Siding acrilic: avantaje și dezavantaje

Siding acrilic este un material convenabil care este proiectat pentru placarea fatadei. Cu aceasta, puteți face în apariția structurii de prezentabilitate, lux și modernitate. De asemenea, acest material reprezintă o protecție excelentă pentru pereții influențelor climatice, ceea ce prelungește durata de viață a structurii. Fiabilitatea, varietatea de culori și ușurința de montare fac din siding acrilic cea mai populară metodă de placare exterioară.

numire

Siding este numit panouri cu destinație specială, cu ajutorul căruia sunt finisate fațadele clădirilor, subsolurilor și gablurilor clădirilor. Instalarea se realizează pe o cutie specială, cu ajutorul unor șuruburi autofiletante sau a unor elemente de fixare metalice.

Astăzi, sidingurile acrilice sunt foarte populare printre clădirile private. (cabane, băi, cabane etc.). Proiectat pentru placarea peretilor, acesta confera cladirii un design foarte original. În plus, panourile servesc ca o protecție excelentă pentru pereții casei de efectele mediului. Mai mulți cumpărători sunt atrași de faptul că finisarea cu siding este mult mai simplă și mai bugetară decât, de exemplu, caramida.

Caracteristici speciale

Cele mai importante caracteristici ale sidingului acrilic sunt forma, nuanțele și dimensiunile panourilor.

Conform caracteristicilor lor externe, panourile sunt împărțite în trei tipuri:

 • cherestea de lemn;
 • siding vertical;
 • bloc casa

Materialele diferă într-o gamă largă de culori care sunt pastelate bogate, delicate sau pot crea imitații de lemn real. Piesele suplimentare, benzi inițiale și de legătură pentru siding, de regulă, sunt de culoare albă. Dar la cererea clientului, componentele pot fi făcute în orice culoare.

Materialele acrilice de înaltă calitate sunt direct legate de individualitate. componentele lor și prelucrarea rafinamentului. Baza pentru panouri este acrilic acrilic element Acrylnitril-Styrol-Acrylester, care este un polimer modern. Acest material cu care se confruntă are multe avantaje comparativ cu omologii lor.Aceasta face panourile mult mai rezistente la radiațiile ultraviolete și la temperaturi ridicate.

Unul dintre avantajele semnificative ale sidingului acrilic este rezistența ridicată a culorii, care este de zece ori mai mare decât alte materiale de față. Vinul de siding arde mai repede, aceasta este diferența.

În plus, acrilul este foarte rezistent la substanțe chimice, detergenți și tot felul de manifestări atmosferice. Temperatura de utilizare variază de la minus la plus de optzeci de grade. Principalul avantaj al sidingului acrilic este performanța sa ridicată, datorită căreia durata de viață a fațadei este extinsă de mai multe ori. Stabilitatea acoperișului acrilic depinde în mod direct de modul în care materialele de înaltă calitate și de fiabilitate au fost utilizate pentru a le face.

În plus, siding este umplut cu componente compozite speciale care îndeplinesc scopul lor specific:

 • coloranți - adăugați nuanțe;
 • dioxid de titan - fixează culorile;
 • componente chimice - adăugați elasticitate;
 • ignifuge - servesc drept protecție împotriva incendiului în caz de incendiu;
 • modificatori - creșterea stabilității mecanice;
 • antistatic - garantează absența completă a electricității statice în panouri și siguranța în caz de furtună.

Pro și contra

Siding acrilic are multe calități pozitive care o fac o opțiune excelentă pentru finisarea fațadelor.

 • Principala sa diferență este fiabilitatea și stabilitatea înainte de deteriorarea mecanică.
 • Forma geometrică rămâne neschimbată chiar la o temperatură de + 80 de grade.
 • Nu conține componente rău intenționate.
 • Panourile au un grad mic de inflamabilitate (grupul de inflamabilitate G2).
 • Durabilitatea culorii, rezistența la radiațiile ultraviolete.
 • Foarte ușor de montat și ușor de curățat.
 • Greutatea redusă a materialului, care nu are o pondere semnificativă în greutatea totală a construcției.
 • Rezistent la acizi și alcalii.

Unul dintre principalele dezavantaje ale siding-ului acrilic este costul său relativ ridicat.

Restul dezavantajelor acestui material apar doar în cazul în care în timpul producerii sale s-au produs greșeli., echipament vechi a fost folosit sau nu a fost respectat raportul corect al componentelor.Aceste greșeli pot supune materialul la crăpare și la pierderea rapidă a culorii. Dacă instalarea panourilor acrilice a fost făcută incorect, acest lucru poate duce la faptul că după un timp panourile își pierd forma originală. Dacă regulile de producție și instalare sunt respectate în mod corect, atunci sidingurile acrilice timp de mulți ani nu vor cauza niciun neajuns.

dimensiuni

Siding este împărțit în vertical și orizontal, care depinde direct de tipul de atașament lor. Siding standard pe tip de nava are o lungime de 366 cm și o lățime de 230 mm. Suprafața verticală are o lungime de 310 cm și o lățime de 205 mm. Panourile acrilice ale blocului sunt identice în lungime cu cele verticale, dar lățimea depinde de soiul lor: un bloc cu o singură fracție produce o lățime de 200 mm și un bloc cu două fracturi produce 320 mm.

Grosimea panoului acrilic de panou este egală cu 1,1 mm. De asemenea, dimensiunile pot varia în funcție de liniile care produc aceste materiale. De exemplu, compania AltaProfil produce panouri de dimensiuni standard: lungimea lor este de 3660x230 mm și grosimea este de 1,1 mm. Linia Quadrohouse se distinge prin stilul său original și are dimensiuni de 3100x200 mm.Și marca "Orto" este implicată în producția de siding pe tip de bloc. În dimensiune, panourile lor sunt de 3100x205 mm și diferă în menținerea vântului la 250 km / h.

desen

În ceea ce privește designul, sidingul acrilic are o gamă largă de culori și nuanțe. Cele mai populare dintre ele sunt nuanțele de nisip și culorile care imită diferite specii de arbori, în special culorile sub copaci naturali și negri, precum și nuanțele de fistic.

Dacă vă place siding sub un copac natural, atunci acrylic siding block bloc este ideal pentru tine. Sunt produse pe baza tehnologiilor inovatoare de vopsire a stratului superior prin metoda absorbției căldurii. Aceste materiale imită lemn foarte natural.

Cea mai mare cerere se poate lăuda cu siding sub buștenii, care se disting printr-o ștanțare specifică, ca în lemn real.

De asemenea, nu inferior în popularitate și siding acrilic, imita lemnul, care în aspectul lor seamănă cu lemn pictat sau tratat.

Domeniul de aplicare

Mai presus de toate, sidingul acrilic este în cerere în case particulare,dar siding este adesea folosit în construcția de bunuri imobiliare comerciale.

Siding acrilic este popular pentru finisarea următoarelor tipuri de fațade:

 • structuri private ale buștenilor, placilor și blocurilor de spumă;
 • construcțiile cu cadru rapid montate;
 • magazine, pavilioane, cafenele;
 • unități administrative și de birouri;
 • garaje, bai, verande, cabane.

Cel mai important motiv pentru care oamenii recurg la siding acrilic este că creează o protecție excelentă a fațadei clădirilor din condițiile climatice externe.

În plus, siding vă permite să încălzi clădirea, deoarece nu permite aer rece. Datorită combinației diferitelor nuanțe și opțiuni de ședere într-o singură față, puteți transforma cu ușurință aspectul clădirii dvs. și o puteți face unică.

opinii

Mulți cumpărători iau notă de faptul că acoperișul acrilic este mai bun decât multe alte materiale și este un material foarte durabil și de înaltă calitate pentru fațadele clădirilor. De asemenea, există recenzii pe care utilizatorii le-au scris câțiva ani după ce s-au confruntat cu clădirile lor. Consumatorii spun acoperișul acrilic arată foarte elegant și luxos,și chiar și după cinci ani, datele externe nu se schimbă. Culoarea rămâne aceeași luminoasă și saturată, stratul de acoperire este foarte rezistent la deteriorări mecanice. Siding acrilic se potrivește cu scopul de a fi o barieră împotriva frigului. În plus, unii spun că arhitectura cu două tonuri a clădirii va arăta foarte frumoasă. Din dezavantajele acrilice emit faptul că acestea atrag praful și este destul de scump.

Dacă intenționați să achiziționați siding acrilic, puteți găsi și citi recenzii despre linia specifică a produsului care vă interesează.

Dacă nu există o astfel de companie, atunci puteți compara recenziile tuturor mărcilor pentru producerea sidingului și alegeți cea mai înaltă calitate, conform consumatorilor.

Exemple frumoase de căptușeală

Astăzi, în întreaga lume, cu care se confruntă fațada cu siding acrilic este foarte popular. Este mai ușor și mai ieftin decât caramida. Materialele folosite la fabricarea sidingului pot fi foarte diverse.

Alegerea siding pentru a termina fațada clădirii, veți obține următoarele calități:

 • scăderea temperaturii;
 • rezistență la deteriorări mecanice;
 • rezistența culorii.

Variații în proiectarea fațadei unui set imens. Luați în considerare câteva exemple de acoperiri de pereți acrilici.

În această fotografie, casa arată cu adevărat fabuloasă și foarte frumoasă. Siding-ul îl face luxos, iar culoarea albă crește semnificativ volumul construcției. Acest tip de finisaj de fațadă conferă casei, în același timp, modernitate și creează efectul folosirii lemnului. Arată foarte frumos și confortabil.

În concluzie, este demn de remarcat faptul că astăzi siding acrilic este un material foarte popular cu care se confruntă consumatorii.

Acest material de finisare aparține clasei de elită. Este unul dintre cele mai fiabile, rezistente și materiale frumoase. Alegerea acestui material pentru placarea fatadei clădirii tale, vei fi mulțumit. La urma urmei, veți obține o mulțime de avantaje, de exemplu, durabilitatea în utilizare, de înaltă calitate, culori strălucitoare, rezistență la influențele mediului și, de asemenea, transformați casa, aducând luxul și stilul în aspectul său. Chiar dacă panourile sunt imitații de lemn, casa dvs. va arăta în continuare foarte modernă și interesantă.

Cum de a alege dreptul de siding, a se vedea video de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor