Siding vertical: caracteristici și beneficii

Siding este un material popular de placare pentru fațada unei clădiri. Cu câțiva ani în urmă, versiunea verticală a acesteia a fost practic necunoscută, siding orizontală a fost folosit peste tot. Cu toate acestea, mai recent, analogul vertical a intrat foarte încredere pe piața construcțiilor și acum este un alt fel de siding decât o alternativă la un material orientat pe orizontală.

Definirea materialelor

Siding este un material utilizat pentru finisarea exterioară (mai puțin frecventă - internă) a unei clădiri. Imitează îmbarcare, reprezentând o bandă separată. Acestea din urmă sunt fixate rapid și sigur unul de celălalt, datorită încuietorilor. Sidingul este fixat pe suprafața clădirii prin intermediul unghiilor pentru care este prevăzută perforarea în material.

Popularitatea materialului datorită faptului că vă permite să transformați rapid aspectul clădirii, ascunzând defectele și neregularitățile suprafețelor. Este ușor de instalat și nu necesită o pregătire specială.

Datorită prezenței unei vopsele speciale de polimeri care protejează împotriva deteriorării și previne apariția coroziunii, sidingul păstrează aspectul perfect și caracteristicile tehnice pentru câteva decenii de funcționare.

Este de remarcat bogăția de alegere a materialului - varietatea texturilor, deciziile de culoare și dimensiunea vă permit să obțineți o clădire elegantă și originală care se potrivește bine în orice peisaj.

Caracteristici speciale

În funcție de direcția "panoului" din spațiu emit siding în poziție orizontală și verticală. Lungimea acestuia din urmă poate ajunge la 3000, 3050 și 3100 mm. Lățimea profilului este de asemenea variabilă - 160, 180 și 250 mm. Grosimea este de 1, 1 sau 1,2 mm. Dacă vorbim de ghidaje metalice destinate finisării bazei, atunci grosimea lor poate ajunge la 3 mm.

Este important să înțelegeți că peretele orizontal și vertical au dimensiuni și configurații diferite.

Este inacceptabil să montați "verticalele" în direcție orizontală, deoarece aceasta este plină de scurgere a apei și reducerea duratei de viață a materialului.

Diferențele dintre cele două tipuri de siding se referă și la profilele de marginecare umple articulațiile dintre profiluri. Pentru fiecare tip de material are profile proprii de margine. Spre deosebire de analogii orizontale cu perforații pentru drenajul condensului în partea inferioară, panourile orientate vertical nu au una.

Cavitățile și puzzle-urile de sită verticală sunt aranjate astfel încât umiditatea, fără a rămâne pe suprafața profilului, să curgă în jos. Datorită suprafeței plane și absența protuberanțelor profilului nu se acumulează praf și murdărie.

Experții spun că siding verticală tolerează temperatura "sare" mai ușor.

tipuri

În funcție de materialele care stau la baza, sidingul vertical poate fi de mai multe tipuri.

vinilin

Baza materialului este clorura de polivinil (PVC). Are o greutate redusă și se caracterizează printr-o flexibilitate sporită, care oferă o anumită libertate de acțiune în timpul instalării. Siding de vinil plăcut surprins de varietatea de culori. În procesul de fabricație, este posibil să se adauge un pigment de colorare de orice umbră.

Datorită greutății sale reduse, materialul nu dă o încărcătură mare pereților și fundației clădirii.

Este important ca produsul să fie ecologic, în timpul funcționării acestuia nu se emite toxine în atmosferă. Intervalul de temperatură de funcționare variază de la -50 la +50 grade. Siding PVC este rezistent la acizi, dar nu are o rezistență crescută la daune mecanice și șocuri. Unele dintre speciile sale ard.

plastic

O varietate de plăci din plastic este acrilică. Este superioară PVC-ului în ceea ce privește rezistența la îngheț, nu se estompează atunci când este expus la lumina soarelui, iar durata de viață a acestuia este de aproximativ 50 de ani. Bineînțeles, costul sidingului acrilic este mai mare. Pentru a obține un efect pozitiv, peretele vertical de plastic necesită utilizarea unei izolații exterioare.

metal

Fabricat din foi de aluminiu sau zincate, această latură este caracterizată de o rezistență crescută în combinație cu ușurința materialului (deși greutatea sa este ceva mai mare decât greutatea materialului plastic). O acoperire specială din exterior asigură protecția materialului împotriva coroziunii și asigură o durată lungă de viață (până la 50 de ani).De regulă, siding vertical pe metal este folosit pentru a acoperi clădiri cu mai multe etaje, cu încărcătură crescută de vânt, într-o gospodărie particulară - pentru proiectarea curților și a garajelor.

Suprafața exterioară a profilelor metalice este acoperită cu lac, care trebuie actualizată la fiecare 3-5 ani de funcționare. Aceasta va păstra caracteristicile tehnice ale materialului și va prelungi durata sa de viață.

Acest tip de siding vertical este mult mai durabil comparativ cu omologul plastic.prin urmare, utilizarea sa este binevenită atunci când vă confruntați cu subsolul și părțile inferioare ale fatadei.

ceramică

"Vertical" pe bază de aditivi de lut și modificatori este o sită ceramică. Se caracterizează prin prietenie cu mediul și durabilitate (obținută prin prăjirea la temperaturi ridicate a materiilor prime), greutate redusă și accesibilitate. Ceramica "bord" imita lemn natural, deci cladirile decorate cu "ceramica" arata scumpe si nobile.

ciment

Sidingul pe bază de ciment este un material foarte fragil, care poate crăpa de un impact slab.Pentru a reduce acest dezavantaj, fibre de celuloză brută sunt adăugate la compoziție. Din această cauză, "bordul" dobândește monumentalitate și putere sporită.

Se caracterizează prin siguranță la foc și o durată lungă de viață.

Partea din față a unei astfel de pereți verticali imită zidăria sau suprafața lemnului, ceea ce vă permite să creați exteriori exquisite.

lemn

Se bazează pe lemn masiv, o parte a lemnului rotunjit sau fibre lemnoase lipite, ceea ce duce la costul ridicat al materialului. Are un aspect atractiv și caracteristic pentru textura produselor din lemn, autenticitatea. Cu toate acestea, necesită îngrijire constantă - aplicarea compușilor care împiedică focul și umflarea de umiditate, protejând împotriva insectelor dăunătoare.

În ciuda îngrijorării obișnuite a sidingului din lemn, durata de viață a acestuia este mult mai puțin de neegalat.

Cele mai răspândite tipuri de vinil, acril și metal de "plăci" verticale. Toate celelalte materiale, teoretic, pot avea o orientare verticală, dar, în practică, instalarea lor este împiedicată de greutatea mare a profilelor.De la refugiul de lemn, datorită impracticității sale și a costului ridicat.

avantaje

Sidingurile verticale se caracterizează prin multe avantaje.

 • Are rezistență ridicată, este rezistent la efecte atmosferice și acide. După cum arată practica, este mai bine să reziste la temperaturi extreme.
 • Datorită particularităților configurației materialului, și anume absența proeminențelor și canelurilor, umezeala nu se oprește, curge pe suprafața peretelui vertical. Acest lucru elimină riscul de scurgere a apei, deteriorarea izolației.
 • Absența proeminențelor asigură protecția suprafețelor împotriva acumulării de praf și murdărie. O ploaie usoara este suficienta pentru ca suprafata sa fie fara praf si bucura proprietarul cu un aspect atractiv.
 • Suprafața verticală este durabilă pentru sarcini, iar profilul metalic este, de asemenea, caracterizat prin rezistența la impact și deteriorarea mecanică.
 • Mediile agresive, inclusiv chimice și alcaline, nu sunt periculoase pentru material. Durata sa de viață va rămâne neschimbată, chiar dacă în apropiere există fabrici și fabrici.
 • Instalarea materialului este destul de simplă, implică prezența izolațiilor și a cutiilor, nu este mult diferită de benzi orizontale de montare. Dacă în timpul funcționării unul din profilele verticale metalice a devenit inutilizabil, poate fi ușor înlocuit fără a demonta căptușeala. Din păcate, în cazul versiunii de plastic în practică, acest lucru nu este posibil.
 • Siding-ul vertical este caracterizat printr-o varietate de culori și texturi. Soiurile de vinil au de obicei nuante pastelate delicate. Acrilice, dimpotrivă, diferă în luminozitatea unei palete de culori, o suprafață lucioasă.
 • Utilizarea profilurilor direcționate vertical vă permite să "scoateți" din exterior clădirea, făcând-o mai rafinată și nobilă. Efectele stilistice bune pot fi obținute prin combinarea profilurilor verticale și orizontale în cadrul aceleiași fațade.

Sfaturi pentru alegere

Atunci când alegeți un siding vertical, în primul rând ar trebui să vă asigurați că materialul are toate certificatele necesare de calitate și conformitate.

Dacă documentația tehnică este în regulă, acordați atenție următoarelor criterii de selecție.

 • prezența blocării anti-furt; în caz contrar, panourile se vor bâlbâi în vânt, iar cu vîntul rătăcios riscă să cadă pe fațadă;
 • grosimea materialului trebuie să fie de cel puțin 1 mm, în caz contrar materialul riscă să se prăbușească rapid de la deteriorări și fisuri la vreme rece;
 • marcarea computerului este obligatorie pentru panouri de la branduri bine-cunoscute. Prezența lor este o garanție suplimentară pentru obținerea unui produs de calitate.

Exemple frumoase

Siding-ul vertical vă permite să creați exteriori atât în ​​stilurile clasice, cât și în cele moderne. Desigur, este optim pentru crearea de scumpe, nobile, rafinate în stilul său de brevitate, de exemplu, în engleză sau clasic.

Profilele verticale sunt combinate armonios cu alte materiale de fațadă, de exemplu cărămizi orientate spre exterior. Sublinierea caracterului distinctiv al suprafețelor va juca contraste. Pe fundalul sidingului vertical, în culori pastelate sau bej, elementele de cărămidă de culoare mai saturată arată avantajos.

Nu mai puțin impresionant este combinația de siding vertical, siding orizontal și înclinat.Este vorba despre utilizarea de profile înclinate care permit "diluarea" severității "caselor verticale". Ele devin o parte pe care doriți să o luați în considerare, adăugați distincție clădirii și subliniați originalitatea structurii.

Cu privire la caracteristicile instalării de siding vertical, veți afla din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor