Paturi Ranfors: caracteristici și sfaturi pentru utilizare

 Paturi Ranfors: caracteristici și sfaturi pentru utilizare

Materialul numit "ranfors" este cunoscut recent în viața de zi cu zi, dar lenjeria de pat nu mai este o noutate pe piața textilă. Tesatura este mai bine cunoscută sub numele de densitate egală calico, dar o depășește foarte mult în ceea ce privește caracteristicile de calitate.

Care este materialul?

Seamstresses și producătorii de kituri de somn textile, de asemenea, know ranfors ca maxiforce sau cottonforce. Toate acestea reprezintă un material din bumbac natural, distins prin durabilitate ridicată și practică extraordinară.

În principiu, desemnarea ranforilor poate fi găsită pe etichetele de așternut importate. Materialul este ideal pentru utilizare în această versiune., deoarece este un model îngust, dens și de lungă durată. Toate aceste avantaje ale ranforselor sunt similare cu calico gros care este mai familiar. Dar nu este o chestiune identică, ci o versiune îmbunătățită.

Ranfors se distinge printr-un fir mai subțire și mai răsucite în țesut și o densitate crescută. Datorită acestor calități, prețul materialului este ușor mai mare decât pe omologii mai puțin durabili. În practică, acest lucru este pe deplin justificat în timpul funcționării lenjeriei de pat. Toate componentele kitului păstrează pentru o lungă perioadă de timp softness, smoothness and color original.

Conform standardelor internaționale, un centimetru de ranfori ar trebui să aibă 50-60 fire. Dacă comparăm acest indicator cu un calico, atunci densitatea acestuia este de 42 de fire per 1 cm. În plus, firele din armă sunt răsucite mai puternic, ceea ce asigură o rezistență mai mare la uzură.

Este util să se știe că producătorilor nu li se interzice, conform cerințelor tehnice, să adauge un anumit procent de poliester la fibrele naturale de ranfors (în proporție de 80% bumbac la 20% poliester). De regulă, acest lucru trebuie indicat pe eticheta produsului finit. Atunci când alegeți o lenjerie trebuie să acordați mai întâi atenție compoziției țesăturii.

Coloranții persistenți pot fi aplicați pe ranfors, precum și pe orice țesătură de bumbac. Această oportunitate este utilizată de producătorii de lenjerie de pat, creând o varietate de modele care combină diferite nuanțe, modele și modele. Nu este nevoie să vă temeți că un set luminos și frumos va dispărea în mod evident în timp.

demnitate

Lista caracteristicilor pozitive ale ranforsului surprinde plăcut și dispune de achiziționarea de lenjerie cusută din această țesătură. Cu atât de multe avantaje lipsa surprinzător de completă a deficiențelor în material. Seturile de paturi de modificări îmbunătățite calico sunt diferite:

 • rezistența și rezistența la rupere;
 • rezistent la uzură, care este ideal pentru utilizarea activă zilnică;
 • durata de conservare a aspectului atractiv original;
 • capacitatea de a rezista la peste 300 de cicluri de spălare în modul automat;
 • senzații tactile ușoare și plăcute în contact cu corpul;
 • netezirea suprafetei si rezistenta minima la abraziune;
 • higroscopicitate: țesătura are o caracteristică pentru a absorbi umiditatea într-o cantitate egală cu 1/5 din greutatea proprie, în timp ce se usucă instantaneu, fără a lăsa nici o șansă de umezeală și disconfort într-un vis;
 • termoreglarea - o calitate importantă a țesăturii, care servește ca lenjerie de pat pentru întreaga noapte în diferite sezoane;
 • permeabilitatea aerului, cu o densitate crescută de țesere, fibrele naturale au o capacitate excelentă de a trece prin aer;
 • capacitatea de a nu acumula praf și electricitate statică în fibre;
 • hipoalergenic, potrivit pentru contactul prelungit cu pielea sensibilă;
 • rezistența la culoare, țesătura nu este supusă la pierderea culorii prin mișcare și ardere;
 • cerințe minime de întreținere;
 • ușurința de spălare, nu este nevoie de călcat;
 • disponibilitate la vânzare și costuri reduse în comparație cu truse de satin de o calitate similară.

Datorită compoziției sale naturale unice, miezului crescut și a netezimii pronunțate, țesătura este ideală pentru coaserea tuturor tipurilor de seturi de dormit - unu și jumătate, euro, dublu și pentru cei mai mici consumatori.

îngrijire

Nu sunt necesare măsuri speciale de îngrijire pentru șanțuri.

 • Materia este ușor de spălat și de fier, dacă este necesar. În procesul de utilizare activă a web-ului, nu există nici o pierdere a caracteristicilor de calitate inițiale și un aspect prezentabil.
 • Pânza de bumbac este rezistentă la tratamentul termic în timpul spălării și călcării. Fierul foarte fierbinte nu va deteriora materialul gros. Dar este de dorit să firați pânza în modul de umidificare cu aburi sau ușor umedă.
 • Trebuie reținut faptul că uscarea prelungită a kitului în soare directă este nedorită. Materia poate obține stralucirea și își pierde forța originală.
 • În general, este un kit ideal pentru utilizarea în dormitoarele de casă, tabere pentru copii, sanatorii, pensiuni și hoteluri.

Sfaturi de selecție și recenzii

În timpul funcționării, lenjeria de pat din ranfori nu este inferioară calico și satin. Somnul în ele este confortabil și plăcut în orice moment. Proprietățile termice ale țesăturii vă permit să o așezați pe pat în căldură și în timpul sezonului de încălzire. În orice caz, se arată din cele mai bune părți. Seturile de ranfors sunt cel mai adesea achiziționate pentru cadouripe măsură ce designul luminos și atractiv dispune de achiziție. Cu un astfel de cadou practic, este potrivit să apară într-o aniversare sau orice alt eveniment de prieteni apropiați sau colegi. Nici un cuplu căsătorit sau o singură persoană, care apreciază foarte mult confortul, va refuza de la lenjerie de calitate.

Iubitorii de un pic mai mult pentru a înmuia în pat sărbătoresc neteda extraordinară a acestor haine. Alunecarea perfectă împiedică frecare pe material și aspectul neplăcut la atingerea și aspectul peletelor.

În colecțiile de lenjerie de pat ale unor producători renumiți va fi cu siguranță un set pentru fiecare gust. și spațiul interior și spațiul hotelier. La cumpărare, consumatorii cu experiență sunt sfătuiți să acorde atenție etichetelor de pe kituri. Lenjeria de calitate conține întotdeauna etichete cu informații despre producător, compoziția, recomandări pentru depozitare, îngrijire și certificări de calitate a produsului. Mai ales dacă intenționați să folosiți lenjeria de corp în grădiniță sau în facilitățile pentru copii.

Există mulți care doresc nu numai să cumpere, ci și să falsifice ranforzii populare. În magazinele subterane, producătorii lipsiți de scrupule, sub masca lenjeriei de pat, produc produse de calitate inferioară. De regulă, etichetele de pe aceste seturi nu conțin informațiile necesare sau sunt complet absente. Plăcile false de duș, fețele de pernă și foile își pierd rapid aspectul original colorat. În căldura materiei nu absoarbe umezeala emisă de piele, provocând erupții ale scutecului, iritații și disconfort.În sezonul rece pentru a dormi pe un fals ieftin al ranfors este nu mai puțin neplăcut decât în ​​timpul verii.

Distingerea unei copii din original este ușor pentru preț și o examinare preliminară a materialului. Este foarte vizibil în lumina că densitatea sa este mult mai mică decât ar trebui să fie. Și, mai degrabă, neteda este doar vizuală, provocată de strălucirea imaginară a pânzei, care asigură prezența unui procent mare de sintetice în compoziție. Ar trebui să vă abțineți de la o astfel de achiziție. Acest kit nu vă poate oferi decât frustrare.

Refacerea naturală este o opțiune economică și practică pentru confecționarea lenjeriei de pat, comparabilă în calitate de satin scump. Produsul de la ranfors este inferior satinului doar în preț. Ce nu-i pot plăcea hostess raționale și antreprenori prudenți.

Cu privire la modul de a alege așternut de la ranfors, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor