Siding sub jurnal: caracteristicile aplicației

 Siding sub jurnal: caracteristicile aplicației

Mulți proprietari de case încearcă să-și facă casele lor nu numai confortabile, ci și prezentabile, alegând siding ca un fascicul pentru decorarea exterioară. Acest material este foarte potrivit pentru a acoperi toate tipurile de clădiri, conferă arhitecturii o estetică și o protejează în mod fiabil de impactul negativ al mediului extern. Cel mai adesea, siding sub un copac este ales de către proprietarii de cherestea și structuri cadru. Acest finisaj vă permite să îmbunătățiți performanța casei și să îndeplinească rolul de izolare excelentă a căldurii, a aburului și a sunetului. Acoperirea fațadelor este considerată o opțiune de furnir bugetară, nu necesită costuri financiare mari și este ușor de instalat.

Caracteristici speciale

Casa de casă este un loc excelent pentru a trăi, așadar problema aranjamentului ar trebui să fie luată în mod responsabil, în special în ceea ce privește designul exterior al clădirii. Deoarece cherestea naturală este costisitoare, iar procesul de instalare este complex și consumator de timp, majoritatea meșterilor preferă să se situeze sub cherestea pentru placare.

Acest material de construcție este considerat unic., deoarece este produsă printr-o tehnologie specială, datorită căreia casa acoperită cu siding nu este inferioară lemnului natural în ceea ce privește datele externe, rezistă condițiilor climatice dificile și nu are nevoie de procesare suplimentară.

În plus, panourile de materiale au o greutate mică și nu creează o sarcină pe cadrul clădirii.

Astăzi siding sub un lemn a găsit o aplicare largă în următoarele domenii:

 • Constructia si decorarea caselor de tara;
 • proiectare decorativă de verande, arbori și alte extensii;
 • lucrări de reparație a fațadelor instalate anterior;
 • case de vacanta;
 • în timpul construcției de structuri arhitecturale suplimentare;
 • casa tăiată cu un siding loveste cu frumusețea,datorită unei largi game de nuanțe și structuri, materialul poate fi selectat pentru orice design, creând un aspect original pe teren.

Avantajele și dezavantajele materialului

Siding pentru un jurnal a luat un loc demn în piața construcțiilor, deoarece produsul imită textura lemnului și vă permite să decorați clădirile într-un mod original, oferindu-le un aspect scump și elegant.

În plus față de funcția estetică, siding are și următoarele avantaje:

 • Ușor de îngrijit. Astfel de panouri nu necesită grunduire și vopsire. Pentru a "reîmprospăta" acoperirea, este suficient să-l spălați cu apă.
 • Instalare rapidă și ușoară. Pentru a instala materialul, nu este nevoie să folosiți echipamente și unelte speciale. La început fac o cutie și panourile sunt pur și simplu atașate la ea.
 • Abilitatea de a efectua lucrări de instalare indiferent de anotimpuri. Este posibil să acoperiți casa cu siding, atât în ​​timpul iernii, cât și în timpul verii.
 • Versatilitate. Materialul de construcție este folosit nu numai pentru decorarea exterioară, ci și pentru decorarea interiorului.
 • Durată lungă de viață. În medie, panourile de lemn au servit de peste 50 de ani.
 • O selecție vastă de specii.
 • Gama variată de texturi și culori.
 • Rezistență ridicată la temperaturi extreme, umiditate, radiații ultraviolete și mucegai.

În ceea ce privește neajunsurile, acestea includ:

 • Conținutul componentelor sintetice. Siding este făcut din elemente chimice, deci nu este considerată o materie primă ecologică.
 • Siguranță scăzută la foc. Panourile sunt predispuse la foc, în plus, atunci când arderea produsului poate elibera substanțe periculoase. De regulă, acest lucru este valabil pentru siding pe bază de vinil, deci nu se recomandă instalarea acestuia în clădiri industriale.
 • Pierderea rezistenței la temperaturi scăzute. Sub influența unei scăderi puternice a temperaturii, panourile încep să fie supuse unor deteriorări mecanice și se rup repede.

tipuri

Siding sub jar este făcută din diferite tipuri, în timp ce căptușelile din panouri sunt foarte populare. Acestea arata ca o clapboard, dar sunt ovale in forma, sunt fabricate din lemn masiv si sunt considerate a fi materii prime complet ecologice. În plus, acest tip de siding poate fi folosit pentru decorarea interioară a încăperilor, unde va crea un design frumos.Materialul este supus procesării speciale, prin urmare, în timpul funcționării nu este supus deformării și contracției, crește izolația fonică și termică a structurii.

Pentru a prelungi termenul de acoperire a acestor plăci, se recomandă panourile de siding să tunde permanent cu lac și să acopere cu agenți de protecție împotriva umezelii, dăunătorilor și mucegaiului.

Becuri bine dovedite și metalice. Este produs din plăci galvanizate cu o grosime de la 0,45 până la 0,52 mm. Materialul constă din mai multe straturi și este acoperit cu un strat de protecție. Siding de fier poate imita unul sau mai multe bușteni la un moment dat și are o lățime de instalare de până la 355 mm. Panourile sunt ușor de instalat, deoarece sunt conectate cu încuietori. Datorită acestui finisaj, clădirea dobândește o izolare termică ridicată, nu arde și este rezistentă la schimbările de temperatură, poate rezista la o gamă de -50 ° C până la +80 ° C.

Siding metalic este, de asemenea, caracterizat printr-o durată de viață lungă și poate servi în mod sigur până la 50 de ani. În plus, materialul este reprezentat de o selecție vastă de culori și texturi. Singurul dezavantaj al panourilor de fier este că trebuie manipulate cu mare grijă în timpul lucrărilor de instalare, astfel încât să nu se deterioreze stratul protector.Ca regulă, panourile sunt tăiate cu unelte speciale, după care locurile de tăiere sunt împământate și vopsite sub culoarea de bază.

O opțiune excelentă pentru finisarea locuințelor este siding-ul de vinil. Prin proiectare, materialul are asemănări cu panourile metalice. Clădirile cu astfel de panouri nu prezintă o complexitate imensă, folosesc produse cu o lungime de 3,66 metri. Siding din vinil este fabricat din PVC, deci nu este rezistent la ardere. Materialul plastic în timpul instalării necesită punerea în aplicare a anumitor tehnologii, pentru care, între panouri, rămân mici decalaje. Ele ajută la evitarea deformării acoperirii cu posibila extindere a elementelor.

Siding acrilic poate fi, de asemenea, găsite pe piața construcțiilor. Acest material frontal este considerat cel mai frumos și versatil, constă în diferite componente și cele mai recente tipuri de polimeri. Tehnologia unică de producție face panourile rezistente la razele UV și la mediul agresiv. De obicei, o astfel de siding acoperă clădiri care necesită un design original, deoarece materialul imită în mod ideal jurnalul și poate avea culori strălucitoare și bogate.

Finisarea acrilică nu își pierde aspectul original de 50 de ani, panourile nu sunt deformate și sunt vândute la un preț accesibil.

În plus, siding sub jurnal poate fi făcut din fibră de ciment, care este un amestec format din fibre de armare, ciment și nisip. Acest material nu este renumit doar pentru durabilitate, durabilitate, dar este, de asemenea, absolut sigur de utilizat. Deoarece panourile au o greutate mare, atunci când le instalați pe o casă de busteni, trebuie să consolidați structura. În exterior, panourile pot avea coturi sub copac sau pot fi netede.

dimensiuni

Siding sub jar este un tip modern de material de placare, care nu numai că are multe avantaje, dar vă permite de asemenea să faceți frumos decorarea exterioară a caselor. Astăzi, puteți cumpăra diferite tipuri de siding, fiecare dintre ele având textura, forma, culoarea și dimensiunea diferite. Acestea din urmă joacă un rol imens în instalarea materialului. De obicei, panourile sunt realizate în dimensiuni standard de 500 × 361 mm, dar pot fi găsite și panouri de 500 × 230 mm, 600 × 330 mm, 800 × 361 mm.

În ceea ce privește grosimea foilor, este de 0,35 mm, 0,4 mm, 0,45 mm, 0,5 mm. Siding este produsă, de regulă, cu o înălțime de 28 mm și 30 mm.În timpul instalării, se utilizează accesorii suplimentare sub formă de plăci, șine, unghiuri și paranteze. Prin urmare, înainte de a începe instalarea panourilor, este important să calculați corect dimensiunile acestora, deoarece în viitor pot apărea probleme cu suportul. De obicei, pentru casele de finisare preferă să aleagă siding 2000, 4000 și 6000 mm lungime, vă permite să curățați rapid zone uriașe și să faceți economia de instalare, deoarece necesită un minim de tăiere.

desen

Siding-ul sub un copac natural deschide oportunități uriașe pentru designeri, deoarece permite în mod interesant finisarea exterioară.

Pentru decoratia decorativă combinată armonios cu aspectul general al structurii arhitecturale, este important să selectați corect culoarea și textura panourilor.

Merită de asemenea să respectați următoarele recomandări.

 • Siding luminos de brad va arata grozav pe fundalul unui acoperis întunecat. Această combinație de nuanțe este un clasic și, prin urmare, se regăsește adesea în proiectarea caselor de țară.
 • Luminozitatea pereților depinde de mărimea structurii, datorită unei game simple de culori cu siding, puteți mări sau micșora vizual clădirea.În același timp, culorile pereților și ferestrelor pot fi subliniate.
 • Un câștig-câștig este siding, imitând un jurnal rotund. Dacă umbra ei va repeta complet culoarea acoperișului, atunci vom obține o structură monolită.
 • Designul neobișnuit este considerat a fi decorațiuni interioare cu panouri din lemn de culoare închisă. Pentru ca exteriorul să dobândească o anumită individualitate, acoperișul trebuie în acest caz să fie luminat. Acest lucru se aplică și umbrelor de uși, ferestre. Ar trebui să iasă în evidență de culoarea luminii.
 • Pentru casele de formă simplă, trebuie să creați un contrast luminos și tranziții neobișnuite între panouri și alte detalii ale structurii. În ceea ce privește clădirile cu o configurație complexă, este posibil să le dăm soliditate cu ajutorul unei combinații de nuanțe de calm. În același timp, este bine să alegeți panouri sub o bară, cât mai mult posibil, corespunzând unei culori naturale.

  În plus, exteriorul unei case de țară ar trebui să conțină mai multe nuanțe în același timp, dar trebuie să țineți cont de faptul că atunci când se confruntă cu clădirea este imposibil să se utilizeze culorile calde și reci din siding imediat. În caz contrar, soldul paletei va fi pierdut, iar casa va fi percepută negativ.Dacă clădirea se află în interiorul plantațiilor, atunci este necesar să se sublinieze armonia dintre natură și casă, pentru a desena o singură imagine de design, unde nuanțele de siding ar trebui repetate în alte elemente ale peisajului. Prin urmare, în aceste scopuri, alegerea pe materialul maro, verde, galben, bej și albastru este cel mai adesea oprită.

  În plus față de paletă, în căptușeala clădirilor, o atenție deosebită este acordată stilului de proiectare, în funcție de care este ales un anumit tip de siding.

  • Conacul rusesc. Astfel de case se caracterizează prin forme complexe, așadar siding sub un fascicul de nuanțe neutre este potrivit pentru placare. Deci decorația decorativă într-un mod special va sublinia configurația arhitecturală și va face clădirea elegantă.
  • Clasic. Pentru acest design, alegeți un material de culoare bej, dă casei un aspect de epocă și se potrivește cel mai bine lemnului natural. În același timp, aspectul interesant al pereților, în care panourile repetă textura naturală a lemnului. Acest decor este bine adaptat pentru clădirile țării care se află pe parcele mici.
  • Renaissance. Clearance-ul în această direcție stilistice case implică utilizarea siding roșietice, maro, smântână și de culoare crem. Fațadă, în renastere ar trebui să aibă un finisaj contrastant, de aceea este de dorit să selectați panoul cu o suprafață lucioasă.
  • Provence, țară și stil mediteranean. Toate clădirile din acest design combină culoarea albă. Pentru a realiza un efect neobișnuit în perete, inlay alb trebuie combinate cu paleta și oțel nuanță gri. Ambele plăci de acril și de vinil pot fi utilizate în placare.
  • Stilul alpin. Aceste case uimesc cu o combinație originală de culoare albă și de lemn. Prin urmare, în proiectarea fațadei de cel mai bun material sub bara pentru a completa inserții de lumină. Neobișnuit cu lambriuri din lemn arată ipsos alb și un acoperiș cu paie. În cazul în care acoperișul este prevăzut cu gresie roșie, cea perfectă pentru siding mantale exterioare, va maro inchis, de asemenea. În plus, panoul de sub fasciculul de o nuanță de culoare maro deschis și nisip pot fi folosite pentru a proiecta structuri care conțin elemente de zidărie.

  Exemple frumoase de căptușeală

  Până în prezent, decorarea caselor sub lemn este foarte populară. Acesta vă permite să creați un design elegant și compoziții neobișnuite. În funcție de textura și imitația materialului, structura arhitecturală poate fi dată atât de aspectul strict și modern. Cel mai adesea, pentru casele de talie alegeți siding de lemn, este instalat vertical și orizontal. Astfel de panouri sub lemn sunt ideale pentru a acoperi mansarda. Forma unghiulară a materialului o face cât mai aproape de structura naturală a lemnului. În ceea ce privește culorile, în acest caz este mai bine să utilizați panouri sub o rază de lumină. Ele nu numai că pun accentul pe frumusețea structurii, ci se combină ușor și cu orice tip de acoperiș.

  Puteți, de asemenea, înconjurați clădirea cu un șezlong sub o cherestea care imită bordul navei. Este considerată universală și minunată atât pentru case mari, cât și pentru case mici. În funcție de preferințele personale și de caracteristicile designului peisajului, puteți alege nuanțele luminoase și întunecate ale panourilor. Acest siding este cel mai bine pentru a emite simultan o structură rezidențială și toate extinderile sale, inclusiv arbori de grădină.Aceasta va crea o imagine generală a site-ului.

    Arată bine casele și materialele pentru eurobar, care repetă exact structura barului militar. După această căptușeală, clădirea are un aspect natural. În acest caz, dacă aveți nevoie să obțineți cât mai mult posibil efectul unei case din lemn, atunci designul este cel mai bine să utilizați "jurnalul" de siding, este făcut din diferite lățimi și după lucrările de instalare nu este aproape diferit de finisarea materialului natural. Pentru clădirile mari, acesta poate fi combinat cu inserții întunecate, iar pentru casele mici este de dorit să alegeți nuanțe de culoare maro deschis și bej.

    Pentru a învăța cum să înveți o casă cu un siding sub un jurnal, consultați următorul videoclip.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor