Dimensiunile plăcii de montaj a casei de bloc

Varietatea materialelor cu care se confruntă va transforma capul în orice cumpărător. Pentru a face alegerea corectă, trebuie să știți care material va servi serviciul dvs. credincios și nu vă va dezamăgi în orice vreme. Cea mai bună soluție financiară pentru placarea pereților diferitelor structuri de construcții și gospodării este un material numit clapboard sau "block house".

Caracteristici speciale

Casa, căptușită cu materiale de tip "block house", arată discret și concis, dar în același timp este foarte demnă și elegantă, datorită căreia "blocul de case" este folosit pe scară largă nu numai în exterior, ci și în crearea de soluții interioare.

Întâmplător, întrebarea în legătură cu ce material a fost făcută "blocul" nu a apărut nici măcar.Acum există o varietate de materiale moderne pentru decorarea fiecărui gust, care reprezintă un domeniu larg de creativitate. Proprietatile de consum, dimensiunile, profilele, culorile casei nu sunt limitate de nimic, ceea ce o face absolut "flexibila" atunci cand implementeaza orice solutie externa de consum, oferind o combinatie vizuala excelenta in diferite stiluri.

"Block House" este un panou care imită lemn, care poate fi făcut din diferite materiale, cum ar fi vinil, metal, MDF, lemn natural și altele.

Tipuri de panouri

Siding de lemn "bloc de case" imita un jurnal, dar este o placa cu o suprafață plană cu o lățime de 80 la 150 mm și o grosime de la 8 la 20 mm, caracterizat prin prezența canelurilor și creasta. Probele cele mai frecvente sunt făcute din pin, zada, stejar, tei, arin și altele. "Blocul" de lemn este împărțit în următoarele tipuri, în funcție de destinație:

 • pentru decoratiuni interioare (dimensiunile aproximative ale panoului sunt 22x99x2100 mm sau 22x99x3000 mm);
 • universal (36x142x3000 mm sau 36x142x 6000 mm);
 • pentru finisaj exterior (36x1930x6000 mm).

  De asemenea, "blocul" de metal imită lemn,dar are o serie de avantaje în ceea ce privește rezistența la lumină, rezistența la foc, rezistența la temperaturi excesive și îngrijirea nemanipulantă. Zona principală a aplicației sale este confecționată din fațade. Dimensiunile aproximative ale panoului sunt de 22x360x600 mm.

  Blocurile din PVC sunt cel mai bugetar din toate cele de mai sus, dar acest lucru nu îl împiedică să aibă o listă decentă de proprietăți pozitive:

  • rezistența la temperaturi scade în intervalul de la -50 la + 60 ° C;
  • rezistența la dezvoltarea microorganismelor atunci când schimbările de umiditate;
  • îngrijire îngrijorătoare;
  • durata de viață a serviciului ajunge la 50 de ani;
  • dimensiunile aproximative ale panoului sunt de 2x24x366 mm.

  Productie de panouri din lemn

  La prima etapă, jurnalul pre-tratat este tăiat prin metoda transversală sau radială. Apoi, în perioada de la 10 zile la 2 săptămâni (timpul de uscare depinde de conținutul inițial de umiditate al arborelui) este expus la temperaturi ridicate. Apoi, folosind mașini de frezat, profilul și suprafața frontală a plăcii sunt formate direct. Apoi, tăiați creasta și canelurile. În etapa următoare, produsul este confruntat și sortat.

  Dispune de depozitarea opțiunilor din lemn

  Nu uitați că lemnul este un material foarte capricios, deci este foarte important după procesare pentru a asigura condiții optime de păstrare, ceea ce nu va avea consecințe dezastruoase. Lemnul trebuie protejat de umiditate.

  Pentru a evita deteriorarea panourilor datorate umidității, plăcile sunt ambalate într-o folie specială de contracție, formând mănunchiuri de mai multe lamele, lăsând capetele deschise pentru a asigura ventilația naturală. Trebuie remarcat faptul că placa, uscată la umiditate naturală, este mult mai puțin deformată și crăpată. Plăcile uscate ar trebui să aibă un conținut de umiditate care să nu depășească 15%.

  Atunci când alegeți, acordați atenție caracteristicilor consumatorilor și costurilor. Învelișul uscat costă 25-30% mai scump datorită costului de uscare, dar în același timp este mai puțin crăpat sau deformat.

  Având în vedere calitatea și caracteristicile diferitelor tipuri de lemn, se planifică divizarea panourilor în soiuri sau clase (A, B, C). Această separare se realizează în funcție de starea lemnului, prezența buzunarelor de rășină și nodurile topite împreună.

  Datele privind categoria trebuie să se reflecte pe pachetul "block-house".

  • A - pentru fiecare 150 cm lungime sunt permise un nod, două buzunare cu rășină și două fisuri neperforate;
  • B - pentru fiecare 150 cm lungime, sunt permise maximum patru noduri, două buzunare cu rășină și două fisuri neperforate;
  • C - crăpături admise, buzunare, noduri mai mari decât în ​​alte categorii.

  Cea mai înaltă calitate "bloc" aparține clasei A.

  Etape de panouri de fixare pentru tunderea casei

  Când acoperiți casa, trebuie să urmați reguli simple și să acționați în mod consecvent.

  • Înainte de a începe lucrul, materialul trebuie să se aclimatizeze (să accepte proprietățile mediului pentru a evita deformările, fisurările și distorsiunile). Pentru lucrările în aer liber, perioada de adaptare este de 2 până la 3 zile; pentru lucrările de interior, perioada minimă este de 5 zile.
  • Izolația termică și bariera de vapori a pereților exteriori ai clădirii.
  • Pregătirea "blocului". Panouri pentru tratarea suprafețelor agenți de protecție rapid și profund penetranți. Pentru caneluri și vârfuri, se recomandă ca această procedură să fie efectuată de două ori.
  • Instalarea directă a panourilor începe din partea de jos a peretelui și duce mai departe în sus în conformitate cu principiul "spini în canelură" (spini este în sus, canelura este în jos). Fixați "blocul de case" pe perete pot fi șuruburi, bolțuri sau paranteze speciale.Când panoul de temperatură și umiditate schimbarea poate modifica densitatea materialului, astfel încât acesta este cel mai potrivit pentru fixarea pastilelor, deoarece acestea nu interferează cu deplasări mici.

  După finisarea căptușelii, este necesară reaplicarea stratului protector de pe panouri, apoi reînnoirea acoperirii la fiecare cinci ani.

  Secretele maestrilor

  Pentru a reduce cantitatea totală de muncă este recomandată în pielea exterioară a clădirii panourile sunt utilizate pe scară largă, care va oferi acasă un aspect elegant. Astfel de panouri sunt greu de distins de această bară. Nu trebuie să uităm de ventilația naturală, retragând o distanță scurtă înainte de instalare. Atunci când aplicați un strat de protecție, trebuie acordată o atenție deosebită cusăturilor și îmbinărilor.

  Pentru placarea exterioară se recomandă utilizarea unei "blocuri" plate de specii de conifere, iar pentru placări interioare - din lemn de esență tare. Nu se recomandă utilizarea panourilor largi în interior. Costul estimat al lucrărilor de finisare poate varia în funcție de caracteristicile și materialele "casei de bloc".

  Cum sa alegi?

  Pentru a selecta cele mai bune panouri fabricate în conformitate cu standardele rusești și internaționale și pentru a vă salva de la costuri inutile, Este necesar să se acorde atenție câtorva puncte:

  • Merită să începem cu un calcul precis al cantității necesare de material, care depinde în mod direct de caracteristicile și mărimea "blocului de case", fără a uita eroarea de tăiere.
  • O mai mare concurență între producătorii de pe piața rusă nu înseamnă că există numai panouri de înaltă calitate care corespund clasei declarate. Trebuie să verificați cu atenție produsul achiziționat pentru defecte evidente (fisuri și alte deteriorări). Dar aici sunt unele dificultăți - nu puteți despacheta bunurile dacă sunt ambalate în film. Puteți vedea numai panourile situate la margini. În interiorul ambalajului, plăcile pot fi ascunse care sunt deformate de umiditate și de depozitarea necorespunzătoare.
  • Pentru a verifica prezența curburilor, 2-3 panouri sunt conectate între ele, ținând seama de faptul că nu ar trebui să existe o fixare rigidă. Dacă este posibil, asigurați-vă că măsurați nivelul de umiditate al materialului.
  • Panourile ar trebui să fie tăiate de-a lungul creșterii trunchiului de copac, iar inelele anuale nu ar trebui să iasă din tablă pentru a evita despicarea. De asemenea, marginile plăcilor trebuie să fie verificate pentru a se asigura că acestea sunt netede și fără crăpături, care sunt semne de respingere.
  • O atenție deosebită ar trebui acordată blocului construit în lungime (frezarea mai multor părți ale plăcii). Secțiunile pot fi de o lungime inegală, montate în funcție de modelul sau tipul de ferăstrău, legătura poate fi făcută cu adeziv.
  • Merită acordată atenție prezenței mucegaiului și a altor microorganisme.

  Orice curbură, fisuri, neregularități și distorsiuni fac ca panourile să nu fie potrivite pentru utilizare și instalare. Merită să verificați canelurile de conectare.

  Costul panourilor

  Costul panoului blocului de locuințe depinde de mai mulți factori, dintre care speciile de arbori și parametrii geometrici determină. Pentru fabricarea de pietre utilizate în regiunea de producție. Cu toate acestea, la comanda pentru o taxă suplimentară, puteți comanda fabricarea oricărui material. Costul speciilor de copaci care sunt obișnuite în banda medie se situează între 150 ruble pe m² (pin) și 1250 ruble pe m² (stejar).

  Clasele (A și B) din Rusia sunt foarte greu de deosebit vizual, respectiv, iar prețul lor este cu 20-25% mai mult. Prețul pentru clasa C este mult mai mic. Costul suplimentar pentru 1 m² pentru clasa A va adăuga uscarea forțată.

  Sfaturi utile

  Se recomandă să acordați atenție câtorva aspecte importante.

  • "Block-house" 300 mm poate fi numit cel mai popular și versatil material de finisare până în prezent. Este reprezentat de panouri din lemn, metal, vinil.
  • Datorită varietății materialelor din care este produs, chiar și cel mai solicitant consumator va găsi o opțiune demnă care să se potrivească preferințelor și capabilităților personale. Printre soiul prezentat, puteți alege un panou din lemn, metal sau vinil.
  • O gamă largă de caracteristici vă permit să utilizați "blocul de case" ca și pentru lucrările de finisare exterioară cu o mare diferență de temperatură și o umiditate ridicată, precum și pentru decorarea interioară.
  • Atunci când alegeți un anumit tip și clasă de "blocuri de case", este foarte important să le inspectați cu atenție, să eliminați deformările și să verificați jetoanele și crăpăturile.
  • În timpul instalării, este necesar să se respecte anumite condiții și să nu se uite de aclimatizarea materialului, tratarea cu compuși de protecție și ventilație naturală, caz în care va dura mai mult de o duzină de ani.

  Pentru informații despre cum să comunicați casei de case, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor