Finisaje cu siding: idei de design

 Finisaje cu siding: idei de design

Aranjamentul unei case de țară sau cabana necesită eforturi considerabile, costuri de timp și financiare. Fiecare proprietar dorește ca casa lui să fie unică și frumoasă. Este la fel de important ca reparatia sa fie efectuata la un nivel inalt si cu materiale de calitate. Cerințele exterioare sunt mai exigente, deoarece furnirul este expus efectelor agresive ale fenomenelor naturale. Siding în această privință este una dintre cele mai bune opțiuni. Să încercăm să ne dăm seama de ce ar trebui să dați preferință acestui material.

Tipuri de siding

Piața construcțiilor oferă o gamă largă de materiale de finisaj pentru fațade. Luați în considerare principalul.

vinilin

Cel mai comun material pentru exterior. O asemenea dragoste pentru el se datorează avantajelor incontestabile ale acestei materii prime. Acest siding este un panou neted care este ușor. Paleta de culori oferită de producători este capabilă să satisfacă cerințele celui mai exigent client. Acestea sunt variante simple, imitații de lemn, cărămidă sau piatră.

Alte avantaje ale acestui material includ următoarele proprietăți:

 • prețul democratic;
 • instalare simplă datorită greutății mici a panourilor;
 • durata lungă de viață (materialul de înaltă calitate poate dura aproximativ 50 de ani);
 • protecția mediului (nu emite toxine și alte substanțe nocive periculoase pentru sănătate);
 • o gamă largă de temperaturi la care este posibilă funcționarea pereților de vinil.

lemn

Acesta este un material nobil care este atât de îndrăgit de cunoscătorii naturali și ecologici. Mai recent, acest tip de material cu care se confruntă a fost cel mai popular.Acest lucru se datorează faptului că anterior nu a existat o alternativă modernă, cum ar fi metal sau vinil siding. Pana in prezent, biserica din lemn le-a predat in mod semnificativ pozitiile.

Este vorba despre costul nejustificat al materialului. În comparație cu omologii săi, nu are o durată lungă de viață. Este necesară tratarea cu agenți de protecție și actualizarea regulată a elementelor pictate. Acest lucru, desigur, face ca majoritatea utilizatorilor să renunțe la utilizarea sa în proiectarea fațadei.

ciment

Puțini știu, dar există un astfel de tip de siding. Este realizat din beton și celuloză de înaltă calitate. Această combinație permite obținerea unei rezistențe ridicate.

Acest tip de siding:

 • nu se deformează atunci când temperatura scade;
 • rezistent la toate vagarele vremii (inclusiv zăpada, ploaia, grindina, soarele răcitor și răceala extremă);
 • nu necesită o prelucrare suplimentară antiseptică și de altă natură;
 • este un material rezistent la foc;
 • în cazul defectelor și deteriorărilor mici, le puteți restabili cu ușurință fără a fi necesară o dezmembrare completă.

Ei privesc acasă cu un astfel de furnir destul de respectabil.Dezavantajele includ prețul destul de ridicat al materialului însuși și instalarea acestuia.

ceramică

Prețul ridicat, o tehnologie de producție destul de complicată și o instalație nu mai puțin complicată cauzează o cerere scăzută pentru acest tip de siding. În funcție de caracteristicile sale principale, acesta poate fi comparat cu un analog de ciment. Dacă decideți cu privire la astfel de costuri, în schimb veți obține un aspect frumos, o izolare excelentă a căldurii și a sunetului pentru mulți ani.

metal

Acest tip de siding este un concurent direct al omologului de vinil. Se găsește nu numai pe fațadele caselor private, ci și în decorarea clădirilor publice. Este fabricat din trei metale: oțel, zinc și aluminiu. Avantajele generale ale tuturor celor trei tipuri de siding metalice includ rezistența ridicată. Producătorii moderni au învățat să facă panouri care sunt aproape imposibil de distins în exterior de o caramida, lemn sau piatră.

Parter

Subsolul unei case este adesea supus stresului mecanic. În plus, bălți se pot forma la bază, iar iarna să meargă zăpadă. Pentru a caracteristicilor tehnice ale siding subsol a crescut cerințele.Acesta ar trebui să fie un material deosebit de durabil, care nu este susceptibil de deformare și este rezistent la umiditate. Se compune din polimeri foarte durabili. Gama bogată de culori și rezistența sporită datorită grosimii o fac indispensabilă pentru finisarea celor mai vulnerabile părți ale clădirii. Acest material este mai scump decât analogii obișnuiți, dar se comportă bine cu funcțiile sale.

demnitate

Atunci când analizăm avantajele și dezavantajele, vom vorbi despre vinil și materiale metalice, deoarece Asta inseamna atunci cand vorbesc despre o casa cu siding.

 • Este rezistent la lumina soarelui, radiațiile ultraviolete, rafalele de vânt și alte fenomene naturale pe care le va întâmpina în timpul funcționării.
 • Acest material protejează pereții clădirii împotriva impactului negativ. Dacă a fost instalat pe structuri vechi, este capabil să prevină distrugerea lor ulterioară. Dar pentru aceasta, înainte de acoperire, vechea suprafață trebuie tratată cu un grund.
 • Se caracterizează prin instalarea și înlocuirea ușoară a elementelor individuale, dacă apare necesitatea.
 • Aspectul inițial al siding este capabil să se mențină timp de mulți ani.Nu trebuie să fie vopsită suplimentar, tratată cu agenți de protecție. Singurul lucru care va fi necesar este să-l spălați. Dropurile de ploaie, particulele de vânt și de praf nu o fac mai curată. Pentru ca el sa va multumeasca mereu cu aparitia lui, aranjeaza spalarea cel putin o data pe an.

deficiențe

Înghețurile severe pot face ca aspectul de vinil să fie destul de fragil. Prin urmare, încercați să evitați sarcina excesivă și efectele mecanice asupra acesteia. La contactul cu focul, deformarea materialului este inevitabilă (se poate topi pur și simplu). În acest caz, dezmembrarea nu este suficientă.

culoare

Nu credeți că, cu ajutorul unei palete de culori limitate, este imposibil să creați un proiect unic de design pentru exteriorul casei. În orice moment, preferința a fost dată materialelor naturale, care imită siding. Numai costă în același timp, uneori, mai ieftin.

Astăzi pe piață puteți găsi următoarele opțiuni pentru siding:

 • imitație de piatră, cărămidă, moloz;
 • bordul navei sau cherestea;
 • opțiuni monofonice;
 • bloc casa

Dacă aveți o casă cu o singură etapă, este mai bine să alegeți o culoare primară. Nu credeți că acesta va fi un loc monoton mare, deoarece elementele subsolului și panourile de colț ale unei nuanțe diferite îi vor da un aspect fin laconic.

Combinația clasică dintre alb și negru, textura lemnului și a cărămizilor vă va permite să vă transformați casa de țară într-un castel de basm sau într-o casă confortabilă. Nu vă limitați imaginația, iar arhitecții și designerii cu experiență vă vor spune cea mai avantajoasă combinație de culori.

Exemple de design frumos

Este greu de crezut, dar în imaginile de mai jos nu vedem o cărămidă naturală sau un jurnal, ci siding. Este dificil să-l distingi de materialul natural la prima vedere. Iar datorita duratei lungi de viata si a pretului competitiv, aceasta devine o optiune ideala de captuseala. Utilizați ideile de design de mai sus ca sursă de inspirație.

Siding moderne îndeplinește toate cerințele de bază.prezentat materialului cu care se confruntă. Dacă vă gândiți la transformarea vechii dvs. case de țară sau planurile de decorare exterioară a unei cabane nou construite, ar trebui să vă acordați atenție cu siguranță. Este practic și frumos, va lăuda mult timp ochiul și va îndeplini principalele sale funcții de protecție. Lasă-ți casa frumoasă înăuntru și afară.

Cum să înveți casa cu siding, vei învăța în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor