Alegerea lenjeriei de pat în stilul "Provence"

Stilul francez și-a găsit manifestarea în seturi de lenjerie de pat. Lenjeria de pat în stilul Provence - acest lucru este natural, combinat cu eleganța și originalitatea, poate oferi confortul și comoditatea dorită în orice dormitor.

Caracteristici speciale

Această tendință, provenind din micile sate din Franța, a câștigat mare faimă în alte țări. Iată relația dintre țesăturile naturale și culorile pastelate. După ce și-a găsit folosința într-o casă de țară sau în apartamente oraș, oferă un sentiment de apropiere de natură. Provence este potrivit pentru acei oameni care apreciază o odihnă și o liniște confortabilă. Pentru Provence caracterizată prin următoarele caracteristici:

 • tonuri de culori slabe;
 • decorul este reprezentat de ornamente florale;
 • materie naturală fără aditivi sintetici;
 • obiecte de interior interioare.

Subtilitățile stilului Provence sunt prezentate în culori pastelate, în armonie cu designul întregii camere.

Din modele, cu excepția florilor, pot fi: mazăre, celulă, benzi. Arătați frumos imagini de copaci sau de păsări ciudate.

Utilizați această direcție

Patul, decorat în stilul Provence, este subiectul principal al dormitorului. Patul poate fi din lemn sau forjat. Interiorul este completat de tapet cu modele florale, mobilier deschis, iluminat excelent și o varietate de materiale.

Culorile sunt camuflate, ca și cum ar fi ușor decolorate, acesta este principalul lucru în acest stil. O altă trăsătură importantă este chestiunea utilizată pentru proiectarea patului. Colibă ​​folosită, multe perne, o pătură mare.

Funcții de selecție

  La alegerea lenjeriei, calitatea țesăturilor și culorile lor joacă un rol important. Materia este de obicei naturală, iar culorile pot fi orice, chiar alb.

  Cele mai multe tipuri de tesatura în proiectarea dormitorului în stilul Provence, cu atât mai bine. Acest lucru se aplică diferitelor capace pe mobilier tapițat, perdele și seturi de lenjerie.Flăcările și volanele agățate de podea sunt binevenite, pot fi făcute din același material ca și patul principal, dar pot diferi în ceea ce privește compoziția și culorile.

  Nu contează ce fel de ele sunt, indiferent dacă sunt adunate sau chiar absolut, ele încă adaugă un chic special pentru lenjerie.

  Tipuri de elemente de fixare

  Există clame simple, discrete de perne și capace de duvet, în timp ce acestea sunt de obicei durabile. Acestea includ butoane și panglici.

  Un set de lenjerie poate combina diverse tipuri de ornamente. Fiecare dintre perne poate fi încadrată în felul său propriu, dar culorile ar trebui să fie compatibile. De asemenea, ca opțiune, o combinație de culori este utilizată într-un singur subiect. De exemplu, o pernă poate fi făcută într-o bandă turcoază și albă, iar cealaltă poate avea un model alb pe un fundal turcoaz.

  Combinația dintre unele culori

  Relația dintre nuanțe nu ar trebui să fie foarte fantezistă:

  • culoarea albă este combinată cu roz;
  • albastru - cu gama verde pal;
  • crema combină cu bej sau maro pal.

  Combinația dintre culorile albe și cele reci va face din punct de vedere vizual o cameră mică mai spațioasă, deși prezența unor bibelouri grele și voluminoase, dimpotrivă, diminuează dimensiunea sa.

  Va fi interesant de proiectat în tehnica de mozaic sau mozaic. Subiectele de somn, care sunt făcute în această tehnică, nu par plictisitoare nimănui. Modelele florale pe fundal muted sunt diluate cu manecute din același material sau similare în aparență.

  Lenjerie albă din stil Provence. Aici, simplitatea și sofisticarea interconectate. Coperți pentru perne pot fi adăugate cu manșete de aceeași culoare.

  Voalul, de asemenea alb, ar trebui să fie mare, iar volanele sale uriașe se duc la podea. Culoarea albă este universală și este combinată cu aproape toate nuanțele folosite în stilul provensal.

  Modele de broderie și dantelă

  Seturile de broderie sunt simbolul sofisticării. Pentru broderie se pot folosi fire de diferite culori sau alb.

  Poate fi:

  • monogramă;
  • modele de flori;
  • elementele naturii, brodate cu o cruce;
  • broderie cu tehnica richelieu, care arată excelent pe așternut.

  Setul poate fi decorat suplimentar cu dantelă, ceea ce îi va da un aspect de epocă. Broderia poate fi făcută pe o mașină specială sau manuală.

  Richelieu

  Este o broderie realizată cu fire albe pe o cârpă albă, dar uneori se poate face cu fire colorate. Se face fie manual, fie cu ajutorul unei mașini de brodat. Folosite motive florale.

  dantelă

  Pentru stilul de provence aplică nuanțe naturale dantelă. Acesta este un fel de adăugare a decorului și poate fi folosit pe fețe de pernă sau de-a lungul marginilor lenjeriei de pat.

  La început, dantele au fost țesute manual, apoi a apărut un dantelă de mașină mai târziu. Pentru decoratiuni interioare, a fost folosit in Franta si a devenit parte integranta a stilului Provence.

  Lenjerie de pat

  Lenjeria asta poate părea prea simplă. Dar aici stilul și comoditatea vin împreună.

  Combinația de in, cu culoarea albastră sau gri, va învia orice cameră făcută în stilul Provence.

  Pătura

  Când faceți o cameră în stilul Provence, cu excepția lenjeriei de pat, nu ultimul loc este ocupat de lenjerie de pat. Ele pot combina naturalitatea și originalitatea. Se întâmplă monofonic sau constă din materie de mai multe nuanțe. Ele conțin adesea elemente decorative, bibelouri, dantele și broderii. Pătură trebuie să fie foarte mare și să acopere întregul pat.

  Lenjerie de pat în stilul Provence - aceasta este sensibilitatea și confortul necesar pentru o vacanță, dar totuși este o opțiune excelentă pentru natura romantică și cunoscători de naturalitate în produsele din jur.

  Un astfel de stil ar fi cel mai bun mod de a amenaja dormitoare într-o casă individuală, deoarece în astfel de case există mult mai mult spațiu și lumină naturală decât într-un apartament oraș.

  Cum să coaseți lenjeria de pat, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor