Lustre din fier forjat

 Lustre din fier forjat

Faiantele forjate sunt foarte populare în întreaga lume. Ele sunt evaluate pentru designul lor original, construcție robustă și practică. Aceste elemente interioare umple camera cu atmosfera confortabilă a castelelor medievale.

Modelele moderne sunt produse folosind tehnologii inovatoare, precum și abilitățile meșteșugarilor, ceea ce vă permite să creați opere de artă reale în formă de corpuri de iluminat frumoase.

Interiorul, completat de un candelabru elegant din fier forjat, arată destul de subtil și unic.

Caracteristici și beneficii

Corpurile de iluminat alese în mod corespunzător pot extinde spațiul sau pot realiza funcția unui element de decor rafinat, focalizând atenția asupra unei anumite zone.Lămpile forjate sunt prezentate pe piața modernă într-un sortiment vast și diferă între ele în parametri individuali. Toate aceste produse au propriile caracteristici și avantaje.

Designul acestor dispozitive de iluminat constă în elemente precum:

 • accesorii;
 • Difuzoare;
 • cartușe și capace;
 • bază și elemente de fixare;
 • firele.

Principalele avantaje ale candelabrelor forjate sunt:

 • Aspect frumos. Fiecare model se caracterizează printr-un design individual, o formă rafinată, precum și elemente decorative suplimentare, care le oferă un grație special.
 • Designul original. Este creată o schiță individuală pentru fabricarea fiecărui produs, datorită căruia lămpile finite sunt cu adevărat unice și inimile.
 • Calitate impecabilă. În procesul de producție sunt utilizate cele mai moderne tehnologii și materiale, ceea ce face ca candelabrele finite să fie de înaltă calitate și durabile.
 • Respectabilitate. Prezența în interiorul corpurilor de iluminat forjate este considerată un semn al gustului excelent al proprietarilor, precum și poziția lor înaltă în societate.
 • Versatilitate. Astfel de candelabre completează perfect orice interior și sunt combinate armonios cu diverse obiecte.
 • Fiabilitate. Designul candelabrelor forjate este realizat în conformitate cu toate cerințele și standardele, ceea ce face ca produsele să fie rezistente la foc, rezistente la uzură și durabile.

Principiul fabricării lămpilor forjate poate fi manual și industrial. Astfel de metale precum bronzul, oțelul, fonta, cuprul sau alamă sunt folosite pentru producția lor. Printre gama de produse se numără atât modele metalice pure, cât și elemente decorative din lemn, sticlă sau piatră.

tipuri

Prin tipul de candelabre forjate sunt împărțite în două categorii:

 • Plafonul. Ele diferă în înălțime fixă ​​și sunt atașate la tavan sau perete folosind o placă specială de montare. Astfel de modele de candelabre sau sconturi sunt ideale pentru camere cu tavane mici.
 • Suspendat. Un lanț sau o tijă specială servește ca o suspensie, iar suportul este realizat sub formă de cârlig. Nivelul înălțimii necesare poate fi ajustat ușor în funcție de necesități. Candelabrele elegante pe lanțuri sunt excelente pentru camere cu tavane înalte.

Gama de modele a acestor produse este destul de diversă, ceea ce permite oricui dorește să aleagă cea mai potrivită opțiune pentru un anumit tip de interior.

dimensiuni

În funcție de tipul și volumul camerei, se alege mărimea candelabrului. Ele pot fi mari, medii și mici. Camerele spațioase sunt ideale pentru amenajări masive care dau interiorului o anumită sofisticare și originalitate.

În funcție de formă și de design, se determină dimensiunea produselor finite. Printre varietatea largă se numără lămpi și sconturi cu mai multe trepte, cu mai multe trepte. Ca decorațiuni aici este potrivit să se utilizeze modele sub formă de plante, culori de forme geometrice.

materiale

Pentru fabricarea candelabrelor forjate pot fi utilizate nu numai metale, ci și alte materiale.

Foarte originală aspect combinat iluminat din fier forjat. Un model minunat cu elemente de forjare poate fi o decorare reală a camerei, precum și evidențierea ei originală.

Producătorii moderni adesea combină candelabre din fier forjat cu lemn sub formă de componente decorative.Metalul și lemnul se completează perfect, făcând astfel produsele să arate cât mai elegante și mai atractive.

Lustre forjate cu pandantive de cristal care au un aspect elegant sunt în cerere specială. Cel mai adesea, lămpile cu o combinație de astfel de materiale se găsesc în camere mari, umplându-le cu o energie specială și o atmosferă pozitivă. Exclusive sunt modele unice sub formă de candelabre rafinate, decorate cu pietre prețioase și metale. Practic, astfel de compoziții sunt realizate manual, într-o singură copie.

culoare

Aproape toate candelabrele forjate sunt create în culori neutre, ceea ce le face elementele interioare versatile. Cele mai populare sunt candelabrele negre și albe, precum și modele apropiate de aceste tonuri. Culoarea produsului este determinată în funcție de stilul general al interiorului, precum și de caracteristicile unei încăperi particulare. Construcțiile din bronz și din cupru sunt foarte frumoase și nobile, umplând camera cu căldură și confort.

Trebuie remarcat faptul că tehnologiile moderne permit producătorilor să producă modele forjate de candelabre în aproape orice culoare, în funcție de dorințele și preferințele clienților.

Cum de a alege o lampă?

Alegerea lămpilor forjate trebuie luată foarte responsabil. Există o gamă largă de produse pe piața mondială, care se disting prin caracteristici și parametri individuali.

Acesta este motivul pentru care procesul de alegere a unui candelabru forjat se desfășoară în conformitate cu următoarele criterii:

 • stilul camerei;
 • tavan înălțime
 • funcționalitatea produsului;
 • nivelul iluminatului necesar;
 • intensitatea luminii naturale.

Merită să acordați o atenție specială aspectului candelabrului. Ar trebui să arate cât se poate de elegant și prezent, pentru că astfel de lămpi sunt potrivite nu numai pentru decorarea interioară a antichității. Destul de des, aceste candelabre sunt folosite în designul modern. În acest caz, fiecare model poate îndeplini funcția atât a sursei principale de iluminare cât și a celei folosite pentru a doua lumină.

Dispozitivele de iluminat sunt selectate în funcție de scopul camerei.

Pentru camera de zi se recomandă achiziționarea de modele volumetrice cu mai multe niveluri. Ele dau spatiului un lux si excelenta.

Candelabrele originale cu un decor frumos care va ajuta la crearea unei atmosfere confortabile și confortabile pentru relaxare sunt cele mai potrivite pentru dormitor.

Soluția ideală pentru bucătărie va fi o lampă pătrată sau rotundă, a cărei dimensiune depinde direct de zonă.

Un coridor sau o sală va completa perfect exemplarele verticale cu elemente forjate.

Reguli de îngrijire

La fel ca toate celelalte mobilier, candelabrele prefabricate necesită o anumită atenție. Respectând regulile simple de funcționare a acestor structuri, puteți menține calitatea lor originală și aspectul impecabil timp de mulți ani.

Aceste produse trebuie șterse din praf cu un burete ușor umed. Din când în când se recomandă polizarea suprafeței produselor cu ceară, ceea ce va conferi candelabrului o strălucire luxoasă. Nu utilizați abrazive, deoarece afectează negativ structura, lăsând zgârieturi.

Este mai bine să încredințați instalarea dispozitivelor de iluminat forțat specialiștilor experimentați, care vor fixa calitativ structura, verificând fiabilitatea fixării și nivelul de siguranță.

Înainte de a înlocui becul, asigurați-vă că acordați atenție bazei și condiției sale de lucru. Respectarea acestei reguli vă va permite să detectați în timp util eșecul cartușului și să îl înlocuiți la timp.

În general, candelabrele forjate sunt nemaipomenite în îngrijirea lor, prin urmare, ele sunt considerate în mod legal ca fiind modele practice și versatile.

Interioare frumoase

Elementul original de iluminat forjat este capabil să completeze armonios orice tip de interior, umplând-l cu lumină și căldură. Dintre varietatea largă, puteți alege cu ușurință cea mai potrivită versiune a produsului, în funcție de preferințele individuale.

Designul camerei arată elegant și original, unde se produc lămpi clasice în formă de cascadă, decorate cu elemente decorative, sub formă de cristale transparente.

Modele forjate ale lămpilor completate cu textile arată foarte elegantă și blândă. Astfel de dispozitive de iluminat sunt combinate în mod ideal cu stilul Provence și sunt punctul culminant. Mai ales frumos, aceste produse se uită într-o casă din lemn pe fundalul zidurilor și tavanelor în vârstă.

Pentru o cameră mare în stil baroc sau art nouveau, un design forjat masiv, cu coturi deschise și elemente de cristal este perfect. Schema de culori optimă va avea aici nuanțe de culoare maro, negru și gri închis.

Un candelabru mic din fier forjat cu flori mici, cârlige și pliante va funcționa bine într-o cameră mică.

Pentru interiorul high-tech și minimalismul, acestea vor fi destul de concise, care vor da atmosferei unei anumite note de antichitate.

Camerele în stil loft vor completa armonios modelul dreptunghiular fără decorare suplimentară. De asemenea, aici lămpi relevante, sub formă de tije de legare sau benzi metalice, care creează în procesul de exploatare lacune luminoase.

Figura rotundă de candelabru în formă de candelabru, situată deasupra mesei de bucătărie, creează un sentiment de intimitate și fiabilitate.

În general, lămpile moderne forjate reprezintă o combinație armonioasă de design de înaltă calitate, bine gândit, funcționalitate și practică. Asemenea compoziții uimitoare creează o atmosferă magică în cameră și, de asemenea, fac interiorul unic și complet. Aspectul lor nobil și calitatea excelentă sunt considerate prioritățile principale în alegerea lor.

Cum să faci un candelabru forțat cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor