Stilul de candelabru de țară

Stilul de candelabru de țară

Dispozitivele de iluminat joacă un rol important în orice stil. În plus față de scopul principal, ele fac aspectul interior complet și complet. Una dintre cele mai confortabile și confortabile domenii de design este stilul "țării", cu originea în America, care aduce în cameră un sentiment de pace, căldură și confort. Este o tendință la modă în proiectarea de case de țară, restaurante tematice și hoteluri.

Candelabrele în stilul "țării" au o serie de caracteristici și se evidențiază pe fundalul altor analogi.

trăsătură

Plafonul candelabrelor trebuie să respecte pe deplin caracteristicile stilului, decorând camera.O lampă de plafon mare, amplasată în centrul unei încăperi spațioase, devine automat un element-cheie al interiorului, deci alegerea sa trebuie să fie solidă.

Lumina "țară" combină motivațiile etnice și naturalețea. Cu simplitate exterioară, ele se remarcă cu note de eleganță. Aceste lămpi aduc la interior o nuanță de o anumită antichitate. În fabricarea candelabrelor în direcția de mai sus utilizați adesea obiecte cu istoric. Poate fi un adevărat cartuș, un lanț negru și multe altele.

Unele modele sunt decorate cu modele florale, materiale textile și alte elemente decorative.

Caracteristici stilistice

Înainte de a vorbi mai multe despre caracteristicile candelabrelor, trebuie să vă dați seama care este stilul "țării". Această direcție a absorbit spiritul antichității, care se reflectă în utilizarea obiectelor de texturi speciale. Fiind un punct de referință al confortului casnic și al căldurii, este creat prin utilizarea lemnului natural în volume mari.

Matricea nu este practic prelucrată sau acoperită cu lac transparent pentru a păstra modelul natural al copacului și modelul său expresiv.Destul de des, piatra este folosită ca material de finisare.

În acest stil au fost folosite materiale naturale, inclusiv țesături. Gama de culori a produselor textile este moale, calmă, relaxantă, naturală. Practic este maro, bej și nuanțele lor. Pe măsură ce adăugirile folosesc tonuri de culoare albă, burgundă, gri, verde, negru.

Pentru a face stilul mai expresiv, în plus față de candelabru, elemente forjate, piei de animale, coarne și animale umplute sunt adăugate în interior.

Dispune de candelabre în decor rustic

Pentru fiecare stilistic există anumite canoane, conform cărora este necesar să selectați lămpi. Un candelabru din lemn în stil rustic cu elemente din fier forjat se va potrivi perfect în țară, transformând camera dincolo de recunoaștere.

Becurile în direcția de mai sus au o serie de caracteristici distinctive:

  • Nu există colțuri ascuțite, geometrie și linii ascuțite. Candelabrul corect "țara" combină tranziții moi și forme netede (poate fi decorat cu piese forjate sub formă de alpiniști).
  • Principalul material pentru candelabre este un lemn masiv natural. Se poate varietate internă sau străină.În plus, se folosesc piese metalice și țesături.
  • Candelabre "țara" au parametri mari, sunt lumini masive de plafon. Pentru a finaliza designul au nevoie de mult spațiu.
  • Efectul îmbătrânirii artificiale este modalitatea perfectă de a proiecta candelabrele de țară. Designerii folosesc adesea elemente brute și neprelucrate, care conferă produsului un farmec deosebit.
  • Pentru iluminarea în această direcție se utilizează o gamă naturală. Adesea, nuanțele sunt caracterizate de un luciu metalic caracteristic și imitația de îmbătrânire.

Varietate de modele

Gama de candelabre în puterea "țării" este diversă și depinde de materiile prime folosite, forma, dimensiunea. Acest lucru permite brandurilor să găsească o abordare pentru fiecare client care este un cunoscător al acestei direcții stilistice.

  • Produse metalice. Candelabrele metalice-țara pot fi fabricate din alamă, bronz și alte aliaje metalice. Pentru a face produsul să pară expresiv și captivant, se adaugă negru la aliaj, evidențiind astfel linii sau părți individuale. Modelele metalice arată mai compacte și mai compacte din lemn.

Astfel de accesorii de plafon nu sunt adesea folosite ca sursă principală de lumină artificială: greutatea mare este un obstacol în calea acestui decor.

  • Candelabru sub formă de roată. Candelabrele sub forma roții unui cărucior vechi sunt foarte populare în stilul "țării". Acest element acționează ca bază pe care sunt amplasate lămpile. Este atârnat de tavan, decorat cu lanțuri și piese de fier. Acesta poate fi un produs bazat pe o roată reală sau pe atelierul de imitație.

Este destul de dificil să găsești o roată dintr-un cărucior, dar astfel de produse sunt rare și se numesc "accesorii cu istorie".

  • Stofe și împletituri. Materialele textile sunt adesea folosite pentru a decora tavanul în stilul unui stil rustic. Cea mai potrivită țesătură grosieră și texturată, a cărei compoziție trebuie să fie neapărat naturală. Împreună cu țesătura în proiectarea candelabrelor, designerii folosesc frânghii și hamuri grosiere.
  • Candelabru "cu coarne". Ca un design pentru candelabre în stil rustic, sunt adesea folosite coarnele diferitelor animale (elan, cerb, saiga). Poate fi coarne naturale sau imitația lor din lemn natural, tratat cu lac.

Trebuie remarcat faptul că modelele de mai sus sunt cele mai comune și populare în acest stil. Dezvoltarea sferei de design nu se oprește: specialiștii dezvoltă în mod constant noi modele de lămpi.

sortiment

Având în vedere popularitatea stilului de țară, magazinele de iluminat oferă o mare varietate de modele. Există accesorii costisitoare din lemn și alte materiale naturale rare, precum și opțiuni bugetare care seamănă doar vizual cu pozițiile din catalogul bunurilor de lux.

De unde să cumpăr?

Puteți cumpăra candelabre suspendate în stilul "țării" în magazinele speciale. O astfel de achiziție este deosebit de convenabilă dacă nu există un boutique specializat cu lămpi în decorul necesar în orașul cumpărătorului. În rețea, clienții au posibilitatea de a alege modelul perfect în aspect și cost.

A doua modalitate este să mergeți la un magazin mare de iluminat care oferă o selecție vastă de candelabre, inclusiv într-un stil rustic.

Artizanii pot face singuri muzica de casă de candelabru. Pe marginea rețelei mondiale, s-au adunat multe lecțiicum să faci o lampă cu mâinile tale.

Dacă decideți această opțiune și o executați, veți termina cu un produs manual realizat manual. Aceste elemente sunt evaluate mult mai mult decât analogii din fabrică.

Alegerea corectă

Lămpile de țară și candelabrele au un aspect expresiv care le face să iasă de la alte modele. Înainte de a merge la magazin sau de a plasa o comandă printr-un magazin de la distanță, trebuie să stabiliți exact unde va fi amplasată noua lampă. Stilul de țară este mai potrivit pentru camere spațioase. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că un astfel de candelabru nu poate fi plasat într-o cameră cu o mică zonă utilă.

Pentru camere mari, candelabru masiv ideal. Acesta poate fi un model de lemn pe mai multe niveluri, decorat cu coarne, ramuri și alte elemente. Locația standard este în centrul camerei. La înregistrarea sălii de banchet de restaurante este posibilă instalarea mai multor candelabre de plafon. În mod deosebit, lămpile de acest tip arată în camere cu tavane înalte.

Pentru camere mici, este mai bine să alegeți modele mai compact, așezându-le în sens orizontal sau în jurul perimetrului camerei.

Sticlă: da sau nu?

De regulă, pentru decorarea candelabrelor în stilul "țării", sticla nu este utilizată, dar ca o adăugare acest material este destul de potrivit.

Stratul colorat din sticlă colorată poate fi parte a corpului de iluminat în stilul de mai sus. Arătați organic nuanțele calde ale modelelor, de exemplu galben sau portocaliu. De asemenea, puteți găsi modele cu geam mat.

Sfaturi de la experți

Designerii recomandă să nu economisiți bani atunci când cumpărați un candelabru pentru o cameră în decor "Country". Dacă doriți să organizați un stil rustic real, trebuie să cheltuiți bani pe materiale naturale și pe modele scumpe.

Nu recomandați utilizarea candelabrelor de acest tip în grădiniță. Acest lucru se aplică produselor cu elemente forjate, coarne și alte detalii ascuțite.

Pentru această zonă, este mai bine să ridicați o lampă decorată cu o cârpă și fire groase. Poate fi un material texturate simplu (bej, maro, lăptos). Sau o țesătură decorată cu un model floral mic.

Cum să creați un candelabru original în stilul "țării" cu propriile mâini, puteți afla vizionând videoclipul de mai jos.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor