Lustre în culori albastre: o combinație în interior

 Lustre în culori albastre: o combinație în interior

Culoarea albastră provoacă multe asocieri - cer, mare, îngheț, ceață, ocean. Cele mai multe dintre ele sunt pozitive. Aceasta este culoarea păcii, liniștii, armoniei și tăcerii, de aceea dispozitivele de iluminare de această culoare sunt atât de populare astăzi.

Caracteristici speciale

Potrivit psihologilor, culoarea albastră contribuie la odihnă, ameliorează stresul și reduce emoționalitatea. Pentru mulți, această culoare este preferată și fiecare proprietar încearcă să aranjeze casa în funcție de preferințele sale. Candelabrul albastru poate fi un plus față de interior, în culori orizontale, și poate servi ca un accent luminos.

Dacă vă întrebați în ce cameră o astfel de lampă ar fi potrivită, atunci răspunsul este simplu - în oricare dintre ele, fie că este un dormitor, cameră de zi, grădiniță, hală sau bucătărie.Candelabrul albastru poate decora orice spațiu, desigur, cu condiția să fie combinat armonios cu alte elemente de interior.

tipuri

În primul rând trebuie să decideți asupra tipului de candelabru. Poate fi plafonat sau suspendat. Aici este o regulă simplă: cu cât camera este mai mică, cu atât este mai compactă lampa.

Într-o cameră cu un tavan scăzut (nu mai mult de 2,5 m), un candelabru elegant suspendat pe lanțuri va părea greoi și necorespunzător. Dar lumina plafonului albastru va da lumina interioară. Chiar într-un dormitor modest în dormitor, un astfel de articol va crea un fel de romantism de romantism. În încăperile cu tavane joase, candelabrele arată bine cu nuanțe mici, lumina cărora este îndreptată în sus.

Candelabrele pot fi furnizate pentru o varietate de becuri, de la fluorescent la halogen. Cu toate acestea, cele mai populare și mai economice sunt opțiunile LED. Arata atractiv si modern.

Există un număr foarte mare de modele interesante de pe piață (inclusiv cele cu iluminare), a căror culoare se poate schimba la alegere, schimbând "starea de spirit" în cameră. De exemplu, candelabrele cu stele și luminile albastre arata un pic misterios și, desigur,romantic.

Candelabru LED cu panou de control este o soluție pragmatică pentru camera copilului. Managementul în aceste modele este simplu. Chiar și un preșcolar însuși va putea ajusta, de exemplu, strălucirea luminii. Și o puteți face din camera următoare.

Regula de "trei culori".

Atunci când creați un interior armonios, designerii sunt ghidați de "regula celor trei culori". Esența sa este că, atunci când creăm o soluție armonioasă de culoare, dăm 60% din spațiu la nuanța de bază, 30% în plus și 10% la accent.

Alegerea albastrului ca cea principală ar trebui să fie abordată în mod responsabil. Depinde mult de "corectitudinea" umbrei. O cameră în albastru închis poate arăta sumbră și un albastru deschis este prea formal. Nu trebuie să alegi un candelabru deosebit de elaborat. Acesta va arata un model simplu, dar texturat, cu un decor minimal. Soluția potrivită este o lampă laconică și de înaltă tehnologie.

Dacă albastrul este o culoare suplimentară, trebuie să păstrați echilibrul: candelabruul trebuie să fie vizibil, dar nu "greu".

Cu această sarcină se pot face suspensii cu nuanțe albastre. Acordați atenție modelelor clasice laconice, floriștilor, loft-urilor, tehnologiilor interesante de înaltă tehnologie.Poate că decizia ta va fi alegerea lămpii în stilul Provence.

Pentru un accent albastru strălucitor, puteți alege cel mai spectaculos model. Structură îndoită, candelabru cu pandantive de cristal, țară, stil oriental, candelabru "din Tiffany" - aici alegerea este aproape nelimitată.

Stiluri și nuanțe

În faimoasa paletă, albastrul Panton are 180 de nuanțe.

Nuantele luminoase și întunecate ale acestei culori sunt percepute diferit în interior:

  • lămpile de culoare saturată fac note de răcoare, prospețime. Ele vor ajuta la proiectarea camerei, care nu este plictisitoare, activă;
  • Nuantele de albastru, cum ar fi albastrul, acvamarina și turcoazul, sunt folosite pentru a crea interioare discrete și aerisite.

Suspensiile din paleta albastră completează perfect designul clădirilor într-un stil modern, clasic și minimalist. Interesant va arata candelabre luminoase în interiorul de epocă, sau în stilul de chebbi-chic.

Un corp de iluminat cu nuanțe albastre va crea o atmosferă confortabilă, chiar dacă acestea au nuanțe geometrice. Dar, deseori, ele sunt realizate în stil floral. Printre modelele "ușoare" există candelabre mult mai "decorate", decorate cu margele și decor decorativ pe abajururi.

Suspensiile fine sunt pur și simplu făcute pentru art deco și art nouveau. Culoarea albastră se armonizează perfect cu lemnul natural, iar astfel de candelabre se potrivesc perfect stilului de țară și Provence.

Acordați atenție lămpilor în stil modern. Faptul este că proiectarea unor asemenea corpuri de iluminat este universală. Modern candelabre ușor de recunoscut. Structurile lor ușoare sunt cel mai des fabricate din oțel și sticlă mată. Ele sunt simetrice, raționalizate, discret și ușor de instalat în orice interior.

Opțiunea "pentru cei curajoși" - un candelabru de fuziune. O caracteristică distinctivă a unor astfel de modele constă în extravaganța lor, deoarece stilul în sine este "compatibilitatea incompatibilității". Forma neobișnuită și setul de texturi diferite sunt caracteristici caracteristice ale unor astfel de dispozitive. Dacă presupuiți că candelabruul ar trebui să fie un accent în interiorul, fuziunea, atunci fuziunea este o soluție foarte potrivită.

Cum să faci un candelabru albastru cu mâinile tale, poți învăța din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor