Suporturi de perete în hol - un detaliu important în interior

 Suporturi de perete în hol - un detaliu important în interior

Intrarea în apartament sau în casă ar trebui să fie confortabilă și echipată funcțional. Un detaliu important în interiorul fiecărui hol este un cuier de perete.

Caracteristicile și avantajele produselor articulate

Plasarea unui dulap în hol nu este întotdeauna posibilă. În acest caz, se folosesc umerase de perete care pot îndeplini parțial funcțiile acestei mobilier. Designul nu ocupă mult spațiu, ceea ce este deosebit de important pentru proiectarea coridoarelor mici. Aceste umerase se potrivesc perfect în orice interior. Ei nu aglomera spațiulpermițându-vă să atârnați o cantitate suficientă de îmbrăcăminte.

Acest cuier este, de asemenea, util pentru cei care au un dulap. Ea va ajuta în caz de sosire a unui grup mare de oaspeți. De asemenea, va permite să usuce îmbrăcămintea exterioară după căderea accidentală în ploaie sau zăpadă.

După ce ați luat o cutie de pantofi sau un scaun cu scaun moale, realizat în același stil, puteți face holul nu numai cât mai confortabil posibil, dar și elegant. Și dacă obțineți o versiune de design a cuierului de o formă neobișnuită, puteți să-i surprindeți pe prietenii dvs. cu unica abordare interioară și creativă.

O gamă largă de umerase vă permite să alegeți opțiunea de orice dimensiune, culoare și design. Producătorii moderni folosesc o varietate de materiale și tehnologii, creând astfel produse compacte și funcționale care pot decora spații clasice și coridoare ultra-moderne.

tipuri

Există mai multe soiuri de umerase pentru haine.

vertical

Designul tradițional al cuierului de perete este o curea cu cârlige atașată la acesta. Cea mai populară opțiune este un aspect vertical.Astfel de modele cresc vizuală înălțimea tavanelor și protejează peretele de umiditate și posibila contaminare. Numărul de cârlige poate fi diferit (de la trei sau mai multe). Acestea pot fi amplasate pe aceeași linie și la diferite nivele.

În ceea ce privește cazul în sine, el poate fi făcut din materiale diferite și are un design diferit. Aceasta poate fi o pânză solidă din PAL sau lemn.

Foarte popular și opțiuni tapițate în piele artificială sau naturală.

Formă mai puțin comună - un panou cu mai multe șipci înguste din lemn. Acest model este, de asemenea, numit "hanger-gard" din cauza asemănării externe cu gardul numit. Forma unor astfel de umerase poate fi dreptunghiulară, rotunjită și chiar ondulată. Schema de culori include, de obicei, nuanțe de lemn natural (de la bej la maro închis).

Unii producători oferă umerase din metal. În versiunea verticală, acest model este o grila decorativă cu cârlige. Produsele forjate pot fi vopsite în orice culoare, dar de obicei acestea sunt culori neutre (negru, maro, alb).

orizontală

Modelele cu un aranjament orizontal sunt mai compacte.De regulă, este un panou îngust cu cârlige. În funcție de design, poate fi o latură din lemn, plastic sau metal.

desen

Pentru cei care nu sunt obișnuiți cu versiunile standard, sunt în vânzare produse originale de formă neobișnuită. Astfel de modele nu numai că au o funcție practică, ci și decorative. De exemplu, puteți alege versiunea originală sub forma unui copac, coarne de cerb sau mâini, ca și cum ați oferi să vă țineți haina.

Dacă vrei să-i mulțumești copilului, poți să ai un cuier pentru copii. Acesta poate fi un model cu o imagine a animalelor și a păsărilor, o variantă sub forma unui pian cu chei luminoase sau altceva.

Un astfel de produs poate fi folosit nu numai în hol, ci și în grădiniță.

O altă opțiune interesantă - un transformator cu cârlige curbate. Este interesant că puteți îndoi doar cât de multe cârlige aveți nevoie. Restul rămâne apăsat pe perete, constituind o singură compoziție cu corpul. Modelele cu cârlige retractabile pot fi, de asemenea, de orice tip, iar numărul de pliate poate ajunge la sute.

Cu adăugiri

Multe modele de umerase pentru pereți sunt disponibile cu adăugări utile. Cele mai frecvente opțiuni sunt cu raftul superior.Este convenabil să plasezi pălării, eșarfe și mănuși pe ea. Multe umerase cu un mezanin sunt completate de o oglindă, care este, de asemenea, foarte convenabilă. Înainte de a ieși pe stradă, veți putea evalua aspectul dvs., reparați coafura sau coafura.

Modelele verticale cu inserție moale vă permit să decolați confortabil și să purtați pantofi. Poți pune o geantă pe ea. Deci, după ce v-ați întors acasă, veți putea să vă eliberați mâinile și să îndepărtați în mod liber hainele exterioare.

O gamă modernă oferă umerase pentru hol pentru toate gusturile și bugetul - de la cele mai simple modele cu un singur raft la complexele de elită, inclusiv toate adăugările utile.

alternative

O alternativă la umerii montați pe perete sunt rafturile pivotante. Acestea includ opțiuni care sunt situate pe un cerc rotativ și includ un panou cu cârlige pe o parte și rafturi pentru încălțăminte pe cealaltă.

De asemenea, în această categorie sunt structuri în picioare pe un picior mic. Pentru a asigura stabilitatea, ele ar trebui fixate de asemenea pe perete, dar ele nu aderă foarte mult la acesta. Pe o parte a acestui model este o pânză cu cârlige sau o bară pentru umerase. Pe de altă parte este o oglindă mare.Cu o mișcare a încheieturii, puteți roti produsul cu partea dorită și apoi, dacă este necesar, îl returnați în poziția inițială.

Ambele opțiuni sunt potrivite pentru holurile pătrată. Ei economisesc spațiu liber în lungime, dar ocupă mai mult spațiu în volum decât modelele convenționale adiacente peretelui.

Elemente suplimentare

Unele umerase pot avea elemente suplimentare realizate în același stil, dar localizate în mod autonom. Dar mai des este vorba despre o singură structură care constă în module combinate între ele. În plus față de modelele compacte cu raftul superior, precum și cu dulapul sau turelele, există și complexe mai mari. Poate fi o construcție cu o bancă, cu noptiere, o oglindă, sertare, rafturi laterale și chiar un dulap închis.

Astfel de opțiuni sunt potrivite pentru holuri spațioase și vă permit să păstrați îmbrăcăminte, încălțăminte și tot felul de accesorii în ordine perfectă.

formă

În funcție de dimensiunea și aspectul holului, puteți alege un cuier de perete de orice formă. În plus față de modelele verticale și orizontale de aranjament liniar, precum și de umerii rotative rotunde, producătorii oferă opțiuni unghiulare.Astfel de modele folosesc spațiul de la intersecția pereților.

Dimensiunile, materialele și designul unor astfel de umerase pot fi oricare (de la panouri mici de colț cu cârlige la complexe cu scaune, rafturi și alte elemente).

numire

De obicei, umerii deschisi sunt utilizați pentru a plasa îmbrăcămintea exterioară, dar dacă se dorește și dacă există cârlige libere, ele pot fi folosite pentru umbrele și pungi. Unele opțiuni miniatură pot fi folosite pentru a stoca cheile, iar pe rafturi puteți plasa pălării și alte accesorii.

dimensiuni

Dimensiunile umerilor sunt diferite. Versiunea Mini poate avea o lungime de 40 cm. Modelele medii pot fi de 60, 70 cm sau mai mult. Umerii mari cu oglinzi și alte accesorii pot ajunge până la 2 m. Modelele compacte sunt proiectate pentru coridoare mici, mari - pentru săli spațioase.

Materiale și accesorii

În producția de umerase de perete utilizate mai multe tipuri de materiale.

  • Cârligele rulează mereu din metal, deoarece este cel mai durabil și mai fiabil material. Este capabil să reziste greutății mari, ceea ce este deosebit de important pentru plasarea pe cuier a hainelor de piele de oaie și a blănurilor.
  • În ceea ce privește corpul, poate fi lemn, metal sau din PAL. De asemenea, există opțiuni cu tapițerie din piele (din piele naturală sau din piele).
  • Dragi modele sunt efectuate lemn masiv. Ele se disting prin curățenie, fiabilitate, aspect solid. Sunt folosite ca materii prime pin, stejar și alte specii. În funcție de design, astfel de umerase se potrivesc cu ușurință în interiorul multor stiluri.
  • model din PAL aparțin clasei economice, cu toate acestea, procesarea modernă și o varietate de exemple de realizare a designului conferă acestor modele un aspect foarte atractiv.
  • metal modelele sunt, de asemenea, variate. Acestea sunt atât produse de bronz brute în stil loft, cât și modele romantice de zăpadă în stilul stilului shebby-chic și ale opțiunilor moderne laconice. Un astfel de cuier poate fi un punct culminant al holului, un fel de opere de artă. Datorită dezavantajelor, este de remarcat numai greutatea mare a acestor produse.
  • umerașe tapițată în piele naturală sau ecologică arata superba. O varietate de opțiuni și finisaje de culoare permit producătorilor să creeze modele care pot deveni un ornament pentru orice interior.
  • plastic Hangerele sunt o opțiune bugetară. Ele sunt ușor, nemaipomenite în îngrijire și o varietate de culori. De obicei sunt benzi largi cu cârlige, realizate într-un design concis.

Culori moderne

Suporturile albe se potrivesc aproape în orice interior. Ele sunt ușor în armonie cu alte nuanțe, și datorită reflectării luminii, ele fac din camera mai luminoasă și mai spațioasă.

Rețineți că atunci când cumpărați un astfel de produs, merită să vă amintiți despre marginile acestei culori.

Nuantele neutre (bej, nuc, nisip, maro) sunt ideale pentru un hol. Acestea completează în mod discret decorul, aduc confort și căldură camerei. Pentru holurile decorate într-un stil clasic, de obicei alegeți culori calde.

Cel mai modern mod pentru interioarele moderne este "wenge".

În ceea ce privește umerasele de metal, produsele alb, negru, maron și, de asemenea, nuanțele "bronz" și "crom" sunt populare.

Marci

În prezent, puteți găsi produse ale următorilor producători.

Ikea

Renumita marcă suedeză oferă mai multe opțiuni pentru umerase ieftine dar confortabile pentru îmbrăcăminte. De exemplu, modelul "Fișier de cartelă" este o placă orizontală din lemn, realizată din pin masiv, cu cinci cârlige de metal negru.Pe fiecare cârlig există o etichetă pe care puteți indica pentru cine sau pentru exact ce este destinat. Iubitorii de minimalism cum ar fi modelul "Kubbis". Suporturile orizontale de trei și șapte locuri, de culoare gri deschis, se vor potrivi perfect într-un hol decorat concis.

Pentru cei care doresc să decidă singuri cât de multe cârlige și la ce distanță se atașează la perete, există cârlige puternice separate.

Modelul în curs de dezvoltare Bjornum se bucură de un succes deosebit. Într-o singură mișcare, banda de aluminiu este transformată într-un suport de îmbrăcăminte sigur și este din nou deghizat ca o placă metalică cu aceeași mișcare ușoară.

"Leroy Merlin"

Această companie din Franța este renumită pentru produsele sale de construcție și reparații. Există în sortimentul său, și diverse sisteme pentru depozitarea de haine, pantofi și alte lucruri. Wall hangers marca variate. Acestea sunt modele verticale și orizontale cu numărul de cârlige de la două la șase. Compania prezintă modele de lemn, PAL și metal de diferite culori. Toate produsele sunt de design compact și concis.

"Stolplit"

Acest producător rus oferă o serie de umerase de perete de clasă economică. Acestea sunt modele verticale formate din mai multe șipci combinate și variante cu un singur scut pe care sunt amplasate cârligele metalice. Există în intervalul și umerase orizontale, cu un raft și fără ea. Schema de culori include trei nuante populare cu textura lemnului - bej, maro si wenge.

Sheffilton

Această marcă produce modele foarte interesante de umerase. Gama include opțiuni bugetare și modele de lux din lemn, PAL, metal și plastic. Modelele se disting prin eleganta si usurinta vizuala. Practic, acestea sunt construcții de perete forjate cu bucle coquettice, deși aici găsiți umerase de execuție destul de strictă.

desen

Designerii de fantezie nu cunosc limite. În plus față de umerasele clasice laconice, există multe opțiuni neobișnuite și chiar creative pe piață. De exemplu, cuierul de metrou, realizat sub forma unei hărți de metrou. Sau puteți să acordați atenție modelului Skyline, care amintește de silueta metropolei de noapte, sub care sunt ascunse cârligele de îmbrăcăminte.Un alt exemplu original este cuierul de perete Ciocan, carligele cărora sunt făcute sub formă de păsări.

Pentru cei care preferă luxul în totul, se creează produse forjate rafinate, precum și modele din piele cu cravată pe patru laturi. Alegerea depinde numai de gustul și stilul personal al camerei.

stiluri

umerașe în stilul unui clasic din lemn scump. Modelele sunt simple sau împărțite în mai multe panouri de piese cu cârlige de metal frumoase. Accentul se pune pe frumusețea naturală a lemnului. Cârligele pot fi cromate, "bronz" sau chiar culoarea aurului. De asemenea, în modelele interioare clasice se potrivesc cu tapițerie din piele.

produse în stilul eco și etno sunt umerase sub formă de noduri sau ramuri ale unui copac. Se potrivește aici și altor modele, stilizate sub tema vieții sălbatice.

Chebbi-chic și Provence sugerează dragoste, ușurință și simplitate. Colierul forjat, alb vopsit, se va potrivi perfect în holul acestui stil. O opțiune excelentă ar fi un model de lemn și nuanțe pastelate. Modele florale, imagini de păsări și îngeri sunt potrivite aici.

pod - stil destul de gros. Astfel de produse sunt fabricate fie din metal, fie din lemn. În acest caz, ornamentele și buclele curlate sunt inacceptabile. Metalul are de obicei o culoare închisă, uneori cu imitație de rugină. Deseori, umerasele sunt realizate sub formă de țevi de apă. Produsele din lemn au aspectul brut, purtat și întunecat din când în când.

produse stil rustic de asemenea, nu diferă grație. Astfel de umerase au, de obicei, apariția mai multor panouri, mână îmbinate împreună. Sunt posibile imitații de vopsea decojită și margini neuniforme. Cârligele pot avea aspectul de unghii îndoite.

Stiluri hi-tech și minimalism bun metal cromat, concisitatea designului și claritatea liniilor. Utilizarea acceptabilă a lemnului, vopsită în alb sau negru.

Cele mai originale modele includ la stilul modern. Folosește metal și plastic, și texturi din lemn. O varietate de modele și culori este uimitoare. Hangerele sub formă de flori, instrumente muzicale și chiar expresii în limbile rusă sau engleză pot deveni punctul culminant al oricărui hol.

La ce înălțime să stea pe perete în hol?

Atunci când se abordează această problemă, trebuie să se țină seama de creșterea numărului de persoane care vor folosi cuierul. De obicei, marginea superioară a cuierului (raft pentru pălării) este situată la o înălțime de aproximativ 170-180 cm. Cârligele pot fi distribuite pe două nivele, dacă este necesar. Acest lucru face ușor să atârni haine pentru membrii de familie de orice înălțime.

Înălțimea recomandată a cârligelor este de 120-170 cm.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți un model potrivit, mai întâi de toate, trebuie să vă gândiți exact unde va fi localizat. Decideți cât spațiu puteți aloca pentru un hangout. Dimensiunea maximă va depinde de aceasta. Numărul de cârlige trebuie să fie determinat pe baza numărului de persoane care trăiesc în casă și dacă spațiul permite acest lucru, luând în considerare sosirea oaspeților. Este mai bine ca fiecare membru al familiei să aibă cel puțin 2 cârlige.

Acordați atenție amplasării cârligelor. Dacă există copii în familie, alegeți modele cu aranjamentul pe mai multe niveluri.

Luați în considerare dacă aveți nevoie de adăugări utile la cuierul de haina. În holul mic puteți cumpăra un model compact cu oglindă, un raft de sus și un scaun mic căptușit.

În holul spațios puteți pune un întreg complex de mobilă cu un cuier deschis. Alegerea designului și culorii produsului, țineți cont de stilul camerei. Cârligul ar trebui să se potrivească armonios cu interiorul.Fiți atenți la dispozitivele de fixare. Produsul ar trebui să reziste cu ușurință la o mare greutate de îmbrăcăminte de iarnă

Verificați calitatea materialului, asigurați-vă că nu există defecte.

Idei frumoase și elegante într-un interior modern.

Suportul de perete de culoare wenge completat cu un piedestal mic se potrivește armonios cu gama rece a interiorului. O opțiune excelentă pentru cei care preferă combinațiile de joasă-cheie și tonuri de întuneric liniștit.

Setul de culori bej, dimpotrivă, a fost creat pentru cunoscători de nuanțe calde însorite. Astfel de mobilier extinde vizual camera, ca și cum ar fi umplut-o cu lumină. Un dulap, sertare cu sertare, un compartiment pentru încălțăminte, o oglindă, o cămașă moale și un cuier deschis sunt tot ceea ce este necesar pentru amenajarea practică a holului.

Modelul original forjat, cu imaginea unui copac, este o adevărată decorare a coridorului. Rafturile superioare și inferioare îmbunătățesc funcționalitatea produsului, iar cârligele situate la diferite niveluri oferă confort tuturor membrilor familiei.

Rack-ul ultramodern cu oglindă și raft este ideal pentru camere decorate în stil minimalist și de înaltă tehnologie. Suprafața albă de zăpadă pare deosebit de impresionantă pe fundalul întunecat.

O altă opțiune pentru un interior modern este un panou îngust cu cârlige pliabile. O opțiune incredibil de elegantă și convenabilă pentru o sală de orice dimensiune.

Pentru a afla cum să faceți un simplu cuier în hol cu ​​propriile mâini, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor