Lustre suspendate

 Lustre suspendate

Lustre suspendate - un clasic care rămâne întotdeauna relevant. Modele similare se potrivesc aproape în orice apartament sau casă interioară cu tavane înalte. Dacă decideți să cumpărați un candelabru suspendat, este important să țineți cont de caracteristicile de design, materialul, forma și culoarea, astfel încât noul lucru să se amestece armonios cu interiorul. În magazinele mari de bunuri de uz casnic, puteți alege un candelabru pentru fiecare gust datorită unei game largi de produse.

tipuri

Candelabrele suspendate moderne sunt extrem de diverse. Ele pot diferi într-o varietate de parametri - de exemplu, caracteristicile de montare, designul și numărul de lămpi. Pentru a alege opțiunea potrivită care se potrivește perfect interiorului dvs., este important să luați în considerare mai mulți factori simultan.

În primul rând, este necesar ca lampa să fie funcțională.Dacă doriți o opțiune pentru o cameră întunecată, de exemplu, pentru un hol sau o baie fără ferestre, este mai bine să alegeți un model cu o mulțime de lămpi puternice. Dacă ridicați un candelabru agățat într-o cameră luminoasă, vă puteți limita la două sau trei lămpi.

În plus față de iluminatul selectat în mod corespunzător, este necesar ca designul candelabrului de plafon să se potrivească perfect cu designul camerei dvs.

Suspensia de candelabru iese în interior, așa că ar trebui să arate armonios împreună cu tapet, mobilier, covoare și perdele.

Adesea, găsirea unui candelabru potrivit într-o cameră deja mobilată nu este ușoară, motiv pentru care designerii recomandă alegerea unui corp de iluminat în faza de planificare a interiorului. Cu toate acestea, într-un sortiment vast de magazine moderne puteți găsi întotdeauna mai multe opțiuni universale care se vor potrivi în aproape orice situație.

În cele din urmă, ar trebui acordată atenție aspectelor tehnice. Candelabrele pot fi atârnate în moduri diferite, deci este important să acordați atenție amenajărilor. În plus, puteți ridica un candelabru reglabil pe lift, dacă este nevoie.

Există, de asemenea, candelabre care permit diferite opțiuni de iluminare, iar unele modele moderne cu un panou de control vă vor permite să porniți și să opriți candelabru fără a vă ridica de pe scaun.

Luați în considerare modul în care candelabrele diferă în ceea ce privește designul și designul. Dacă accesați un magazin de profil, puteți vedea următoarele opțiuni printre lămpile de suspendare:

 • Un candelabru unic suspendat este o opțiune cu o singură lampă. Poate fi localizat în moduri diferite - într-o direcție descendentă, lateral sau diagonal. În mod special vor fi lămpile cu nuanțe reglabile - deci puteți decide singur unde doriți să îndreptați lumina. Modelele unice nu vor fi potrivite pentru iluminarea camerelor întunecoase și spațioase.

Adesea ele sunt folosite în camere mici cu ferestre luminoase. Adesea, aceste lămpi sunt achiziționate ca iluminare suplimentară.

 • Lămpile de cortină ornamentate sau triple suspendate pe o tijă - Aceasta este o altă opțiune de design interesantă, acestea sunt montate pe două suspensii. Aceste candelabre arată destul de modernă și interesantă, dar sunt potrivite în special pentru spații înguste mici. Cel mai adesea, modelele de pe bar sunt amplasate în bucătărie sau în baie.

Dacă într-o cameră spațioasă sau într-un apartament de studio vreți să împărțiți spațiul cu ajutorul luminii, modelul de pe bar se va potrivi organic și într-un astfel de concept.

 • Suport cu trei brațe și cinci coliere suspendate - Aceasta este o versiune clasică care se va potrivi în orice interior. În ciuda faptului că multe modele de astfel de candelabre pot părea puțin vechi, acum puteți găsi versiuni moderne interesante. Designul unei astfel de lămpi ar trebui să depindă în întregime de interiorul unei anumite încăperi.

Pentru spațiile mari, este mai bine să alegeți cinci lămpi, iar dacă camera dvs. este mică, un candelabru cu trei brațe va face. Avantajul modelului este că lumina este distribuită uniform în întreaga cameră.

 • Pahare cu candelabre ușoare se potrivesc armonios în aproape orice interior. În același timp, indiferent de puterea lămpilor și de numărul lor, lumina unui astfel de candelabru nu va fi niciodată luminată. Alegeți această opțiune pentru camerele de zi cu ferestre strălucitoare dacă vă placeți lumina difuză moale în seara.
 • Lustre de candelabre - aceasta este o soluție practică pentru o cameră spațioasă - acestea sunt modelele care vor oferi cel mai bun iluminat. Adesea, acestea sunt modele pe un lanț sau pe un cârlig. În același timp, este mai bine dacă plafoanele din cameră sunt foarte mari, iar interiorul este plin de diferite detalii, altfel lampa cu mai multe straturi va fi foarte greoaie.
 • Candelabru electric, care este atașat la plafon - o opțiune excelentă pentru iluminarea suplimentară în camerele de zi. Dacă nu aveți loc pentru o lampă de podea pe o masă sau pe podea, o opțiune similară poate fi plasată pe tavanul de deasupra biroului sau în apropierea patului, folosind o suspensie de cord pentru lampă.
 • Tavane suspendate în larg acum, de asemenea, popular. Asemenea modele arată extrem de interesant, dau lumina interioară și harul. Aceasta este o opțiune elegantă și frumoasă, care este potrivită în principal camerelor de dimensiuni mici, deoarece lămpile sunt îndreptate vertical în jos și zona de iluminare este destul de limitată.
 • Lustre cu "ploaie", adică cu umerase din sticlă, este foarte interesant să privim în interiorul clasic. În același timp, astfel de candelabre vor aduce, de asemenea, o anumită cusătură în cadrul modern. Lămpile de plafon a unor astfel de candelabre sunt foarte interesante - uneori, ele nu sunt aproape vizibile sub margelele de sticlă și uneori sunt realizate sub formă de lumânări. Astfel de candelabre atrage atenția și creează o atmosferă unică în cameră.

Sfaturi pentru alegere

Alegerea candelabrului potrivit este foarte importantă.Pentru fiecare tip de interior se potrivesc modelele lor. Luați în considerare cum să alegeți un candelabru elegant, în funcție de decorul camerei:

 • clasic în interior este întotdeauna la modă. În plus, pentru a ridica un candelabru agățat într-un stil clasic nu este deloc dificil. Pentru o versiune simplă și discretă, puteți găsi întotdeauna un model cu trei cornuri sau cinci cornte cu corpul de culoare de care aveți nevoie. Dacă doriți ca decorul dvs. într-un stil clasic să semene cu un palat, puteți încerca candelabre cu mai multe etaje sau modele cu "ploaie". Astfel de opțiuni sunt adecvate în special pentru plafoanele înalte.
 • Pentru apartamente în vârstă stil de țară, lămpi potrivite cu elemente din lemn. Plafoanele de pe tobe de lemn sau tavă pe un cadru din lemn interesant pot arăta cele mai ecologice.
 • Dacă preferați o setare în stilul minimalismului, ar trebui să alegeți cele mai simple modele de lămpi. Arata bine o singura lampa si candelabre pe tija.
 • susţinători eclectic în interior nu se pot limita la cadrul unui anumit stil. În același timp, este foarte important ca toate varietățile de detalii din interior să pară armonioase și să creeze un singur ansamblu.Dacă interiorul este deja umplut cu detalii și combină mai mult de trei culori primare, ar trebui să alegeți un candelabru clasic inconspicuos. Dacă situația este destul de laconică, puteți ridica o lampă strălucitoare neobișnuită.

 • Pentru camera de tineret potrivi diferite modele creative. Aveți posibilitatea să alegeți candelabrele pe bara sau singurele pandantive într-un stil minimalist modern sau puteți alege un candelabru elegant, cu o formă neobișnuită.

Printre altele, trebuie să țineți cont de nivelul necesar de iluminare a încăperii.

În camera de zi sau în dormitor trebuie să alegeți opțiuni luminoase suficient cu câteva lămpi puternice.

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni pentru iluminarea suplimentară, potriviți un singur candelabru. Acestea sunt adesea stabilite pentru bar sau cafea.

Forme și mărimi

Dimensiunea și forma candelabrului sunt importante. Din aceste parametri poate depinde modul în care se potrivește lampa în interiorul casei dvs.

Luați în considerare cele mai importante și interesante elemente de design ale candelabrelor moderne:

 • Modelul poate fi scurt, adică se poate agăța chiar sub tavan sau poate fi lung.Pentru modelele lungi, este extrem de important să aveți plafoane înalte, în caz contrar acestea se vor agăța deasupra capetelor lor și ar crea un sentiment de disconfort.
 • Candelabrele cu diametru mare sunt potrivite pentru camere spațioase mari. Dacă alegeți o lampă miniaturală, este posibil ca aceasta să se potrivească într-o încăpere mică sau să fie adecvată pentru iluminarea suplimentară.
 • Candelabrele clasice au o formă rotundă sau ovală, iar pentru interioarele moderne puteți lua în considerare modele rectangulare.
 • Acordați atenție proiectării suplimentare a lămpii. Există modele cu frunze, flori, bucle sau rame metalice. Dacă aceste opțiuni sunt combinate cu decorul camerei, ele pot părea foarte interesante.

culoare

Culoarea lămpii pandantive determină în mare măsură aspectul acesteia. Culorile cele mai la modă și populare sunt acum următoarele:

 • Sub argint - Este o opțiune neutră, ideală pentru toate interioarele moderne. Un cadru metalic simplu, în nuanțe gri, nu se evidențiază în interior și completează orice tip de design.
 • Sub aur - Este o versiune extravagantă, potrivită pentru interior în stil baroc.
 • bronz Acesta va arata grozav in interiorul clasic - nu este la fel de izbitoare ca aurul, dar confera atmosferei o atmosfera deosebita si merge bine cu mobilierul clasic din lemn.
 • de lemn Modelele de modă veche reprezintă soluția perfectă pentru apartamente în stil rustic.
 • Candelabre wenge cu un carcasă din lemn elegant, se vor potrivi perfect în interioarele moderne, în stilul modern, precum și celor care se bucură de minimalism și care vor putea să completeze camera modernă de tineret.
 • Pot fi luate în considerare și opțiuni luminoase - lămpi violet, roșu, portocaliu, liliac și albastru. Într-un interior simplu restrâns, astfel de lămpi vor deveni un accent luminos.

materiale

Înainte de a cumpăra, trebuie să acordați atenție materialului din care este fabricat corpul de candelabru.

Există următoarele opțiuni:

 • Cadru metalic considerate cele mai practice. Datorită varietății de modele, puteți alege un model metalic în orice interior - puteți alege o culoare pentru nichel, aur sau bronz.
 • sticlă Lămpile sunt foarte fragile și devin repede murdare, dar pot părea foarte elegante și neobișnuite în interiorul modern.
 • Case din lemn - Este o soluție practică pentru mobilierul de țară sau coloniști.
 • plastic Candelabrele moderne au o formă neobișnuită și o varietate de culori. Ei vor face apel la iubitorii de design neobișnuit.

Modele și branduri populare

Dacă doriți să cumpărați un model cu adevărat de înaltă calitate, care vă va dura mult timp, ar trebui să acordați atenție mărcii și țării de origine. .

De asemenea, gândiți-vă în prealabil cu privire la tipul de iluminare dorită în întregul apartament - dacă interiorul camerelor este aproximativ același stil, merită să luați toate candelabrele și suspensiile din aceeași colecție.

În magazinele acum puteți găsi lămpi din Rusia, China și Europa.

Cele mai populare branduri sunt:

 • Marca italiană ST Luce produce candelabre neobișnuite de designer care sunt potrivite pentru un interior modern.
 • În Rusia, fabrica "Aurora" este cunoscută - sub această marcă se produc atât lămpi în stil clasic, cât și versiuni mai puțin neutre.
 • Candelabrele realizate în Polonia sub marca Spot Light sunt modele moderne de înaltă calitate, la prețuri relativ scăzute.
 • Candelabrele chinezesti au cel mai atractiv pret.Cel mai popular brand este Strotskis.

Conexiune candelabru la tavan

Puteți conecta singur candelabruul sau puteți apela profesioniștii pentru acest caz. Detaliile tehnice ale atașamentului vor depinde de modelul pe care îl alegeți. Uneori candelabrele sunt montate pe un cârlig, iar în alte cazuri, baza trebuie să fie atașată direct la tavan.

Fiți pregătiți pentru conectarea lămpii cu pendant pentru a lua ceva timp.

Cea mai obișnuită problemă cu care se confruntă consumatorii este ajustarea înălțimii candelabrului. Dacă nu sunteți sigur la ce înălțime doriți să plasați candelabru, este mai bine să luați un model cu o lungime reglabilă.

Lanțurile pot fi de asemenea scurtate prin eliminarea mai multor legături. Cu toate acestea, în multe cazuri, înălțimea modelelor este fixă, deci este mai bine să măsurați înălțimea plafonului înainte de cumpărare.

Cazare în interior

Așezați armonios noua lampă de suspendare în setarea deja existentă a camerei poate fi dificilă.

Pentru a face ca candelabrul să arate bine în interior, ia în considerare câteva idei de design interesante:

 • Dacă alegeți un model de lemn pentru un interior în stil de țară,în situația în stilul colonial sau sub camera decorată clasic, încercați să potriviți complet culoarea mobilierului din lemn și a lămpii. Dacă nu găsiți o opțiune potrivită, este mai bine ca culorile să fie cât mai diferite posibil.
 • În interiorul stilului eclectic, precum și în interiorul modern al tineretului, nu trebuie să vă fie teamă să combinați diferite culori metalice - dacă în situația există obiecte de culoare argintie, o lampă în culoarea argintului sau a bronzului poate arăta extrem de interesantă.
 • Pentru cea mai luminoasă cameră de iluminat, alegeți un candelabru cu margele de sticlă - lumina va fi reflectată de pe o suprafață transparentă. Pe de altă parte, lumina plafonului din sticlă colorată va face lumina mai slabă.
 • Pentru o cameră spațioasă nu este necesar să alegeți un candelabru mare. Foarte impresionant poate să văd odată câteva lămpi, dacă le plasați în jurul perimetrului.
 • Apartamentele de tip studio sunt acum la modă, precum și camerele combinate: de exemplu, o bucătărie cu o sufragerie și un dormitor cu un birou.

Este mai ușor să distingi spațiul cu ajutorul luminii.

Puteți alege două lămpi cu diferite modele - unul va servi pentru iluminarea principală, iar al doilea va fi suplimentar.

Ideile pentru plasarea candelabrelor în diferite interioare pot fi vizualizate în videoclipul de mai jos:

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor