Realizați instalația de siding

 Realizați instalația de siding

Casă confortabilă începe cu o fațadă frumoasă. Modul accesibil și ușor de terminat - instalarea de siding cu propriile mâini.

Pro și contra

Pentru materialele destinate lucrărilor exterioare, acestea au multe cerințe. Ele trebuie să fie luminoase în același timp, puternice, durabile, atractive din punct de vedere estetic, ușor de utilizat și ieftine. Puține materiale sunt capabile să satisfacă toate punctele acestei (incomplete, deoarece, de fapt, cerințele sunt mai diverse). Dar siding intră în categoria cea mai apropiată de cea mai bună opțiune. El îndeplinește și protejeazăși funcții decorative în același timp. În același timp, costul materialului este destul de acceptabil.

Proprietățile sale unice sunt explicate prin tehnologia de producție. Baza este luată de materii prime de înaltă calitate, a căror compoziție este atent calculată de tehnologi pe raportul dintre componente. Apoi, această materie primă este procesată pe echipamente scumpe de înaltă tehnologie și trece controlul calității în mai multe etape.

Pentru fiecare tip de siding utilizează propriul tip de materii prime și tehnicile lor de fabricație.

Fiecare panou constă din mai multe straturi. Stratul interior asigură stabilitatea panourilor individuale și a întregii structuri ca întreg. Acesta, la rândul său, poate consta din mai multe straturi mai subțiri. Și stratul exterior este rezistent la fenomene atmosferice. Este decorativ.

Grosimea peretelui depinde de modul în care a fost produs. Practic, această divizare a metodelor este valabilă pentru siding vinil și subsol.

 • Prima metodă este mono-extrudată. El implică faptul că panoul de siding este realizat dintr-un singur amestec (compus). În starea încălzită, amestecul trece printr-o gaură de profilare, care îi spune forma dorită și apoi se răcește, menținând-o.
 • A doua metodă este co-extrudată. Compușii de aici sunt utilizați în cantități de două sau mai multe. Acest lucru este determinat de grosimea necesară și de caracteristicile tehnice ale peretelui. De asemenea, se trece printr-un proces de turnare strat-cu-strat în matrițe și se solidifică în poziția corectă.

Producția caldă contribuie la faptul că toate componentele compusului (bază, stabilizatori, modificatori, plastifianți, particule de pigmentare) formează un aliaj monolitic.

Aceasta oferă următoarele avantaje ale materialului de furnir.

 • Atunci când se folosește o compoziție diferită a componentelor materiilor prime și a diferitelor tehnologii de producție, se obține o gamă largă de sortimente. Un număr mare de siding vă permite să înveliți fațada casei cu panouri de diferite culori, proprietăți și texturi, în conformitate cu ideile de design și caracteristicile climatice.
 • Materialul poate fi utilizat pentru placarea exterioară și interioară.
 • Greutatea relativ mică a panourilor face posibilă montarea șezutului pe fațada de orice tip. Poate fi o fatada din beton, caramida, tencuita, blocata, din lemn. În acest caz, starea operațională nu contează.Vechiul copac va fi blocat complet, iar tencuiala se poate șlefui fără a cheltui timp și bani pentru restaurarea stratului.
 • Siding contribuie la îmbunătățirea izolației fonice și a izolației în încăpere. De aceea este folosit nu numai în case particulare, ci și pentru decorarea clădirilor municipale, școlare și grădinițe. Acest lucru economisește în mod semnificativ costul încălzirii într-o încăpere mare.
 • Potrivit pentru cabana de vară cu care se confruntă, bloc de apartamente, cabana din lemn, anexe
 • Dacă este necesar, este convenabil să se pună materiale de izolare și izolare între panouri și peretele casei.
 • Materialul este convenabil pentru lucrările de montaj într-o singură mână. Instrucțiunile producătorului sunt suficient de clare pentru a trece la finisare, fără experiență în domeniul reparării.
 • Panourile de la diferiți compuși nu se sparg atunci când se montează elemente de fixare.
 • Suprafața celor mai multe specii este hidrofobă și poate fi spălată.
 • Materialul este rezistent la îngheț. Acest lucru asigură integritatea sa sub înghețurile severe și permite montarea cu un perete termic (strat protejează pereții casei de la congelare și condensare la temperaturi mai ridicate).
 • Panourile de calitate panourile au aceeași grosime pe întreaga lungime și culoare uniformă.
 • Nu se estompează la soare, nu se estompează din apă, deoarece substanțele pigmentate fuzionează cu restul la temperaturi ridicate.
 • Opțiuni diferite de siding în culoare și textura sunt combinate între ele.
 • Spre deosebire de lemn natural, cărămidă de piatră sau cărămidă, siding este un material de finisare eficient din punct de vedere al costurilor, iar instalarea acestuia este mai puțin consumatoare de timp.
 • Oferă o priveliște frumoasă și frumoasă a fațadei casei pentru o lungă perioadă de timp. Durata de funcționare a materialului de înaltă calitate - până la o jumătate de secol.
 • Demontarea ușoară la finisare.

Dezavantajele siding-ului.

 • Cheia pentru calitate este bunăstarea producătorului. Este dificil să o verificați, astfel încât defectele de produs sunt cele mai des întâlnite după reparații.
 • Panourile mai vopsite, cu atât sunt mai puțin rezistente la decolorarea de la expunerea la radiațiile ultraviolete.
 • Numai peretele metalic prezintă rezistență la impact și rezistență la solicitări mecanice.
 • Fiecare tip de siding are propria sa paletă de culoare limitată.
 • Pentru a termina fațada necesită un număr mare de panouri.Nu este întotdeauna posibil să le achiziționați din același lot, iar produsele de la cele diferite pot să difere unele de altele în nuanța schemei de culori.
 • Cele mai multe specii nu sunt rezistente la foc.
 • Prețuri ridicate pentru componente.
 • Perioada de garanție a producătorului pentru produs poate să se schimbe sau chiar să nu fie completă când utilizați componente de la alți producători.

tipuri

Clasifică convențional soiurile de siding în funcție de mai multe criterii: obiecte de utilizare, producția de materiale, designul stratului superior. În plus, piesele pentru montaj variază în funcție de formă, grosime și dimensiune. Deci, pentru căptușirea suprafețelor solide ale unei suprafețe mari, veți avea nevoie de panouri sub formă de lamele cu sistem de închidere, iar pentru finisarea colțurilor, a bazei și a altor secțiuni dificile, acestea vor fi părți mai mici și forme complexe.

Lățimea sidingului poate fi unică (detaliul este format dintr-o bandă), dublu (brad sau "cherestea"), triplu (un detaliu constă din trei benzi suprapuse unul sub altul sub formă de brad).

Clasificarea prin obiecte de aplicare implică împărțirea în siding pentru finisarea exterioară, interioară și intermediară.

Materialul pentru căptușeala fațadei clădirii ar trebui să fie mai rezistent la decolorare, hidrofobicitate, rezistență la îngheț. Pentru spațiile de la granița unei case de stradă, de exemplu, balcoane neîncălzite, aveți nevoie de siding, care se caracterizează printr-o bună toleranță la schimbările de temperatură. Pentru finisajele interne este importantă rezistența la impact, rezistența la stres mecanic, calitățile estetice.

Siding este folosit atunci când se confruntă cu astfel de obiecte:

 • Acoperișuri;
 • pante și colțuri ale casei;
 • fundația și podeaua de subsol (pentru finisarea pardoselilor semi-subsolului, se produce siding de teren specializat);
 • decorarea ferestrelor;
 • construcția de garduri;
 • finisarea clădirilor nerezidențiale (băi, garaje, depozite și altele);
 • cu fața spre fațada clădirii (și aici aveți nevoie de siding față);
 • finisaje de balcoane si loggii;
 • finisajul interior al verandei sau terasei;
 • vestibul într-o casă privată între ușile din față;
 • finisaje interioare: bucatarii, bai, bai, alte tipuri de camere.

Pentru decorarea interioară este aspectul important al panourilor, mărimea și direcția lor, astfel încât producătorii să producă nu numai siding orizontal, dar și verticală.Printre avantajele sale, în plus față de avantajele sidingului orizontal, de asemenea rezistența la foc. Este adesea un element decisiv pentru selecția finisajelor decorative, deoarece SNiP își stabilește standardele de rezistență la foc pentru diferite tipuri de spații.

Standardele de construcție reglementează conținutul maximal de formaldehidă admisibil. și substanțe toxice la 100 grame de greutate a materialului de finisare. Numărul acestora este indicat în pașaportul produsului ca clasă de emisie. Pentru decorarea interioară este permisă numai prima clasă, pentru exterior se pot folosi și alte tipuri. De asemenea, materialul interior are o gamă mai variată de culori, iar direcția verticală a panourilor contribuie la schimbarea vizuală a parametrilor camerei.

Pe piața construcțiilor există mai multe tipuri de siding, care diferă în materie de producție:

acril

Pentru nonprofessionals, ideile despre siding sunt limitate la soiurile sale de clorură de polivinil și plastic, și chiar produsele din metal sunt deja surprinzătoare. Nu este nimic ciudat în faptul că puțini oameni au auzit despre siding acrilic.Cu toate acestea, caracteristicile sale tehnice sunt de multe ori mai mari decât caracteristicile panourilor de vinil. Rezistă la un interval de temperatură mai mare (de la -50 până la +70 grade Celsius), este mai puțin susceptibil de decolorare, rezistență la foc, durabilă și durata sa de viață depășește câteva decenii.

Costul de siding acrilice, respectiv, este mai mare decât vinil.

aluminiu

Cu o greutate relativ ușoară, este mai rezistent la deteriorări decât alte tipuri de finisaje metalice pe fațada casei. Avantajul incontestabil al aluminiului este că nu este susceptibil la coroziune. Ploaie, zăpadă, spălându-l fără teamă. Vopseaua este bună pe plăcile din aluminiu, care își păstrează culoarea strălucitoare și aspectul prezentabil pentru o perioadă lungă de timp. Este mai puțin plastic decât acrilicul, iar în timpul construcției poate fi dezavantajul său.

beton

Aceasta este opțiunea "ieftină și furioasă" în ceea ce privește decorarea fațadei cu cărămidă sau piatră naturală. Pe fundalul sidingurilor convenționale de vinil, desigur, se dovedește mai scump și mai dificil.

Sidingul din beton este realizat din amestecuri de ciment-nisip sau ciment-tencuială. Substanțele pe bază de ciment necesită adesea măsuri suplimentarecomponente pentru a crește rezistența, astfel încât ca element de armare în compoziție se adaugă o varietate de fibră de sticlă. Hidrofobicitatea materialului crește plastifianții. Pigmenții de culoare sunt responsabili de culoare. Deoarece sidingul din beton este folosit ca înlocuitor de piatră, paleta de culori este limitată la nuanțele naturale.

În plus față de calitățile estetice, sidingul de beton este diferit și performant bun. Cu toate acestea, există dezavantaje. Greutatea sa mare necesită proceduri suplimentare pentru pregătirea suprafeței pereților. Ele trebuie consolidate prin calcularea încărcării potențiale.

A doua lipsă de produse din beton este fragilitatea stratului superior. Cu efecte mecanice regulate, apar chips-uri și crăpături.

vinilin

Cel mai comun tip de siding, care se face prin amestecarea diferitelor componente, încălzirea acestora și plasarea compusului în matriță. Aceasta este o soluție practică și elegantă pentru decorarea casei, dar nu întotdeauna cea mai bună. Deci, pentru căptușeala subsolului și a etajului inferior, finisarea siding-ului de vinil nu poate fi suficientă. Se recomandă utilizarea tipului său - subsol.Este mai durabil datorită straturilor și componentelor suplimentare din compoziție.

Un alt tip de material din clorură de polivinil este "siding". (poate metal). Este mai durabil și rezistent la umiditate, dar rămâne flexibil și confortabil cu care să lucrați. Particularitatea unei astfel de siding este că imită suprafața unei plăci din lemn pentru construcția de nave.

lemn

Fabricarea de panouri din lemn conform tehnologiei se aseamănă cu producția de plăci aglomerate sau plăci aglomerate, deoarece baza sa este o fibră de lemn fină. Pentru ca materialul să devină rezistent la umiditate și rezistență, aditivii și plastifianții se adaugă la amestec. Un strat de protecție este aplicat pe partea superioară, care vă permite să păstrați culoarea și structura copacului prin arsuri, umiditate, deteriorări mecanice.

Cu ajutorul sidingului din lemn puteți să vă întoarceți o priveliște frumoasă a fațadei casei de lemn, dacă și-a pierdut frumusețea în timp. Ele sunt, de asemenea, adesea tăiate cu case de panouri moderne pentru a le oferi un aspect mai estetic.

Panourile din lemn pierd panouri din plastic pe rezistența la umiditate și pe peretele metalic - pe rezistența la foc.Durata de viață a acestora este mai mică decât cea a sidingului din plastic, iar prețul este ușor mai mare.

cupru

O formă rară de siding. Oferă posibilitatea de a realiza frumos acoperirea și fațada clădirii, oferind în același timp ventilație sub materialul de finisare. Acest lucru asigură că pe fațada casei nu apar ciuperci, mucegai sau condens. Cu toate acestea, există mai multe dezavantaje. Cuprul se deformează ușor în timpul instalării, se oxidează și își pierde aspectul atrăgător în condiții meteorologice nefavorabile și precipitații constante.

Siding metalic

Cel mai complex tip de panouri din punct de vedere al structurii. Se compune din cinci straturi: o bază metalică care asigură stabilitate și durabilitate panourilor, o compoziție de grund, un strat de polimer care este responsabil pentru textura și culoarea peretelui, o acoperire protectoare a lacului care împiedică decolorarea vopselei, un film de protecție. Filmul superior este o măsură temporară. Protejează panourile împotriva deteriorării în timpul transportului și instalării. Trebuie eliminat.

Siding metalic este cel mai durabil dintre toate și nu este susceptibil la foc, dar în timp poate deveni inutilizabil datorită expunerii constante la umiditate.

ciment

Un astfel de material este fabricat din ciment de primă clasă (în care sunt mai puține impurități) cu adaos de nisip fin, fibre celulozice, minerale, plastifianți și coloranți. Se imită textura lemnului, cărămizi, piatră și alte materiale pentru decorarea decorativă a fațadei. Are flexibilitate, elasticitate, hidrofobie, arde prost.

Adesea, pentru ciment și ciment fibra de siding necesită o procedură suplimentară - vopsea în culoarea dorită.

Acest material are câteva dezavantaje: este costisitoare, cântărește foarte mult, rămâne fragilă, în ciuda fibrelor de întărire din compoziție, iar în procesul de lucru se formează praf de ciment, deoarece 80-90% din material constă din componente minerale.

Funcția decorativă a pereților de compartimentare este foarte importantă, astfel încât producătorii extind gama de produse în fiecare an. Deci, pe piață puteți găsi panouri netede și texturate, colorate și neutre. Mulți dintre ei imită o acoperire mai scumpă.

Opțiunile comune sunt siding cu imitație de cărămizi, piatră naturală, lemn de rase scumpe (sub formă de bar, scânduri și bușteni rotunzi), panouri lucioase și mată, albe și colorate.

Calculul cantității de materiale

Construcția prefabricată a oricărui tip de siding constă dintr-un număr mare de elemente. Componentele diferă în funcție de formă, grosime, metodă de atașare și scop.

În plus față de panourile în sine, vor fi necesare dispozitive suplimentare. Luați în considerare de la nivelul inferior (fundație) în procesul de finisare până la partea de sus (acoperiș).

Soclul de soc este folosit pentru a proteja și a adăuga aspectul estetic fundației. Particularitatea sa este aceea că constă din panouri alungite și înguste de 3-4 metri lungime, dar mai multe detalii mai scurte și mai scurte. Ele sunt interconectate ca piese de puzzle. Suprafața decorativă a podelei de subsol copiază adesea finisajul cu piatră naturală.

Marginea superioară a fundației, de regulă, iese în față cu câteva centimetri înainte (și uneori mai multe duzini de centimetri). Pentru ca designul să fie solid și să nu aibă lacune, partea superioară a sidingului din subsol și o parte din fundație este terminată cu "ebb". Acest detaliu seamănă cu un mic pas în formă și conectează fundația și peretele fațadei clădirii.

Elementul de tranziție de la "fluxul redus" până la căptușeala pereților este realizat cu ajutorul unui element numit bara de pornire. Se fixează panoul inferior de alunecare de lungime mare.

Următorul obstacol în calea panourilor longitudinale - deschiderile ferestrelor. Pentru finisarea lor, veți avea nevoie de lădițe, un profil de finisare (joacă rolul unei caneluri în care se introduce partea decorativă și profilul ferestrei sau chiar jambul (este un element decorativ). Platbandul poate fi neted sau sculptat.

Trecerea de la profil la panourile longitudinale este efectuată din nou cu ajutorul dispozitivului de blocare și a benzilor de pornire.

Zonele cu probleme cum ar fi colțurile interne și exterioare necesită o atenție deosebită. Pachetul include pentru ele piese cu numele adecvat - colțul interior și colțul exterior. Există, de asemenea, piese numite J-corner sau J-plank și F-corner, care acoperă zone problematice cum ar fi streașină și linii de legătură între plăci și peretele fațadei. Atunci când lungimea panoului nu este suficientă pentru întreaga lungime a peretelui, se utilizează partea de conectare - profilul H. Completează proiectantul panourilor de finisare orizontale sau verticale de panouri de siding.

J-profile oferă o tranziție de la peretele casei la acoperiș și este necesară pentru a instala sofite și console. Partea proeminentă a pantei acoperișului (partea de jos) închide panoul de vânt sau șalupa.Aceste părți au perforații pe suprafață, astfel încât aerul să poată circula sub acoperiș.

Când toate componentele sunt definite, este necesar să se calculeze numărul lor. Ar trebui să fie cât mai exact posibil, astfel încât toate elementele să se potrivească fără lacune și fisuri. În caz contrar, va fi necesară ajustarea manuală și acest lucru este deja dificil de făcut fără experiență de instalare.

Calculați cantitatea de material nu este dificil. Principalul lucru este să o faci conștiincios, consistent și având în vedere că peretele de legătură nu este atașat direct de perete, ci este fixat pe o cutie specială din profil. Uneori trebuie să adăugați grosimea stratului izolator.

Deci, pentru a afla câte panouri și accesorii aveți nevoie, trebuie să măsurați pereții din jurul perimetrului casei, precum și toate deschiderile de ferestre și uși.

În ciuda faptului că pereții opuși trebuie să fie identici din punct de vedere structural, aceștia sunt măsurați individual la două sau trei puncte înălțime și lățime. Dacă rezultatele sunt diferite în mai multe puncte, este necesar să se rotunjească în favoarea unui indicator mai mare.

Lățimea este înmulțită cu înălțimea și conform acestor date, specialiștii din magazin vă vor ajuta să determinați numărul de panouri (inclusiv câteva pe stoc), pe baza lățimii și lungimii unui panou.Adică suprafața totală a unui perete este împărțită de suprafața panoului, iar numărul rezultat este egal cu cantitatea de material pe perete.

Pentru stoc, trebuie să achiziționați 10-20% mai mult material. Panourile suplimentare de 10-20 vor putea acoperi consumul neașteptat de siding sau pot remedia erorile de instalare. Mulți oameni uită de piese de schimb, cumpărându-i numai după ce sunt într-adevăr necesari, dar aceasta este o greșeală. Detaliile din diferite loturi nu vor fi oricum absolut identice în nuanțe, grosimi și caracteristici și acest lucru va fi deosebit de vizibil pe fațadă.

Din suprafața totală a tuturor zidurilor se deduce suprafața ferestrei și deschiderile ușilor. Cu fragmente de perete triunghiulare un pic mai complicate. Aici se măsoară baza triunghiului și înălțimea sa. Apoi "lățimea" ar trebui împărțită în două și înmulțită cu "înălțimea".

Apoi, trebuie să schițați forma zidurilor, ferestrelor și a deschiderilor, semnând toate valorile. Acest lucru va ajuta să nu fie confundat în calcule în consultare cu un specialist.

Nu este atât de dificil să se calculeze astfel de elemente adiționale, cum ar fi colțurile exterioare și interioare, profilele J, F, H, lamelele de start și finale, scaunele și panourile de vânt. Ele sunt folosite într-o linie dreaptă, ceea ce înseamnă că este suficient să cunoaștem lungimea sa.Numărul rezultat este împărțit la lățimea unei bucăți și apoi se adaugă alte 10-15 procente materialelor pentru cheltuieli neașteptate. Dacă există o deschidere sau un alt obstacol pe linia de utilizare a modelului, dimensiunile sale sunt scăzute din lungimea totală a secțiunii, care este terminată cu elemente suplimentare.

Când achiziționați componente și siding, nu trebuie să uitați că este montat pe o cutie specială. Cârligul măsoară suprafața pereților, ceea ce simplifică instalarea șezlongurilor și vă permite să creați un spațiu între materialul de finisare și peretele casei pentru ventilarea aerului. În unele cazuri, este necesară încălzirea suplimentară, protecția împotriva umezelii și a condensului, după care se utilizează lățimea pentru fixarea materialelor suplimentare.

Sunt necesare suspensii metalice în formă de U, profile din oțel sau din lemn, elemente de fixare, șuruburi cu auto-filetare, materiale improvizate și unelte pentru lăcuit.

Produsele din metal sunt universale, lemnul este mai potrivit pentru utilizare cu un nivel moderat de umiditate.

Profilele ar trebui să aibă o secțiune transversală de plus sau minus 60 cu 30 și un nivel suficient de rigiditate pentru a susține greutatea structurii.

Numărul de suspensii și profile este determinat în funcție de înălțimea bățului, adică de la distanța dintre părțile adiacente ale cadrului. Nu trebuie să depășească 40 cm pentru materiale grele și 60 pentru cele ușoare. Lățimea peretelui este împărțită la lățimea pasului, iar numărul rezultat este egal cu numărul de profile care trebuie să fie setate la 1 perete.

Șuruburile cu șuruburi automate sunt achiziționate la o rată de 1 bucată pentru fiecare 20 cm de-a lungul profilului și a umerilor.

instrumente

Un set de instrumente pentru instalarea siding do-it-yourself este mic, iar componentele sale pot fi găsite în aproape orice casă.

În primul rând, avem nevoie de dispozitive pentru măsurarea suprafeței sub căptușeală: o riglă lungă, un pătrat de tâmplar, o bandă, cretă colorată.

Următorul grup de unelte va fi necesar în timpul instalării unui profil metalic și a umerilor. Pentru a determina corect linia de pornire de la marginea peretelui, de la care începe instalarea suspensiilor, trebuie să utilizați nivelul de construcție. O simplă lovitură va face. Linia trebuie să fie desenată astfel încât să nu se estompeze. Este convenabil să folosiți un marcator sau o cretă luminată. Pentru a fixa suspensiile și profilele de pe perete, aveți nevoie de o șurubelniță.Un ciocan poate fi util.

În timpul lucrărilor de finisare, veți avea nevoie de următoarele unelte: un bulgară sau o mănușă cu dinți fini (tăierea siding în fragmente de lungime dorită), un ciocan de foraj, un ciocan de cauciuc și unelte pentru demontarea panourilor montate fără succes.

Nu uitați de echipamentul de protecție: îmbrăcăminte confortabilă, mănuși, ochelari.

încălzire

Unul dintre principalele avantaje ale siding-ului este faptul că este ușor să se "ascunde" un strat de izolație sub el. Acest lucru economisește în mod semnificativ costurile de încălzire în sezonul rece și menține o temperatură confortabilă în cameră pe tot parcursul anului.

Că încălzitorul a servit mult timp și eficient, este important să alegeți materialele potrivite. Aceasta nu este numai izolația însăși, ci și straturile intermediare care vor proteja casa și pereții de condens, supraîncălzire și alte probleme care pot apărea dacă izolația nu este corectă.

Proprietățile materialelor bune din stratul de încălzire:

 • capacitatea de a trece aerul și "respira";
 • rezistenta la umiditate si incendiu;
 • rezistență la îngheț și schimbări de temperatură;
 • capacitatea de a îmbunătăți izolarea fonică;
 • siguranța mediului;
 • durabilitate.

Alegerea izolației - momentul cel mai important. Luați în considerare materiale cu proprietăți adecvate.

 • Spumă de polistiren extrudat (numit uneori penoplex). De fapt, este ultima generație de material plastic din spumă. Deoarece spuma eșantionului vechi începe să se prăbușească timp de 5-10 ani (și bandajele este de multe ori mai lungă), își pierde rapid eficiența ca încălzitor. Dar spuma de polistiren are toate calitățile necesare. Este ușor dens, poros, ușor (nu se încarcă profilurile), este ieftin, durabil, rezistent la umezeală, permite pereților să respire (dacă nu montează fundul), protejează de frig în timpul iernii și nu creează în casă o cameră de aburi în timpul verii; perfect îneacă zgomotul de fundal de pe stradă.
 • Placă minerală (vată de bumbac). Se remarcă printr-o densitate ridicată și durabilitate cu o grosime mică, satisface cerințele codurilor de construcție, asigură ventilația, este biostabil, îmbunătățește proprietățile izolatoare ale placării casei. Dar există și dezavantaje la izolarea minerală: în absența impermeabilității și a pătrunderii umidității, materialul pierde până la 70% din proprietățile sale termoizolante. Praful se acumulează în timp. Cheltuielile ieftine numai vată minerală de calitate inferioară, și o sumă bună va trebui să fie cheltuite pe una bună.

Lama de bază, vata de sticlă și ecowool au proprietăți similare, dar sunt mai des folosite pentru încălzirea în interior.

 • UPP. Spuma poliuretanică spartă este o izolație eficientă, dar necesită echipament special pentru aplicare. Deoarece masa se aplică pe perete sub formă lichidă, este posibil să se folosească înainte de montarea suspensiilor și profilelor, datorită cărora "insulele reci" nu se vor forma în construcție. Dar când pulverizarea PPU pe perete nu rămâne un gol ventilat. Zidul nu va respira. În caz contrar, acest material este superior celorlalte în caracteristicile sale tehnice.
 • Spumă de sticlă. O alternativă demnă de spumă pulverizată. Lucrul cu sticla din spumă este mai ușor datorită faptului că materialul este foaie. Are o structură poroasă, greutate redusă, calități izolante la un nivel ridicat, rezistență la umiditate, dezintegrare și incendiu, este capabil să respire, să taie cu ușurință fragmente de grosimea dorită, să nu se micșoreze cu timpul. Durata sa de viață depășește durata de viață a mai multor tipuri de siding. Dezavantajul său semnificativ - costul ridicat. Dar dacă este posibilă realizarea unei căptușeli scumpe, este mai bine să folosiți sticlă spumă decât alte materiale.
 • Folie de izolație din folie. Aceste materiale, de regulă, au o structură poroasă și sunt fabricate din soiuri de spumă și sigilate de sus într-o "coajă" reflectorizantă. Acest lucru le conferă un avantaj incontestabil - capacitatea izolației de a menține căldura în casă la temperaturi sub zero și capacitatea de a împiedica supraîncălzirea camerei din interior la temperaturi ridicate în exterior.

Nu uitați de impermeabilizare și de bariera de vapori. Aceste straturi subțiri vor prelungi durata de viață și vor spori eficacitatea izolației, însă absența lor în cele mai multe cazuri reduce eficacitatea materialului la nimic.

Hidroizolarea este un strat de peliculă subțire din PVC sau alt material subțire care se suprapune pe izolație. Aceasta este situată între el și siding și este necesară pentru a preveni intrarea umezelii în izolație.

Bariera de vapori este de asemenea realizată dintr-un material destul de subțire, care este montat pe partea din spate - între izolație și peretele casei.

Pentru a lucra cu aceste materiale, veți avea nevoie de foarfece sau un cuțit ascuțit (tăierea fragmentelor pentru locuri greu accesibile), banda de construcție și un capsator de construcție.

Materialul este achiziționat cu o marjă de 20%, deoarece este necesar să se plaseze cu o suprapunere de 15 până la 30 cm.

Pas cu pas

Când toate materialele sunt selectate și achiziționate, este timpul să începeți instalarea. Tehnologia este universală pentru toate tipurile de siding, lucrările se desfășoară în etape.

 • Prima etapă este pregătitoare. Se efectuează după toate măsurătorile și calculele, prin urmare le excludem din lista de acțiuni. Ceea ce trebuie într-adevăr pregătit este inspectarea tuturor suprafețelor pereților, în special a zonelor dificile, pentru prezența unor defecte, nereguli, elemente de interferență. Se recomandă eliminarea acestora pentru a nu leza materialele și panourile izolatoare. "Nodulii" mortarului de ciment din zidărie trebuie zdrobiți cu atenție cu un ciocan, iar toate "creastele" de pe fundație sunt, de asemenea, egalizate. Este important să nu exagerați. Lipirea unghiilor și a fragmentelor de armare trebuie să se înțepene cu clești sau să se îndoaie și să se ducă în perete. Îmbrățișarea straturilor de ipsos și nisip. Suprafețele vechi pot fi amorsate în continuare astfel încât să nu fie acoperite cu ciuperci sub un strat de material izolant și care se confruntă.
 • A doua etapă - bariera de vapori a dispozitivului. Se compune din mai multe etape: curățarea pereților de vechea acoperire, dacă există, prelucrarea golurilor și golurilor de pe suprafața pereților, uscarea pereților. Plasarea barierului de vapori pe pereții umedi nu are sens. Aceasta este o lucrare în jos de scurgere.

Pentru bariera de vapori este mai bine să alegeți folii din folie cu grosime mică. Ele sunt laminate în sus și fixate pe perete prin pre-fixare sub formă de bandă adezivă. Puțin mai târziu, când se montează mantaua, acesta va fixa materialul ferm și sigur.

 • A treia etapă - instalarea lamei. Pentru varianta cu izolație, aceasta va fi prima dintre cele două și se va realiza din distanțiere. Pentru varianta fără izolație, această cutie este prima și ultima, constând din suspensii și profile. Profilurile metalice universale sunt alese cel mai adesea, iar non-profesioniștii au o întrebare: care este punctul de izolare, dacă există încă o pierdere mare de căldură prin batere? Ieșire - încastrate garniturile paronite sau cartonul bazalt sub profil în locurile de atașare. Pentru a le remedia va ajuta la montarea parantezelor.

Se recomandă instalarea lamboului în conformitate cu tipul de siding. Pentru schema orizontală, pentru alta verticală. În ambele cazuri, trebuie să începeți de la margine și să instalați mai întâi ghidajele. Poziția lor trebuie să fie strict verticală sau strict orizontală, iar linia este trasă cu un nivel sau plumb. În caz contrar, siding nu se va ridica după cum este necesar sau va fi vizibilă curbura.

 • A patra etapă este încălzirea. Materialul este așezat în conformitate cu instrucțiunile producătorului. În același timp, nu poate fi deformată, deoarece își poate pierde proprietățile.
 • Cea de-a cincea etapă - aplicarea impermeabilizării. Acest material (fără tensiune) trebuie să acopere întreaga izolație. De sus și de dedesubt, trebuie fixată cu grijă, iar lățimea materialului foaie este așezată cu o suprapunere. De multe ori, producătorii remarcă pe filmul de impermeabilizare o linie de margine - suprapunerea nu trebuie să fie mai mică decât ceea ce indică. Este fixat cu un capsator și o bandă de scotch. Aceasta este urmată de instalarea celui de-al doilea obreshetki.
 • A șasea etapă este de placare. Aceasta necesită respectarea a trei reguli simple care vor asigura succesul evenimentului:
 1. Sunt necesare dispozitive de fixare strânse. "Strângerea încuietori" între părți, este important să lăsați un mic spațiu de aproximativ 1 mm.Acest lucru va proteja materialul de crăpare și, de asemenea, va simplifica procesul de dezmembrare în viitor.
 2. Fixarea trebuie făcută în mijlocul ferestrelor de instalare și nu la margini.
 3. Nu trebuie să conduceți panoul ornamental în gaură până când se oprește; este mai bine să lăsați un mic spațiu.

Învelișul ar trebui să fie executat într-o astfel de secvență.

 • Demontarea scurgerilor, a ușilor, a plăcilor din deschiderile ferestrelor.
 • Crate (inclusiv izolație). Ligul extrem trebuie fixat exact la colțul zidului.
 • Plăcuță de pornire montată (deasupra, la baza gablonului). Apoi, colțurile exterioare, aquilon și profilul de plecare. Placa inițială este introdusă în sloturi până când se face clic, apoi trebuie să verificați reversul (cursa 1-2 mm). Dacă se observă, puteți instala elemente de fixare.
 • În mod similar, panourile rămase sunt montate. Efectuați o verificare pentru reacție necesară pentru fiecare panou.
 • De-a lungul drumului, deschiderile de ferestre și uși, colțurile interioare și alte elemente sunt făcute cu siding.
 • Ultimul panou este atașat fără blocare pentru a determina dacă trebuie să fie personalizat. Apoi, placa fină sau profilul J este montat, iar placa este deja introdusă și blocată în ea.
 • Aranjament din alamă (partea triunghiulară a peretelui sub pante de acoperiș).Este ceva mai complicat decât să vă confruntați cu un perete dreptunghiular. Este important să observați două nuanțe: tăiați capetele plăcilor exact de-a lungul pantei colțului peretelui, fixați capetele plăcilor în profilul J (banda obișnuită de finisare nu va rămâne). Restul tehnologiei rămâne neschimbată.
 • Eaves trim. Se efectuează în conformitate cu schema specificată de producător. Pentru instalarea de înaltă calitate, este imperativ să se utilizeze modele speciale de șanțuri, profile și șanțuri perforate.

În acest fel, puteți găzdui casa dvs. cu siding singur, fără a petrece mult timp pe ea.

Greseli tipice

Înainte de a instala panoul de siding cu propriile mâini, ar trebui să studiați toate subtilitățile și particularitățile procesului pentru a evita greșelile obișnuite. Acestea vor provoca, ulterior, o mulțime de probleme, vor afecta eficiența și durata de viață a siding și a izolației.

Principala greșeală este numărarea incorectă a materialelor și lipsa rezervelor (care este rareori superfluă) detalii. Ca urmare, presupusa căptușeală fără defecte se transformă într-un furnir cu defecte evidente. Acest lucru afectează nu numai estetica fațadei, ci și deteriorarea etanșeității stratului de acoperire.Acest lucru creează riscul de umiditate pe straturile intermediare și deteriorarea izolației.

A doua greșeală cea mai populară a instalatorilor auto-învățați nu este aceea de a folosi impermeabilizarea. Și dacă spuma poliuretanică supraviețuiește unui astfel de tratament, lâna minerală se va umfla, va începe să preseze siding și va pierde până la 80% eficiență.

Nu mai puține gafe - pentru a monta fundul panoului pe peretele exterior și a fixa încuietorile până la oprire. Sidingul este realizat din materiale care se înclină și se extind sub influența temperaturii ambientale. Dacă nu lăsați un decalaj de câțiva milimetri, se va sparge pur și simplu în prima vreme foarte rece.

Nu este recomandat să înșurubați șuruburile în "corpul" panoului. Are o parte perforată pentru montare. Șurubul este înșurubat în centrul găurii, nu la margine. Este interzisă fixarea detaliilor de construcție la exterior cu unghii ne-galvanizate (rugină). Pe panouri va exista rugina și vor rămâne mai rău.

Ultima greșeală nu este grosolană, dar este, de asemenea, mai bine să nu o facem. Este vorba despre utilizarea panourilor lucioase. Da, arata mai bine, dar nu pentru mult timp. Și se încălzesc mai repede.

Exemple frumoase de căptușeală

 • O varietate de tipuri de siding pe material, formă, culoare și textura face posibilă implementarea soluțiilor de proiectare în proiectarea fațadei. De exemplu, instalarea unei singure sită mată a nuanțelor luminoase a devenit deja o soluție clasică. Instalarea copacului de Crăciun colorat într-o versiune dublă sau triplă va face fascada concisă, dar luminoasă, caracteristică tendințelor de design moderne.
 • Frumos, bine și exponențiat uita-te la case și cabane, acoperite cu subsol siding de la fundație la acoperiș. Cimentul din fibră de sticlă modernă reproduce cu exactitate relieful și textura pietrei naturale și cărămizilor, astfel încât din lateral va fi dificil să se facă distincția între acest stil și o piatră reală.
 • Este întotdeauna relevant pentru un decor privat din lemn. Siding de lumină se potrivește perfect în stilul de Provence, nuanțe mai întunecate și imitații de lemn brut va fi potrivit în stilul de țară. "Cherestea de cherestea", cu textura pronunțată și siding, care imită specii scumpe de lemn, va recrea designul elit al clasicilor într-o interpretare modernă.

Cum să montați siding cu propriile mâini, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor