Siding metalic: avantajele și dezavantajele

Pentru fațadele de învelitoare ale caselor particulare și a instalațiilor industriale, sunt produse materiale speciale care sunt notabile pentru rezistența la uzură și durabilitatea acestora. Una dintre cele mai populare și populare acoperiri este siding metalic. Astăzi vom examina mai îndeaproape acest material, precum și vom analiza detaliat ceea ce argumente pro și contra sunt inerente în acest material.

Caracteristici speciale

În prezent, piața materialelor de finisare este atât de bogată încât poate fi ușor pierdută în ea. Fiecare consumator caută cea mai fiabilă și durabilă căptușeală, care va dura mulți ani fără a provoca probleme. Aceste cerințe sunt îndeplinite de siding metalice moderne.

Acest material este o placă galvanizată cu un strat de polimer. Siding metalice pot fi vopsite într-o varietate de culori.Cel mai adesea este folosit în construcții private, dar este, de asemenea, potrivit pentru a acoperi clădiri industriale.

Astăzi, în magazine puteți găsi nu numai foi metalice simple de siding, dar și elemente mai atractive care imită diferite suprafețe. În prezent, cele mai populare materiale sunt recunoscute sub arbore. Clădirile decorate cu acoperiri similare arată foarte frumoasă și naturală. De la o distanță este greu de înțeles că casa este căptușită cu siding metalic și nu cu lemn.

Siding metalic este un material mai degrabă maleabil. Odată cu instalarea, puteți face față cu ușurință pe cont propriu, fără a atrage specialiști. Nu este nevoie să stocați instrumente scumpe.

Acest material de finisare este excelent pentru decorarea exterioară a clădirilor.pentru că nu se teme de căderi de temperatură și de precipitații. Datorită rezistenței sale la uzură, peretele metalic este caracterizat printr-o durată lungă de viață.

Astăzi materialele cu care se confruntă sunt produse de multe firme mari. Fiecare consumator poate alege versiunea corespunzătoare a culorii pe care o doriți.Siding metalic este cea mai bună opțiune în raportul preț-calitate.

Pro și contra

Un astfel de material popular de fațadă, cum ar fi peretele metalic, are avantajele și dezavantajele sale.

Pentru început, merită să ne gândim la avantajele sale.

 • În primul rând, merită să se sublinieze rezistența la temperatură a șinelor metalice. Nu se teme de schimbări ale valorilor temperaturii. Chiar și în condiții de înghețuri severe, un astfel de material nu este deformat și nu își pierde forma.
 • Siding metalic se distinge prin caracteristici bune de rezistență. Acest material cu care se confruntă este destul de greu de deteriorat. Unii producători oferă produsele lor o garanție de până la 50 de ani.
 • Astfel de materiale sunt instalate rapid și ușor. Instalarea este destul de posibilă pentru a face acest lucru singur, economisind bani pe echipa de vestiare.
 • Siding metalic este un material rezistent la uzură. Nu se teme de ploi, zăpadă, îngheț și influențe mecanice externe.
 • Acest material nu are nevoie de îngrijire constantă, cheltuind mulți bani pe produse de curățare speciale. De la suprafața peretelui metalic, orice murdărie este îndepărtată foarte ușor.
 • O astfel de căptușeală este ușor de reparat, dacă este necesar.
 • Instalarea de siding metalice poate fi realizată în orice zonă climatică a țării noastre.
 • Siding metalic nu este susceptibil la formarea de mușchi, mucegai sau mucegai.
 • Fatadele, finisate cu siding metalice, sunt rezistente la foc. Acest material este neinflamabil și inflamabil.
 • Suprafața metalică nu este susceptibilă la coroziune. În plus, saturația culorii sale, de regulă, rămâne timp de mulți ani și nu își pierde luminozitatea curată. Aceste caracteristici sunt datorate stratificării unor astfel de materiale.
 • Siding metalic are o dimensiune versatilă. Se realizează, de asemenea, producția individuală de astfel de acoperiri, care se concentrează pe parametrii specifici.
 • Gama de foi de siding multi-colorate este foarte diversă.
 • Aceste materiale de captuseala sunt ecologice. În compoziția lor nu există compuși nocivi și periculoși care afectează negativ sănătatea umană.
 • Nici în timpul instalării, nici după el, sidingul metalic nu emite mirosuri neplăcute.

Siding metalic modern are multe avantaje.Cu toate acestea, acest material are unele dezavantaje.

Luați în considerare în detaliu.

 • Siding metalice nu se poate lăuda cu rezistență mecanică ridicată. Cu o lovitură puternică, cu siguranță va fi amintit și deformat.
 • Dacă acest material a suferit pagube mecanice, atunci este puțin probabil să fie reparat și returnat la aspectul său anterior.
 • Siding metalic are un coeficient de izolare termică scăzut.
 • Mulți consumatori își iau greutatea impresionantă în fața dezavantajelor legate de siding metalice. Conform declarațiilor meșterilor de origine, datorită acestui lucru, lucrul cu astfel de materiale poate fi destul de dificil.
 • Materialele bazate pe oțel galvanizat sunt scumpe.

După cum puteți vedea, dezavantajele metalului de siding sunt mult mai puțin decât avantajele. Principalul lucru este să alegeți un material de calitate care să nu provoace neplăceri în timpul instalării și operării.

Specificații tehnice

Producătorii interni și străini produc mai multe tipuri de siding metalice. În prezent, producția acestor materiale pentru fațadă se bazează nu numai pe utilizarea materiilor prime de înaltă calitate și sigură, ci și pe utilizarea echipamentelor de înaltă tehnologie.

Caracteristicile tehnice ale panourilor metalice depind în mare măsură de materiile prime din care sunt fabricate.

 • Lungimea minimă a unui panou din tablă metalică pentru fațada unei clădiri nu trebuie să fie mai mică de 50 cm.
 • Lungimea maximă a acestui material de finisare poate ajunge la 6 m.
 • Lățimea panoului sau a colii depinde de producătorul care a emis materialul. De obicei, indicatorul pentru lățimea fabricii este de aproximativ 22,5 cm. Lățimea de montare nu depășește 22,8 cm.
 • Cel mai adesea, înălțimea profilului metalic este de aproximativ 1,4 cm. Există foi cu o înălțime de 4 până la 26 mm.
 • Grosimea acestor panouri de fațadă este diferită. Cel mai adesea în producția de metale utilizate cu o grosime de cel mult 0,5 mm. Materiile prime prea groase fac acest material mai greu, dar nu afectează caracteristicile sale de calitate.
 • Greutatea unui siding metalic depinde direct de dimensiunile sale. Dimensiunile medii ale materialului presupun că greutatea unui panou este de aproximativ 5 kg.

Siding metalic este un material durabil. Durata sa de viață poate fi de la 25 la 50 de ani. Acesta păstrează saturația culorii timp de 15-25 de ani.

tipuri

Producătorii moderni produc mai multe soiuri de siding metalice. Luați în considerare în detaliu.

perforat

Acest siding metalic este foarte popular cu cumpărătorii moderni. Este fabricat din vinil.

Se caracterizează prin:

 • durabilitate;
 • putere crescută;
 • capacitatea de a rezista schimbărilor bruște de temperatură;
 • ușurința instalării și funcționării.

Parter

Astfel de materiale sunt panouri dreptunghiulare care se fixează reciproc în timpul instalării. Cea mai populară este un subteran întunecat sub o cărămidă sau o piatră. Principalul avantaj al acestui material este rezistența sporită la umiditate și umiditate.

din față

Siding metalic frontal este utilizat pentru finisarea suprafețelor situate în afara clădirii. Astfel de materiale sunt disponibile într-o varietate de culori. Astăzi cele mai populare sunt acoperirile care imită cherestea.

Montarea fațadei de fațadă trebuie executată în conformitate cu instrucțiunile, astfel încât materialul să fie ținut în siguranță pe teren.

deasupra

Tavan Acest siding de metal este folosit pentru a termina tavanul.Și poate fi atât în ​​structuri deschise cât și în cele închise.

vertical

Acest tip de siding metalic este montat astfel încât perforarea pe suprafața sa să fie îndreptată de sus în jos.

încălzit

Sidingul metalic cu izolație este realizat sub forma unei casete, în care straturile interioare și exterioare au baze metalice cu izolație între ele.

oțel

Siding metalic diferă în tipul de material de la care este făcut. De exemplu, straturile de acoperire din oțel sunt în cerere de invidiat, deoarece sunt destul de ieftine, mai ales atunci când sunt comparate cu omologii de aluminiu. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că alegerea culorilor acestor acoperiri este mică, deoarece acestea sunt completate cu acoperiri polimerice.

Mult mai rar în fabricarea pieselor de oțel este acoperirea cu pulbere. Datorită acestui tratament, siding poate imita diverse suprafețe, cum ar fi lemn sau piatră.

Acoperirile din oțel nu corodeazădeoarece acestea sunt supuse unui tratament special de protecție în faza de producție. Astfel de materiale pot fi numite durabile și de încredere - este destul de dificil să le deteriorați.Trebuie remarcat faptul că instalarea structurilor metalice este extrem de simplă.

aluminiu

Această confruntare este foarte solicitată în rândul proprietarilor de case particulare. Materialul are caracteristici excelente de performanță. Nu este supus coroziunii și oxidării, deci poate fi considerat universal.

Panourile din aluminiu tolerează cu ușurință chiar și cele mai severe condiții climatice. Ei nu se tem de scăderi de temperatură și de precipitații. Cu toate acestea, ei au dezavantajele lor. Astfel de siding nu este destul de elastic - pentru o lungă perioadă de timp restabilește forma originală după influențe mecanice externe.

Euro-fascicul

Siding, de asemenea, variază în design și aspect. De exemplu, panourile sub o eurobarbă din metal sunt foarte solicitate, deoarece arată ca prezentabile și costisitoare. Cele mai populare sunt acoperirile care imită "stejarul de stejar" și "stejarul de aur".

De regulă, astfel de panouri de oțel sunt fabricate cu o grosime de 0,4-0,7 mm prin ștanțare. Ele sunt galvanizate, facandu-le mai rezistente la uzura si nu provoaca coroziune.Pentru a da acestui material un aspect natural din lemn, se folosesc diverse acoperiri de polimeri, cum ar fi poliuretanul, puralul sau poliesterul.

Experții recomandă colectarea de materiale similare, complete cu pante, spoturi și alte detalii suplimentare. Deci, puteți evita o lungă căutare a elementelor potrivite pentru a termina.

Cu bușteni de imitație

Siding metal, care imită un jurnal, nu este mai puțin popular. Arată foarte natural și natural, prin urmare, mulți consumatori o aleg. Cel mai adesea, acest material este folosit în construcții private.

"Blocul casei"

"Block House" nu este doar foi de fier frumoase, similare cu panourile din lemn. Aceste materiale sunt, de asemenea, fabricate din oțel zincat, pe care modelul și textura corespunzătoare sunt aplicate în partea superioară utilizând imprimarea foto. Ca urmare, se obțin acoperiri de finisare de înaltă calitate, care sunt greu de distins de căptușeala naturală.

Piatră imitativă

Acesta este un alt tip popular de siding metalic. Piatra naturală este un material scump și greu, a cărui asamblare nu poate fi numită simplu, de aceea majoritatea consumatorilor preferă imitații mai accesibile ale unor astfel de acoperiri.

Cele mai populare sunt foile, repetând structura de marmură, granit și cărămizi de clincher.

dimensiuni

De regulă, siding metalic este disponibil sub formă de panouri lungi cu dimensiuni diferite. Lungimea acestor elemente poate fi de 3, 4, 5 m. Un parametru potrivit ar trebui să fie ales în funcție de dimensiunea casei pe care intenționați să o finalizați. În plus, un astfel de material de finisare trebuie să respecte geometria clădirii. Experții recomandă achiziționarea de panouri cu o marjă pentru a evita un număr mare de articulații urâte.

Lățimea sidingului de oțel este, de asemenea, diferită. Standard sunt indicatori în 120, 300, 550 mm.

În prezent, mulți producători oferă servicii de producție de siding metalice pentru comenzi individuale. Datorită acestui lucru veți putea achiziționa materialul ideal pentru casa dvs. Apoi, căptușeala nu trebuie adaptată la parametrii doriți. În plus, multe companii nu numai că fac siding la dimensiunea clientului, dar fac și toate măsurătorile terenurilor pentru a calcula cantitatea necesară de materiale pe m2.

desen

Siding metalic este perfect pentru casa exterioara. Clădirile, căptușite în acest fel, par foarte plăcute și plăcute din punct de vedere estetic.

Cele mai populare sunt acoperirile care imită:

 • caramida;
 • o piatră;
 • cherestea, busteni si cherestea de lemn.

Ambele panouri orizontale și verticale sunt utilizate pentru tăierea casei. Ambele finisaje arata atractiv. În unele cazuri, aceste materiale sunt combinate în același plan. Astfel, puteți aranja nu numai o casă privată, ci și un garaj și alte clădiri de odihnă.

Siding metal nu poate avea doar o suprafață care imită diferite materiale, dar, de asemenea, să fie vopsit în culori diferite.

Panourile cele mai comune sunt următoarele culori:

 • galben;
 • cremă;
 • bej;
 • visiniu;
 • alb;
 • verde;
 • sulf;
 • caramel;
 • maro.

Aceste culori sunt alese cel mai adesea, deoarece sunt neutre și calme. Negru, gri închis, albastru închis, verde închis și ciocolată neagră sunt abordate puțin mai rar, deoarece pentru mulți consumatori asemenea materiale par prea sumbre. De fapt, casele, decorate în acest fel, arată foarte atractivă și prezentabilă.Principalul lucru este să folosiți rame luminoase și un acoperiș de o nuanță diferită - culorile închise ar trebui diluate cu detalii contrastante.

Deseori casele sunt finisate cu siding metalic de diferite culori. De exemplu, într-o clădire toți zidurile pot fi acoperite cu alb, iar colțurile - panouri maronii închise sau burgunde.

Designul unei case particulare poate fi făcut mai interesant dacă toate pereții din exterior sunt înveliți cu pereți de aceeași culoare, și deschideri de ferestre pentru a completa marginea altor materiale de tonuri contrastante.

Siding-ul imitând un copac arata organic, cu un acoperiș practic de orice flori. În plus, în tandem cu o căptușeală similară, inserțiile și diferitele detalii ale nuanțelor contrastante se vor suprapune în mod armonios. De exemplu, poate fi un cadru de ferestre din burgundă sau uși exterioare de culoare brună închisă și o ușă de intrare.

Fațadele curățate cu siding combinate cu cărămidă sau zidărie (artificiale sau naturale) arata frumos. Cel mai adesea, piatra este așezată în jumătatea inferioară a clădirii, iar restul verticalei este împodobită cu panouri metalice de diferite culori.

Producatori

Siding de metal de înaltă calitate, produs de mulți producători. Să facem cunoștință cu cele mai populare.

Linia mare

Aceasta este una dintre puținele companii de pe piețele ruse și europene care produce panouri, care au la bază profil metalic, precum și materiale de finisare din PVC. Produsele acestui brand celebru sunt foarte populare. Siding metalic Grand Line este de cea mai inalta calitate, deoarece productia foloseste materii prime ecologice. În procesul de fabricație, siding metalic este supus unor verificări constante, astfel încât riscul de a achiziționa piese defecte este redus la zero.

"Metallokomplekt"

Grupul de plante "Metallokomplekt" produce spoturi metalice de înaltă calitate. Poate fi utilizată pentru finisarea streelor ​​de acoperiș, a acoperișurilor, a arborilor, a porțelanelor și a altor baze de acoperiș. Sortimentul acestui mare producător include variante de siding și pereți perforați.

Toate produsele fabricate de un grup de plante "Metalkomplekt" îndeplinesc standardele de calitate și stadiul tehnic necesar.

"INSI"

Acesta este un alt mare producător rus, oferind consumatorilor siding de metal de înaltă calitate, de diferite culori.În general, gama "INSI" este reprezentată de un număr mare de tipuri diferite de materiale de finisare a acoperișurilor și fațadelor.

Compania INSI oferă clienților noștri nu numai o sită metalică durabilă și rezistentă la uzură, ci și toate plăcile necesare - plăci, elemente de pante, colțuri, elemente decorative, piese de protecție și benzi inițiale.

"Tehpromstroy"

Un producător major de produse metalice în Ufa.

Principalele direcții ale acestei întreprinderi sunt:

 • producția de acoperiri pentru finisarea fatadelor clădirilor și acoperișurilor;
 • dezvoltarea și crearea de echipamente de formare a metalelor;
 • crearea de linii de înaltă tehnologie pentru aplicarea acoperirilor pe bază de polimeri pe bază de polimeri.

În plus, "Techpromstroy" efectuează lucrări de construcție și instalare și oferă un serviciu pentru tăierea cu laser a metalelor.

În sortimentul acestui producător sunt prezente:

 • casete frontale;
 • panouri liniare;
 • sisteme de fațadă;
 • elemente suplimentare destinate materialelor de fațadă;
 • stații de drenaj;
 • articole de acoperis;
 • capace și capace de fum;
 • structuri de securitate pe acoperiș;
 • uși metalice;
 • sisteme de ventilație;
 • ventilație;
 • porți glisante;
 • podele profesionale;
 • Siding metalic.

După cum puteți vedea, acest producător este specializat în producerea unei varietăți de materiale și structuri necesare pentru proiectarea fațadelor și acoperișurilor clădirilor. Tekhpromstroy produce siding metalic cu o lățime de 240-270 mm, o lungime de până la 6000 mm și o grosime de 0,45-0,55 mm.

"Crown"

Compania Krona este specializată în producția de materiale de finisare de fațadă și acoperișuri de înaltă calitate. Gama acestui producător are peste 3000 de articole. În plus, lista produselor fabricate "Krona" este actualizată constant cu noi produse.

Panourile frontale metalice de la acest producător au următoarele avantaje:

 • protejează perfect izolația și pereții casei de precipitații și alți factori externi nefavorabili;
 • datorită acestor materiale de finisare, pereții lagărului vor rămâne întotdeauna uscați, deoarece contribuie la reținerea optimă a punctului de rouă în stratul izolator;
 • în siding metalic "Krona", este prevăzută o inspecție de ventilație, motiv pentru care umezeala nu se va acumula în izolație;
 • folosind astfel de materiale cu care se confruntăveți oferi o izolare fonică suplimentară structurii;
 • Siding metalic Krona este rezistent la foc și durabil.

opinii

Astăzi, siding metalic este recunoscut pe bună dreptate ca fiind unul dintre cele mai populare materiale de fațadă, deoarece are o durată de viață lungă, un mod nemaipomenit și o metodă de instalare ușoară.

Ponderea leului de proprietari de case particulare, constată că o asemenea decorare material fațadă le pare mai practică decât acoperirea reală a lemnului. Nu are nevoie să se îngrijească în mod regulat și să se trateze cu compuși antiseptici. Același lucru nu se poate spune despre pereții din cherestea sau busteni - trebuie să fie acoperite periodic cu compuși speciali, fără de care să se spargă, să se estompeze și să se putrezească.

Cu toate acestea, siding metalice este inferior lemnului natural în caracteristicile sale de rezistență. De exemplu, mulți cumpărători subliniază faptul că zgârieturile pot fi lăsate cu ușurință pe materiale de la compania Grand Line. Mai mult decât atât, unii utilizatori au numit-o brutal "can tin". Bineînțeles, dacă protejați peretele metalic al acestei companii împotriva deteriorării mecanice, aceasta va servi foarte mult timp.Singurul defect la care va fi expus este pierderea culorii.

Comentariile clienților sunt bune despre produsele Metallkomplekt. Suprafața metalică a acestui producător nu servește doar o perioadă lungă de timp, dar este și destul de densă și fiabilă. Mulți consumatori au ales produsele "Metallokomplekt", deoarece este reprezentat de un sortiment bogat. Aveți posibilitatea să alegeți un siding adecvat pentru fiecare gust și portofel.

Consumatorii nu au cele mai bune comentarii despre produsele companiei INSI. Gama sa este destul de bogată, dar mulți oameni s-au confruntat cu siding metalic defect al companiei, care, în plus, nu a fost livrat în termenul specificat în contract.

Comentariile destul de bune sunt lăsate de consumatori cu privire la produsele Tekhpromstroy și Krona. Acești producători se pot lăuda cu un sortiment vast de produse care respectă toate standardele existente și GOST-urile.

Sfaturi și trucuri

Selectând siding de metal de înaltă calitate și frumos, ar trebui să ascultați recomandările experților.

 • Dacă sunteți în căutarea unei versiuni versatile și discrete, atunci ar trebui să alegeți un material care să simuleze un jurnal.Astfel de materiale nu se tem de căderi de temperatură, iar straturile lor externe sunt mai puțin predispuse la decolorare.
 • Dacă realizați independent montajul de siding metalic, atunci ar trebui să utilizați numai un tip de element de fixare - vertical sau orizontal.
 • Sidingurile metalice trebuie să aibă certificate: igienă și siguranță la foc. Asigurați-vă că solicitați aceste documente înainte de a achiziționa materialele de finisare.
 • Fiți atenți la termenii de garanție metal siding. Atât piesele unice, cât și cele duble, de regulă, au aceeași garanție.
 • Experții nu recomandă să cumpărați panouri metalice prea ieftine. În procesul de instalare, puteți plăti în mod semnificativ pentru materialele componente. Pentru a nu confrunta cu o astfel de problemă, merită să cunoaștem prețul nu numai al sidingului, ci și al tuturor componentelor necesare.
 • Înainte de a cumpăra siding metalice, trebuie să efectuați un calcul corect al volumului de material (pe metru pătrat) pe care va trebui să-l finalizați. Unele firme oferă un serviciu similar.
 • Siding metalic poate fi montat numai pe o cutie metalică robustă.Acest design va împiedica deformarea și deformarea plăcii, astfel încât să nu puteți neglija instalarea acestuia.
 • Suprafața verticală metalică trebuie montată numai de sus în jos.

Exemple frumoase

Aspectul caselor private, acoperite cu siding metalice, este foarte atractiv. De exemplu, clădirile căptușite cu panouri sub jurnal pot fi mai armonioase dacă le instalați un acoperiș maroniu închis și inserați deschideri de ferestre cu un cadru de aceeași culoare. Aceste case par uimitoare, dar organic. Înainte de ele puteți pune gardul de culoare maro, burgundă sau roșie.

Casele sunt foarte frumoase, împodobite cu ziduri de zăpadă albă sau cremă metalică, însoțite de zidărie în partea de jos, plăci întunecate de burgundă, precum și ferestre și o ușă de aceeași culoare. Jocul de contraste în acest caz arată organic și proaspăt.

Siding albastru și albastru închis se pare impresionant în combinație cu un acoperiș gri închis și ferestre / uși / porți albe. Pentru a face designul casei mai interesant, căptușeala metalică poate fi completată cu zidărie în partea de jos.

Despre avantajele și dezavantajele siding metalice, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor