Rafturi pentru încălțăminte pe hol: elegant și funcțional

Ordinea și curățenia în hol nu vor înceta niciodată să fie relevante pentru fiecare amantă de bună credință. Adesea principala "durere de cap" este problema depozitării convenabile a pantofilor. În cele mai multe cazuri, cea mai bună soluție la această problemă este instalarea unui raft special pentru astfel de lucruri pe hol, însă alegerea acestuia ar trebui să țină cont atât de avantajele sale, cât și de posibilele dezavantaje.

Avantaje și dezavantaje

Avantajul principal și indiscutabil al raftului pentru încălțăminte este comanda care apare pe hol cu ​​achiziționarea acestui produs. Problema pantofilor și a pantofilor împrăștiate în locuri diferite dispare odată cu apariția unui loc special rezervat lucrurilor. Împreună cu confuzia, problema contaminării frecvente a podelei și pereților este aproape complet eliminată, deoarece tălpile și tocurile pot acum doar să pată pe raft.

În plus, un spațiu organizat în mod rezonabil pentru a stoca pantofii construiește în mod armonios spațiu în hol. Există un loc pentru acces ușor și dezbrăcări confortabile. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care primesc adesea oaspeți sau au o familie mare.

Pentru cei care se bucură de alegerea zilnică a unei imagini noi și conțin o adevărată colecție de pantofi de sezon, raftul pentru depozitare este într-adevăr o parte indispensabilă. Faceți o alegere bună de pantofi în haos în hol este pur și simplu imposibil.

Principalul dezavantaj al acestui tip de mobilier este reducerea spațiului liber pe coridor. Cu cât raftul este mai mare, cu atât mai mult ocupă spațiu. Un alt dezavantaj important îl reprezintă reducerea securității în cameră. Un model fără succes poate deveni un obstacol în cale și provoacă vătămări (mai ales la copiii mici care se mișcă foarte mult și sunt de multe ori lipsiți de atenție). Cu toate acestea, este important de subliniat faptul că, cu o locație bine gândită a cutiei de pantofi, riscul de rănire este redus la minim.

Printre noile sarcini care vor apărea în hostess cu achiziționarea de rafturi pentru încălțăminte - menținerea curățeniei și curățenia produsului în sine.Uneori, pentru a spăla un astfel de raft nu este foarte convenabil și necesită o rearanjare în hol. De exemplu, un raft deschis metalic va trebui să fie în mod periodic complet mutat din loc, pentru a curăța corespunzător podeaua sub el și, uneori, să îl elibereze de pe pantof pentru a șterge componentele acestuia. Cu toate acestea, pentru a numi acest lucru, un minus serios al încălțămintei este posibil numai cu o mare exagerare.

Pentru a evita reclamațiile pe care le poate provoca mobilierul achiziționat, ar trebui să abordați cu atenție alegerea acestuia, studiind în detaliu toate posibilele oferte ale pieței moderne.

tipuri

Unul dintre tipurile populare de rafturi pentru pantofi poate fi numit model deschis. Acest design este ideal pentru coridoarele mici, presupunând că depozitarea îmbrăcămintei și a încălțămintei va fi plasată pe același perete al holului. Cu o înălțime mică, un raft deschis pentru pantofi poate avea o suprafață suficient de spațioasă pentru depozitare, deoarece dimensiunile sale variază în funcție de model. Prin urmare, luând spațiu sub cârlige pentru haine și rafturi pentru accesorii, un suport deschis, pe de o parte, va asigura stocarea tuturor lucrurilor într-o parte a holului, iar pe de altă parte - nu va fi vizibil și nu va lua prea mult din spațiul locuințelor deja modeste.

O altă opțiune pentru plasarea acestui tip de raft este instalarea directă în dulap. Este de remarcat faptul că o astfel de soluție are loc atunci când se respectă anumite standarde de igienă: dacă nu se realizează o singură suprafață (așa cum se întâmplă adesea în cazul produselor din metal), sub raft trebuie plasată o tavă sau un film de protecție. În acest fel, murdăria de la tălpi ale încălțămintei va fi împiedicată să intre pe suprafața inferioară a dulapului.

Pentru cei care apreciază în special stilul uniform al holului, achiziționarea de astfel de rafturi cu cuier incluse. Trebuie remarcat faptul că, împreună cu modele similare, în cazul în care suportul pentru încălțăminte rămâne deschis, există modele cu o cutie de încălțăminte închisă.

O opțiune alternativă pentru un modul compact de stocare a pantofilor este raft îngust. Capacitatea unui astfel de raft este cu siguranță mai mică decât versiunea anterioară, dar costul este de obicei mult mai mic. Această opțiune ar fi o soluție bună pentru o familie mică, care, pe de o parte, nu are nevoie de un spațiu mare pentru depozitarea unuia sau a două perechi de încălțăminte de sezon, iar pe de altă parte, este limitată în alegerea mobilierului cu un buget mic.

Pentru cei care închiriază un apartament sau se mișcă frecvent, această versiune a încălțămintei va fi o achiziție justificată: biblioteca poate fi ușor dezasamblată în părți și datorită materialului său ușor (cel mai adesea este din material plastic), nu provoacă probleme în timpul transportului.

O altă modalitate convenabilă de a stoca pantofii într-o sală mică este agățat raft colț. Principalele avantaje ale designului său sunt economiile tangibile în spațiu și capacitatea de a plasa produsul, atașându-l la pereți la orice înălțime aleasă. În plus, acest shoemaker hanger are un aspect estetic și multe opțiuni pentru execuție. Din punct de vedere al securității, raftul de colț nu este mai puțin bun, deoarece de obicei nu are piese ascuțite, ceea ce înseamnă că poate fi fără îndoială localizat într-un apartament unde locuiesc copii mici.

Pentru cei care, în primul rând, apreciază ordinea ideală și nu-i plac să pună la dispoziție piese de uz casnic suplimentare, opțiunea ideală pentru depozitarea pantofilor va fi rafturi închise. Acest tip de cutie poate fi amplasat atât în ​​spațiul liber al holului cât și în dulapul încorporat.Avantajul fără îndoială al acestui tip de mobilier este capacitatea de a ascunde complet încălțămintea prin închiderea raftului cu o ușoară mișcare.

Cu toate acestea, ar trebui să se țină cont de faptul că păstrarea constantă a pantofilor și a încălțămintei într-un suport închis este nedorită, deoarece orice încălțăminte trebuie periodic să fie uscată și ventilată.

Dacă funcția de rafturi retractabile nu este relevantă, vă puteți da preferințele rafturi deschise. Producția modernă oferă o mulțime de opțiuni pentru realizarea unui astfel de model, ca într-un material diferit și culori. Un astfel de tip de raft pentru încălțăminte se va potrivi armonios în proiectul general al unei săli, fără a atrage în același timp atenție specială. În plus, spre deosebire de cel închis, un rack deschis oferă cel mai rapid acces posibil la toate pantofii în același timp, ceea ce este, de asemenea, convenabil, mai ales pentru cei care își apreciază timpul pentru taxe.

Comoditatea maximă de alegere a perechii potrivite de pantofi va oferi, fără îndoială rotund raft rotativ (acestea sunt adesea instalate în magazine). Acest tip de mobilier va atrage cunoscători de soluții de design elegante și de proprietari ai unui număr mare de pantofi.Un astfel de raft rotund mare va fi, de asemenea, foarte convenabil pentru familiile mari: fiecare membru al familiei poate avea un nivel personal pentru a-și păstra pantofii, iar găsirea perechii potrivite nu durează mai mult de câteva secunde (ceea ce este deosebit de important atunci când mai mulți copii sunt îmbrăcați în același timp, de exemplu).

Cu avantajele sale evidente, acest producător de încălțăminte are unele dezavantaje, în special, un preț destul de mare și dimensiuni în vrac. Acest raft nu poate fi instalat aproape de pereți sau de colț, deci nu este potrivit pentru holurile mici.

O altă soluție interesantă pentru problema depozitării corecte a pantofilor este raft cu șezut de sus (tip "bancă"). Acest design va fi cea mai bună soluție pentru cei care nu doresc să supraîncărcați holul cu mobilier inutil și să aprecieze confortul în procesul de pantofi. Rafturile cu scaun se caracterizează prin durabilitate ridicată și aspect simplu, dar elegant, precum și o varietate de materiale și opțiuni de performanță. Acest tip va fi o soluție bună pentru un hol mic, dar trebuie să țineți cont de faptul că capacitatea scaunelor este mai mică decât cea a majorității opțiunilor de mai sus.

Cea mai neobișnuită versiune a încălțămintei poate fi apelată raft cu capac cu țesătură cu fermoar. Acest tip de mobilier este design diferit pentru tineri, design durabil și diverse opțiuni pentru forme și dimensiuni. Un capac conceput pentru a proteja pantofii de praf poate fi realizat, de asemenea, în mai multe culori (în principal alb, gri, negru și bej). Un astfel de raft va fi o achiziție indispensabilă pentru iubitorii de pantofi din piele de căprioară, care mai mult decât restul de tipuri sunt supuși unei prafări rapide.

În cazul în care la depozitarea încălțămintei este alocat un spațiu în care nu sunt depozitate permanent obiecte perfect curate (cum ar fi o bicicletă, o cărucioră sau un cărucior pentru copii) raft cu capac Va fi soluția perfectă pentru a păstra pantofii de la o potențială contaminare. Capacul poate fi îndepărtat și spălat cu ușurință într-o mașină de spălat, iar dacă este necesar sau dorința de schimbare, puteți renunța pur și simplu și utilizați un astfel de cutie de încălțăminte ca un raft deschis.

În ciuda faptului că unele dintre aceste tipuri de rafturi pentru încălțăminte pot fi proiectate în mod independent, merită luată în considerare faptul că, în majoritatea covârșitoare a produselor achiziționate, acestea sunt mai plăcute și mai plăcute din punct de vedere estetic decât produsele fabricate manual.

dimensiuni

Împreună cu o gamă largă de tipuri și subspecii de rafturi pentru încălțăminte, producția modernă oferă o mulțime de opțiuni pentru principalii parametri.

O cutie deschisa de pantofi poate avea urmatoarele dimensiuni:

 • 83,5 × 45 × 33 cm;
 • 90 × 58 × 30 cm;
 • 80 × 61,5 × 26,2 cm.

Parametrii stiva înguste sunt aproximativ după cum urmează:

 • 96 × 50 × 31 cm;
 • 50 × 31 × 14,5 cm;
 • 49,7 × 30,7 × 56 cm

Aproximativ calculați dimensiunile raftului de colț vor ajuta la următoarele date:

 • 30 × 30 × 190 cm;
 • 47 × 47 × 97 cm;
 • 49,7 × 30,7 × 56 cm

Rafturile pentru încălțăminte de tip deschis și închis vor avea următoarele dimensiuni:

 • 131 × 60 × 30 cm;
 • 158 × 60 × 22 cm;
 • 195 × 60 × 35 cm.

Alegerea raftului rotativ rotund este posibil să fie ghidată de astfel de parametri:

 • 160 × 50 cm (diametrul lotului), 5 secțiuni;
 • 120 × 50 cm, capacitate 24 de perechi;
 • 96,5 × 30 cm, capacitate 18 perechi.

Un raft cu scaun poate avea următoarele caracteristici:

 • 76 × 31 × 49 cm;
 • 74 × 33,5 × 43 cm;
 • 79 × 33 × 36 cm

Iată dimensiunile care sunt tipice pentru o cutie de pantofi cu carcasă protectoare:

 • 160 × 58 × 29 cm;
 • 110 × 70 × 30 cm;
 • 600 × 35 × 65 cm

materiale

Rafturile de fabricare a materialelor pentru încălțăminte diferă, de asemenea, în diversitatea sa.

Cel mai adesea în producția acestui mobilier se utilizează:

 • un copac;
 • metal;
 • din plastic.

În plus, aceste materiale pot fi combinate între ele în orice mod posibil (de exemplu, metal și sticlă).Pentru a nu avea dificultăți în funcționarea corectă a materialului selectat, trebuie să examinați cu atenție toate punctele forte și punctele slabe ale acestuia.

de lemn

Liderii în numărul de vânzări de mai multe decenii au fost produse din lemn. Acesta este prezentat în două tipuri principale: naturale (are un preț mai mare decât media) și MDF, sau DSP (al cărui cost este semnificativ mai mic). Arborele își datorează popularitatea aspectului estetic, durabilității și o gamă largă de culori și opțiuni. În plus, rafturile din lemn pentru păstrarea pantofilor se potrivesc perfect în majoritatea interioarelor apartamentelor de pe piața internă, deoarece cea mai mare parte a mobilierului este de obicei făcută din acest material "clasic".

Împreună cu avantajele sale evidente, suporturile de încălțăminte din lemn au unele dezavantaje. Printre acestea, costul ridicat al produselor, precum și greutatea lor relativ mare. În plus, acordând prioritate unui produs din lemn, trebuie să acordați atenție impregnării sale: ar trebui să asigure cea mai durabilă rezistență la umiditate. Altfel, raftul își va pierde rapid aspectul, deoarece copacul, datorită proprietăților sale naturale, absoarbe ușor umezeala.

Această caracteristică a produselor din lemn este, de asemenea, demn de reamintit pentru cei care, odată cu achiziționarea produsului finit, au în vedere fabricarea unui producător de încălțăminte din materiale uzate. În acest caz, impregnarea rezistentă la umiditate trebuie să aibă grijă de tine.

metal

Suporturile de pantofi metalice sunt mai rezistente la pătrunderea apei și murdăriei umede. Acestea sunt adesea alese de cei care apreciază utilitatea și confortul utilizării zilnice. Cu toate acestea, merită remarcate avantajele lor externe: rafturile metalice pentru încălțăminte sunt adesea realizate elegant și original (în mod special elegante, în mod obișnuit, în cazul unei săli). În plus, metalul nu iese niciodată din modă și în armonie cu aproape interiorul oricărei direcții.

Un alt avantaj al metalului este faptul că mobilierul realizat nu numai se potrivește bine în locul alocat acestuia, dar, de asemenea, practic nu atrage ochiul. Acest lucru se datorează aerului și eleganței designului său, precum și schemei de culoare: de regulă, "picioarele" și nivelurile sunt făcute în negru.

La costul lor, rafturile pentru pantofi de metal pot fi la fel de superioare lemnului (cele mai scumpe sunt prelucrateproduse) și să fie mult mai accesibile (cum ar fi modelul metalic de bază de la Ikea).

plastic

Rafturile cele mai accesibile pot fi numite plastic (de obicei, ele sunt fabricate pe baza de polipropilenă). Aspectul lor simplu nu compensează nu numai prețul scăzut, ci și îngrijirea ușoară în timpul funcționării. Suporturile pentru încălțăminte din material plastic sunt rezistente la umezeală, este convenabil să le spălați și, de asemenea, să le dezasamblați, să le asamblați și să le transportați.

Estetica nepretențioasă a încălțămintei din plastic se potrivește perfect în interiorul tinerilor, însă această variantă este greu potrivită pentru iubitorii clasicii sau moderne. Cei care sunt înclinați să aleagă un raft fabricat din acest material ar trebui să țină seama de fragilitatea sa: cu o sarcină foarte bine orientată, plasticul se poate sparge sau crăpa cu ușurință.

Marci

Nu vă pierdeți în nenumăratele oferte de la diferiți producători va fi ușor dacă studiați în avans gama de mărci care merită încrederea cumpărătorilor autohtoni.

Aceste mărci comerciale sunt:

 • "Alternative";
 • Fabrica de mobilă "Master";
 • Sheffilton;
7 fotografie
 • "Calitate superioară";
 • Primanova;
 • mitte;
 • Ikea.

Cum sa alegi?

Pentru a nu fi confundat cu alegerea unui shoemaker, trebuie să vă amintiți câteva puncte importante.

 • Trebuie să înțelegeți cât spațiu este disponibil în hol pentru a instala raftul (acest lucru este valabil mai ales atunci când cumpărați acest lucru într-o cameră mică). Ar fi mai bine să măsurați parametrii spațiului rezervat raftului cu ajutorul unei măsuri de bandă și atunci când alegeți un producător de pantofi, acordați atenție lungimii, lățimii și înălțimii acestuia.
 • Este necesar să se determine în prealabil materialul produsului, luând în considerare avantajele, dezavantajele acestuia, precum și condițiile de îngrijire a acestuia în timpul funcționării.

Metoda de atașare este de asemenea importantă, deci ar trebui să vă gândiți și la aceasta în avans. De exemplu, dacă alegeți un raft colț elegant sau un suport pentru pantofi spațios cu un cuier, trebuie să vă asigurați că înălțimea tavanului de pe hol permite instalarea produsului achiziționat.

Acordând atenție esteticii modelului, nu uitați de caracterul său practic: capacitatea cutiei de pantofi ar trebui să corespundă nevoii reale a acesteia, iar configurația ar trebui să fie justificată și convenabilă. Respectând toate aceste condiții, este ușor să alegeți exact acel raft de pantofi care să-și îndeplinească scopul și să vă mulțumească timp de mulți ani.

Interioare elegante

Această fotografie prezintă o cutie de pantof deschisă integrată armonios în soluția generală de proiectare. În ciuda faptului că acest raft nu este echipat cu un scaun moale, suprafața superioară închisă permite nu numai să pună sacul sau să pună mănușile îndepărtate, ci și să se așeze confortabil în procesul de împachetare. Culoarea albă a raftului este perfect combinată cu restul holului, iar locația casetei de pantofi de la colț nu interferează cu trecerea liberă.

12 fotografie

Iată un modul pentru depozitarea în comun a pantofilor și a hainelor. Ascunderea de la pantofi de ochi curiosi, incadrati in nivele de alunecare, acest raft inchis pentru pantofi va permite sa obtineti ordine si precizie perfecta pe hol. Un cuier elegant completează designul și rezolvă problema selectării unui loc pentru depozitarea îmbrăcăminții exterioare sub un suport pentru pantofi.

Un rack elegant de pantofi este prezentat în următoarea fotografie. Fiind construit în dulap, el rezolvă două probleme în același timp: pantofii potriviți sunt întotdeauna la îndemână și timpul necesar pentru a le căuta este minim. Această opțiune este potrivită pentru un hol spațios și pentru un spațiu mic.

În acest videoclip veți găsi o prezentare generală a raftului pentru încălțăminte pe hol.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor