Cum sa alegi scaune in stilul Provence?

Provence - stilul interior din casă, care a provenit din Franța și a devenit unul dintre cele mai populare din întreaga lume. Atunci când faci o casă în acest stil francez, accentul se pune pe mobilier. Scaune în stil Provence vor ajuta la crearea unei atmosfere confortabile într-o casă de țară, în grădină sau pe terasă și într-un apartament obișnuit.

Caracteristici speciale

Produsele din stilul Provence îmbină simplitatea și originalitatea, făcute din materiale ecologice, creează o atmosferă de ușurință și confort în cameră.

Caracteristicile distinctive ale scaunelor în stil Provence sunt după cum urmează.

 • Ele sunt întotdeauna din lemn sau din lemn;
 • La aplicarea vopselei, structura naturală a materialului este păstrată și vizibilă;
 • Gama de culori în nuanțe naturale;
 • Au picioare curbe;
 • Formele de piese sunt ovale, netede, semicirculare;
 • Adesea artificial "în vârstă", decorat cu sculpturi;
 • Spatele și scaunul pot fi grele, semi-moi și moi;
 • Tapițerie din țesături naturale, cu motive florale, florale, dungate, inscripții.

Puteți să le cumpărați în magazin fie singur, fie cu ajutorul unui designer, restaurând scaunele vechi. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să schimbați tapițeria veche, să pictați complet, să pictați cu culori sau să vă decoupați.

Soluții de culoare

În stilul Provencal, culoarea scaunelor este de o importanță capitală. Ar trebui să fie natural, nu supraîncărcați interiorul și plăcut să vă uitați. Cadrul scaunelor este realizat în paleta suculentă: culoarea levănțică, zorii roz, nori albi, iarba verde, verde mare, pastel, tonuri maro și gri.

Producătorii moderni folosesc o tehnologie specială pentru a cultiva în mod artificial scaunele sau pentru a produce mobilier cu imitații de zgârieturi, urme de gîndac lemn. Uneori, patina de argint sau aur placat cu efect de antichități. Tapițeria și husele sunt realizate dintr-o țesătură sau țesătură de un ton cu motive florale, cu un peisaj, păsări, dungi, cu inscripții.În plus, ele pot fi decorate cu maneci, maneci, dantelă, broderie.

Cum sa alegi?

Când achiziționați scaune în stil Provence, acordați atenție următoarelor puncte.

 • Material. Cadrul scaunului poate fi confecționat din lemn masiv, rattan, PAL, metal. Produsele din lemn sunt mai durabile și durează mai mult;
 • Cotiere. Rețineți că modelele fără cotiere nu sunt concepute pentru o perioadă lungă de timp;
 • Umplutură și tapițerie pentru scaune semi-moi și moi, este mai bine să alegeți din materiale naturale.

În ceea ce privește plasarea scaunelor, atunci fiți ghidați de dimensiunea camerei și preferințele personale.

Se recomandă scaune simple greu fără cotiere pentru bucătărie. Acestea pot fi completate cu capace și perne moi pentru scaun, care pot fi spălate când sunt murdare sau înlocuite. În sufragerie se recomandă așezarea scaunelor moi și moi din lemn și metal cu brațe.

Combinația interiorului

Mobilierul în provincia joacă un rol foarte important. Cea mai bună soluție este dacă scaunele formează un singur ansamblu cu alte articole de interior, de exemplu, cu o masă, canapea, dulap sau sertar. Minalismul Provencei nu este permis.Stilul ar trebui ghicit în întreaga lume: în mobilier din răchită, în cufere, perdele cu modele florale, paturi cu elemente forjate sau sculptate.

Candelabre, picturi, ceramica, ghivece de flori, sfeșnice, rame foto, flori proaspete - toate aceste detalii, împreună cu mobila, vor îmbogăți interiorul.

Mobilierul în provincia joacă un rol foarte important. Cea mai bună soluție este dacă scaunele formează un singur ansamblu cu alte articole de interior, de exemplu, cu o masă, canapea, dulap sau sertar. Minalismul Provencei nu este permis. Stilul ar trebui ghicit în întreaga lume: în mobilier din răchită, în cufere, perdele cu modele florale, paturi cu elemente forjate sau sculptate. Candelabre, picturi, ceramica, ghivece de flori, sfeșnice, rame foto, flori proaspete - toate aceste detalii, împreună cu mobila, vor îmbogăți interiorul.

Pentru a crea un design autentic, ar trebui să alegeți materiale de finisaj pentru pereți, tavane, podele. În clasicul Provence, plafonul este tencuit sau vopsit în alb. Grinzile din lemn pe tavan nu pot fi vopsite, culoarea lor naturală va fi perfect combinată cu un plafon ușor.

Deoarece podeaua este de obicei folosit bord vechi sau imitație, precum și țiglă, imita piatra si hard rock. Pereții unei case sau unui apartament pot fi tencuite sau vopsite în culori pastelate. Se întâmplă astfel că în stilul Provence există o așezare de fragmente de cărămidă sau cărămidă.

Cu combinația potrivită a tuturor detaliilor puteți crea în casa dvs. un colț magnific al Franței.

Producatori

Printre fabricile care fabrică scaunele în cauză se numără fabrica franceză Country Corner, Tonin italian, Francesco Molon, Interiors, firmele din Belarus Anrex și Grand Mirage. Cei mai renumiți producători autohtoni sunt "Magic Pine", "Living Living" (Provence). În plus, în Rusia există ateliere individuale unde puteți să comandați mobilier Provence în funcție de parametrii individuali.

Opțiuni frumoase

Cateva exemple ar trebui luate in considerare in interior.

Scaunele din lemn fără cotiere arată foarte bine în camera de bucătărie. Modelele placate cu aur de pe cadrul produsului formează un aspect bogat și rezonează cu culoarea pereților, a pardoselii, a candelabrului și a sfeșnicului. Culoarea albă a scaunelor, a mesei ovale și a dulapurilor creează un sentiment de un singur set de căști.

Zidăria unui perete, capota veche, elemente sculptate completează imaginea de ansamblu.Mâncarea într-o astfel de cameră este o plăcere.

Scaune și mese din fier forjat pot fi așezate pe terasă în grădina de vară sau în țară. Modele rafinate, design laconic, perne originale pentru scaune, cotiere subțiri, o masă rotundă mică în același stil - nu există nimic inutil în acest ansamblu de mobilier.

Scaun patinat în stil francez este o soluție interesantă în designul dormitorului. Gilding, sculptură, tapițerie de imprimare florală va face acest scaun o decorare reală. Poate fi folosit în locul unei mese de toaletă, combinată cu o oglindă ovală, cu cadru din lemn, cu un pat din lemn masiv și perdele florale.

Concentrându-vă pe gustul dvs. și pe recomandările enumerate, puteți alege opțiunea potrivită pentru casa dvs. Citiți mai multe despre stilul Provence din interior în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor