Mozaic din plăci de porțelan în interior

Ceramica granit mozaic este un material foarte popular pentru decoratiuni interioare. Este folosit în diferite tipuri de încăperi și aduce întotdeauna originalitate și frumusețe atmosferei. Magazinele de construcții moderne oferă multe varietăți de plăci din acest material. Prin urmare, este important să cunoașteți în prealabil toate caracteristicile gresiei din porțelan și nuanțele utilizării sale.

Punctele tari și punctele slabe

Dintre toate caracteristicile mozaicului de granit ceramic, puteți găsi atât calități pozitive, cât și negative ale materialului.

Evidențiem principalele avantaje ale produselor din porțelan.

 • Protecția mediului. Materialul de origine naturală nu dăunează sănătății. Nu conține componente dăunătoare și este complet sigur pentru utilizare.
 • Rezistența la umiditate.Astfel de acoperiri nu absorb lichidul și nu se deteriorează la contactul cu apa.
 • Porțelanul din mozaic are o rezistență ridicată. Materialul rezistă efectelor mecanice.
 • Mozaicul poate rezista schimbărilor de temperatură. Cu diferite schimbări climatice, țigla nu își pierde aspectul prezentabil.

Un avantaj important este originalitatea stratului de acoperire. Comparativ cu plăcile standard, acest furnir pare neobișnuit. De multe ori devine un accent în interiorul diferitelor camere.

 • Mozaicul ajută deseori la zonare. Datorită acestei tehnici se disting zone specifice ale camerei.
 • Porțelanul porțelan din mozaic vă ajută să creați un design exclusivist. Cu ajutorul acestor plăci pe suprafețe sunt prevăzute desene pe proiecte individuale.
 • Materialul este potrivit pentru suprafețe de diferite forme. Cu această acoperire puteți aranja nu numai un plan plat, dar și suprafețe convexe-concave.
 • Tigla similara este capabila sa mascheze toate erorile unei baze. Detaliile mici, situate aproape unul de celălalt, ascund perfect deficiențele,și cu ajutorul jocului de culoare, puteți ascunde defecte pe suprafețe orizontale și verticale.
 • O gamă largă de indicatori ai abraziunii. Gama de plăci este potrivită atât pentru pereți, cât și pentru podea. Ca o acoperire de pardoseală, care are adesea o permeabilitate ridicată, se utilizează un material cu indicatori de la 2 la 5. Pentru pereți, puteți alege un material puțin mai predispus la abraziune.
 • Acoperirea nu este alunecoasă. În ciuda faptului că majoritatea modelelor de gresie de porțelan din mozaic sunt disponibile în variante lucioase, acest material nu alunecă datorită prezenței cusăturilor care se află adesea între detaliile mozaicului. Groutul care le umple îmbunătățește aderența la suprafață.
 • Materialul este oarecum universal. Este potrivit pentru finisarea atât a spațiilor rezidențiale, cât și a celor publice, în lista cărora sunt incluse piscine, monumente, stații de metrou și locuri publice cu o mulțime mare de persoane.

În plus față de calitățile pozitive, mai multe caracteristici negative sunt, de asemenea, inerente în gresie din porțelan.

 • În primul rând, utilizatorii se concentrează pe complexitatea instalării. O astfel de acoperire, de regulă, este aplicată de foarte mult timp, mai ales dacă utilizatorii nu au experiență în realizarea unei astfel de căptușeli.Prin urmare, este nevoie de costuri suplimentare pentru serviciile de terasiere profesionale.
 • Prețul unor produse este foarte ridicat în comparație cu prețurile altor tipuri de materiale. Dar rețineți că chiar și costul ridicat al mozaicului din unele firme este justificat de calitatea înaltă și de numeroase alte avantaje ale materialului.

tipuri

Pentru a nu se pierde în diversitatea produselor din ceramică din porțelan, este necesar să se cunoască în prealabil diferite modalități de clasificare a acestor produse.

Primul atribut se referă la textura suprafeței. Aceste tipuri de textura se disting:

 • Modelele glazurate au o textura lucioasă și sunt perfecte pentru camere cu umiditate ridicată, cum ar fi o baie și o piscină.
 • În alte încăperi se folosește mozaic neglijat, care oferă confort suplimentar camerelor.
 • Mozaicul de satinat nu are o strălucire pronunțată în textura sa, dar această acoperire este aproape lipsită de alunecare.
 • Mozaicul structurat este utilizat ca acoperire exclusivă. Este de obicei o combinație de mai multe texturi.Printre aceste produse se numără varietăți de mozaic de epocă, pe suprafața cărora sunt făcute special fisuri, chipsuri și alte urme de efecte mecanice.
 • Pentru a crea efectul de acoperire volumetrică, designerii folosesc un tip de relief de plăci de granit ceramic. Asemenea aspect neobișnuit poate schimba optic zona unei încăperi.

O caracteristică importantă a clasificării produselor este caracteristica de proiectare a fiecărui produs.

 • Produsele ceramice sub mozaic, metoda de așezare care este similară cu modelarea modelelor obișnuite de gresie. Acest material este potrivit numai pentru finisarea suprafețelor netede.
 • Uneori, ca o fixare a elementelor mozaicului, este utilizată o rețea, care este un cadru special din hârtie sau alte materiale. Fiecare pătrat al plăcii este fixat pe ea, iar toate elementele în detrimentul grilei reprezintă un întreg.
 • Pentru a crea compoziții deosebit de complexe, elementele panoului sunt prevăzute singure. O astfel de muncă este mai intensă pentru muncă, dar cu utilizarea unei astfel de tehnologii se pot obține adevărate capodopere.

La împărțirea gresiei din porțelan în soiuri, este necesar să se țină seama de astfel de criterii ca material.

Diferite componente sunt folosite ca materii prime.

 • plastic - una dintre cele mai noi soiuri de dale. Adesea, elementele din astfel de materiale reciclate acționează ca o componentă importantă și originală a structurilor mozaicului.
 • sticlăTratamentul termic este foarte popular pentru crearea de acoperiri neobișnuite. În plus, acest material este foarte rezistent la diferite tipuri de influențe, inclusiv substanțe chimice și alcalii.
 • Piatra naturala arata foarte elegant si solid. În plus, este foarte durabilă și, datorită acestui fapt, o astfel de căptușeală poate fi văzută ca acoperitoare de podea.
 • În încăperi cu niveluri scăzute de umiditate, pot fi inserate structuri mozaic secțiuni metalice. Asemenea elemente au adesea un rol de accent.
 • ceramică - un tip foarte interesant de material, care este prezentat în diferite variante ca o componentă a unui panou de mozaic. În plus, un astfel de material poate fi achiziționat la un preț rezonabil.

În funcție de caracteristicile designului de culoare, există mai multe tipuri de mozaic de granit ceramic.

 • Produse glazurate monofonice, fiecare element al căruia este uniform vopsit într - o singură culoare.
 • Suprafețele modelate sugerează prezența unui model specific pe fiecare parte, dar ele par a fi cele mai avantajoase în combinație cu modele monocromatice.
 • Pentru mozaicul mat, culoarea gradientului este obișnuită, ceea ce reprezintă o tranziție lină de la o tonă la alta. Un astfel de design poate fi încorporat într-o combinație diferită de nuanțe.
 • Produsele de mozaic de porțelan din gresie pot imita materiale naturale, cum ar fi piatra sau lemnul. Suprafața plăcii este foarte neobișnuită și este potrivită pentru multe stiluri în care accentul se pune pe utilizarea materialelor naturale.

ouătoare

Procesul de auto-căptușire a suprafeței nu este la fel de dificil cum ar părea la prima vedere.

Pentru a le pune în aplicare, trebuie să stocați numărul necesar de instrumente și materiale.

 • Spatule de trei tipuri: cu crestături, cauciuc și neted;
 • Chitul. Această componentă este selectată pe baza culorii stratului de acoperire. Unii oameni preferă să facă cusături în contrast cu tonul mozaicului, dar în majoritatea cazurilor folosesc o culoare similară. Rășinile epoxidice trebuie să stea la baza materialului de injecție, deoarece substanța standard de ciment conține nisip care poate deteriora materialul;

Poate fi selectată compoziția adezivă poliuretanică, siliconică sau bicomponentă ca o componentă pentru lipire.

Etapa pregătitoare

O procedură importantă este de a pregăti baza pentru acoperirea cu mozaic. Întregul punct al tratamentului de suprafață vizează creșterea aderenței ulterioare a gresiei din porțelan la bază.

Mai întâi de toate, ar trebui să scăpați de diverse jetoane și crăpături, dând suprafeței de bază o uniformitate.

Este important să nu exagerați, deoarece dacă suprafața este prea netedă, nivelul de aderență va scădea. Cel mai bine este să spargeți baza. Asigurați-vă că nu există urme de grăsime, rugină și alte contaminanți pe pereți sau pe podea, deoarece pot întrerupe semnificativ funcția adezivului. După ce aveți nevoie de suprafață cu grijă.

Stadiul principal

Dacă instalați modulele terminate, este necesar să faceți planul bazei.

 • Apoi, trebuie să pregătiți adezivul, pe baza instrucțiunilor, care, de regulă, se află pe ambalajul compoziției. Cel mai bine este să pregătiți soluția în părți deoarece îngheață rapid.
 • Folosind o spatula neteda, adezivul se aplica pe suprafata.Acestea nu ar trebui să acopere imediat o zonă mare, maxim admisibil este de 9 coli.
 • După ce adezivul este egalat cu o mistrie îndoită.
 • Elementul din ceramică din porțelan este presat la compoziția adezivului, trebuie de asemenea să fie netezit cu ajutorul unei spatule din cauciuc. Dacă utilizați un produs cu o plasă de bază, plasa trebuie să se scufunde ușor în adeziv.
 • Fiți atenți la lățimea cusăturilor. Dacă utilizați zidărie modulară, atunci toate cusăturile trebuie să aibă aceeași grosime. Dar daca executati fata, aplicand fiecare element separat, atunci diferenta de grosime a rosturilor este admisa in functie de caracteristicile desenului.
 • După trei zile, îndepărtați adezivul în exces cu o vată de bumbac înmuiată în alcool etilic.
 • După aceea, se execută îmbinarea, în timpul căreia se aplică o fugă cu o spatulă din cauciuc, excesul este imediat îndepărtat cu o cârpă umezită cu apă. După ce mortarul se întărește, mozaicul se freacă cu o cârpă uscată.

Exemple în interior

 • Un tip special de artă care este utilizat pentru designul interior este crearea unui model pe suprafața plăcilor de granit ceramic. Alternând într-un mod special, componentele mozaicului pot crea un panou întreg.
 • În unele stiluri interioare, o combinație de elemente mat și lucios este permisă atunci când se creează pardoseală din mozaic.
 • Cu ajutorul porțelanului mozaic, puteți decora eficient un element, cum ar fi un șorț în bucătărie.

Vedeți mozaicul în designul interior de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor