LED-uri stradale rezistente la îngheț: caracteristici și tipuri

 LED-uri stradale rezistente la îngheț: caracteristici și tipuri

Copiii și adulții așteaptă miracolul de Anul Nou, motiv pentru care mulți oameni se gândesc la decorarea propriilor curți. O atmosfera cu adevarat de Anul Nou este greu de creat fara ghirlande luminoase pâlpâitoare care umple spațiul cu misterul si farmecul magiei. Pentru fațadele opționale rezistente la frig sunt recomandate.

Aspect istoric

Anul nou este sărbătorit de multe secole. Chiar și în Imperiul Roman a fost obișnuit să decora străzile cu ghirlande de flori înainte de sărbătorile. Multe țări catolice au adoptat această tradiție și au aderat la ea până acum, doar în locul plantelor cu flori, bulevardele și străzile sunt decorate cu ghirlande de vâsc.În Germania au mers mai departe, au inventat coroane de flori cu lumini strălucitoare care erau atârnate pe ușile caselor și deschiderile de ferestre, iar de acolo această experiență a fost rapid adoptată de toate celelalte țări ale lumii vechi și noi.

Girlanda electrică a fost inventată cu mai mult de 120 de ani în urmă, a fost inventată și prezentată de fizicianul Edward John în 1882., iar deja în 1906 a apărut primul copac din Europa, decorat cu lumini. Sa întâmplat în Finlanda și, după 32 de ani, această tradiție a trecut în țara noastră. În zilele noastre, este deja dificil să ne imaginăm zilele de Anul Nou fără străzi decorate elegant, fațade de case, vitrine ale spațiilor comerciale și copaci. În fiecare an, decorarea străzilor devine mai rafinată și mai originală, astăzi nu există compoziții luminoase mai puțin frecvente pe străzi, "străpunge" cerul deasupra capului și bannerele publicitare decorate cu o strălucire misterioasă.

Tradiția de decorare a clădirilor a apărut relativ recent, acest lucru sa întâmplat după ce proprietarii unor magazine au început să atârne ghirlande în locațiile lor. Prin aceasta au atras atenția cumpărătorilor asupra produselor lor, dar ideea sa dovedit a fi atât de frumoasă și de interesantă încât în ​​curând a apărut iluminarea pe case particulare și pe vile.De mult timp, rușii au fost privați de această plăcere, pentru că avem ierni mult mai severe decât în ​​Europa, iar ghirlandele care sunt populare acolo pur și simplu nu au putut suporta vremea noastră rece. Cu toate acestea, tehnologiile nu stau într-un singur loc, iar acum ceva timp în urmă au apărut ghirlande cu LED-uri rezistente la îngheț, pe care oricine le poate cumpăra.

avantaje

Principiul LED-ului pentru stradă și acasă este același. Cu toate acestea, decorațiile stradale sunt proiectate special pentru a rezista fluctuațiilor de temperatură, precipitații și vânt. Lucrează până la -30 grade, în timp ce nici zăpada, nici ploaia nu pot dezactiva astfel de lămpi.

Rezistența la lămpi cu LED-uri rezistent la temperaturi scăzute se distinge prin durata lungă de viață., pot servi cu fidelitate mai multe sezoane, în timp ce munca lor rămâne neîntreruptă. Perioada de funcționare a LED-urilor este de 4-5 ori mai lungă decât cea a lămpilor incandescente convenționale. Mulți cred că astfel de ghirlande sunt scumpe, acest lucru nu este adevărat, astfel de produse se caracterizează printr-un consum redus de energie, astfel încât organizarea fatadei luminoase nu lovește prea mult portofelul, dar va fi o mulțime de plăcere.

Becurile LED sunt foarte luminoase, lumina lor pe stradă este vizibilă de departe, chiar și o mică ghirlandă luminează zona locală, astfel încât nu are nevoie de o sursă de lumină suplimentară. În același timp, consumatorii remarcă puritatea excepțională a strălucirii. Becurile într-o astfel de ghirlandă sunt conectate astfel încât proiectarea continuă să funcționeze chiar și în situația în care unul dintre elementele de comandă eșuează brusc. Acesta este principalul avantaj al LED-urilor în comparație cu lămpile uzuale cu incandescență, care au un tip strict de conexiune, care necesită o stare absolută de sănătate a tuturor părților.

Dar oamenii creativi vor dori ca ghirlanda cu LED-uri sa poata fi decorata dupa gustul tau: exista o sansa sa se schimbe in mod semnificativ prin folosirea bobinelor, precum si a unor duze speciale din plastic de diverse forme.

deficiențe

Multe lucruri se pot spune despre meritele ghirlandelor. Cu toate acestea, nu se poate face fără o lingură de gudron: în acest caz este prețul produsului. Costul LED-urilor este mult mai mare decât becurile tradiționale cu incandescență, cu toate acestea, aceasta este mai mult decât compensată de o durată lungă de depozitare, capacitatea de a lucra chiar și cu elemente rupte și consum redus de energie.Acesta este motivul pentru care, plătiți o singură dată, în cele din urmă veți obține economii mari.

Desigur, prețul ridicat cauzează o cerere scăzută, astfel încât în ​​orice magazin nu puteți găsi astfel de ghirlande. De regulă, doar cele mai mari supermarketuri sunt angajate în implementarea lor. Puteți încerca, de asemenea, să găsiți aceste bijuterii prin Internet, cu toate acestea, în acest caz nu există nicio garanție că veți putea să schimbați produsul dacă trimiteți unul defect. Totul depinde de regulile platformei de tranzacționare pe care sa efectuat tranzacția.

tipuri

Există mai multe motive pentru clasificarea luminilor stradale de Crăciun.

Conform metodei de nutriție, se disting următoarele tipuri.

 • AC alimentat - în acest caz, există restricții asociate cu distanța de la sursa de energie electrică.
 • Baterii unice - adică modele care rulează pe baterii. Această opțiune este convenabilă pentru stradă, în cazul în care nu este posibilă alimentarea ghirlandei în cameră, totuși, cu o strălucire constantă, este posibil să fie necesară înlocuirea bateriilor.
 • Modele solare Acestea sunt dispozitive moderne, ecologice, care acumulează energie în interiorul lor în timpul orelor de zi și, datorită becului acumulat, pot lucra toată noaptea.

Cea de-a treia opțiune este considerată optimă, deoarece acumularea de energie se produce chiar și în vremea tulbure.

În funcție de configurație, există mai multe opțiuni.

 • Dispozitive universale cu LED - Acestea sunt produse cu o construcție destul de elastică, care implică utilizarea unui fir flexibil, pe care se montează alternativ becurile. Astfel de modele sunt potrivite pentru decorarea oricărei suprafețe de cele mai variate forme, pot recrea un val, un cerc, o stea de pom de Crăciun și orice altă figură, de aceea ele sunt adesea folosite pentru decorarea arborilor, arborilor, compozițiilor peisajului și a barelor de cortină ale unei case. Apropo, aceste produse pot fi atât monocrome, cât și multi-colorate.
 • Garoul sau cortina - un astfel de ghirlandă arată ca un cablu cu lămpi LED de aceeași mărime atârnând de el. De regulă, lungimea unui astfel de ghirlande variază de la 1,6 la 9 metri, astfel încât toată lumea poate alege cea mai convenabilă și profitabilă opțiune de decorare. Dacă doriți, puteți cumpăra astfel de ghirlande pentru ferestre și puteți aranja întreaga fațadă cu ele. Destul de des, ele sunt atașate de viziere și pridvor.
 • Girlande sub formă de gheață sau "fringe" - un astfel de produs va fi cea mai bună opțiune numai dacă decideți să decorați streașina ferestrei sau viziera lângă ușa din față. Principiul de funcționare este similar cu primele două opțiuni, dar numărul becurilor este mult mai mic. În mod obișnuit, lungimea fiecărui fir este de cel mult un metru, în timp ce LED-urile sunt grupate în funcție de culoare în grinzi mici, astfel încât atunci când porniți dispozitivul, apare efectul unei aurora alunecoase.
 • Garland-net arată foarte frumos, deși tehnic este mult mai complicat: este o multitudine de fire diferite, la intersecțiile cărora LED-urile sunt fixate una cu alta. Astfel de produse sunt cumpărate pentru a decora pereții întregi ai unei clădiri, precum și pentru a decora terase și chioșcuri. Designul este echipat cu conectori speciali, care vă permit să combinați elemente individuale în orice ghirlandă de diferite dimensiuni.

Rețineți că în astfel de modele firele sunt destul de subțiri, fragile și pot fi ușor dezactivate dacă sunt deteriorate mecanic. De aceea este mai bine să atarnați o astfel de grătar pe suprafețe plate - nu este potrivit pentru decorarea copacilor. În funcție de lumina alocată, ghirlanda poate avea o nuanță rece și albă și poate fi colorată - albastru, roșu și galben.Poate fi folosit pentru a decora clădirile în stil retro sau pentru a crea compoziții stilate și concise.

Ce este ghirlanda dyuralayt?

Un tip special de ghirlande rezistente la îngheț de pe stradă este duralight. Această decorare este un tub special cu LED-uri plasate în interiorul acesteia, iar distanța dintre becuri poate varia de la 12 la 27 mm. În funcție de tipul de cordon, ghirlandele sunt plate și rotunde. Duralight este cel mai adesea folosit pentru a crea inscripții și figuri festive strălucitoare, acestea fiind utilizate în mod obișnuit pentru a decora vitrinele și panourile.

Pe baza duralight-ului, a fost creat un alt model original de lumini de strada, care se numeste "gheata de topire", aici, firele stralucitoare atarna de pe conducta, dar datorita unui controler special, se estompeaza treptat. Astfel, din exterior pare că zona strălucirii scade treptat. De regulă, numărul de gheață într-o ghirlandă variază de la 5 la 10, în timp ce distanța dintre ele este de 10-50 cm.

Girlandele Duralight cuceresc treptat piața decorurilor de fațadă, împingând în mod confident toate celelalte tipuri de ghirlande, deoarece acestea se disting prin efecte neobișnuite și elegante.În același timp, acestea nu sunt potrivite pentru decorarea copacilor și a suprafețelor rotunjite.

Cum sa alegi?

Dispozitivul de ghirlande stradă reamintește un design destinat spațiilor. Cu toate acestea, ele au o serie de diferențe importante, iar cele mai importante dintre ele sunt legate de calitatea izolației. LED-urile de stradă rezistente la îngheț trebuie protejate în mod fiabil de extreme de temperatură și condiții de iarnă severe, precum și de umiditate ridicată și precipitații prelungite. Acesta este motivul pentru care primul lucru pe care trebuie să acorde o atenție specială la calitatea de plastic, care este folosit pentru a crea o carcasă lampă. Este destul de simplu să se distingă materialul de înaltă calitate de materialul de calitate inferioară: unul ieftin nu poate rezista la o scădere a temperaturii sub marcajul de 20 de grade și la fisura.

Din păcate, fiind în magazin, este destul de dificil să identificăm un fals. Din lateral, atât materialul scump, cât și plasticul de calitate inferioară arată exact același lucru, deci ar trebui să acordați atenție marcajului - G și R, ca regulă, acesta este garantul autenticității produsului și provoacă o rezistență ridicată la îngheț a stratului de acoperire. Este chiar mai bine să trăim pe astfel de LED-uri, în care corpul este fabricat din cauciuc sau cauciuc,Astfel de acoperiri nu numai că vor prelungi semnificativ durata de valabilitate a produsului, dar și vor spori siguranța funcționării acestuia.

Festoon LED cu rezistență la îngheț poate fi o achiziție care va afecta în mod semnificativ bugetul familiei.Prețul unui produs depinde în mare măsură de lungimea acestuia: cu atât mai scurtă este cea mai ieftină. Acesta este motivul pentru care încercați cât mai exact posibil pentru a afla ce dimensiune ghirlanda aveți nevoie. De regulă, în funcție de producător, este produsă în dimensiuni de la 5 până la 20 de metri, iar dacă doriți, puteți găsi chiar și un produs care ajunge la 50 de metri înălțime. Cu toate acestea, puteți cumpăra mai multe ghirlande mici și le puteți conecta între ele folosind conectori speciali pentru a colecta dispozitive într-un singur lanț.

Este foarte important ca ghirlanda să fie impermeabilă, principiul aici este cel mai simplu: dacă designul are o protecție suplimentară împotriva apei, atunci pachetul indică întotdeauna eticheta sub forma literei N. Rețineți că atunci când utilizați o garnitură alimentată de curent alternativ, este foarte important astfel încât tensiunea din el să fie stabilă. Dacă acest lucru nu poate fi asigurat, chiar și ghirlanda cea mai scumpă și de înaltă calitate poate eșua rapid în cazul în care tensiunea nu este stabilă.Prin urmare, este mai bine să cumpărați un stabilizator suplimentar în kit, ceea ce va necesita cheltuieli neprevăzute, dar va proteja eficient bijuteriile dvs. de la salturi în rețea. Sau merită să stați la alte opțiuni de design ale zonei locale.

Încă o dată, observăm că LED-urile rezistente la temperaturi scăzute sunt mult mai costisitoare decât LED-urile de cameră, așa că dacă întâlniți un produs care costă mult mai mic decât media de piață, acesta este un motiv de a fi precaut. Există o mare probabilitate ca, sub masca garzii la rece și umedă, să încerce să vă ofere o cameră care nu necesită protecție suplimentară față de vreme.

O atenție deosebită ar trebui acordată mecanismului de conectare a ghirlandei. Toate achizițiile sunt de dorit să se facă exclusiv la puncte de vânzare certificate, cu excepția cazului în care, Este important să urmați câteva recomandări.

 • Dispozitivul trebuie să fie întotdeauna echipat cu un sistem automat de oprire în situația supraîncărcării în rețea - această opțiune va extinde în mod semnificativ durata de viață a ghirlandei.
 • Pachetul cu LED trebuie să conțină în mod necesar informații despre puterea și tensiunea care alimentează produsul.În plus, vânzătorul trebuie să aibă un document care să confirme siguranța la foc a produsului, dacă nu vă poate prezenta acest lucru, atunci cumpărarea trebuie abandonată imediat.
 • Specificați informații despre producătorii existenți, faceți o alegere fermă în favoarea mărcilor dovedite care produc aceste produse de mai mulți ani.
 • De asemenea, în magazin, trebuie să verificați funcționarea dispozitivului, să folosiți lampa LED și să verificați fiecare conexiune, precum și sursa de alimentare și rezistența stratului de izolație. De asemenea, trebuie să verificați rezistența cablului, nu ar trebui să fie rupt cu orice atingere.
 • O distanță de cel puțin 1,5 m trebuie menținută de la priza la lămpi.

Amintiți-vă că ghirlanda aleasă corect nu este doar o garanție a frumuseții și a decorului spectaculos al fațadei, ci și o garanție pentru siguranța dumneavoastră atunci când operează aparatul.

Cum se instalează?

Pentru ca ghirlanda să funcționeze mult timp și vă rog cu lumina sa pâlpâitoare, este extrem de important să o setați corect. În principiu, pentru plasarea LED-urilor pot fi folosite absolut orice baze, însă alegerea depinde în mare măsură de caracteristicile ghirlandei în sine, de dimensiunea și forma acesteia.Dacă aveți la dispoziție un LED lung, atunci puteți decora întreaga casă în jurul perimetrului sau puteți decora întregul perete, iar dacă aveți o bandă cu buget redus, ar trebui să vă uitați la perdea de fereastră sau la decorarea ușilor. Opțiunile de lungime medie pot fi folosite pentru decorarea arbuștilor mici, a arborilor sau a balustradelor, precum și a scărilor care conduc spre casă.

Pentru a aduce ghirlanda în stare de lucru, ar trebui să fie distribuită uniform pe suprafața dorită.

Moduri de operare

Modurile de funcționare a lămpilor LED în Rusia sunt stabilite în conformitate cu reglementările în vigoare la nivel legislativ.

Modelele produse de producători au, de regulă, mai multe moduri, dintre care cele mai populare sunt considerate:

 • modul de fixare, care se caracterizează prin cea mai obișnuită strălucire a diodelor;
 • urmarirea - in acest caz, diodele cresc treptat luminozitatea, iar atenuarea are loc alternativ si destul de lent, in acest caz, puteti crea un efect aproape perfect al suprasolicitarii luminii;
 • bliț (flicker) - în acest mod, fiecare a cincea diodă clipește, celelalte funcționează în modul standard;
 • chameleon (chameleon) - în acest caz, nuanța modificării diodei se schimbă tot timpul;
 • multi-urmarire - aceasta optiune este posibila numai cu un controler, atunci cand modurile de operare se inlocuiesc in mod constant reciproc.

Cel mai bine este să cumpărați opțiuni la domiciliu cu mai multe moduri, în acest caz puteți crea un adevărat basm în curtea dvs.

Cu privire la modul de conectare corectă a luminilor stradale cu LED-uri rezistente la îngheț, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor