Lustre în stil oriental

Stilul oriental este un concept foarte amplu, care unește culturile unor astfel de țări. Prin urmare, bogăția metodelor decorative: saturația paletei de culori, elemente vitralii, mozaic, mătase, sculptură, aurire. Cu toată diversitatea, există ceva în comun, și anume, unicitatea fiecărui element. În decorul estic, dispozitivele de iluminat joacă un rol semnificativ, care au diferențe semnificative față de alte surse de lumină.

În primul rând, candelabrul oriental este o parte importantă a interiorului, ceea ce creează o atmosferă misterioasă, cu lumină slabă.

Stiluri și materiale

Candelabrele în stil oriental au lumină difuză, pe care lampa de plafon distribuie uniform pe întreaga suprafață a încăperii. În același timp, ele sunt unite de unicitatea absolută a fiecărui model.În plus față de caracteristicile comune, direcția estică poate fi împărțită în mai multe curente de stil diferite care poartă caracteristicile fiecărei culturi.

Luați în considerare principalele stiluri ale candelabrelor orientale.

arab

Candelabrele acestui stil au un decor luxos și scump: pandantive de cristal, cristale colorate, fragmente aurit, forme complicate complexe. Toate acestea, precum și forma caracteristică a cupolei, distinge designul acestor surse de lumină de plafon.

turcă

O candela turcească în stil otoman este deosebit de rafinată și elegantă. Lămpile au formă rotundă, din metal ciocan și sticlă.

marocan

Candelabrele acestui stil sunt în general hexaedrice. Acestea sunt felinare deschise pentru care folosesc bronz, cupru, alama, aliaj de argint. Umbra este decorată cu cele mai fine, ca o pânză de păianjen, fire metalice cu bucle, precum și sticlă colorată și mozaic. Modele separate ale acestui stil sunt realizate manual.

Aragazii arabo-turc și marocan demonstrează cea mai magnifică și mai luxoasă ramură de stil oriental, care este plină de elemente decorative și materiale bogate, care folosesc în principal ingrediente naturale:

 • metal (aur, argint, cupru, bronz, alamă);
 • cristal (transparent, cu umbra);
 • sticlă (mată, transparentă, culoare, mozaic);
 • Cristale Swarovski.

maur

Candelabrele mauritane sunt caracterizate printr-o formă de con, ele pot fi răsucite elegant, întotdeauna cu pandantive lungi. Diferența dintre astfel de produse în culori pastelate delicate, precum și în mărimea lor (nu foarte mare). Aceste modele sunt fabricate din faimosul sticlă Murano, decorată cu modele și ornamente.

Materialul pentru candelabru maur poate fi:

 1. Metal (cupru, alamă, bronz);
 2. ceramică;
 3. Sticlă de Murano.

egiptean

În mod tradițional, luminile de plafon egiptene sunt un simbol al soarelui. Prin urmare, produsele sunt realizate în formă de cerc. Decorațiile sunt un ornament specific bazat pe simetrie, precum și detalii de cristal. Schema de culori este, de asemenea, simbolică - acestea sunt în principal nuanțe de nisip și nisip.

Candelabrele de plafon egiptean sunt fabricate din materiale precum:

 1. Metal (cupru, bronz);
 2. cristal;
 3. Sticla.

japoneză

Reprezentanții luminoși ai minimalismului oriental sunt lămpile japoneze de plafon, care se disting prin concisitate și zgomot de formă și culoare. Candelabrul japonez este, în primul rând, o construcție bazată pe un pătrat sau dreptunghi. Culori contrastante: combinații de negru cu alb sau bej cu maro.Într-un singur produs există maxim 3-4 culori.

În mod special populare în zilele noastre sunt candelabrele de modă decorate cu figuri de hârtie în stilul origami.

Astfel de candelabre au un design vizual ușor, fără greutate. Plafoanele sunt realizate numai din materiale naturale, care se disting de rigoare și de simplitate:

 1. cherestea;
 2. bambus;
 3. hârtie (inclusiv orez);
 4. textile (lână, mătase);
 5. sticlă (numai mată).

chineză

Categoriile de filozofie, cum ar fi simplitatea, natura, energia, se reflectă direct în lămpile de plafon din China. Candelabrele decoreaza imagini de hieroglife, natura, dragoni. În același timp, produsele sunt diverse în formă și material.

Candelabrele chinezești sunt fabricate din materiale naturale ecologice:

 1. Mătase naturală;
 2. porțelan;
 3. Hârtie (adesea orez);
 4. bambus;
 5. Sticlă (de multe ori mată).

Utilizați în interior

Interiorul de astăzi este adesea folosit forme extrem de simple. Cu toate acestea, tendințele recente arată că interiorul cel mai minimalist poate conține un detaliu luminos sau deosebit de interesant. În acest sens, lămpile în stil oriental sunt populare, care, cu originalitatea și originalitatea lor, pot dilua monotonia și pot adăuga unicitatea.

Candelabrul oriental va decora aproape orice cameră, iar pentru diferitele zone funcționale va fi potrivit pentru felul lor de lămpi.

În camera de zi sau în birou vor fi necesare lumini cu o luminozitate mai mare. Aici sunt sconcesele de perete relevante, precum și candelabrele de tavan orientale care dau lumină camerei, dar nu distrag atenția de la locul de muncă.

Gama de modele orientale este bogată. Este deosebit de important să menționăm lămpile universale, ele fiind folosite ca tavan și ca opțiune de perete. Acest lucru ajută la rezolvarea problemei luminii insuficiente sau a spațiului limitat.

Designul interior modern este un amestec diferit de stiluri diferite. Având în vedere originalitatea Estului, este imposibil să luați pur și simplu un candelabru interior cu note arabe sau japoneze. Aici este nevoie de sprijin în proiectarea întregii camere.

În cazul în care casa dvs. are o decorare luminată cu ajutorul unor picturi murale, pardoseli brodate și covoare, în acest caz, candelabru în stil arab se va potrivi perfect în decorarea camerei și va deveni adevăratul ei decor. Dacă în dormitor există un baldachin peste pat, perdele organza și perne brodate, atunci este nevoie de un accent puternic, cum ar fi un candelabru arabic luxos care are aurire, cristale și cristal.

În sufrageria însorită, unde covoarele și paturile în tonuri bej, bufete moi, pereți cu monograme și aurire, candelabruul direcției egiptene va arăta potrivit. Sala colorată, decorată distinct cu detalii etnice africane, va completa cu succes candelabrul marocan.

Direcția Marocului iese în evidență pentru jocul său continuu de lumină. Desenele metalice în relief sunt decorate cu cristale și sticlă colorată, aceste incluziuni transparente imprimă imagini neobișnuite cu ajutorul luminii.

Ceramistii maurici sunt cei mai versatili in comparatie cu alte lumanari orientale luxoase. Designul maur poate adăuga lux la un interior simplu, dar, în același timp, designul prea elaborat al camerei îl face mai moale. Candelabrele otomane sunt ideale pentru un interior clasic, realizat în culori vii.

Lustre în stil oriental iubit în țara noastră pentru o lungă perioadă de timp. Acum ele decorează nu numai locuințele. Candelabrele orientale elegante fac parte din decorarea oricărui spațiu public: de exemplu, ele se găsesc în hoteluri și case de odihnă, restaurante și cafenele.

Stilul arabo-turc este relevant pentru proiectarea complexelor hoteliere sau turistice. Minimalismul din Asia va face interiorul unei săli de negocieri, întâlniri de afaceri, seminarii rafinate și sofisticate.

Vorbind despre Est și despre lămpi, nu putem uita de candelabrele pentru hamam - baia turcească. Aromaterapia, odihna fizică și spirituală astăzi ne însoțesc după o săptămână greu de lucru, similar cu o baie rusă sau saună.

Mulți proprietari de case amenajează un hamam în interiorul unei case de țară: o cameră în care vă puteți relaxa și relaxa.

Candelabru pentru hamam, realizat în stil tradițional oriental, trebuie să fie rezistent la umiditate ridicată și temperatură.

Astfel de modele din zonele turcești și marocane sunt excepțional de frumoase și elegante.

Minimalismul oriental este, de asemenea, interesant și relevant. Tendința spre filosofie, un sentiment al spațiului și realității în civilizația Chinei este similară cu direcția japoneză. Candelabrul chinezesc este o cruce între pompă și modestie a interiorului estic. Stilul chinezesc nu diferă de luminozitatea strălucitoare, are granițe moi și ușoare.

Notele japoneze și chinezești sunt întotdeauna consoane în evaluarea obiectelor interioare. Stilul Japoniei abundă într-o paletă ușoară, care poate fi accentuată de o linie contrastantă: contrastul tonurilor întunecate și ușoare. Datorită designului său laconic, candelabrele de tavan japonez se potrivesc cu ușurință în orice design stilistic. Cu toate acestea, camera executată în stilul restrâns al Țării Soarelui Rising Sun va fi văzută ca spectaculoasă: linii laconice și frumusețe cu o lumină ușor diminuată de candelabru.

Există două principii ale minimalismului japonez, în ceea ce privește iluminatul în zonele rezidențiale:

 • Nimic nu este inutil și nu distrage atenția de contemplarea principalelor avantaje ale ființei.
 • Confortul obiectelor din jur trebuie să fie maximizat.

Organizarea sistemului de iluminat trebuie să fie cât mai convenabilă și mai funcțională posibil. De aici scara minimă de culoare și formele stricte de iluminanți. În acest caz, o condiție prealabilă este eficiența, toate modelele de candelabre de tavan sunt proiectate să utilizeze lămpi de economisire a energiei.

Examinați modelele de candelabre în stil japonez, consultați următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor