Diblurile frontale: tipuri, dimensiuni și caracteristici

Utilizarea izolației ajută la reducerea pierderilor de căldură prin pereți cu 15-20%. Pentru instalarea de înaltă calitate a materialelor termice folosiți produse speciale de conectare. Diblurile pentru fațadă sunt destinate pentru a atașa izolația pereților exteriori ai clădirilor publice și a caselor. Ele sunt, de asemenea, utilizate ca elemente de fixare pentru diferite modele.

Ce este?

Diblul frontal este un dispozitiv de fixare constând dintr-un strut, o prindere și o ancoră. Partea de expansiune este realizată din fibră de sticlă și servește ca un miez pentru diferite dispozitive de fixare. Designul distanțierului fixează dispozitivele de fixare într-o singură poziție.

În funcție de scop, construcția poate fi cu un șurub sau un cui. Șuruburile sunt acoperite cu un strat anticoroziv. Unghiile protejează împotriva coroziunii prin galvanizare. Datorită blocării de la baza dibului, nu se scufundă în gaură. Șurubul de plastic presează materialul izolator. Cu cât diametrul capacului capacului este mai mare, cu atât fixarea este mai bună. Ancora este situată în partea de jos a structurii, arată ca o manșon cu caneluri. Diblul de ancorare este alcătuit din poliamidă.

Diblul pentru fațadă are o tijă lungă, care servește la fixarea materialului de grosime mare. Pentru o fixare mai fiabilă în adâncimea peretelui de lagăr, elementele structurale pot fi echipate cu crestături și antene.

Cu ajutorul elementelor de fixare a fatadei se fixează panouri de izolație, ghidaje din profile din lemn și aluminiu, structuri montate, paranteze, fațadă prefabricată în cadru.

Utilizarea diblurilor vă ajută să evitați slăbirea și pierderea unghiilor și a șuruburilor din găurile forate.

caracteristicile

Fabricarea elementelor de fixare a fațadelor trebuie să respecte standardele GOST 56707-2015 pentru sistemele de izolație termică a fațadelor. Conform cerințelor, produsele trebuie să fie rezistente la foc, rezistente la influențe climatice, rezistente la impact și la îngheț.

Diblurile pentru fațadele sunt caracterizate de următorii indicatori:

 • Există un grad ridicat de aderență cu orice material de bază.
 • Produsele au rezistență la diferențele de temperatură de la -40 la +80 grade.
 • Baza de plastic nu reacționează la umiditate, tija metalică este supusă unui tratament anticoroziv.
 • Fiabilitatea și rigiditatea fixării sunt garantate prin ancorarea și construcția distanțierului.
 • Elementele și tijele polimerice cu cap termic au o conductivitate termică scăzută.

Care sunt?

Diblurile frontale diferă în mai multe moduri:

 • material de producție;
 • structură;
 • cerere;
 • dimensiuni.

Elementele de fixare din față sunt fabricate din polimeri artificiali. Pentru fiecare parte a dispozitivului de fixare servește ca materie primă o compoziție diferită. Polipropilena și nailonul pot fi utilizate ca material pentru fabricare. Suporții din nailon sunt suplimentați cu o tijă metalică. Rezistă o încărcătură de 200 până la 400 kg din diferite motive.

Nylon este durabil, rezistent la abraziune, nu se fisură la schimbări bruște de temperatură, nu se întinde. Dispozitivele de fixare din polipropilenă nu vor putea păstra sarcina de peste 70 kg, se tem de temperaturi sub -20.

Conform structurii

Tipul de structură determină structura externă a elementelor individuale ale diblurilor. În funcție de mărimea discului de ejectare a zăvorului și a tipului de ancoră de structură. Ancorele sunt utilizate pentru montarea elementelor structurale pe fațadă. Designul de ancoră constă dintr-un diblu din nailon sau din polipropilenă cu șurub.

Capul șurubului poate fi de diferite forme: slot drept, în formă de cruce, hex.

La ancora de fațadă a mărcii Tech-KREP TSX PRO slotul este realizat sub forma unei stele cu șase puncte. Diblul frontal al ancorei este fixat ferm în gaură cu rigidizări, petalele de margine nu permit ca dispozitivul să se miște în cerc. Pe tipul de diblu RDF există o placă de blocare, tipul RDR fără latură va ajuta la aprofundarea ancorei în material. Utilizarea dispozitivelor de fixare Mungo MBK S TB va crește forța de apăsare fără a deteriora baza cu un șurub de blocare cu o mașină de spălat de presă.

Structurile de fațadă în formă de disc fixează materiale termoizolante.

Dispozitivele de fixare sunt de trei tipuri:

 • cu un cui din plastic;
 • cu un cui din metal;
 • Compozit.

În dispozitivele de fixare cu un cui din plastic un pin de polimer acționează ca o tijă.Materiile prime pentru fabricarea sa sunt nylon, polistiren, plastic bazalt. Dibluri cu un cui din plastic, izolate pe baza de cărămidă goală, spumă de beton, silicat de gaz. Eficiența de fixare va rămâne, dacă lungimea diblului nu va depăși 16 cm.

Utilizarea acestui tip de dispozitive de fixare are multe avantaje:

 • Ei nu se tem de umezeală, ceea ce elimină aspectul ruginei.
 • Greutatea minimă nu suportă sarcina pe structura peretelui suport.
 • Un coeficient scăzut de conductivitate termică a materialului plastic nu permite scăderea temperaturii în punctul de atașare.
 • Produsele au un cost redus.

Designul discului cu un cui metal este durabil și fiabil. Acestea sunt folosite pentru a fixa izolația grea pe o bază densă de beton. Cuiul este din oțel, adesea suprafața este zincată sau acoperită cu un compus anticoroziv. Mărimea dispozitivului de fixare poate ajunge la 30 cm.

Tija metalică reduce proprietățile izolatoare ale izolației în locul elementelor de fixare, deoarece conduce la temperaturi scăzute. Pentru a reduce unghiile de conductivitate termică, echipați capul termic fabricat din materiale de poliamidă.Capul termic pe baza cuiului nu permite transportul adâncului rece în perete, protejează suplimentar corpul metalic împotriva ruginei.

Diblul compozit este un dispozitiv de fixare cu un miez de fibră de sticlă, dotat suplimentar cu o mașină de spălat. Partea de ancorare este de 6 - 10 cm, ceea ce vă permite să instalați elemente de fixare în orice bază. Lungimea întregii structuri poate ajunge la 60 cm, potrivită pentru orice strat de izolație. Cu ajutorul unei șaibe, diametrul clemei crește la 10 cm.

Prin cerere

Diblurile din fațadă sunt utilizate în principal pentru a monta pereții cortinei și pentru a fixa izolația peretelui. Pentru fixarea izolației utilizate conexiunile în formă de bucătărie. Ancorele de fixare a fațadelor sunt utilizate pentru fixarea coperților, parantezelor, aripilor de montare și a ghidajelor din lemn sau metal. Diblurile pentru rame sunt folosite pentru asamblarea cadrelor și a ferestrelor.

Utilizarea diferitelor tipuri de elemente de fixare depinde de materialul de bază. Diblurile cu zonă de ancorare 4 - 5 cm sunt utilizate pentru fixarea în caramida și beton. Pentru blocurile de beton și spumă, partea de ancorare este de 6-7 cm. Tija poate fi din material plastic sau metal. Atunci când montați pe o caramida goală sau o tencuială, lungimea ancorei trebuie să fie de până la 8 cm.

În dimensiune

Dimensiunile dispozitivului de fixare sunt alcătuite din toate părțile elementelor constitutive.Diametrul diblu al valorii standard este de 1 cm. Capacul de închidere al discului este de 6 cm în diametru. Când utilizați o piuliță suplimentară de prindere cu dimensiunea de 1 x 80 mm, zona de fixare va crește.

Fiecare produs are un marcaj care arată dimensiunile dispozitivului de fixare.

Lungimea dibului frontal este aleasă pe baza grosimii izolației. Dacă grosimea stratului termoizolant al peretelui este de 70 mm, atunci dimensiunea diblului trebuie să fie de 10x120 mm. Un strat de vată minerală la 19-20 cm va conține dispozitive de fixare cu dimensiunea de 10x240.

Grosimea medie a spumei de izolație sau a spumei din polistiren extrudat este de 5 cm. Sunt fixate cu dibluri în formă de bucătărie cu cui plastic de 10x100 mm sau 10x115 mm. Dimensiunea tijei va fi de 8x100 mm.

Evaluarea producătorilor

Diblurile producătorilor străini și autohtoni sunt reprezentate pe piața rusă. În ceea ce privește calitatea, producția rusă se apropie de analogii străini. Diferența dintre ele, mai presus de toate, în preț.

Un furnizor popular de dibluri pentru fațadă pe piață este o plantă din fibră de sticlă din Biysk. Producția diferă în ceea ce privește conductivitatea redusă a căldurii din cauza materialului din fibră de sticlă de producție.Gama de produse constă din elemente de fixare cu lungimi diferite, cu o zonă de ancorare de 50 și 80 mm și o secțiune transversală de 1 cm, 5 mm și 7 mm, destinate fixării oricărui izolator în baze de densitate diferită. Diametrul standard al capacului este de 6 cm.

Aproximativ un sfert din piața dispozitivelor de fixare este deținută de asociația de comerț și producție Tech-Krep. Compania produce produse cu un unghii de plastic izo, un izmir galvanizat de unghii, un cap de poliamidă rezistent la șoc izl, un unghii de oțel și o acoperire protectoare izr. Diferitele lungimi ale tijei pot fixa un strat de încălzire de la 5 cm la 24 cm. Partea de ancorare este cuprinsă între 4 și 6 cm.

Pentru fixarea izolației de până la 15 cm cu ajutorul unor elemente de fixare cu un cui din plastic. Cuiele metalice sunt folosite pentru materiale cu grosimea de până la 24 cm. Capul termic de protecție vă permite să evitați coroziunea în timpul tencuirii ulterioare a fațadei.

Sub marca comercială Termozit, diblurile frontale sunt disponibile pe piață. cu un termocolor multi-colorat pe un cui galvanizat. Capul de polietilenă de pe tija previne corodarea și punțile reci la punctul de atașare. Există modele de produse cu o bază de ancorare de la 40 la 70 mm. Lungimea structurii variază de la 95 la 300 cm.

Compania rusească ELEMENTA este specializată în producția de elemente de fixare a ancorelor de fațadă a patru mărci. Modificarea EFA-F se caracterizează prin prezența unui șurub galvanizat cu o rezistență sporită. Marcile EFA-FH și EFA-FCH au șuruburi cu un strat anticoroziv de rezistență de 6,8 și, respectiv, 8,8. Marca EFA-FA4 reprezintă produsele cu șuruburi din oțel inoxidabil.

Producătorii străini de pe piața internă sunt reprezentați de mărcile Sormat, Mungo și Fischer. Compania din Germania "Fischer" livrează diblurile frontale cu un cui, un șurub și o șaibă cu șurub hexagonal. Elementele de fixare sunt fabricate din nailon și respectă cerințele europene pentru produsele de instalare.

Producătorul finlandez Sormat produce produse cu o zonă de înaltă calitate. Acest lucru vă permite să fixați în siguranță materialul pe orice suprafață. Designul distanțier cu un șurub de 115 mm cu un hexagon în bază este destinat fixării consolelor și a consolelor.

Faimosul furnizor din Elveția este Mungo. Pe piață oferă trei soiuri de produse. Un diblu cu șurub MBR este potrivit pentru montarea pe substraturi solide din beton și cărămidă. Cu o zonă extinsă a ancorei, dispozitivele de fixare MV sunt disponibile pentru lagărele goale. Designul universal al mărcii MQL este capabil să fixeze izolarea termică pe orice bază datorită a patru pene de distribuție variate.

Cum sa alegi?

De la dispozitivele de fixare alese în mod corespunzător va depinde de rezistența instalării structurii de fațadă și a materialelor de izolație.

Alegerea unui diblu fata specific va depinde de:

 • material de bază;
 • dimensiunile și tipul de izolație termică;
 • clima din zonă;
 • altitudine.

Baza pentru fixare poate fi făcută din beton gazos, cărămidă solidă, cărămidă silicată, beton, cărămidă goală, tencuială, lemn, beton spumant. Fiecare material are o densitate proprie, care determină rezistența conexiunii. Porozitatea bazei, cu atât este mai mare lungimea zonei de ancorare a materialului de fixare cu armarea distanțierului, suplimentată cu crestături.

Grosimea distanțierului și lungimea tijei vor fi diferite de grosimea izolației. În cazul în care stratul de izolare este de 4 cm, diblul trebuie să aibă lungimea de 9 cm. Cu o grosime maximă de izolare de 24 - 25 cm, va face o tijă de 30 cm lungime. Gradul de ancorare variază de la 4 la 6 cm.

Materialele izolate artificiale ușoare din polistiren și poliuretan sunt montate cu o construcție de unghii din plastic. Vata minerală, capabilă să absoarbă și să rețină apă în structură, este fixată cu dibluri cu o tijă metalică, de preferință cu o acoperire rezistentă la coroziune și un cap termic.

Pentru a fixa în siguranță diverse materiale termoizolante pe fațada clădirilor, este necesar să selectați elemente de fixare a fațadelor în funcție de condițiile climatice din regiune. În cazul vremii frecvente, cu vânt și furtună, este necesar să se mărească lungimea părții de ancorare a dibului. Cu o greutate mare de izolație asigură o montare crescută pe metru pătrat.

Pentru construcții private de joasă înălțime, diblurile universale adecvate cu încărcătură standard. Cu un număr mai mare de podele, dispozitivele de fixare pentru fațadă ar trebui să aibă caracteristici tehnice îmbunătățite ale rezistenței structurale și rezistenței pentru extragerea din bază.

Atunci când alegeți dibluri pentru fațada valorii lor nu este o componentă decisivă. Aceasta depinde de baza materiilor prime, de dimensiunea lotului de achiziție și de indicatorii tehnici ai produsului. Prețul unei unități de produs variază de la 3 la 55 de ruble. Numărul de bucăți este determinat de zona de montare.

Pentru a cumpăra dibluri adecvate durabile în medie, puteți cheltui 300 de ruble pe 10 metri pătrați. Costul total al elementelor de fixare, comparativ cu materialele de finisare a fațadelor, este cel mai mic.

Sfaturi pentru materiale

Instalarea dibului față nu este dificilă și se poate face independent. Izolarea pereților exteriori și finisarea fațadelor ar trebui să se efectueze în condiții meteo uscate la o temperatură cuprinsă între +10 și +30 grade. Este necesar să se efectueze un număr preliminar al numărului de dibluri de fațadă. Depinde de greutatea și dimensiunea panoului de izolație, de numărul de coli de material, de zona fațadei.

Pentru diferite opțiuni de montare, se utilizează între 4 și 10 elemente de fixare pe metru pătrat. Pentru a crește gradul de presiune al materialului termoizolant pe perete, elementul de fixare este plasat la joncțiunea plăcilor.

În funcție de materialul de bază al pereților, găurile pentru diblu pot fi forate cu un burghiu sau forate cu un perforator. Diametrul și mărimea burghiului corespund diametrului zonei de ancorare și lungimii produsului. Ele lucrează cu uneltele în unghi drept, adâncind grosimea izolației și lungimea părții de ancorare din perete. Praful ar trebui eliminat din canalul de foraj.

O diblu fără o tijă este montat în orificiu. Capacul trebuie să fie în același plan ca izolatorul de căldură sau ușor îngropat. Apoi, așezați șurubul sau unghia. Tija trebuie să intre complet în partea de expansiune a dibului.

Apoi, consultați revizuirea producătorului rusesc cu dibluri frontale.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor