi suplimentare pe podea, pereți sau mese - acesta este unul dintre elementele principale ale unui interior spectaculos. Și, bineînțeles, candelabrul, care joacă noaptea rolul de "soare" pentru întreaga cameră ca întreg și este decorarea ei finală principală.

Designerii aborda alegerea acestui element de decor cu o atenție deosebită. Transformarea întregului spațiu depinde de modul în care iluminatorul central răspândește lumina și cum arată. În plus, un candelaș incorect selectat, care nu se potrivește stilului camerei, poate distruge armonia interioară sau se poate pierde complet în ea.

Funcții de selecție

Pentru a face ca candela arata elegant si nu arata ca un loc ridicol in sufrageria sau in dormitor,să încercăm să facem față principalelor criterii pentru selectarea iluminatului de tavan:

dimensiuni

Mai întâi de toate, ar trebui să decideți cu privire la mărimea și tipul candelabrului. Acest criteriu depinde în totalitate de înălțimea tavanului și de împărțirea spațiului total al camerei. Candelabrele cu pandantiv pline vor arăta superb doar într-o sală spațioasă cu tavane înalte, indiferent cât de mult doriți să cumpărați un candelabru baroc în camera de zi mică a unui apartament mic, aceasta ar fi o idee proastă și nu numai să sublinieze stilul, ci ar fi dezordonat spațiul.

Apoi, luăm în considerare soluția în această situație. Între timp, luăm în considerare punctul principal: cu cât camera este mai mică și cu atât este mai mică plafonul, cu atât va arăta mai bine candelabruul de plafon compact.

Tipul de candelabru

În aspectul candelabrelor pot fi împărțite în tavan și suspendate. Plafonul candelabrelor este foarte popular, potrivit pentru aproape toate stilurile moderne, dimensiunile camerelor și destul de simplu de întreținut. Acest candelabru este montat direct pe tavan, poate avea mai multe vadre cu direcție luminoasă reglabilă.

Lustre suspendate își asumă în partea superioară un trepied de montare, pe care se află desenul armonios. De regulă, aceste produse sunt decorate cu multe detalii, ocupă spațiu și, prin urmare, sunt potrivite doar pentru camere spațioase cu tavane înalte.

Tip de iluminat

Principalul iluminat artificial al camerei dvs. depinde de alegerea tipului de lămpi și de transmisia abajurului sau a abajururilor. În acest sens, candelabruul joacă un rol esențial, mai important decât alte surse suplimentare de iluminare. Prin urmare, alegeți un produs, evaluați dacă satisface nevoia de iluminare și dacă își va îndeplini funcțiile.

Acest lucru depinde nu numai de puterea lămpilor, ci și de numărul de abajururi și de capacitatea lor de a transmite lumina. De exemplu, o lampă pendantă cu o nuanță închisă, în ciuda dimensiunii sale, poate diminua și difuza lumina. Alegerea unui candelabru, ar trebui să vă uitați la opțiuni cu mai multe nuanțe, cu capacitatea de a regla nivelul iluminării.

Atunci când alegeți opțiunea de becuri trebuie, de asemenea, să țină cont de stilul camerei. De exemplu, lămpile de neon se vor potrivi perfect stilului hi-tech, dar vor inunda interiorul clasic cu o lumină necorespunzătoare.

Designul de candelabre

Designul candelabru trebuie să corespundă cu interiorul camerei, să se potrivească armonios cu spațiul din jur, să lumineze cu succes și să completeze stilul interiorului. Culoarea și materialul candelabrului nu este mai puțin important, ele dau completitudine întregii situații, subliniază alegerea uneia sau a altei direcții stilistice. Producția modernă de decoruri pentru corpuri de iluminat diferă într-o varietate de materiale. Produsele pot fi fabricate din metal, plastic, sticlă și lemn, pot conține diferite combinații de elemente. Principalul lucru este să găsești candelabru potrivit pentru stilul tău.

Direcții stilistice

Moda tind să repete și să experimenteze o renaștere, iar unele stiluri nu ies din modă. Prin urmare, atunci când alegeți un candelabru elegant, fiți ghidat mai întâi de gustul dvs. și de designul general al camerei, deoarece chiar și un obiect simplu, cu destinația de plasare potrivită, poate fi un aspect elegant al interiorului dvs.

Luați în considerare principalele tendințe din lumea modei moderne:

  • clasic. Stilul clasic al interiorului sugerează luxul combinat cu severitatea liniilor, vorbește despre respectabilitatea proprietarilor.În stilul camerelor și halelor clasice, de regulă, spațioase, sunt proiectate un birou, o bibliotecă sau o cameră de zi. În cazul în care spațiul și înălțimea plafoanelor permit acest lucru, în acest stil vor fi potrivite candelabrele globale cu o mulțime de pandantive de cristal sau de sticlă și monograme aurite în design.

Pentru proiectarea sălii este foarte important să țineți cont de dimensiunea camerei, astfel încât candelabrul să nu arate ca un "copac de Anul Nou" agățat de tavan.

  • baroc. Acest stil îngrijit implică o mulțime de detalii de lux. Alegerea candelabrelor aici este aceeași regulă ca și pentru clasici. Cu toate acestea, la acest stil, dacă este necesar, puteți să ridicați și candelabrele de tavan de dimensiuni mici, care vor corespunde stilului și luxului barocului, dar nu vor dezordine spațiul. Poate fi structuri înclinate, ocupând un loc în jurul perimetrului tavanului.
  • modern. Stilul Art Nouveau creat pe baza clasicilor se distinge prin rotunjirea formelor, adăugarea de elemente non-standard pentru obiectele de interior clasic, intercalate cu elemente de mozaic. Pentru camera de zi în stil Art Nouveau, candelabrele din sticlă multicoloră, sub formă de bile, cilindri și trapeze, sunt perfecte.

Principalul lucru aici - pentru a rezista la stilul general al camerei și nu exagerați-l cu elemente de bijuterii.

  • Muzică country. Stilul de țară este un decor rustic de diferite zone și este împărțit în mai multe stiluri etnice, deci în alegerea unui candelabru trebuie să porniți de la direcția dată de interior.
  1. pentru Provence - Țara franceză - candelabru falsificat adecvat cu abajur sau nuanțe de culori delicate. Ceramica artificială și textilele în nuanțe pastelate din gama de lapte vor arăta grozav.
  2. pentru cabană - Suspensii cromate din metal cu țesătură alpină, cu decor de lemn, iar pentru golajele sculptate gotice, cu o varietate de lămpi cu lumânări, în spiritul castelelor medievale europene. Orice variante de lemn și metal care imită aliajele de fier brute se vor încadra în țara clasică americană, "izba rusă", stil etno-ecologic. Poate fi de asemenea, stofa de radacina.
  3. stil Țară asiatică - chineză sau japoneză - complet completate de candelabre din plăci subțiri din lemn cu elemente de hârtie de orez colorată.Trebuie avut în vedere faptul că hârtia nu poate fi curățată și absoarbe cu ușurință mirosurile și vaporii de gătit alimente, astfel încât aceste candelabre sunt nepotrivite pentru facilitățile de bucătărie.
  • Tehnologie înaltă Candelabrele elegante, în acest stil, lasă un spațiu imens pentru imaginația meșterilor. Tot ceea ce seamănă cu cea mai recentă tehnologie și futurism spațial este perfect pentru proiectarea camerei în acest stil. Materialul candelabrelor este sticla, plasticul si metalul. Gama rece de nuanțe de culoare alb-negru și oțel, absența elementelor clasice de decor sunt principala regulă a acestui stil.

În toate celelalte privințe, practic nu există restricții. Acum, cele mai recente modele de candelabre de plafon de forme geometrice neobișnuite turnate în argint sau suspensii de metal cromat și sticlă sub formă de abstracțiuni complicate sunt la modă. Noile candelabre de înaltă tehnologie vă vor aminti de un secol de tehnologie nouă.

  • minimalismul. Cea mai modernă tendință de design interior aparține stilului minimalismului. Este practic pentru viața modernă, poate combina cu ușurință elemente de diferite stiluri, dar este de înaltă tehnologie. Principalele caracteristici ale acestui stil se bazează pe minimalism,adică prezența doar a obiectelor practice necesare, cu o funcționalitate maximă și lipsa decorațiilor artistice decorative.

Aparate de uz casnic moderne, un minim de mobilier, confort și confort - principalele caracteristici distinctive ale stilului de minimalism. Candelabru în stilul minimalismului ar trebui să corespundă spiritului camerei, să nu fie greoaie, să nu împiedice răspândirea luminii. Dar în decor, poate fi foarte divers, chiar făcut cu mâinile tale.

  • pod. Stil care a venit în modă de pe străzi și facilități de producție. Se caracterizează prin bucăți de mobilier și decoruri neregulate. Candelabrele în stil loft pot fi compuse din becuri goale atârnate de tavan, decorate cu sârmă de aluminiu sau armătură din oțel. Astfel de candelabre, cu abordarea corectă a unui anumit interior, pot arăta incredibil de elegante, iar lucrarea autorului maestrilor este foarte costisitoare și este cumpărată în principal de iubitorii de stil și colecționari.

Cu o selecție imensă de corpuri de iluminat moderne, este foarte important să nu vă confundați și să alegeți candelabru potrivit pentru dvs.Catalogurile producătorilor care își prezintă produsele clienților pot ajuta.

Firmele de design oferă adesea un serviciu de reproducere pe computerul dvs. pentru interiorul dvs. și o selecție de mobilier, dispozitive de iluminat și accesorii chiar pe ecran în proiecție 3D. Uneori este foarte convenabil să folosiți această ocazie pentru a decide cu privire la alegerea unui candelabru elegant care este cel mai potrivit pentru interiorul camerei.

Pentru mai multe soiuri de candelabre elegante în interior, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor