Siding din lemn: caracteristici alese

Printre varietatea imensă de opțiuni pentru finisarea exterioară deosebit de populară este siding de lemn. Este un material practic, elegant și rezistent la uzură care atrage atenția celorlalți. Acest produs are o serie de caracteristici și avantaje care au jucat un rol important în distribuția finisajelor.

Arborele utilizat în procesul de producție creează un microclimat confortabil. În plus, este un material natural și ecologic.

Finisare caracteristică

Siding este un tip separat de material de placare. Este montat pe perete cu un cadru special, care este preinstalat pe clădire. Acest finisaj este foarte popular în Canada și în toată America de Nord. Pentru fabricarea sa se poate folosi o varietate de materiale.

Panourile din lemn sunt ideale pentru finisarea unei case de țară și a altor clădiri similare. Datorita faptului ca lemnul trece prin particule de aer, viata cladirii creste, iar formarea condensului si a mucegaiului devine imposibila. Materialul natural, care este utilizat în domeniul de producție, are caracteristici individuale care lipsesc din analogii artificiali. Alte avantaje ale finisajului vom căuta mai departe în articol.

avantaje

La fabricarea sidingului de lemn la materialul de bază se adaugă diverse componente. Aditivii joacă un rol important în rezistența și durabilitatea materialului. Datorită echipamentelor de înaltă tehnologie și tehnicilor speciale, materiile prime obișnuite naturale sunt transformate în finisaje fiabile, practice și elegante. Companiile de producție folosesc diferite tipuri de lemn.

Avantajele materialelor de finisare includ mai multe puncte.

 • Forța de aderență. Produsul de calitate are o înaltă rezistență. Asamblarea lemnului tolerează perfect sarcinile constante, păstrând forma și duritatea.
 • Durata de viață a serviciului Acest tip de finisaj are o durată lungă de viață.De la an la an, furnirul din lemn se va bucura de frumusete si practic. Datorită acestei caracteristici, acest material poate fi numit o achiziție profitabilă și practică.

Folosind siding de lemn, veți uita mult de schimbarea căptușelii din exteriorul clădirii.

 • Rezistența. Față demonstrează rezistența la vagarele vremii nefavorabile: vânt, ploaie, zăpadă. Lumina directă a soarelui și modificările bruște ale temperaturii nu vor deteriora pielea. Culoarea, forma și duritatea vor rămâne neschimbate. Materialul de finisare este capabil să reziste la înghețuri până la -50 grade Celsius. În același timp, structura de acoperire va rămâne.
 • Prelucrare. Materialul este ușor de prelucrat. Dacă este necesar, puteți regla cu ușurință dimensiunea plăcii.
 • Securitate. Este o substanță naturală, ecologică și sigură pentru sănătate, fără impurități periculoase și periculoase. Arborele este recomandat pentru a fi folosit pentru a acoperi casele care sunt alergice, copii mici sau animale.
 • Permeabilitatea la vapori Materialul "respiră" prin trecerea oxigenului. Acest factor împiedică formarea mucegaiului și mucegaiului. Circulația aerului este foarte importantă pentru crearea unui microclimat confortabil, indiferent de vremea din afara ferestrei.Experții observă că permeabilitatea vaporilor de siding este foarte mare.
 • Instalare. Folosind acest material, puteți efectua singur procesul de instalare, economisind bani pe serviciile meșteșugarilor profesioniști. Pentru căptușeală nu este nevoie de echipamente speciale costisitoare și consumabile suplimentare.
 • Estetica. Lemnul utilizat pentru a crea materiale de finisaj are calități estetice deosebite. Este asociat cu naturalețea, confortul și căldura acasă. Materialul se potrivește perfect decorului clasic și etnic, precum și stilului de muzică country. O varietate de specii de lemn au culoarea originală: unele panouri sunt uniforme și uniform pictate, altele sunt completate cu linii și modele.
 • Încălzirea. Acoperirea de acest tip poate acționa ca o protecție suplimentară împotriva frigului. Materialul va ajuta la menținerea căldurii prețioase în interiorul casei și fără ea o atmosferă confortabilă este imposibilă.

deficiențe

Dacă v-ați hotărât să utilizați un șipci de lemn pentru a acoperi o locuință sau orice altă construcție, trebuie să cunoașteți nu numai avantajele, ci și dezavantajele materialului de finisare. Doar cunoscând toate caracteristicile, puteți face alegerea potrivită:

 • Rezistența la foc. Produsul are o rezistență scăzută la foc. Dacă persistă un pericol ridicat de incendiu în regiune, se recomandă fie abandonarea completă a acestui finisaj, fie utilizarea unor soluții speciale pentru protejarea lemnului. Flacăra va cauza deteriorarea iremediabilă a căptușelii, chiar dacă este tratată cu compuși de protecție.
 • Expunerea la umiditate. În ciuda faptului că materialul are permeabilitate la vapori și rezistență la umiditate, umiditatea are un efect negativ asupra finisajului. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să investiți în formulări speciale.

Soluțiile vor oferi protecție împotriva umezelii excesive, păstrând forma lemnului și frumusețea materialului de finisare.

 • Grijă. Materialul de finisare din lemn necesită o întreținere atentă și o inspecție constantă, altfel va trebui să schimbați parțial sau complet ornamentele. Pentru a curăța panourile din lemn de praf și murdărie, nu utilizați compuși chimici agresivi.
 • Cost. Materiile prime naturale, de regulă, sunt mai scumpe decât opțiunile artificiale. Costul finisării nu este disponibil pentru toată lumea.Diferența dintre prețul sidingului din lemn și aceeași căptușeală a altor materiale este de aproximativ patruzeci la sută.
 • Lucru suplimentar. În procesul de instalare a panourilor, este necesar să se construiască spații separate de ventilație care să fie amplasate între peretele casei și carcasa însăși.

specie

Siding de lemn este împărțită în două categorii principale: bare false și case de bloc. Aceste două opțiuni de acoperire sunt similare unul cu altul, dar au anumite caracteristici. Luați în considerare caracteristicile lor distinctive.

Blocul casei

Tipul plăcilor pentru lucrări exterioare. Imitează în exterior un copac planificat. În procesul de fabricare a materialelor utilizate o varietate de specii de lemn. Fiecare clasă individuală are anumite caracteristici care sunt transferate la final.

În producția de siding utilizează o varietate de lemn.

 • Pin. Pomul de conifere cunoscut tuturor are o înaltă durabilitate și fiabilitate. Materialul este rezistent la procesele de reproducere a organismelor dăunătoare. Ele sunt cauza multor consecințe neplăcute.
 • Cedar. Atunci când se utilizează siding de acest tip de lemn, nu este nevoie să se utilizeze măsuri speciale de protecție împotriva umezelii sau a materialelor de impermeabilizare.Cedar reglează perfect nivelul conținutului optim de umiditate.
 • Larch. Aceasta este cea mai scumpă opțiune de placi de siding. Prețul ridicat este pe deplin justificat de durabilitate excelentă, rezistență la uzură și practicitate. Rasa nu este expusă efectelor negative ale umidității.
Cherestea de zada
Casa canadiană de blocuri de cedru
Casa de blocuri de pin

  La rândul lor, produsele din grupul casei sunt împărțite în trei clase cu caracteristici de performanță specifice.

  • Clasa A. Produsele de finisare care aparțin acestei clase sunt de cea mai înaltă calitate. Un plan poate conține nu mai mult de două fisuri orb și nu mai mult de un nod de o jumătate de metru de lungime. Prezența unei cantități mici de buzunare cu rășină.
  • B. Material de calitate secundară. Pe o suprafață de 1,5 metri lungime nu pot fi mai mult de patru noduri mici. Numărul maxim de crăpături (nepermis) este 2. Nu mai mult de două buzunare cu rășină.
  • C. În al treilea rând, clasa a treia. Diametrul maxim al nodurilor pe astfel de panouri trebuie să fie de 25 milimetri. Este permis să nu aibă mai mult de două prin fisuri.Pe o suprafață de cinci metri, sunt permise buzunare cu o dimensiune maximă de 50 de milimetri.
  Block House Clasa A
  Block House Clasa B
  Block House Clasa C

  Grinzi crescute

  Această specie a apărut pe piața internă relativ recent. Acest siding are caracteristici excelente de respingere a apei, menținând în același timp o fiabilitate ridicată a materialului. Finisarea permite obținerea unei suprafețe plane și ideal egale. Grinzile de suspendare pot fi utilizate pentru placarea interior și exterior.

  În magazinele de materiale de uz casnic puteți găsi o mare varietate de produse de acest tip, care este diferită în ceea ce privește culoarea și textura.

  O sortiment imens confera maxima libertate de alegere. Companiile de producție folosesc atât specii comune, cât și rare, pentru a face o grindă falsă.

  Caracteristici de instalare

  Experții identifică trei opțiuni pentru a face față clădirii cu siding din lemn.

  • Cană de oaie. Cel mai popular și mai utilizat tip. Această tehnică poate fi utilizată atunci când lucrați cu o casă de bloc sau o bara falsă. Plăcile sunt fixate împreună prin articulații speciale pe margini.
  • Suprapunerea.Fiabilitatea acoperirii finisate este asigurată prin îmbinarea panourilor la diferite nivele.
  • Butt. Materialul de finisare este fixat strâns pe perete. Procesul de instalare ia în considerare golurile de ventilație.
  Siding de montare pe cap
  Suprapunere opțiune
  Strângeți canelura de spini

  Înainte de a fi așezat, este necesar să echipați cadrul pe care se vor atașa plăcile. Pentru fixarea de înaltă calitate și durabilă, se utilizează lăcuit (produs din lemn realizat din șine rezistente la umiditate). Dacă regiunea rămâne umiditate ridicată, este mai bine să faceți o alegere în favoarea barurilor. Prima bandă de legătură este atașată folosind o șină de demarare.

  Pentru fixarea panourilor este nevoie de unghii de 50 mm. Plăcile inferioare ar trebui amplasate la o distanță de cel puțin 15 centimetri de pământ.

   Siding - liderul printre materialele de finisaj din lemn pentru case și alte clădiri. Piața modernă este bogată în produse de marcă internă și străină. Sunt deosebit de populare produsele de producție finlandeză și canadiană.

   Cum să creați cadrul sub siding a profilului, puteți vedea în următorul videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor