Decorarea exterioară modernă a caselor din beton gazos

Utilizarea pe scară largă a blocurilor de beton gazos datorită prețului accesibil, ușurinței și durabilității. Dar problemele se pot datora faptului că acest material nu arată foarte bine. Pentru a îmbunătăți situația ajută la decorarea exterioară de înaltă calitate a casei sau a altei clădiri.

Caracteristici speciale

Construcția clădirilor urbane și suburbane din părțile terminate ale producției industriale din an în an devine mai populară. Dar nu credeți că pereții exteriori ai casei de beton gazos vor afecta negativ costul total al construcției sau ar afecta calitățile sale practice. După cum arată practica, nu este deloc necesar să se realizeze un strat de finisare sau montarea unor ecrane montate care să mascheze complet o aranjare neatractivă.Desigur, toate tipurile de materiale și elemente de finisare sunt selectate ținând cont de permeabilitatea crescută a betonului gazos pentru vaporii de apă și de tendința sa de a absorbi apa.

Finisarea blocurilor din exterior, conform experților, nu necesită întotdeauna crearea unui strat încălzit.

Dacă elementele folosite sunt mai groase de 40 cm, atunci în condiții climatice normale ale Federației Ruse (cu excepția celor mai nordice regiuni), materialul în sine oferă un nivel decent de protecție termică. Având în vedere faptul că betonul gazos este achiziționat cel mai adesea pentru a economisi pe construcții, orice materiale și structuri suplimentare ar trebui să fie ieftine. Aplicarea mecanizată a amestecurilor de ipsos (dacă se decide utilizarea acestora) este foarte posibilă. În acest scop, au fost utilizate atât dispozitive industriale, cât și dispozitive improvizate.

Pro și contra

Pentru cei care doresc să economisească bani și să simplifice munca, apare o întrebare naturală - este merită să fie decojită sau nu? În multe materiale informative se poate găsi afirmația că stratul decorativ are un scop pur estetic și nu există o nevoie practică pentru acesta. Dar, de fapt, cel puțin un plus este - este necesar să tăiați betonul aerian, deoarece permite o mulțime de vapori de apă să treacă prin.În acest caz, materialul de finisare trebuie ales exact cu același nivel de permeabilitate la vapori, ceea ce limitează alegerea. Dacă încălcați aceste reguli (nu terminați betonul gazos din exterior sau faceți acoperirea incorectă), vă puteți confrunta cu o reducere bruscă a termenului de valabilitate.

cărămidă

Este imposibil să cărăm un perete de beton cu cărămidă fără a pregăti o foaie mobilă, cu grosimea de 4 cm. Această placă va asigura un spațiu tehnic de la perete la perete. În spațiul care a apărut, aerul va circula, astfel încât problema diferitelor abilități ale celor două materiale pentru a trece aburul este rezolvată automat. Înainte de a suprapune partea exterioară a casei din beton aerian privat cu zidărie, trebuie să vă asigurați că fundația poate suporta sarcina mărită. În mod ideal, un astfel de element decorativ ar trebui să fie așezat în schița de lucru.

Trebuie remarcat faptul că finisajul de cărămidă:

 • crește rezistența la apă;
 • face structura mai puternică;
 • foarte complicat în execuție;
 • merita o gramada de bani.

siding

Este posibil să înveți o casă cu șipci mult mai rapidă și mai ieftină decât să terminați cu cărămizi. O gamă largă de opțiuni pentru culoare și textura, desigur, vă va mulțumi proprietarilor casei.Blocurile de beton din beton pot fi acoperite complet din pătrunderea apei, de asemenea, un astfel de finisaj este foarte durabil și nu este supus arderii. Siding nu creează o sarcină semnificativă pe fundație și este rezistentă la acțiunea radiațiilor ultraviolete. Grijă pentru el, să mențină suprafața în stare bună este ușor.

Puteți auzi adesea că siding nu tolerează daune mecanice. Dar acest lucru nu este prea important, deoarece este posibilă înlocuirea rapidă și ușoară a blocurilor afectate cu cele complet noi. Având în vedere puterea relativ scăzută, merită luată acoperirea cu o marjă. Și chiar dacă întreaga instalație a mers bine, nu trebuie să vă grăbiți să trimiteți acest stoc în coșul de gunoi. Este posibil ca în câteva luni sau ani să se găsească foi de siding cu aceeași culoare nu va funcționa.

Fatade ventilate

Fatade cu degajare de ventilație interioară sunt excelente pentru finisarea caselor din beton aerat. Dacă sunt realizate în strictă conformitate cu reglementările tehnice, va fi posibil să se asigure atât aspectul frumos, cât și protecția fiabilă a materialului de bază de vreme. Viteza de încălzire a interiorului va crește, energia termică va fi distribuită mai uniform prin ele. În consecință, costul resurselor de încălzire va fi mai mic.Fațadele ventilate pe betonul gazos pot fi izolate numai cu materiale permeabile la vapori.

  În plus față de vata minerală, trebuie să plasați o membrană care să protejeze împotriva umezelii, care trebuie să treacă și abur. Această soluție va asigura îndepărtarea în timp util a condensului în exterior. Este imposibil să se folosească polistiren expandat pentru încălzire, deoarece va împiedica evacuarea vaporilor de apă și foarte curând peretele va începe să se deterioreze. Utilizarea tehnologiei ventilate a fațadelor, împreună cu o protecție termică îmbunătățită, va atenua zgomotul de pe stradă. Dar această metodă este inacceptabilă în apropierea corpurilor de apă sau în zonele unde se precipită mult precipitații.

  Suprafața ventilată schimbă imediat aspectul clădirii. Este capabil să fie modificat în conformitate cu orice abordare aleasă de proiectare. Fațada poate dura până la 70 de ani, iar lipsa lucrărilor "umede" permite instalarea indiferent de condițiile meteorologice. Lucrul ar trebui început numai după finalizarea tuturor lucrărilor interioare, contribuind la creșterea concentrației de umiditate.

   Pentru fixarea unei fatade ventilate la utilizarea betonului:

   • cu dibluri de fixare cu arc;
   • diblu-unghii nailon scop universal;
   • ancore chimice;
   • ancore de tip mecanic.

   țiglă

   Cu care se confruntă gazoblokov clincher nu mai rău decât alte finisaje. Se impinge treptat în fundație zidăria. Este important de observat că pur și simplu aplicarea clincherului (lipirea pe perete) nu va face nimic. Aerul din beton în câteva săptămâni va usca amestecul adeziv, oricare ar fi acesta, iar după aceea țiglă va începe să se prăbușească la sol. Acest lucru nu ar trebui să fie permis.

   Stratul inițial este aplicat cu armare cu o plasă din metal sau din fibră de sticlă. Apoi trebuie să puneți un strat suplimentar suplimentar de ipsos și să-l nivelați. Numai dupa uscarea completa a intregului tencuiu se poate monta placa. Pentru a face acest lucru, folosiți rezistente la soiuri de răceală și umiditate de adeziv, creați o cusătura mare între plăci. Dimensiunea minimă a spațiului este ¼ din suprafața elementului de placare.

   Amortizarea intermediară cu dibluri din oțel sau plastic va ajuta la îmbunătățirea legăturii dintre plăcile de beton și plăcile ceramice. Poate fi înlocuit cu unghii obișnuite sau cu șuruburi inoxidabile. În toate cele patru cazuri, este necesar să se conducă elemente de fixare în zidărie și să se mascheze în cusăturile dintre părțile masivului clincher.Experții cred că trebuie să faceți 4 sau 5 puncte de atașare pe 1 pătrat. m. Apoi, cu care se confruntă va păstra în mod fiabil și nu se va prăbuși prematur.

   ghips

   Stratul de tencuială poate fi creat nu numai ca bază pentru o fațadă ventilată sau plăci de clincher. Cu o selecție corectă a amestecului și performanța competentă a muncii, ea va deveni ea însăși o decizie atractivă de proiectare. Se recomandă utilizarea numai a tencuielilor de fațadă specializate. Când lucrați cu compuși acrilici, puteți conta pe conservarea pe termen lung a calităților utile, dar ar trebui să fiți atenți la foc deschis (materialul se poate aprinde cu ușurință).

   Absorbind puțină apă și tencuială siliconică relativ ieftină prezintă o varietate largă de texturi, dar o gamă de culori proastă. Nu ar trebui să fie utilizat acolo unde o cantitate semnificativă de praf și murdărie va cădea pe pereți. Compoziția de gips se usucă rapid și nu este supusă contracției, iar pentru decorare este suficient doar un strat. Dar trebuie să ținem cont de un nivel scăzut de permeabilitate a vaporilor și de o înmuiere accelerată sub acțiunea precipitațiilor.În plus, suprafața gipsului este adesea colorată, va trebui imediat pictată - pur și simplu nu există altă cale de luptă.

   pictură

   Dar o dată în această versiune este încă necesar să pictezi peretele din beton gazos - este logic să te uiți la utilizarea vopselei. Vopselele și lacurile de acest tip sunt împărțite în două grupe: unele conțin fibre de întărire și conferă textura, în timp ce altele formează o ușurare atractivă. Ambele tipuri de amestecuri de coloranți pot fi aplicate pe blocurile de beton aerat cu un cilindru simplu fără manipulări suplimentare. Stratul creat are o finisare mată, a cărei tonalizare este ușor de corectat prin adăugarea schemelor de culori. Materialele de vopsea pentru betonul gazos sunt garantate să funcționeze timp de cel puțin 7 ani și vor absorbi puțin apă.

   Această soluție elimină apariția fisurilor și nu dezvoltator utilizând un solvent organic pe bază de apă pentru a preveni apariția mirosurilor neplăcute. Înainte de a aplica materiale de vopsea, este necesară îndepărtarea întregii praf și netezirea defectelor minore cu ajutorul unui răzuitor. Vopsirea se face fie imediat, fie pe chitul fațadei (în funcție de complexitatea situației).

   Criterii de selecție

   Așa cum este deja clar, decorarea exterioară a pereților din beton gazos poate fi făcută folosind o varietate de tehnologii. Dar producătorii fiecărui strat de acoperire încearcă să atragă atenția consumatorilor, spunându-le că au cele mai bune și mai fiabile, că soluția lor este ideală pentru blocurile de gaz.

   Este categoric inacceptabil să se folosească în finisare:

   • nisip și tencuială din beton;
   • spuma de plastic;
   • polistiren spumă;
   • care acoperă filmul care formează vopsele.

   Șuruburile negre simple pentru atașarea plăcilor sub fațada ventilată nu ar trebui utilizate. Diblu-unghiile s-au dovedit mai bune în practică. Ele nu formează punți reci și nu sunt supuse efectelor dăunătoare ale umidității condensate. Pasul de instalare este redus la 0,4 m - aceasta face posibilă distribuirea mai uniformă a sarcinii de șoc eolian. Dacă se decide finisarea peretelui din beton aerat cu cărămizi, va fi necesar să se prevadă canale în partea inferioară a zidăriei, precum și să se aibă grijă de închiderea lor cu grătare.

   Pentru informații: o cărămidă este mai rău decât alte opțiuni, deoarece utilizarea acesteia creează o încărcătură crescută pe fundație.

   Chiar dacă zidaria trece în ½ cărămidă, ea creează încă o masă semnificativă. De asemenea, trebuie să aveți grijă de conexiunile flexibile dintre zidurile principale și cele exterioare. În concluzie, putem concluziona cu încredere că utilizarea unei fațade ventilate oferă cele mai bune rezultate. Doar această tehnologie garantează atât frumusețea exterioară cât și rezistența la intemperii.

   Exemple și opțiuni de succes

     Acesta este cel care "tortul" peretelui din beton gazos, decorat cu cărămizi, arată. Lucrarea este încă în desfășurare, dar tocmai din acest motiv se poate vedea construcția "în secțiune", așa cum este aranjată.

     Aspectul tencuielii de silicat se dovedește a fi la fel de bun - și nici nu scot spațiul prețios.

     Această fotografie arată cât de elegantă și atractivă poate fi o faianță clincher dacă a fost luată în mod corespunzător.

     Obțineți o idee despre structura internă a fațadei ventilate pe beton aerat va ajuta această schemă.

     Pereții de bloc cu pereți de gaz cu panouri de fațadă, fără panouri, cu un dobornik realizat în mod automat în următoarea imagine video.

     Comentarii
      autor
     Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

     Sala de intrare

     Camera de zi

     dormitor